icon

Moja zložitá situácia s kamarátkou kvôli svadbe

23. nov 2023

Ahojte 🙂,
mám dlhoročnú kamarátku. Mala pred svadbou a chcela, aby som jej v našej mestskej časti ukázala nejaké pekné miesto na fotenie. Dohodli sme si stretko u nás a v ten deň mal byť aj jarmok, tak, že pôjdeme aj tam.
Mne sa v deň stretka veľmi točila hlava, bolela ma krčná chrbtica. Ale manžel nachystal pohostenie. Chlebíčky urobil a kúpil zákusky. Kamoška z bud.manželom mi zazvonili na zvonček a či idem von. Ja som im povedala, že sa necítim dobre na prechadzku, ale nech prídu aspoň na chvíľu hore do bytu. Chcela som ju vidieť a zároven jej vysvetliť, kde nájde to miesto na fotenie. A to nešli, lebo oni sa chceli stretnúť hlavne kvôli tomu, lebo potrebujú vidieť miesto na fotenie a hore nejdú. Môj manžel sa troška nahneval, že to je za kamoška, ktorá za mnou príde iba vtedy, keď niečo potrebuje.
NPotom sme spoku nekomunikovali a deň pred svadbou mi poslala na whatsapp zasadací poriadok na svadbe. Ale ja som bola znechutena, a na svadbu som ani nešla

Strana
z4
autor
23. nov 2023

@majusqwa Ok, ako napísala diskutujúca nado mnou. O domienkach typu "bohvie" skutočne diskutovať nebudeme.

barborachors
23. nov 2023

Ak ta kamoska dlhodobo využívala a ako sama píšeš, ozvala sa, len ked daco potrebovala, tak tvoj pohár trpezlivosti pretiekol… Stava sa 💁
Ak mas teraz pocit, ze si to prehnala, tak je to len preto, ze si asi bola z vas dvoch ta, co to “ťahala” a mozno vo vela veciach ustupovala. A nie si zvyknutá na pocit, aky mas teraz. Preto sa nas asi pýtaš co si o tom myslíme.
Ja si osobne myslim, ze ta uz na nej dlhsie čosi štvalo a vypenila si a aj to, ze tvoj muz ponachystal a madam sa neunúva hore, ked ty mas zdravotný problem… Tak si sa vykašľala na svadbu. Ale ako vravim, nakopilo sa to v tebe a preto si nesla. Moj nazor.

tanyag
24. nov 2023

Mne tu nesedí jedna vec. Ak ste boli dohodnuté, že zazvonia, ty im otvoríš, oni prídu k vám na chvíľu...tak z akého dôvodu si im povedala už pri zvonení, že nikam s nimi nejdeš? Veď si im mala otvoriť, pozvať ich dnu na kávu, pohostiť ich, zoznámilil by sa ženích s tvojím mužom, a potom by si im vysvetlila, že sa necítiš dobre...Takže podľa mňa si chybu aj tak urobila ty, pretože také niečo sa cez "zvonček" neoznamuje...
Ale čo čakať od osoby ako si ty? podľa tvojho vyjadrovania usudzujem, že slušnosť nepoznáš.

0silvia0
24. nov 2023

Mne tu nesedi tiez jedna vec, pises, ze oni vam nepomohli s nicim. Akoze oni? Vy im akoze pomahate a potrebujete sa zoznamit so zenichom? Vy ste ho doteraz nepoznali a potrebujete zoznamovaciu akciu? To asi bude nie velmi dobra kamoska, ked nepoznate jej nastavajuceho.

chvostik1
24. nov 2023

@0silvia0 tiež mi to príde celé zvláštne a veľa vecí mi tu nesedí. Ja mám miestami pocit akoby sa autorka zamotavala vo svojich vyjadreniach lebo chce v diskusii nájsť aspoň trochu pochopenia keďže jej tu väčšina za pravdu nedala.

Najskôr písala iba o tom, že boli dohodnutí na obhliadke miesta na fotenie. Ona im kvôli tomu, že vedela, že bude v tom čase v meste jarmok navrhla, aby išli aj tam. A nakoniec to upravila, že boli pôvodne dohodnutí na stretku doma a odtiaľ sa malo vyraziť. Čo mi nedáva trochu zmysel, keďže to, že sa necíti dobre a nikam s nimi nejde im oznámila do zvončeka pred vchodom. Neviem či špecifikovala prečo sa dobre necíti, ale budúcej neveste sa nečudujem ak odmietla z tohto dôvodu kávu. Mohla si myslieť, že na ňu lezie choroba a nechcela sa vystaviť bacilom, alebo že autorka potrebuje odpočívať alebo mali naozaj ten harmonogram tak nabitý, že jednoducho nestíhali lebo však keď idem k niekomu na kávu, tak sa tam nezdržím 5-10 min. Ale autorka jednoducho nemá pochopenie pre nikoho len pre samu seba. Ani pre dlhoročnú kamošku, ktorá mala evidentne naozaj veľmi tesne pred svadbou.

grof_monte_christo
24. nov 2023

@tanyag Podľa mňa to aj tak bolo, že im chcela otvoriť a pozvať ich ďalej, ale kamarátka začala špekulovať, že hore nejdú, nech ide ona s nimi, na čom im povedala, že ona s nimi do mesta nepôjde. Inak nevidím normálny dôvod, prečo by im už pri zvonceku musela hovoriť, že sa necíti dobre, keď mali nachystané občerstvenie.

tanyag
24. nov 2023

@grof_monte_christo No neviem, ale podľa mňa sa autorka sama zamotala a v konečnom dôsledku spravili chybu obe a ona to zaklincovala tým, že bola urazená...

A za ďalšie, jej manžel a snúbenec jej kamarátky sa nepoznajú? Tak kto im chodil pomáhať maľovať byt a montovať nábytok? Autorka? Veď si prečítaj jej odpoveď. Stále im s manželom pomáhali, ale jej manžel sa s teraz už manželom nepoznajú...tak to vie ako to celé bolo. Tak či tak, správanie autorky už len tu na MK, v tejto téme je hrozné.

sweetlife001
24. nov 2023

Jasné, zrazu už muž by im išiel ukázať to miesto 🤦
Ty si im chcela len vysvetliť, kde to je, potom tu nejaká napísala, že si mohla poslať muža s nimi, tak si sa toho chytila a už píšeš ako by im muž potom išiel to miesto ukázať, už prekrúcaš, lebo si ostala za blbú, doteraz si sa nevedela vykoktať, prečo si nezavolala dopredu, už ti tu niekto podhodil, že asi preto, že si nechcela rušiť dohodnutú návštevu, tak už hneď áno tak som to myslela, preto som nezavolala 😃
Ale už to nezachrániš.
A aj keby, aj keby to bolo tak, že sa ona zachová jak trúba a nechcela ísť k tebe, to ako ste sa vy s mužom zachovali ohľadom svadby je 100x horšie. Normálny človek by kamarátke napísal, sklamala si ma, že ste neprišli, sklamalo ma, že si sa neozvala odvtedy, blablabla preto odmietam pozvanie na svadbu, nepočítajte s nami, máj sa. A ne jak teľa ani buu ani muu neprídem, šak pohoda, že za nás zaplatili, šak aj nám ostali kúpené zákusky a chlebíčky, ktoré mužík narobil a netrápilo ich to 😆

autor
24. nov 2023

@tanyag Ale pozrime sa, aká konspiračná teória. Ty môžeš písať scenáre na brakové detektívky. Moja kamoška a jej snúbenec spolu nebývali doteraz. On bol dokonca istý čas v zahraničí. Kedže sa poznáme dlho, kde hneď automaticky znamená, že sme pomáhali kamoške zásadne vtedy keď tam bol aj on ? Ten nábytok sa montoval u jej rodičov napríklad. Iba pre info. Asi si si zabudla dať liek, keď si paranoidná. Alebo máš vešteckú guľu, že vidíš do toho, u koho sa čo pomáhalo ?? Alebo len nutkavú potrebu oprieť sa do mojej osoby, mojej diskusie a zhejtovať ma tu ???

fauko
Odpoveď bola odstránená
autor
24. nov 2023

@sweetlife001 A Ty si tiež novodobá Sybila. Všade si bola, všetko vieš, dokonca aj do hlavy vidíš mne aj mužovi.
Kto tu čo zachraňuje ? Hádam nie pred tebou.

grof_monte_christo
24. nov 2023

Autorka, nechaj to tak. Ako ti tu už niekto napísal, absolútne nie je možné, aby sa cudzí ľudia objektívne vyjadrili k tejto situácii, keď pri tom zvonceku práve nestali a nepoznajú históriu vášho priateľstva. A okrem toho si zle sformulovala úvodný príspevok, kde si jasne nenapísala, ako bola táto návšteva vlastne dohodnutá. Všetci sa potom chytili už len toho, že si kvôli takejto kravine nebola na jej svadbe a túto vlnu kritiky už nezastavíš. Nechaj to už tak.

beronsche
24. nov 2023

Autorka, ze ty si tu cakala pochvalne reakcie na to, co si urobila a kritiku kamosky?
K tvojej otazke - one strany pochybili!! Obe!
Neutesuj sa, ze ona hento a ona tamto..
A neoznamit vopred (!) , ze si sa rozhodla neprist na svadbu je chrapunstvo.
Mala si mat gule a zavolat jej, ze sorry , ale z taketo a taketo dovodu nepridem.

Takto to dopadne, ked ludia nevedia komunikovat. Otras.

autor
24. nov 2023

@grof_monte_christo Máš pravdu nechám. Nechce sa mi čítať domienky a konšpiračné teórie od istých osôb.
A tebe ďakujem, za to, že si mala predstavu a obraz ako to vlastne myslím 🙂.

beronsche
24. nov 2023

Inak, ja by som nechcela mat v zivote takto vztahovacne osoby - jednu ci druhu...

petronelag
24. nov 2023

@beronsche Bola tam aj nesprávna komunikácia, ale za tým všetkým ešte bol problém, že kamarátka ich volala na rôzné pomocné práce a im to pripadalo, ako keby ich využívala, keď im to v podstate nevracala, lebo oni od kamarátky nič nepotrebovali.
Ale niekedy je to v dlhodobejšom kamarátstve aj tak, že v istú dobu to vyzerá aj takto a potom zase druhá strana pomôže, keď sa niečo prihodí. Ale pisateľka si nie je celkom istá, či by naozaj pomohla.

grof_monte_christo
24. nov 2023

Áno, túto konkrétnu situáciu s návštevou si viem predstaviť, že sa odohrala, ako si opísala, ale sama som ti napísala, že na tú svadbu si buď mala ísť, alebo dat aspoň vedieť, že neprídeš. Ale tak, aspoň je koniec jednému pseudopriatelstvu.

autor
24. nov 2023

@grof_monte_christo No to som mala dať vedieť. Urobila som chybu.

zmrzlinka2021
25. nov 2023

Podľa mňa máš sklony manipulovať s ľuďmi.

katkami123
26. nov 2023

Autorka ako ste im boli pomáhať s malovaním, keď sa tvoj manzel a jej snúbenec nepoznajú a chceli ste urobiť zoznamovacie akciu?
Keď máš závrate a bolesti krčnej chrbtice, to by aká bola návšteva, žeby si tam pri nich jojkala, pripadne tam odpadla? To načo by mali ísť hore na návštevu ku Vam, ked jej hovoríš, že ti je zle? Ty by si sla takých ľudí otravovať na návštevu, kde je hostiteľke na odpadnutie? No ja nie.
Potom buď si si vymyšlala a nič ti nebolo, ked ti cez tu bolesť nevadilo komunikovať s návštevou. Krutiš sa tu ako 🐍 a sama si odporuješ.

Strana
z4