Môže alkoholik pochopiť dôsledky svojho správania?
Pochopi niekedy alkoholik svoje spravanie? Pochopi, ze ublizuje druhym? Pochopi, ze ziadna zena neda 100 druhych sanci? Uz mam toho naozaj dost. S muzom sme spolu 15 rokov, aktivne pije asi poslednych 5. Vzdy slubuje, vzdy je chvilu “dobre” no po case opat siaha po vodke, ci pive. Taha snuru aj niekolko tyzdnov, vzdy potom skonci na psychiatrii. Potom pricupka, ospravedlnuje sa, snazi sa robit vsetko mozne i nemozne, ale neda sa jeho spravanie ospravedlnit, neda sa zabudnut, na to co pocas svojej alkoholickej fazy urobi, ci povie. Ked ho to chyti zrazu sa vytrati na chatu a je tam zatvoreny a len pije. Aby sme nic nevedeli. Tomu tiez nerozumiem, ved vsetci vieme co tam robi. Nechce, aby ho syn videl v takom stave, ale bohuzial on uz nie je male dieta a velmi dobre vie, co sa deje. Muz po rocnej abstinencii pil 2tyzdne v kuse, opat psychiatria a opat docupkal. Ale uz bol bohuzial pobaleny a len nechapavo pozeral. Vazne si alkoholik neuvedomuje, co sposobuje? Ze taky zivot mozno vyhovuje jemu ale nie ostatnym? Samozrejme sa 100x ospravedlnil, ze zlyhal a uz nebude pit ale ja dobre viem, ze ho to po case opat chyti.
Rozvod je jedine mozne riesenie. Len ma zaujima ci si teda alkoholik uvedomuje nasledky svojho konania, ze byt pod vplyvom a povedat kadeco nie je ospravedlnenie a hlavne, ci vobec veri slovam, uz nebudem pit. Vdaka🙂
On je dospely a svojpravny clovek, cize jeho nemoze furt niekto vodit za rucicku, prosikat na kolenach, aby isiel na liecenie, aby nepil. On nie je male decko. Nechce, tak fajn, zariadim sa, kym ma nestiahne na uplne dno.
Ked bude mat chut pit, tak si najde akykolvek sposob, aby ten alkohol mal.
Nechce prestať piť to je celý dôvod. Zbal sa aj dieťa a chod preč, niekedy treba radikálny postoj a mozno, vravím možno sa v nom niečo pohne, alebo to zoberie ako ďalší dôvod sa ožrat. Očividne ešte neokusil to pomyselne dno aby sa spamätal. Ked si chce on zničiť svoj život ok. Ale nenic si svoj a svojho dieťaťa. Ochráň ho predtýmto, pretože tento vzor ktorý dostava môže mať dopad, ze s neho raz tiež bude alkoholik. Počula som milión k takých príbehov a väčšina presne bola i tom ze rodič bol, je alkoholik.
Som abstinujúca alholicka a viem o com pisem.
Nechce prestať piť to je celý dôvod. Zbal sa aj dieťa a chod preč, niekedy treba radikálny postoj a mozno, vravím možno sa v nom niečo pohne, alebo to zoberie ako ďalší dôvod sa ožrat. Očividne ešte neokusil to pomyselne dno aby sa spamätal. Ked si chce on zničiť svoj život ok. Ale nenic si svoj a svojho dieťaťa. Ochráň ho predtýmto, pretože tento vzor ktorý dostava môže mať dopad, ze s neho raz tiež bude alkoholik. Počula som milión k takých príbehov a väčšina presne bola i tom ze rodič bol, je alkoholik.
Som abstinujúca alholicka a viem o com pisem.
@drazil manzela som pobalila, pretoze nehnutelnost v ktorej byvame je po mojich rodicoch a ja sa zo svojho domu nebudem stahovat.
@author neviem si to ani len predstaviť, nie to ešte zažívať. Možno zmeniť k nemu prístup a byť mu stále v pätách, aby nevypil ani kvapku.
@author neviem si to ani len predstaviť, nie to ešte zažívať. Možno zmeniť k nemu prístup a byť mu stále v pätách, aby nevypil ani kvapku.
@margotka17 ...nie, nie, toto nie je správna cesta, ale len predlžovanie utrpenia, pretože závislák je mega klamár a on si cestu k pitiu aj tak nájde, pretože chce!!!
Autorka spravila veľmi správny ťah, toto je riešenie! Buď mu to v tejto situacii cvakne, že o čo prichádza, alebo nie, a teda nech si ide svojou alkoholickou cestou ďalej... ...on nech trpí, keď chce a vyhovuje mu to, ostatní sú takto od toho oslobodení. Už len popriať, kľudnejší život a hlavne nepoľaviť ani o milimeter, lebo to býva chybou🙏
@margotka17 ...nie, nie, toto nie je správna cesta, ale len predlžovanie utrpenia, pretože závislák je mega klamár a on si cestu k pitiu aj tak nájde, pretože chce!!!
Autorka spravila veľmi správny ťah, toto je riešenie! Buď mu to v tejto situacii cvakne, že o čo prichádza, alebo nie, a teda nech si ide svojou alkoholickou cestou ďalej... ...on nech trpí, keď chce a vyhovuje mu to, ostatní sú takto od toho oslobodení. Už len popriať, kľudnejší život a hlavne nepoľaviť ani o milimeter, lebo to býva chybou🙏
@djpc dakujem❤️
@drazil manzela som pobalila, pretoze nehnutelnost v ktorej byvame je po mojich rodicoch a ja sa zo svojho domu nebudem stahovat.
@anonym_autor
To som nevedela, tak istotne, o to väčšiu výhodu mas, ze si vo svojom. Tak dobre si urobila, bud mu docvakne alebo....
Držím ti palce
Autorka, ale keď má trvalý pobyt v nehnuteľnosti v ktorej bývate a ste manželia nemôžeš ho len tak, pobaliť, ani zrušiť trvalý pobyt.
Ahoj, moja mama bola alkoholička celý život od môjho detstva (mám 33). Mala za sebou naozaj veľa liečení, desiatky hospitalizácii na psychiatrii, desiatky pokusov o samovraždu, otravy liekmi. Bola dokonca na liečeniach, ktoré trvali viac ako štvrť roka a boli izolované. Najdlhšiu pauzu mala asi dva roky. Z mojej skúsenosti, uvedomovala si, čo so mnou a otcom robila, keď vytriezvela, vtedy často plakala, ospravedlňovala sa, trápila sa - a potom sa znovu naliala. Jeden z dvoch najväčších problémov týchto ľudí je, že nemajú nijakú motiváciu žiť - pragmaticky to možno vedia, že mohla by to byť ich rodina, alebo nejaká záľuba - ale nedokážu to tak cítiť, nevedia sa tešiť, a jediný spôsob, ako sa cítiť lepšie, alebo sa aspoň necítiť horšie, je naliať sa. Keď vytriezvejú, opať naplno precítia to, kým naozaj sú - nikým, troskami s rakovinou vôle bez moci tvoriť šťastie, a kruh sa cyklí ďalej. Druhý problém a ten primárny sú nespracované traumy z minulosti, o ktorých mnohí väčšinu života ani nevedia .. Ale teda, späť k otázke, uvedomuje si to iba chvíľu, vtedy ked vytriezve, a myslí si, a možno aj verí tomu, že sa zmení. A pravdepodobne si to uvedomujú ľudia, ktorí sú dlhodobo čistí - ale takých som nestretla, aj keď viem, že sú.
@satoshi vynikajúco si to napísala.Môj svokor napríklad prestal piť...ale aj viem prečo.Staral sa o rodinu- 5 detí a manželku úplne sám.Pral , kúpal deti,občas ešte aj varil a finančne to nijak nezvládal.Keď deti dorástli upokojil sa lebo mu potom pomáhali mu to finančne zvladat . Svokra bola proste suka..zarobiť 5 detí ano a to je všetko ...hnilá- lenivá ZŤP a nič jej nebolo a hlúpa (nemala vzdelanie ) . ..rozviesť sa nemohol. veď by uhynuli tie deti.
Nieka ždý pije lebo mu to chutí ..
A je mi ľúto ,že tvoja mam bola total error :/
Autorka, ale keď má trvalý pobyt v nehnuteľnosti v ktorej bývate a ste manželia nemôžeš ho len tak, pobaliť, ani zrušiť trvalý pobyt.
@anonym_autor ako @anna777115 pise, oficialne to nie je mozne v pripade, ak ma tam trvali pobyt. Ak budu problemy, da sa to osetrit odhlasenim z trvaleho bydliska (ak si 100% vlastnik bytu) - spravia to na pockanie. Manzelovi staci trvali pobyt mesto/obec, v ktorom zije. Ako prechodny si moze nechat adresu, na ktorej sa zdrziava (napr. podnajom)
@anonym_autor ako @anna777115 pise, oficialne to nie je mozne v pripade, ak ma tam trvali pobyt. Ak budu problemy, da sa to osetrit odhlasenim z trvaleho bydliska (ak si 100% vlastnik bytu) - spravia to na pockanie. Manzelovi staci trvali pobyt mesto/obec, v ktorom zije. Ako prechodny si moze nechat adresu, na ktorej sa zdrziava (napr. podnajom)
@eva8 Nepravda, nedá sa a neurobia to na počkanie.
Trvalý pobyt nemožno zrušiť manželovi, nezaopatreným deťom alebo vlastníkovi, či spoluvlastníkovi budovy.
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Rovnako ak je byt manželov tak nemôže manželku vykopnúť z bytu len tak zo dňa na deň. Je to určitá ochrana aby sa neocitli po hádke na ulici.
@eva8 Nepravda, nedá sa a neurobia to na počkanie.
Trvalý pobyt nemožno zrušiť manželovi, nezaopatreným deťom alebo vlastníkovi, či spoluvlastníkovi budovy.
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Rovnako ak je byt manželov tak nemôže manželku vykopnúť z bytu len tak zo dňa na deň. Je to určitá ochrana aby sa neocitli po hádke na ulici.
@maranco zrusenie trvaleho pobytu exmanzelovi zrusili na pockanie. Mas pravdu, nebol to uz manzel. Dakujem za pripomienku
Trvaly pobyt ma na svojom byte.

Toto autorka nemusíš vysvetľovať. Každý normálne zmýšľajúci človek, dokáže pochopiť, že dospelého svojp
@anna777115 Svojpravneho človeka nemôžeš vodiť za ručičky. On, keď bude chcieť piť, tak sa k tomu chľastu dopracuje.