icon

Môže byť muž dobrým otcom aj bez pozitívneho vzoru?

20. júl 2025

Tak sa zamyslam...poznate muza, ktory nemal dobreho otca (alkoholik, nasilnik, nevernik, despota,...) a napriek tomu zvladol nezopakovat otcove chyby a je dobrym manzelom a otcom svojim detom?

selest
20. júl 2025

Áno, ten môj..

demodun
20. júl 2025

@anonym_autor áno aj môj.
Ale ako dobrý vzor môže byť aj krstný otec (nie ten z filmu 😁), brat, ujo, ...

denkabemommy
20. júl 2025

@anonym_autor určite vie, ak sa snaží a vylieči svoje traumy z detstva 🙂

doriiis
20. júl 2025

Áno,poznám.Mojho muža.
A som na neho nesmierne pyšná

anonym_76fe8a
20. júl 2025

@anonym_autor áno, môj. Jeho otec, no, vzdelaný, rozhľadený človek s veľmi širokým záberom, ale za otca by som ho nechcela ani náhodou. A on je otec ukážkový. Je to buď alebo, môže opakovať vzorec s detstva a naopak, otočiť sa o 180 stupňov

ariannazara
20. júl 2025

Moj muž má otca ktory sa o neho nikdy nestaral, az teraz sa ozýva..ma 6 deti zo 4 ženami a môj muž je úplne normálny..

simik22
20. júl 2025

Áno môže 🙂

anonym_7d6968
20. júl 2025

@anonym_autor Samozrejme. Ten môj. Mal otca alkoholika a robil občas doma peklo,ked3sa zabudol kdesi aj tri nebol doma. Ale zasa začal podnikať a zabezpečil rodinu, vybavil aj nemožné. Síce sa s nimi nehrával ,ale poznal všetkých vplyvných ľudí vyštudoval,mal dve maturity a deťom (aj mužovi) pomáhal finančne na vysokej škole.
Teda môj muž je presný opak otca.Tichý,nekonfliktný,alkohol neznáša,.Po rokoch sa ledva naučil vypiť aspoň likér. Ako prípitok. Chodili sme spolu 4 roky a ani jediný raz ani kvapku alkoholu nevypil.V živote nedržal cigaretu v ruke a je ten najlepší otec akého sim si mohla priať.Naozaj nepoznám takého chlapa.

anonym_f9c069
20. júl 2025

Moze, mame priklad v rodine … ten muz je typ ochranca a pre rodinu by sa rozdal, kedze vzdy svoju mamu branil

cukroska
20. júl 2025

@anonym_autor A poviem to tak bez servítky. Dakedy sa chľastalo aj fajčilo všade. Kto nepil bol čudák Aj keď sa našli samozrejme aj za socíku vynimky ,ale z rozprávania viem, že vždy sa pilo aj v práci .My Slováci sme veľký ožrani 😬

janulka1802
20. júl 2025

Veru môže.

svetlonos
20. júl 2025

@anonym_autor
figu ti pomôžu skusenosti inych, ked do toho svojho nevidíš. Moze byt teraz najleosi na svete a uprimne veri, ze bude uplne iny ako jeho rodič.
No je veľmi realne aj, ze narodením dietata sa v ňom casim spustia zaužívané vzorce vychovy/prístupu, ktoré zazival ako dieta.
A bude zlý.
Každý clovek zo to spracuje inak. Opytaj sa ho, či je ochotný riesit to v takom prípade?

jamimo
20. júl 2025

@anonym_autor Áno poznám a keby len jedného. V tomto prípade platí👉 Aj zlý príklad môže poslúžiť ako dobrý príklad. (presne potom človek vie, čo určite nechce!)

anonym_5244c4
20. júl 2025

@anonym_autor samozrejme - vačšina mužov. a žien. Môže byt žena dobrou mamou ked mala nanič rodičov?.... pri snahe neopakovať chyby rodičov, a práci s empatickou dobrou psychoterapeutkou môže človek naozaj obisť vačšinu chyb svojich rodičov. ale lahké to nie je... je to dennodenná práca na sebe. ale aj láska a empatia k sebe.

jazula
21. júl 2025

Áno, aj môj.
On sa presne z obavy, že bude ako jeho otec dlho dlho deťom bránil. A je výborný otec.

katik22
23. júl 2025

@anonym_autor určite áno .. dieťaťu da to, čo on nedostaval …