icon

Môže finančne nezodpovedný partner zmeniť správanie?

29. dec 2023

Mám priateľa, sme spolu 7 mesiacov. Úžasne si rozumieme, mám pocit akoby sme boli spriaznené duše. Ako clovek je úžasný, ale čo sa týka finančnej gramotnosti, tak to je veľká katastrofa. Nezarobí veľa, ale to by mi nevadilo. Čo mi vadí, že príde výplata na účet a kupuje blbosti. Ani nie ze potrebné veci, že clovek čaká na niečo do výplaty, ale on si vybehne do mesta na kebab každý deň, kupi si nejaké fajne alkoholy, mne kúpi niečo pre radosť a proste na malickostiach rozprcá celú výplatu. Už mám aj podozrenie, že hypotéku mu platia rodičia, pretože keď som to počítala tak mi nevyšlo, ze by mal z čoho platiť po odčítaní všetkého čo pokúpil (a to ani neviem o všetkom). Koľko krát si bral moje auto aby nemusel pred výplatou tankovať. Chcem s ním o tom hodiť reč, že ja by som chcela vidieť, či ma aj našetrené niečo, či vie byt zodpovedný v rolí rodiča. Myslite, že keď dáme vážny rozhovor, zmení sa to? Nechcem aby zarábal milióny, ale nech sa aspoň snaží so svojimi príjmami a výdajmi nieco robit, inak nevidím perspektívu v takom človeku, ktorý nemá nič ušetrené.

Strana
z2
pochod
30. dec 2023

Nezmení sa nikdy. Poznám takých ľudí od výplaty k výplate celý život šetriť nedokážu ani cent

Strana
z2