Môže ísť do krízového centra aj žena bez dieťaťa?
Ahojte zaujima ma ci beru do krizoveho centra aj zeny bez dietata? S mužom je to jedna katastrofa a nemám kam ist. Syna do takeho prostriedia nechcem brat. Ale samozrejme sa s nim chcem stretavat ma 2 roky. Otec je na neho velmi dobry. A preto viem ze bude v dobrých rukach. Len medzi nami je to zle. Psychicky ma týra. A ja to uz neznesiem.
Viete mi tu aj niekto povedat ako to tam chodi? Ja som este na materskej so synom. A chcem tam ostat kym sa nepostavim na nohy ale mam velke obavy s toho aky ludia su v takom cente. Ďakujem
Nechcem ťa uraziť....len poradiť nič v zlom....
Kde berieš istotu že krízové centrum je dobré riešenie možno je možno nieje hop alebo trop možno pôjdeš s kaluže do blata netvrdím že krizove centrum je plne psychopatov....ale čo ty vieš kto tam je dneska je svet a ľudia všelijakí....
Po ďalšie ako môžeš nechať dieťa...no nenechala by som mňa by hoco napadlo bohvie či muzovi neprepne že si odišla nedajboh bude si vybijať na malom (netvrdím že je taký len moja úvaha)....píšeš týra má psychycky ponizuje dobre pozri sa keď nemám kam ísť aj tak by som nešla keď ťa nebije hlava nehlava ale aj keby ma bil....a ver mi nemusíš mi hovorit ako trpis nemala som ani nemám dobrý ani jednoduchý život a vieš čo možno ho mám este horší ako ty lebo ty máš zdravé dieta!!!dakuj Bohu ale nenarusim a nepokazim malého zazemie jeho peniaze jeho strechu nad hlavou mne nech je ako je hlavne že. Jemu je dobre....keď chces raz odist vydrz povyrastie dieťa daj ho do škôlky rob našetri si na byvanie rob a plat si podnájom ako tá môže napadnúť opustiť dieťa no nemám ja super vzťah lásku ani nič stým spojené mám trápenie len ale aby som opustila dieťa??? Nikdy
Syn má dva roky, nie dva mesiace… Osobne si myslím, že pre teba by bolo riešenie jasle a zamestnanie. Bude príjem, bude na podnájom a na vlastný samostatný život. A ak sa aspoň trochu dá, tak požiadať o pomoc rodinu, kamošky.
Odkiaľ si? Ak nemáš kam ísť, krízové centrum je posledne riešenie.... Azyl tebe a synovi môže poskytnúť aj niekto iný, kto je v podobnej situácii.. Nad tým si nerozmýšľala?
Bez syna by som určite neodišla.
Hľadaj iné riešenie, rodičia, kamaráti?
Neviem síce poradiť ohľadom ubytovania, ale k synovi len toľko... V rodine mame ženu, ktorá z podobného dôvodu odišla od muža s tým, že deti mu nechala, kým si nevytvorí lepšie podmienky. Odvtedy sa k deťom nedostala,uz je to 8 rokov. Stretáva sa s nimi každý druhý týžden v prítomnosti ex, pretože on stihol vybaviť milión veci, prečo ako matka zlyhala a deti ostali v jeho opatere. Viem, je to individuálne, ale poriadne zváž či chces opustiť aj syna. Lebo sa k nemu už nemusis potom tak ľahko dostať.
Dietatu je urcite lepšie s normálnou matkou v hocijakom prostredí ako s otcom, čo sa nevie pred synom udržať a nadáva ti. Podľa mňa fajn azylovy dom, je fajn držať sa v realite, že aj takto sa žije. Moja dvojročná žila v Afrike a spomína na to ako na pekné časy, aj keď videla chudobu, zbrane, ....a inak už aj zabudla. Deti takéto veci zabúdajú, len trauma z odlúčenia by ostala zaručene
Ale to dieťa tvoj muž s niekým mal, takže by sa nemal takto správať.Neviem mne, keby muž nadával a robil peklo zo života tak ho neľutujem.Moze byť otec akýkoľvek dobrý buď sme za jedno a správame sa normálne, alebo by som odišla aj s dieťaťom.Ako k tomu prídeš ty?porodila si dieťa a máš sa ho vzdať a čakať pokým ho prídeš navštíviť len preto, že sa nevie udržať na uzde a nadáva Ti?pracovala si niekde pred otehotnením a zvládla by si podnájom?odkiaľ si aspoň kraj?
@terkaaa248 no tak bude žiť svoj život s malým za zavretými dverami.Vzdy má na výber....
Nikdy nemozes vediet, ci otec casom svoju slovnu agresivitu neotoci voci synovi, ked uz nebude mat teba po ruke. Nehovoriac o tom, aky priklad musi syn vidiet v otcovi. Mozno si otec coskoro domov privedie nejaku priatelku a aj tej bude nadavat, a syn to bude povazovat za normalne a tiez raz bude takto zenam nadavat, lebo nic ine nebude poznat...ja by som si asi dobre rozmyslela, ci pri takomto cloveku necham dieta.
myslis, ze ak nechas dietat otcovi, nebude pocuvat nadavky na teba? Bude. A mozno este horsie. Ale uz s tym rozdielom, ze tpo prijme ako fakt, ako pravdu v neskorsom veku, lebo nebude pocut druhu stranu. A propo myslis, ze ti bude dieta dobrovolne davat kazdy druhy vikend? A kam ho budes brat na prechadzku do parku? Do centra pre deti a rodiny s tebou nebude moct ist, nie je klientom zariadenia. Takze z nikendu bude tak hoďka (v lepsom pripade) a nakoniec nic. Dievca spamätaj sa. Smer dobry psychoterapeut a ked bude dieta schopne ist do skolky a ty do prace, sup sa odstahovat do podnajmu.
Ked odideš od 2 ročného syna nechaš ho pri otcovi a ty pôjdeš do krízového centa neviem či sa to vôbec tak dá tak neskôr budeš mať veľke problémy z dôvodu že ked by ste bojovali vy dvaja s jeho otcom o ňeho na súde dostal by ho skôr ON nakoľko že by sa jednalo že si ho opustila na úprimno nikdy by som nenechala svojmu partnerovi 2 ročne dieťa ved si s nim ešte doma na MD či ako.Ako to mate s bývanim čie je to bývanie.Nerob to aby si to neskôr trpko neoľutovala a nemyslim to v zlom ale toto si treba sakra zvažiť.Vždy sa najde nejake riešenie.
ono ak ostane v starostlivosti manžela, tak dieťa sa ti časom odcudzí.....otec mu bude hovoriť že aká si zlá mama lebo si ich opustila, vykašlala si sa na neho.....
Ked ho nechces brat,tak skus jasle a ty do prace.z muzom sa nebudes moc stretavat a v robote si vycistis hlavu od muza.zarobis si peniaze a nebudes od neho zavisla.ak si netrufas na cely den tak sa da aj na pol dna lidl,tesco... neviem v com mas prax.a mozno sa to aj doma zlepsi.ak opustis syna teraz,aby si ho este dostala nazad.
Pozri 2 ročne dieťa absolutne nerieši ci je vo svojej bohato zariadenej izbe v novostavbe domu alebo v skromnej kutici azyloveho domu či nebodaj v obyčajnom stane. Zahrá sa s obyčajnými kamienkami rovnako dobre ako s nejakou drahou hračkou. A našťastie si z toho veku nebude pamätať žiadne detaily.
2 ročne prežije rozchod rodičov a sťahovanie oveľa lepšie ako napr. 6 ročne.
Odišla som od debila keď mala dcéra 1,5 roka.
Pomohla mi v tom moja povaha, ja som natoľko hrdá že fakt by som radšej žila sama v chatrči v lese ako v paláci s niekym kto by ma ponizoval, takže u mňa tá fáza "ostanem s nim koli deťom, ostanem kým sa nepostavím na nohy" trvala veľmi krátko....
V takom prostredí sa nedá postaviť na nohy, psychické (fyzické násilie, ponižovanie atď) ta úplne znemožní, uvedie do polospanku, do letargie kedy nevidíš riešenia, všetkého sa bojis, prežívaš zo dňa na deň...
Ja som nešla do azylaku, u nás bolo plno.
Prenajala som si izbu v zdielanom byte s nejakými študentami. Dcéra šla do súkromnej škôlky (jasle aj štátne škôlky u nás v meste plne), len na par dni v týždni pretože na plnú sumu som nemala. V tej dobe bol rodicak 200 eur, výživné som v živote nevidela. Tak sme sa uskromnili, dieťa poobliekane z bazára, odplienkovane (proste som na ne nemala), ja som bežne veceriavala cestoviny s vegetou a cesnakom. Vrátila som sa čiastočne do prace, ale aj začala obchodovať so starožitnostami a všeličim možným.
To "najhoršie" trvalo tak mesiac, dva. Veľmi rýchlo som sa vzchopila, naučila zarábať. Nasla si vlastný podnájom, kúpila auto, platila dcére súkromnú škôlku... Nasla nový a oveľa lepší vzťah.. .
Tym chcem povedať ze neboj sa toho azylaku, pripadne podnájmu so spolubývajúcimi. Pokiaľ si schopna a chceš od života viac dlho tam neostaneš, nakopne ta to k nadľudským výkonom. O pár mesiacov budeš niekde inde.
Keď ostaneš kde si bude to iba horšie a odchod ťažší.
Ja osobne by som bez dietata neodysla nikdy. To ze je na neho dobry este beznamena ze mu nemoze prepnut. Staci ak naockuje dieta proti tebe a ty si ani neprenes. Bude mu hovorit ze mamicka na opustila tolko krat az si to male bude naozaj mysliet ze je to tak. Ty si opustila jeho otca nie jeho, no ego chlapa je nekonecne.
Nech by to bolo akokolvek zle beriem dieta a dovi dopo na ho kazdy druhy tyzden.
Samozrejme neodsudzujem ale este si to zvaz lebo na sude sa to pouzije proti tebe
Autorka, daj dieta do jasli, nastup do prace a zacni setrit na podnajom a odchod od blba. Ja viem, ze pocuvat denne urazky od hovna, co si mysli ze je torta je na nervy. Ale ak ta teda nemlati, a k synovi je dobry, riesila by som to takto.
A asi kdesi potajomky zohnala Neurol a mrvila mu ho do kavy, dementovi….. 😅
@lujza123 Hrozne sa citaju taketo pribehy. Zelam vam uz len vsetko stastie sveta!!!
zamysli sa ci ti tieto napady - nedal do hlavy manzel ... ze sa vie postarat, nic nechyba dietatu, je perfektny, ,maju vztah - a ty to nedokazes tak odid s holou ritou ... lebo prepac tak to nieje .... hladaj psychologa na radu, su bezplatny cez poistovnu
Určite neodchádzaj sama bez syna, to že je teraz naňho dobrý neznamená nič, iba narušený človek dokáže niekoho týrať! Ty ho tam necháš a ktovie či mužovi neprepne a môže začať ubližovať aj malému len aby sa ti pomstil, alebo urobí všetko pre to aby si o práva na syna prišla - však si ho opustila. Plus trauma, také malé dieťa to nikdy nepochopí prečo mama odišla. Snaž sa nájsť také riešenie situácie, ktoré by vás zahrňovalo oboch. Držím palce, aby všetko pre vás dobre dopadlo.
Chýba odpoveď na otázku kto by sa v prípade odchodu matky o dieťa fyzicky staral. To muž nechodí do práce?

Nemáš možnosť s kým ísť k rodičom či inej blízkej rodine? Aspoň do času zakial my pôjde do škôlky a ty do práce ? A aké.ma.dovody chlap na to že ti nadáva ?