icon

Môže priateľstvo prerásť do niečoho viac?

julie225
30. júl 2024

Ahojte, ani neviem, ako mám začať, ale potrebujem poradiť od spoločenstva, alebo možno zistiť, či v tom nie som sama.

Začala som pred dvomi rokmi chodiť na vysokú školu, mala som tam známych ľudí, ale nie nejakú extra close osobu.

Vždy som mala veľa otázok, na ktoré veľa ľudí by sa chytalo za hlavu. Nemala som dobré social skills, na strednej škole som sa nevedela začleniť a kvôli tomu sa vo mne zrodila aj úzkostná porucha (už som to zrejme aj sama prekonala).

No ale k veci, neskôr som spoznala jedného chalana. Prišiel mi spočiatku veľmi divný, pretože taký typ chalana som asi ani nikdy nestretla dovtedy a myslela som si, že to bude nejaký čudák, ktorý sám introvertí vo svojej izbe za počítačom a má len virtuálnych kamarátov.

Postupne som sa s ním začala kamarátiť a mal so mnou trpezlivosť ma akceptovať a počúvať (veľa ľudí by radšej našlo jednoduchší spôsob a by ma nejako nevyhľadávalo).

Tento školský rok (druhý) sme sa zblížili tak, že obaja sme boli frustrovaní, že sme dlho nemali sexuálnu činnosť. On mi navrhol, že môžem to mať s ním. Boli v októbri nejaké týždenné prázdniny, tak som šla na pár dní k nemu. Neočakávala som, že by som niečo s ním mala, nebola som si istá, lebo som sa hanbila. Nakoniec sa to stalo, a obaja sme sa prestali vnímať len kamarátsky.

Zvykla som pochybovať, či je vôbec možné, aby som ho začala ľúbiť, keď výzorovo nebol môj typ, je o pár centimetrov nižší (pričom ja som na vysokých).

Boli sme k sebe milí, ja som mala naivné ružové okuliare. Všetko, čo ma trápilo, som mu vešala na nos. Niekedy som sa rozčúlila, keď mi dal len nejakú logickú odpoveď a nepodporil ma nejako emočne.

Zvykol mi postupne hovoriť, že vzťah z toho zrejme nebude, lebo sme rozdielní a ja som na neho príliš energická a potrebujem viac pozornosti a on je skôr v tomto flegmatický. Cítila som sa blbo, lebo ja som už k nemu bola pripútaná a nemala som nikoho takého blízkeho v živote. Už som nevedela ďalej zvládať to, že som s ním spávala a nikam to nejako neviedlo a navrhol teda ukončenie. To sa stalo na začiatku letného semestra, čiže asi mesiac som bola totálne mimo, nevedela som nič vnímať.

Asi po dlhšej dobe sme začali spolu opäť spávať a dal akoby šancu, či by sme sa hodili do vzťahu alebo nie. Zrazu som akoby ožila, lebo mala som pocit, že mi je v živote najbližší a jediný mi tak najviac rozumie (aj keď nie vždy).

Asi pred týždňom mi povedal, že to nevidí na vzťah, lebo potrebujem viac pozornosti atď, vlastne to, čo som už vedela. Ale city sme mali obaja k sebe, len on sa na všetko pozeral tak veľmi logicky. Myslela som si, že keď budeme takto ďalej pokračovať, že možno po roku by do niečoho šiel.

Asi pred 3 dňami mi napísal, že je aktívny na Badoo, lebo potrebuje nové kamarátky (naozaj len kamarátky myslel) ale že keby sa tam našla tá pravá, tak by neváhal.

Cítila som sa už fakt zle, lebo aj keď mi hovoril, že to nevidí na vzťah atď, ja som ho nevedela už vnímať po tom všetkom len ako kamaráta a mám pocit, že to bola jediná moja blízka osoba v živote a v podstate doposiaľ zrejme 3/4 vysokoškolského života som prežila s ním.

Strana
z2
solange7
30. júl 2024

Ja chapem, ze v beznej konverzacii cloveku ujde nejake to anglicke slovo, to sa stava aj mne. Ale dat si tu namahu a napisat to este aj do textu? Nieje to atraktivne citanie, to je akoby som citala dennik 15 rocneho dietata.

unicornlady
30. júl 2024

Možno tým, (vzhľadom na to, že nespomínaš kamarátky na VŠ), že si všetkú pozornosť chcela iba od neho, tak jeho ako introverta, to dosť zaťažovalo.

Nie som si istá, že ak by ťa vôbec nepriťahoval, či by si s ním dokázala intímne byť.

Okrem chaotických myšlienok, si vlastne nenapísala, v čom ste si podobní a v čom rozdielni, a ako inak, než sexuálne, ste spolu trávili čas.

solange7
30. júl 2024

Mimochodom letmo som to presla... Poradim ti, nerob zo seba pristupnu handru.

julie225
autor
30. júl 2024

@solange7 v dnešnej dobe sa to berú už ako bežné slová a nenapadlo mi, ako to inak po slovensky pomenovať. Za svoj priestupok sa veľmi ospravedlňujem. Veľmi ma vie pobaviť, naštvať, keď človek píše o niečom, a ďalší ide zbuzerovať za nejaké anglicizmy. Nechcem útočiť, len ukazujem, čo ma zaráža.

julie225
autor
30. júl 2024

@unicornlady My sme boli veľmi dobrí kamaráti, nebolo to len o sexe. Sám mi hovoril, že nie je taký a poznala som sa aj s jeho maminou a aj moja mamina ho poznala a vedela, že je veľmi dobrý chlapec. Netvrdím, že mi prišiel škaredý, len nebol môj typ, ale postupne tam prišla tá chémia, keď som ho viac spoznala.

Áno, je pravda, že som nemala viac blízkych kamarátov, ja mám celkovo problém si ich nájsť, čo ma trápi doteraz.

sissy27
30. júl 2024

@julie225 sama píšeš, že ste boli obaja frustrovaní z chýbajúceho sexu... proste bola si po ruke a ochotná roztiahnuť nohy, ako bonus sa dalo s tebou pokecať. Neviem kde si si vydedukovala, že sú v tom aj city. Dievča zlaté, žiadne city, proste zúfalstvo - obojstranné. Len zatiaľ čo on od v tom mal od začiatku a po celý čas jasno, ty si sa namotala.

januska12323
30. júl 2024

Nájdi si radšej kamarátky. Chýbajúci sex sa dá riešiť aj inak ako spaním s prvým, ktorý sa o teba začne trocha zaujímať. On to chce už ukončiť len ťa asi nechce nechať úplne samu tak to ukonči ty.

zuzanka.zuzu
30. júl 2024

vieš, teba nemusel nijako baliť, ty si sa ponúkla. z tohto vzťah nebude 🤷

julie225
autor
30. júl 2024

@januska12323 Áno. Ja sa snažím nájsť si kamarátky, ja mám skôr veľa známych v živote, že porozprávame sa atď, ale nie je to také, že by sme si dennodenne písali a rozprávali o svojich osobnejších problémoch atď.

ella1234
30. júl 2024

@julie225 z toho ako si to napisala mi príde že si akoby dosť zahladena so seba... to teraz nemyslím zle ale ze sa viac zameriavas na to ci teba počúvajú. Ved ti to vlastne aj sam povedal ze vyzadujes vela pozornosti.
Mozno ste si zo zaciatku rozumeli preto lebo niektorí ludia maju také záchranárske pudy.. Ze mal pocit ze ta musi vypočuť, že ti musí poradiť a ze to potrebujes. A asi časom prišiel na to ze proste vaše osobnosti k sebe až tak nepasuju. Niekto sa nezvladne napriklad nonstop bavit o nejakých silnejších temach, problemoch atd. alebo ako si napisala davat nejaku emocnu podporu nonstop.

marcellka32
30. júl 2024

@julie225 ja by som napríklad nemohla byť s tebou ani kamarátka, zrejme chces aby všetci počúvali len teba, ale ty ostatných nie .. svet sa netočí len okolo teba ;)

ivanabat
30. júl 2024

Mne on pripadá ako človek veľmi racionálny a teda aj možno vám dvom chcel dať šancu, ale pochopil, že sa k sebe ako partneri nehodíte. Ten druhýkrát to jednoducho už asi len chcel sex a ty si bola za. Môže byť emočne plochý, preto sa moc nezaoberal aký vplyv to bude mať na teba a tvoje citové prežívanie. Na tvojom mieste by som sa fakt sústredila na to, vytvoriť si skutočné kamarátstva so ženami. Ja to vnímam ako najlepšiu vec v živote mať dve blízke kamošky.
Na jeho správy by som už nereagovala, na čo. Všetko sa už medzi vami stalo, nie je kam sa posunúť.

lilka5566
30. júl 2024

Ani vlastne neviem čo chces poradiť keď si aj vlastne aj sama odpovedala 🙂 Bud budeš pokračovať v sexuálnom vzťahu alebo to ukončis úplne a nebudeš sa zbytočne trápiť lebo zrejme od toho čakáš viac .

tanicka907
30. júl 2024

Ahoj, podobnu radu som aj ja tu na MK zhanala pred par rokmi, aj ked som odpoved vedela, vsetky zeny pisali jedinu radu - nerob zo seba handru, keby mal chlap zaujem, tak takto nepochybujes.
Ja som vo svojom pseudo vztahu, napriek desiatkam rad, nadalej pokracovala, naivne verila a dufala, "ved raz z toho bude vztah".

luccija
30. júl 2024

@julie225 zabudni naňho jednoducho si nerozumiete aj, keď ty si sa asi zaľúbila.

ptvw
30. júl 2024

@julie225 tak väčšina žien tu je 40+ takže pre ne to nie je bežné miešať SJ a AJ, a mne je to fuk😅 čítať sa to dá takže v pohode

karolinakr
30. júl 2024

pokial ho miluješ, absolutne s nim nespi, len to bude predlžovať tvoju traumu, a namiesto, aby si mu rozpravala deňa noc o svojich problemoch, na to su psychologovia a chod na nejake sedenia..možno trochu zneužil tvoju slabosť, že sa mu vylievaš, pocitil slabinu a využil situaciu, mal ťa na tacke, ťažko by si odmietla sex, akurat žeby som považovala za drzosť, keby ma niekto pretiahol x krat, počuval moje sukromne problemy a potom s ľadovym hlasom oznamil, na vzťah to nevidím..mal rovno povedať, že mu ide iba o ......ku a nehrať sa na zasneného intelektuála, takto si image dobreho muža nespravi
ale sama si povedala, že si bola naivna, nech sa páči, narazila si si nos, nabuduce budeš múdrejšia
oni chlapi sa chytia každej slamky, ked si môžu za šukať, zar buďme realisti

karolinakr
30. júl 2024

a ešte si mu sadla na lep druhy krat, potreboval si zaskákať, tak ťa namotal, že či mate šancu, tak hop do postele, dokaž mu to, a ty cela happy, skončilo to tým, že ti oznamil, že na Badoo, ked sa mu naskytne priležitost na lasku, hned do toho ide
Mne sa zdá, že on ťa ponižuje až až, a teba to stale z miery nevyvedie..kam až si nechaš na hlavu nasrať? tak toto je introvert, intelektualny snilek, rojko a básnik? to je hajzel prveho stupňa, akurat , že asi škaredý, ina ho nechce, tak skočil po prvej príležitosti

modra_kolobezka
30. júl 2024

Aboslutne s nim nespi a ani s nikym.inym, kym nie ste vo vztahu. Ak sa s niekym vyspis skor, nez sa vobec o teba zacne snazit, nikdy z toho vztah nebude. Vzdy budes len kamartka, ktora lahko "da"

karolinakr
30. júl 2024

vie, že si doňho zaĺúbena, namota ťa do postele na skúsku a slavnostne oznámi, že nie, ale na Badu, keby áno, okamžite sa zaĺúbi..To strašne dobre padne človeku, čo miluje, takéto reči počúvať, ledva si sa pozviechala z prvého otrasu..
Poradím ti, daj mu jednu pravačkou alebo kopačku zĺava a adié, playboy..a odkračaj 🙂

rorino
30. júl 2024

@solange7 presne,aj mne to vadí,kdeže je naša krásna lubozvucna slovenčina?Aj sesternica keď príde na Slovensko je zhrozená z toho,že ľudia už ani riadne po slovensky nerozpravaju🙉🙈🙊

banderaska29
30. júl 2024

"Boli sme k sebe milí, ja som mala naivné ružové okuliare. Všetko, čo ma trápilo, som mu vešala na nos. Niekedy som sa rozčúlila, keď mi dal len nejakú logickú odpoveď a nepodporil ma nejako emočne." - ja mu kvitujem, že bol k tebe vždy úprimný a sama si to vlastne pomenovala. bola to tvoja mierna naivita, možno nádej, vykreslenie si situácie, ktorá by z toho mohla byť, ale nebola. teraz by som sa na to uz total vybodla, naťahovanie konca je stále iba koniec. ukonči to v sebe a zameraj sa na seba, na štúdium, aby si to dotiahla do uspešneho konca a toto nechaj za sebou ako študentskú nevydarenú lásku 🙂 neboj sa, ten pravý tam niekde na teba čaká !

lavender94
30. júl 2024

A čo si čakala, že sa zázračne zamiluje, a odkráčate spolu do dúhy, keď budete spolu spávať? Keď si s ním chcela niečo viac nemala si s ním hned spávať. A keď si s ním chcela spávať, nechci od toho nič viac, lebo to nikdy nefunguje a len si zbytočne ublížiš. Ono ideálne keď už chceš mať kamaráta s výhodami by bolo aby ste si takéto veci vyjasnili pred tým ako skončíte v posteli a nie mať nejaké očakávania ohľadom vzťahu len tak, lebo ty by si chcela.

hopsas
30. júl 2024

@julie225 odhliadnuc od tvojho slovníka je za.mna topka toto: "naozaj len kamarátky myslel"😁 ach dievča ešte si mladá a naivná a raz to na to prídeš že muž nikdy nejde na Badoo aby si našiel kamarátku

rozculena
30. júl 2024

@julie225 ja mám kamarátky,ale denno denne si nepíšeme,jeblo by ma z toho.

lujza123
30. júl 2024

- kamarátstvo s výhodami je skôr pre starších a životom prefackanych ľudí co sa tak ľahko nezamiluju.

- z tvojho spôsobu písania mi príde ze mas trochu problem s overthinking. Skús brat veci aj ľudí viac povrchne, s ľahkosťou. Nechcel vztah a ani nechce. Pripadne aj chce a nechce. Nechaj ho tak, nech si žije po svojom.
A ty zas po svojom. Nájdi si niekoho kto chce to co ty, nie takéhoto aj áno aj nie

cimage
30. júl 2024

Ukonci to s nim, sama urcite vies, ze nic nebude, jedine v posteli. Vyuziva ta a nema ani naladu ta pocuvat. Neviem ako si predstavujes kamaratky, ale tie tiez nechcu pocuvat den/noc o tebe a tvojich problemoch. My si napiseme raz za tyzden, niekedy aj menej. Kazda uz mame svoje rodiny, byvame dalej od seba a sme rady ak sa stretneme aspon 2x do roka.

pralinka86
30. júl 2024

Nie je jediny chlap na svete. Obidvaja sa hladate a neviete co chcete, ale on zjsvne chce este cosi ine poskusat, nechce sa viazat. 2x sa rozist je uz fakt jasne znamenie, ze tade cesta nevedie. Budes sa len trapit.
Je super, ze si mala taku skusenost, aj to, ze si mala 3/4 vysky s kým travit cas. No nie je ani hanbou vediet byt sama, najst sama seba, vazit si seba a MAT SA rada. Kazdy vztah v zivote (s chlapom, rodicom, kamosom, kamoskou) nam nieco dava. Mas skusenost do buducna a nechaj ho, nech si hlada kamosky. Ty mas cas zase na ine. Caka ta este vela v zivote, ludia pribudaju aj ubudaji a ako si videla, nie vzdy je to jasne hned na zaciatku. Drzim palce. Daj si nieco dobre, zabehaj, zaplavaj, precisti hlavu

blonde_bella
30. júl 2024

@julie225 nie je to priestupok.
Problém z tým má len staršia generácia
Mladšia už je bilingválna a neprikladá tomu význam.

letfenixa
31. júl 2024

@ptvw som 40+, prečítam to aj s anglickou primesou, zaskočí ma to, lebo veď dá sa aj po slovensky, a ešte mi v hlave naskakujú všetky chýbajúce čiarky.

Strana
z2