Môže sa muž a žena iba kamarátiť?
Ahojte, chcem počuť od vás názor na moju situáciu.
Zistila som, že môj muž si pol roka píše a telefonuje s inou.Povedal mi, že je to bývalá kolegyňa z práce a po 3 rokoch si na ňu spomenul, tak sa jej ozval, lebo sa mu s ňou skvele kecalo. Keď som mu našla spravu v mobile všetky konverzácie si rýchlo vymazal. Bavili sa iba o rodinných problémoch, o mne a mojom dieťati ako nás miluje a že by som potrebovala kamarátku a bol by rád, keby sa s ňou skamarátim. Že ju bral ako kamaráta, ktorému sa vykecá a porozpráva o spoločných záujmoch, a chcel počuť aj názore na rodinu od druhých ako len odo mňa. Mám mu veriť ?
Za mňa neexistuje. Mala som asi 3 roky najlepšieho kamaráta, boli sme spolu deň a noc…mal nejaké psychické problémy kvoli ťažkému obdobiz a bola som mu oporou, ktorej všetko hovoril a pod. Kedykoľvek mi zavolal aj o 3tej rano a šla som za nim, len aby nemal tie najhoršie myšlienky. Možno po pol roku sa z týchto stavov dostal a naše kamarátstvo pokračovalo…každý deň spolu na káve, večer v meste, všetko sme si hovorili…vedel o mojich krátkych románikoch, o každom chlapovi všetko….ja som o ňom vedela tiež všetko…potom som sa dala dokopy s mojim terajšim manželom a ja som toho chlapca nespoznávala…začal mi posielať správy, že ako som sa na ňho mohla vykašľať, že som ho neskutočne sklamala a pod.. neskôr z neho vyliezlo, že celé roky čakal, kedy spolu skončíme 🤷🏽♀️ Od vtedy sme sa nestretli, ani si nenapísali. Takže za mňa obojstranné mužsko-ženské priateľstvo neexistuje.
@ivkav5 len tak pre zaujimavost. keby sa vyjadril vtedy mala by si zaujem? ja si myslim ze take bezne priatelstva existuju. mam par kamosov a fakt ich vnimam ako surodencov. ale nestretavame sa zas nejak ultra casto ani to nie je nejako extra intenzivne. pri takom intenzivnejsom vztahu si myslim ze u jedneho je to vzdy ine ako u druheho.
@zuzka618 Ja som takto "získala" svojho manžela. Za iných okolností, ale tiež som bola len kamarátka. Vždy som mala kamarátov, dobrých ale nikdy to nebolo 50:50. Buď boli kamaráti lebo sme si rozumeli a nechcela som ich ja, alebo mne by boli aj sympaticki ale vedela som, že pri kamarátstve to končí. Môj muž mal počas VŠ keď sme sa dali dokopy frajerku, ktorá bola ďaleko, ja som bola len kamarátka (spolužiačka) blízka a blízko. Akurát, že časom aj keď bol pri frajerke mal čím ďalej viac tendenciu písať a hovoriť všetko mne a nakoniec to takto dopadlo. Ja by som bola v pozore, môže to byť ešte nevinné ale tam chémia zafunguje. Vy sa v niečom pohádate, a sups komu to hneď napíše. Ona samozrejme bude chápava, dá mu za pravdu a si v kybli.
Mám niekoľko mužov kamarátov, všetkých poznám pomaly od škôlky, s jedným sme bývali vo vedľajšom vchode a boli vždy spolu denne. Keď sme dospeli, aj sme sa bavili o tom, že prečo vlastne nechodíme spolu a zhodli sme sa, že sme ako brat a sestra a že by to bolo úplne mimo 😅 Čiže téma vyjasnena a uzavretá. A áno, môj kamoš vie niektoré veci, ktoré som nikomu nepovedala, ani mužovi. Môj muž sa s ním pozná, vie o nás a aj to, že si občas píšeme. A to písanie vyzerá asi tak, že aj rok nič a potom mesiac intenzívne. Keď sa niekto potrebuje vyrozprávať.
No a k lezeniu si do telefónu len toľko - nerobím to ja a ani môj muž. Máme nejaké zásady a ja to mám tak, že pokiaľ mi muž nedáva dôvod čokoľvek riešiť, tak ja naozaj nepotrebujem vedieť všetko. Ja mu verím na 100%, koniec koncov, sme spolu pomaly 30 rokov. Držím sa zásady, že múdra žena sa nepýta. A som presvedčená o tom, že ak by každý riešil viac seba, ako druhého, vzťahy by boli lepšie.
@zuzka618 podľa mňa áno existuje. Počas vš som mala skvelého kamaráta. Ja som bola zadaná aj on, no napriek tomu sme spolu trávili veľa času, spoločné ucenie, prax, cestovanie. Našim partnerom to nevadilo, nemalo co. Proste sme si rozumeli ale obaja sme milovali naše polovičky🙂 ja som už vydatá, on ženatý, ešte sme sa po vš par x stretli na káve, postupne sme sa však odmlcali, ale par rokov to bolo naozaj pekne priatelstvo🙂
No mala som.v práci aj 1 kamaráta, s ktorým sme si rozumeli. V čase keď jeho žena bola v pôrodnici, mala rizikové tehu sme spolu dosť volavali. Stale volal, hovoril.o nej, o strachu, Babetku - proste potreboval sa vyrozpravat/porozpravat. Ja som to brala vpohode, kamarátsky, no keď na to jeho žena neskôr prišla, bola hrozne sklamana z neho a nahnevaná tak, že chcela vysvetlenia od neho aj odomna, skoro sa rozviedli, neverila mu. Pritom šlo len o kamaratstvo. Ale 1 strana to nechapala.
Mám veľmi veľmi dobrého kamaráta ešte zo ZŠ a potom zo SS. Ale NIKDY! by som si mu nedovolila napísať správy typu: connepises,sa hneváš?nevypisujeme si,nestretávame sa pomimo a hlavne keď spolu telefonujeme nejdem sa zahrávať pod zem pred manželom a nevymazavam sms...má svoju rodinu,ja moju tiež. Hranica je tam striktná....a NIKDY by som si nedovolila mu vypisovať svoje problémy. Keď chcem porozprávame. Manželovi to neprekáža pozná ho roky rokúce a vedia sa baviť aj oni dvaja spolu. Ale nikdy som neprekročila či už činmi alebornecami hranicu. Mám úctu k svojmu manželovi,mojej rodine.
Každy človej je iny, aj z tych nazorov je to vidno, niekto potrebuje dodržiavat vzdialenost, niekto vobec nie je schopny takeho priatelstva, niekto aj može spat na jednom gauci s kamaratom a nepohne to s nim
Čo plati pre jedneho, nemusi pre druheho.
Niekedy je to aj smiešneTaky chalan, trošku nemožny, ale duchovne bohaty, stravili sme rozhovory a potom nejaka staršia žena ho klofla a pisala mi arogantne spravy, bolo to aj komicke, lebo ja by som s nim nič nemala, keby sa mi aj nukal.Naozaj nebol moj princ a museli sme prerusit priatelstvo, lebo hysterčila..Označila ma krasnymi výrazmi
Ja mám kamaráta už 9 rokov, poznali sme sa ešte skôr, než som spoznala svojho budúceho manžela a neviem si predstaviť, že by som ho v živote nemala. Je mi ako brat a tiež mu sem tam napíšem že prečo sa mi neozýva 🤣
Je to tenky lad, ak sa vykecava a hlada emocnu podporu, tak to lahko prejde do "emocnej nevery" a potom moze ist aj dalej.
@pralinka25 uvažovala som nad tým popravde sama tesne po tom, ako sa toto celé stalo…velmmi ťažko sa mi k tomu teraz vyjadruje, čo by som urobila, keďže som už niekde úplne inde, mám manžela, kt. nadovšetko milujem, no keby mi to ešte pred tým povedal ten kamarát úprimne narovinu, možno by som tomu dala šancu 🙂
@ivkav5 vy ste mali nadštandardne vzťahy, ja som mala tiez 2 super kamošov, ale neboli sme každy deň v žiadnom pripade, a ked ťa henten chcel, prečo si nechal rozpravat o posteĺnych dobrodružstvach s inymi mužmi.Keby som bola do niekoho, určite to nechcem počuvat, čiže on prepasol svoju šancu jednoznačne.
Ja to zhrniem. Ano existuje priatelstvo. Ale malo by to byt idealne spolocne priatelstvo, ze nie len ja mam kamarata, ale aj muz. A tajnosti? To by mi fakt vadilo. V manzelstve tajnosti nemaju mat ziadne miesto. Inak je nieco zle. Neexistuje mazat spravy lebo co ak si to moj muz pozrie. By som sa hanbila sama pred sebou. A on tiez.
@karolinakr veď práve🙈 bolo to naozaj celé dosť čudné a musím povedať, že mne by to v tom čase ani vo sne nenapadlo, že on niečo také cíti…no nevadí, je to už dlho za nami 🙂
Ja na tom nevidím vôbec nič zlé. Tiež mám dlho kamaráta a nikdy medzi nami nič viac ako objatie nebolo. Poznáme sa už ale cez 15 rokov a vždy sme si spolu vedeli dobre pokecať a pokiaľ aj bolo treba náhodou nejakú pomoc tak vždy sme si pomohli. Či už po finančnej stránke alebo len opraviť kohútik heh. A to si spomínam že sme sa spoznali cez pokec :D a z obyčajného písania je kamarátstvo na celý život. Niekedy to proste vyjde, že muž a žena dokážu byť naozaj len kamaráti. Čo si pamätám aj keď som mala nejaký vzťah, tak som ich vždy zoznámila všetkých a nikdy ani nebol problém, že by priateľ žiarlil alebo niečo podobné. Akurát, čo si ešte tak matne pamätám, tak keď mal on priateľku, tak ako boli dáke menšie žiarlivostné scény z jej strany (čo sa ani moc nedivím :D ), ale tak nemala na to nikdy nejaký pádny dôvod, asi sa len pri mne cítila menejcenne alebo ako to mám nazvať.. Ale tak ubezpečila som ju niekoľko krát, že v tejto sfére určite nič nehrozí a do dnes sme do konca v kontakte. Táákže holky nežiarlite, radšej sa lúbte :D páčko
@zuzka618 povedz muzovi, ze nepotrebujes kamosku, ze uz si si nasla kamarata. ;)
@veronicka88 no u mňa je zas definícia kamaráta či kamarátky taká, že je to osoba,s ktorou sa rozprávaš aj o problémoch a súkromí. Ak nie, tak je to známa/známy, nie kamarát... Ale každý má tu definíciu inde...
@asocial my sa rozprávame...aj som to tak napísala
..ale nevypisujeme si hlúposti a nie som závislá na Tom kedy mi dotyčný odpíše alebo či vôbec.
Za mna kamaratstvo medzi muzom a zenou urcite existuje, ale ako uz pisalo viacero bab tu, musi to byt skor surodenecky vztah, a to obojstranne. Ja mam najlepsieho kamarata, ktory je mi ako starsi brat, pozname sa uz vyse 22 rokov, volame si alebo sa stretavame velmi casto. Nikdy sme sa vzajomne fyzicky nepritahovali, a to je asi zaklad. On sa ozenil, s jeho manzelkou sme sa stali tiez velmi dobre kamaratky, vsetci moji partneri o nom tiez vedeli, nikdy to nebolo tajne, obaja nasi partneri vzdy vedeli, ked sme sa stretli, ziadne mazanie sms, ziadne tajne telefonaty, nic take.
Zdá sa mi veľmi neférové obúchavať autorke o hlavu, že je žiarlivá. Jednoznačne sa jej muž správa zle (schováva mobil, maže sms) a hlavne, jeho žena mu má byť najprednejšia a ak sa cíti z toho vzťahu zle, má ju pred kamoškou uprednostniť.
ja mam tiez vela kamaratov a beriem ich ako surodencov , bratov, muz ich pozna velmi dobre , aj sa kamaratime ako rodiny , on si zase dobre rozumie s kamosovov zenou , maju podobne povahy sme sa smiali s kamaratom ze jej raz napisal , a ze oni su taki ze "samota nikdy nechodi sama" :D ona sa mu vystazuje lebo je uplne ako zena , citlivy ako ona , my sme skor akcni ...aj teraz pisal mojej kamoske mi prislo smiesno lebo ona ma tiez akcneho muza :D uplne iny ako moj , najprv mi to prislo divne ale potom som sa nad tym zasmiala :D ja sa strasne rada smejem a on je vazny , muzi su vacsinou srandovnejsi a mozem im povedat otvrene co si myslim , pri zenach musim davat pozor a dost ma to obmedzuje aby sa neurazili atd, su take viacej aj casovo obmedzene nikdy im nevyhovuje atd,,,deti chore ..a dost mam kamosiek ze po rozhovore s nimi som jak vycucany citron vycerpana , to muz sa tak rehoce zo mna ked zacnem jednu komentovat :D moj muz si zase viacej rozumie so zenami , ich pochopi, citlivo sa s nimi porozprava mi je smiesno ked ich vidim :D vystazuje sa im , ale je to asi tym ze zo mna otec chcel chlapca, a jeho mama zenu , sa knaz smial ze mi to mame vymenene :D ale je hlavne ze sa doplname :D
ale ja napriklad ze ked pridu kamarati s ich manzelkami , tak sa venujem dost manzelkam , s uctou s nimi rozopravam z kamaratov si robim samozrejme srandu , a venujem sa naplno ich detom , takze aj mazelky sa citia u nas si myslim super...a ziadnej som nedala dovod aby sa citili ohrozene , naopak poviem im ako ich muzi miluju alebo muzov pochavlim ze sa mi paci ako sa pekne spravaju k rodine svojej a podobne...este im vezmem deti a idem s nimi vonku aby mali trochu casu pre seba...
@zuzka618 Moji dvaja najlepší kamaráti sú muži. Poznám ich z vysokej už 17 rokov. Boli obdobia, kedy sme neboli v kontakte, ale nakoniec sme sa všetci ocitli po vysokej v rovnakom meste. V oboch priateľstvách boli určité momenty, kedy prišla reč na to, čo by bolo keby to nebolo iba priateľstvo. S jedným z nich boli aj nejaké bozky, ale nič z toho nebolo, jednoducho viem, že by som sa k nemu nehodila, máme rôzne povahy. On počas tých 17 rokov vystriedal 3 vzťahy, ja mám partnera už 11 rokov a narodilo sa mi dieťa. Veľmi si vážim hlavne to, že ani jeden z nich, aj keď sú bezdetní, sa na mňa nevykašlali, keď sa mi narodilo dieťa, ako to urobilo mnoho iných ľudí z môjho predchádzajúceho života.
Naše konverzácie vyzerajú občas trochu "zvláštne" lebo mi napr. napíše jeden, že "ľúbim ťa", čo som s ním v intenzívnejšom kontakte a aj mu napíšem, že "veď vieš, že aj ja teba..." ale u nás je to taký dôverný vzťah, ja ho poznám dlhšie ako svojho muža, takže my vieme, čo tým myslíme. Nie je to taká romantická láska, ale taká...ako keď sa majú radi dvaja starí psi, čo sa spolu v živote veľa nasmiali a nadebatovali :D
Tak mile maminky ,ja mám kamošov od puberty a to už mám 34 r veľmi veľa , aj blízkych 2-3 ,nikdy necítil niekto viac ako ten druhý ,dokonca sa mi zverujú s takými vecami ,ktoré by nepovedali chlapovi (kamosovi ) takže moja odpoved na tvoju otázku je ÁNO ,žena a muž môžu byt iba kamosi ☺️ neviem ,kto povedal ,že nie - je to pekná blbosť

@zuzka618 plus dodám že keď sme boli takto od seba preč dieťa nedieťa každý deň sme si písali/volali a keď prišiel doháňali čas, neviem si predstaviť takto často sa venovať nejakej kamoške je to divné..veď sem tam napísať stretnúť sa ok ale mazať správy a niečo tajiť to veru ok nebude ..dala by som si bacha