Môže sa vrátiť k bývalému po dvoch rokoch?
Zdravím, možno je to len výkrik do prázdna, ale snaď tu bude niekto, kto zažil podobnú situáciu.
V roku 2018 som sa dal dokopy s mojou bývalou a boli sme 3 roky, zažila sme veľa dobrého ale aj zlého, rozišli sme sa v zlom, bez rozhovoru, veľmi búrlivý a rýchly rozchod. Prešli 2 roky, počas ktorých si ona našla nového partnera a ten bol ku mne niekoľko krát nepríjemný, raz ma dokonca napadol, hoci dopadol on nakoniec zle. Boli to nepríjemné stretnutia, ale nakoniec pri jednom ma chcela objať a hovorila mi, že na mňa stále myslí. Stretávali sme sa hlavne náhodne.
Dokonca ma otravovali jej sestry cez mailovú komunikáciu a došlo to do štádia, že mi posielali hlasovky na Facebooku aj s ex, aj s jej partnerom. Načo som odpovedal ja hlasovkami pre ňu, či je to podľa nej normálne toto robiť a že by sme sa už mohli chovať ako normálni ľudia, načo odpovedala, že si zavoláme. Volali sme takmer hodinu, prebrali sme všetko, aj náš vzťah, prečo sa to skončilo, prečo sa stali veci a dohodli sme sa, že keď sa niekde uvidíme, normálne si dáme spolu pivo a nebudeme riešiť už blbosti.
Lenže pred víkendom som sa jej ozval, či nejde na koncert, ktorý je blízko nej. Ona že by rada išla, ale že ju asi nepustí jej partner. Pričom začala vypisovať, ako jej zakazuje veci. Nakoniec navrhla, či nepôjdeme von. Ja som súhlasil.
Na druhý deň sme sa stretli v podniku. Začali sme normálne komunikovať, ale nechcel som sa pýtať trápne frázy, ako sa má, ale reálne som sa zaujímal. Nakoniec došlo k úprimnej konverzácii typu, že či som mal niekoho lepšieho v posteli a podobné veci, ja som jej hovoril, že mal som sex s inými ženami ale so žiadnou to nebolo tak prepojené a ona mala rovnaký názor. Samozrejme, nejaký ten alkohol už bol. Nakoniec sme sa presunuli ku mne do auta, kde sa mi priznala, že ju bil, ťahal ju za vlasy po dlažke a držal jej mačetu pri krku a rozplakala sa mi, na čo som ju samozrejme objal.
Nakoniec to celé zbehlo k sexu po pár hodinách, on jej vyvolával ako zmyslov zbavený, jeden hovor za druhým, ale bolo jej to jedno. Mala byť so mnou len 2-3 hodiny a nakoniec sme boli spolu oveľa dlhšie. O ten sex mi nejde, ide o to, že mi hovorila veci ako, či sa jej ozvem na druhý deň, že ona má pocit, ako keby sme sa nikdy nerozišli a ako keby sme stále boli spolu na diaľku a že vie, že s ním to nebude vzťah do konca života, proste veci, pri ktorých som si začal myslieť, že by sa chcela vrátiť ku mne.
Nakoniec na druhý deň mi napísala, že mu chce dať šancu ale že chce byť so mnou v kontakte, na čo som reagoval tým, že mi ublížila a sklamala... Nakoniec to dopadlo tak, že si ma zablokovala na Facebooku a na druhý deň, keď som požiadal o vysvetlenie, tak mi povedala, že nemá záujem so mnou komunikovať...
Môže mi niekto povedať, čo jej ide v hlave, alebo nejaký reálny pohľad? Ja to cítim tak, že furt ma má veľmi rada a stále ku mne cíti niečo aj napriek tomu, že mi píše, že nemá záujem. Ďakujem vopred za serióznu diskusiu.
@20erika07 ja z toho nemám taký pocit. Pochopil by som, ak by sa iba šťažovala. Ale keď mi niekto hovorí také veci, ako že má pocit, že sme sa spolu ani nerozišli, lebo stále na mňa myslí, že jej chýba ako mohla pokecať s mojim bratom, že bola sranda a stále sa uisťovala, či sa jej ozvem aj po sexe.... tak neviem, načo by to robila, ak by sa potrebovala iba sťažovať. Mňa nenamotal ten sex, ale práve tie reči.
@lindous no práve rozmýšľam, či ten sex bol vôbec dobrý nápad. Či som nemal povedať, že to nechcem len tak hneď...
@barbora0308
Len ja som bol v opačnej pozícii, no :D Možno to bude znieť alibisticky, ale ako mám mať prestať rád človeka, hlavne ak tuším, že ona cíti niečo podobné, ak nie to isté. Viem, čo som cítil z toho stretnutia. Bola rada, že sme tam spolu a ja tiež. Hoci som sa chcel toho zbaviť 2 roky, ale ako vidíš, tak sa mi to asi nepodarilo, ale možno mi budeš vedieť poradiť ako na to 🙂
manipuluje s tebou najmä ona. tebe sa čudujem, že si vôbec súhlasil so stretkom, kde boli oni obaja.... toto potrebuješ?? kamošiť sa a chodiť na pivo s tyranom a nevyzretou babou?? a to, čo povedala, že má pocit, že ste sa ani nerozišli....tak vieš... reči sa hovoria a chlieb sa je. asi vie, že si citlivejšia duša a niečo to s tebou urobí... aj urobilo 🙄
@vanilkovazmrzka ďakujem za názor. Ľudia v istých situáciach robia nepredvídateľné a nepochopiteľné veci, hlavne ak ide o lásku a je im niekedy aj jedno, ako to bude vyzerať. Podľa nicku by možno išlo zistiť, koľko mám rokov.
@marseillefan máš na to aj certifikát?
@hugger no rovnaký názor mám aj ja. Napíšem kľudne súkromnú správu ohľadom tých informácii
Samozrejme si vymyslela, že ide von s kamarátkou. Nesedí pri ňom doma, lebo nežijú spolu a sú z iného mestá, majú vzťah na diaľku. A zrejme sa mu priznala, že bola so mnou.
@grof_monte_christo nie, nestíhol som sa za dva roky úplne odstrihnúť, čo zrejme ani ona úplne nie. Nie každý to má tak, že sa dokáže rýchlo zotaviť z vážneho vzťahu.
@david_1997 kámo, mam na to vek, ale to je jedno, lebo ty si aj tak nedáš poradiť... ona jje toxická, jej súčasný frajer je toxický, navyše aj brutálne nebezpečný, keď je schopný vytiahnuť nôž... preboha, kto so sebou nosí nôž? Len človek, ktorý ho plánuje použiť. Drž sa od neho aj od nej čo najďalej a nájdi si niekoho normálneho. Ona podvádzala a klamala teba, teraz podvádza a klame jeho a ty za ňou cupkáš ako poslušný psíček. Ako také niečo môže dopadnúť? Nuž nech to dopadne akokoľvek, určite to dopadne zle.
@svokrinjazykmonika zrejme áno, ale ako mi pomôže tento komentár ?
@marseillefan je možné, že máš pravdu. Išlo mi o to, akú reakciu si na mňa napísal. Alebo skôr presne to, že sex nazývaš vrznutím.
Ja toto nechápem ako vy chlapi skočíte na tieto ženské hry a divadielka.
@tamtamka26 no ja som nepovedal, že som sa kamošil. Len som chcel udržať ten vzťah na neutrálnej úrovni, aby sme neriešili zbytočné veci, keď sa niekde uvidíme, alebo sa schovávať pred tým druhým, keď sa uvidíme. A logicky som vtvedy nevedel, že je tyran, keďže som sa to dozvedel až teraz.
@mladena ja zase nechápem načo ženy vytvárajú tieto hry a divadielka...
No práve preto lebo na to skočíte. Teda ja osobne som za úprimnosť ale pozorujem toto v mojom okolí či rodine že sa chlap namotal ako somár do kopy sena.
@mladena napíš mi o tom viac, zaujíma ma to
@mladena ja mám pocit, že tam úprimnosť bola v ten večer. Len na druhý deň ako keby stratila odvahu, uvedomila si viac, čo sa stalo, zrejme sa možno aj s niekým ešte o tom bavila, čo vy ženy tiež robíte, však ? Ale ako hovorím, úprimnosť tam v ten večer bola, boli tam fakty, veľmi konkrétne veci. Čo by tým získala ? Že má teraz problém s aktuálnym partnerom, nejde mi to do hlavy 🙂 Preto ma aj zaujíma, čo si ľudia o tom myslia ale jasné, že budem argumentovať s mojim názorom.
@david_1997 O.k. Nepochopila som ťa správne, ja že už v 2018 bola tvoja byvalka a dal si sa s ňou dokopy opäť.
@grof_monte_christo nie, nie. 2 roky je od rozchodu.
@david_1997 A tebe naozaj nevadi, ze sa rozhodla pre vztah s druhym clovekom a nie s tebou, napriek tomu si naivne myslis, ze ma k tebe rovnake pocity, ako ty k nej? Ci by som niekoho mala rada alebo nie, aj tak by som uplne ukoncila akukolvek komunikaciu s takymto clovekom, aj keby ma islo rozdrapit laskou. Ono ak uplne vymazes tohto cloveka zo svojho zivota, tak tie city pominu casom, musis sa vsak aj ty obrnit a odolat jej citovemu vydieraniu. Ved kam takyto toxicky vztah speje? Nakoniec sa napr. vyda za daneho chlapa, bude mat s nimi aj deti a vzdy ked sa pohadaju, tak si na teba spomenie a zas ta obalamuti sladkymi recami a hranim na city? A ty si zrazu uvedomis, ze mas pomaly 40 a svoje najlepsie roky si si premarnil cakanim na zenu, ktora podla tvojho popisu nikdy nebude vediet normalne fungovat v nejakom stabilnom vztahu.
@david_1997 este sa s nou skus porozpravat a zahrn do rozhovoru aj to, ze sa nemusi bat, ze ju ochranis, ak jej on potom nede pokoj, ked sa s nim rozide, ze budete davat pozor a on casom na nu zabudne, ak potom neostane s tebou, tak na nu zabudni.
@marseillefan No napríklad robí zo seba zraniteľnú že ako jej bývalý/terajší/ neznámi vonku ubližuje, alebo ju nežnú žienku prenasleduje a ona sa bojí plus pridá divadielko s akože opravdovými slzičkami, nemusí sa to týkať len chlapov, kľudne aj aké to má ťažké s bývaním trebárs, alebo ako nevládze zdvihnúť kufor, zaparkovať a čo ja viem čo ešte, pričom ale pravda je niekde inde, ale ona dobre vie čo robí a že v chlapovi vzbudí rytierstvo a túžbu ju ochrániť, pomôcť alebo minimálne nad tým teda nad ňou bude musieť premýšľať. Potom sa napríklad neozýva aby dostal strach či sa jej niečo nestalo a či jej bývalý/terajší/neznámi vonku práve neubližuje, pričom ona v skutočnosti sedí doma v papučiach. Sú rôzne nenápadné citové a psychické vydierania. Napríklad môže flirtovať s inými, aby jej chlap žiarlil a videl aká je žiadúca.
Bežné je keď chlap veľmi sa s ňou chce stretnúť ona sa tvári že nemôže a je zaneprázdnená pritom to nie je pravda len chce aby chlap po nej túžil ešte viac a bola nedostupnejšia a teda vzácnejšia.
Povie mu že chce milenecký vzťah stopnúť lebo nechce opustiť terajšieho napríklad, pričom potajomky dúfa že chlap ju bude prosiť aby s ním zostala a túžil po nej ešte viac a potom sa znova začne objavovať ako nejaká múza akože.
Ale takou manipuláciou je aj posielanie upravených nahatých fotiek napríklad, pričom skutočnosť môže byť iná a žena si len pozerá a hladká ego a myslí si aká je peknučká keď vidí ako ju vychvaľujete, slintáte , lajkujete a neviem čo všetko lebo vy chlapi ste takí sprostí že to robíte ako na bežiacom páse.
@david_1997 no veď OK, kamošiť som nazvala tak familiárne... ale aj tak. aká je pravdepodobnosť, že sa nejako často stretnete? lebo ja som nejakú tú známosť mala z mesta, kde žijem, ale odkedy sme sa rozišli, tak sme sa nestretli. jedine, že by ste tie stretnutia vyhľadávali (?). keby sa teda stretnete, tak hoď hlavou, akože čau a ideš ďalej. lenže ty ju stále ľúbiš, preto rozmýšľaš a si teraz sklamaný z jej konania. a keby cíti ona to isté, čo ty, tak za tie roky hľadá spôsob ako sa k tebe vrátiť a nie ťa po sexe blokne...
@barbora0308 tak do tohto by som to nenechal zájsť. SKôr rozmýšľam o 2 týždne je koncert v jej blízkosti, na ktorý som sa jej pýtal pred týmto víkendom a skúsiť proste nalomiť, proste zistiť, či si len domýšľam alebo mám pravdu v tom, čo cítim z toho, čo sa udialo. Neviem, či je to dobrý nápad, ale pomohlo by mi to skôr k tomu aby som sa od nej odtrhol, ak mi nedá priestor. Zrejme to vyzerá naivne.
@tamtamka26 ono je to tým, že počúvame rovnaký druh hudby, presnejšie rocková/metalová hudba a na undergroundových koncertoch, kde býva tak 30 ľudí sa nedá vyhnúť častému kontaktu. Ale my sme mali aj také šťastie, že sme sa videli na veľkých festivaloch, kde chodí viac ako 10 000 ľudí. Pri jednom festivale som rozmýšľal, či tam nebola naschvál, keďže prvý krát tam bola so mnou a ja tam chodím každý rok už niekoľko rokov.
@david_1997 áno, presne tak...
ja vlastne ani nevidím persp. zostať v tomto vzťahu - dáma je nezrelá a nevyspytateľná...
@mladena a toto všetko robí jedna konkrétna žena? Alebo sú to všetko len teoretické veci, ktoré si si pospájala z viacerých rôznych pozorovaní viacerých rôznych žien?
@deti95060810 chápem. No ja som sa vlastne aj pokúšal počas tých dvoch rokov riešiť niečo nové, dokonca so staršími odo mňa... samozrejme som to riešil až po čase, prvého pol roka sa nedalo nič riešiť. Ale vždy to nejako stroskotalo na mne proste, že mi prišlo, že tie ženy mi berú môj priestor a nejako som nemal chuť riešiť ďalej, proste sa to dostalo k sexu a vtedy ako keby moja úloha skončila a nemal som už motiváciu.

@lija22 možno som nevyspelý, no, ak tak usudzuješ. A možno ju mám iba stále rád a nejdem vysvetľovať prečo. Proste to tak je. Osobne mám pocit, že keď sa mi jeden deň ospravedlňuje a že ju to mrzí, pýtam sa jej otvorene, či ma ešte miluje a povie, že momentálne nevie povedať a na druhý deň mi zrazu píše, že som si to asi zle vysvetlil a že nemá záujem byť v kontakte, tak tam asi niečo zauradovalo.