icon

Môže sa vzťah z rozumu premeniť na lásku?

samo789
23. sep 2025

Vzali ste si niekedy manzela, alebo sa dali dokopy s partnerom, ci zacali vztah z rozumu.. s clovekom ktoreho ste nemilovali.... a zacali ste ku nemu citit viac az casom?

domkakvet
23. sep 2025

@samo789 nie, mne sa nic take nestalo, ale stalo sa mi, ze sa mi najskor jeden chalan nepacil a potom som sa do neho zamilovala, pisem preto chalan, lebo to bolo este v puberte.

samo789
autor
23. sep 2025
@domkakvet

@samo789 nie, mne sa nic take nestalo, ale stalo sa mi, ze sa mi najskor jeden chalan nepacil a potom som sa do neho zamilovala, pisem preto chalan, lebo to bolo este v puberte.

@domkakvet to je nieco z casti podobne

kiwi3
23. sep 2025

"nieco citit" a "z rozumu", to pre kazdeho znamena nieco ine. podla mna je dobre vyberat si partnera nielen kvoli fyzickemu zamilovaniu, ale aj tomu, aky je, ci si rozumiete, ci je schopny do zivota, cize kus rozumu tam byt vzdy musi.

samo789
autor
23. sep 2025
@kiwi3

"nieco citit" a "z rozumu", to pre kazdeho znamena nieco ine. podla mna je dobre vyberat si partnera nielen kvoli fyzickemu zamilovaniu, ale aj tomu, aky je, ci si rozumiete, ci je schopny do zivota, cize kus rozumu tam byt vzdy musi.

@kiwi3 no trebarz zena ktora otehotnie a musi sa vydavat , alebo zena ktora si zacne lebo proste si chce uzivat a zamiluje sa.

anonym_f459a0
23. sep 2025

Nas vztah s muzom zacal ako kamaratstvo s vyhodami, nechceli sme vztah, lebo sme mali ine zivotne plany. Takze ciastocne to bolo z rozumu, ze toto je clovek s ktorym sa poznam a s ktorym mozem mat pravidelny sex, lepsie ako jednorazovky. A hej, potom sme sa zalubili

earlgrey
23. sep 2025
@samo789

@kiwi3 no trebarz zena ktora otehotnie a musi sa vydavat , alebo zena ktora si zacne lebo proste si chce uzivat a zamiluje sa.

@samo789 Žiadna žena, ktorá otehotnie sa NEMUSÍ vydávať...nie sme v staroveku...

anonym_449aeb
23. sep 2025

Išla som do vzťahu s tým, že to síce nie je úplne ono ale je nám spolu fajn a nie, neprerástlo to do citov, vydržali sme spolu asi rok. Dnes už by som to neurobila. Ale to že niečo viac vzniklo z kamarátstva s výhodami som v okolí viackrát videla, no tiež to nie je pravidlo.

sova7
23. sep 2025

Nie

sova7
23. sep 2025
@samo789

@samo789 tehotne ženy sa nemusia vydávať. Stredovek ani 19 st na dedine tu už nemáme. A ak sa žena zamiluje do kamoša s výhodami má proste smolu

gondyo
23. sep 2025

A dokonca sa ani niektoré ženy nechcú vydať...

anonym_df5f3b
23. sep 2025
@earlgrey

@samo789 Žiadna žena, ktorá otehotnie sa NEMUSÍ vydávať...nie sme v staroveku...

@earlgrey Tiez mi to dvihlo tlak...vieme, ako tieto menzelstva koncievaju.

anonym_be1fbf
23. sep 2025

@samo789 nie

vkatush
24. sep 2025

Máme v rodine pár. Ona ostala po nehode manžela sama mladá aj s dieťaťom, nedokázala by sa o seba aj syna postarať.
Najlepší kamarát jej nebohého manžela povedal, že si ju vezme, malého si osvojí a postará sa o nich. Čisto manželstvo z rozumu.
Časom prišla láska, neskôr druhý syn a oslavujú spolu už skoro 60 rokov.

samo789
autor
24. sep 2025
@vkatush

Máme v rodine pár. Ona ostala po nehode manžela sama mladá aj s dieťaťom, nedokázala by sa o seba aj syna postarať.
Najlepší kamarát jej nebohého manžela povedal, že si ju vezme, malého si osvojí a postará sa o nich. Čisto manželstvo z rozumu.
Časom prišla láska, neskôr druhý syn a oslavujú spolu už skoro 60 rokov.

@vkatush aj taketo nieco som prave myslel. ze to vobec nezacinalo laskou. podla mna je tu velmi vela takych zien, kkde vztah proste zacal tym ze potrebovali zabezpecit svoju rodinu a prerastli do lasky, ale ako vidim hanbia sa to napisat. ale nieje im co zazlievat. a mozno sa iba dodatocne nezamilovali.

tilly
24. sep 2025

Skúšala som. Snažila som sa, nešlo to. Mala som "frajera", ktorý mal všetko, bol múdry, šikovný, vysoký, bohatý, ale nebola tam iskra. Rozum mi hovoril, že to by bol super manžel a asi by aj bol, ale chémia nula bodov, nič, tak to nešlo. Netahala som ho ďalej za nos, nebolo by to fér a časom by sa mi akurát tak sprotivil. Našla som si muža, kde to iskrilo od prvej sekundy a 25 rokov tam tá chémia je. Aj keď, ak by som vyberala čisto rozumom a podľa nejakých "noriem dokonalosti", tak neviem, no, asi sme neboli spolu a asi by to bolo aj z druhej strany, ak by on vyberal rozumom, nevybral by si mňa.