Môže vzniknúť vzťah bez úplnej chémie?
Ahojte, píšem si s jedným chalanom cca 3 týždne..vo štvrtok sme boli vonku, no nieje medzi nami úplná chémia aspoň ja to tak necítim, neviem ako on..moja otázka znie: môže z toho niečo vzniknúť aj keď tam nieje taká chémia? Rozumieme si, máme dosť spoločného a je naozaj vyspelý chlap, vie čo od života chce a správanie ma tiež veľmi dobré..súdim samozrejme aspoň podľa doterajšieho spoznávania.
U mna keď chémia a taka ta iskra nebola hneď na začiatku tak už ani neprišla
V mojom živote je muž s ktorým mam neskutočnú chémiu, a nieje to môj manžel. Poznáme sa roky a je medzi nami neskutočná chémia, ale nikdy nic viac nebolo. Keďže som vydatá.
Mala som mega chémiu s chlapom a vzťah nevyšiel. A s mojim mužom som sa poznala dlhšie, boli sme výborní priatelia a raz tá iskra preskočila. Doteraz je môj najlepší priateľ.
Nebrzdi ho v živote a povedz mu, nech si nájde lepšiu.
Tak ale nie kazdy zazije chemiu na prvom stretnuti. By som povedala ze to rozhodne nie je pravidlo.
Niekde som citala ze pri takomto randeni naslepo je dolezity dojem a pocit po druhom stretnuti, avsak ludia ako keby stale cakaju na zazrak uz na tom prvom a ked sa zazrak neudeje tak k druhemu stretnutiu ani nedojde a oni tak casto prichadzaju o vybornych potencialnych partnerov.
Takze ti radim najskor s nim absolvovat viacero stretnuti a az potom sudit
Chémia je iskra a nemusí byť na začiatku prítomná. Nie je podmienkou dobrého vzťahu. Iné niečo je kompatibilita. To zistíš neskôr, či ste kompatibilní. Kompatibilita je to, čo buduje pevný základ, spoločné hodnoty, rešpekt, komunikácia, zrelosť. Chémia môže prísť neskoŕ. Emocionálne prepojenie keď ti s ním bude dobre. Písať si tri týždne to si si už vytvorila nejakú predstavu o ňom a realita je vždy iná. Nesúď vzťah len po jednom stretnutí. Ak ťa aspoň trošku zaujíma, daj mu ešte šancu. Niekedy sa niečo krásne rozvinie z pomalého začiatku.
Ak budeš cítiť, že vôbec nič sa nevyvíja ani po čase, je úplne v poriadku to uzavrieť. Dôležité je byť úprimná k sebe aj k nemu.
@slovakboy skvela odpoved. Dakujem ti za nu.
Neviem, kde sa to berie, ze laska znamena trafenie bleskom🙂
Chémia je iskra a nemusí byť na začiatku prítomná. Nie je podmienkou dobrého vzťahu. Iné niečo je kompatibilita. To zistíš neskôr, či ste kompatibilní. Kompatibilita je to, čo buduje pevný základ, spoločné hodnoty, rešpekt, komunikácia, zrelosť. Chémia môže prísť neskoŕ. Emocionálne prepojenie keď ti s ním bude dobre. Písať si tri týždne to si si už vytvorila nejakú predstavu o ňom a realita je vždy iná. Nesúď vzťah len po jednom stretnutí. Ak ťa aspoň trošku zaujíma, daj mu ešte šancu. Niekedy sa niečo krásne rozvinie z pomalého začiatku.
Ak budeš cítiť, že vôbec nič sa nevyvíja ani po čase, je úplne v poriadku to uzavrieť. Dôležité je byť úprimná k sebe aj k nemu.
@slovakboy ❤️🙏🏻
Ak ťa fyzicky priťahuje a zvyšok sedí tiež, tak chémia môže este prísť 🙂 Inak to podľa mňa nikdy nebude to pravé.
Dala by som tomu čas
@slovakboy skvela odpoved. Dakujem ti za nu.
Neviem, kde sa to berie, ze laska znamena trafenie bleskom🙂
@stanislavicenka ďakujem Stanka. Tak ono sú aj také lásky, že sa vidia a bum. U nás to tiež bolo ale nie nejaké silné. Videl som ju a že Oh aká sympatická kočka čo robí na izbe môjho spolužiaka? Šla si tam po nejaké zadanie a ja som bol u neho. O pár mesiacov sme sa stretli znova pod nastenkami s výsledkami písomiek. A usmiala sa a ja na ňu. To už bola iskra. Ale potom nasledovalo všeličo možné len nie normálny vzťah. Ona? Proste vtedy sme ešte preberali a nebola jediná v okruhu ani ja som nebol jediný. Ale boli sme kamaráti. A to kamarátstvo nám dalo možnosť sa spoznavat. Aj sa škriepiť ale aj si odpúšťať. A tak by som povedal že ťa iskra bol boží zásah čo nás Prozreteľne spojil. Ale lepidlo bolo treba vytvárať. A zisťovať našu kompatibilitu. To nie je tak že kľúč pasuje do zámku. Ale že skoro vojde a treba ešte niečo na ňom zabrúsiť. Tá kompatibilita sa vytvára postupne. Nesmie byt ale toho na to brúsenie veľa.
Správaj sa k nemu teraz normálne, s rozvahou a bez predsudkov. Pozoruj ale neposudzuj. Nechaj to bežať a hodnotiť budeš neskôr. Niekedy sa ľudia na začiatku nemajú radi. Čo? On? Čo? Ona? A až po čase zistia, že veď je mi s ním /s ňou fajn.
Chémia musí byť na prvóm stretnutí...a to obojstranná. Lebo ak nie je a budete spolu dlhšie....príde niekto iný aj počas vášho vzťahu, ku komu protitiš chémiu a tvoj vzťah pôjde bokom.
A možno nie. Vzťahy nemajú pravidlo...niekedy niekomu to vyjde aj bez prvotnej chémie a inému zase nie. Preto si sprav podľa seba. Možno 5voj prípad bude taký, že tá chémia príde neskôr.
Môj prípad je taký, že bez prvotnej obojstrannej chémie to nejde. Ak je obojstranná chémia hneď na začiatku, tak dôjde k neskutočne chemickej reakcii a na to sa veru oplatí počkať 😉
U nás to bola chémia na prvý pohľad. Ani sme si slovo nepovedali. Pred manželom som mala vzťah, ale chémia z mojej strany nebola aj keď som sa neviem jak snažila.
On je naozaj super chlap..vie čo od života chce, je zodpovedný, naozaj vyspelý len ma mrzí to, že nieje taká chémia medzi nami..:/ resp aspoň ja to tak necítim neviem ako on no
Ak neprebehla medzi vami iskra tak už to ťažko príde. Stretni sa s nim ešte pár krát a uvidíš ako to budeš cítiť, ina rada asi nie je.
Chémia musí byť na prvóm stretnutí...a to obojstranná. Lebo ak nie je a budete spolu dlhšie....príde niekto iný aj počas vášho vzťahu, ku komu protitiš chémiu a tvoj vzťah pôjde bokom.
A možno nie. Vzťahy nemajú pravidlo...niekedy niekomu to vyjde aj bez prvotnej chémie a inému zase nie. Preto si sprav podľa seba. Možno 5voj prípad bude taký, že tá chémia príde neskôr.
Môj prípad je taký, že bez prvotnej obojstrannej chémie to nejde. Ak je obojstranná chémia hneď na začiatku, tak dôjde k neskutočne chemickej reakcii a na to sa veru oplatí počkať 😉
@telefon00 to su strasne kecy
Mam kamosku, styri roky sedela v kancli s fajn chalanom cca rovnako starym, ale nie jej typ, brala ho čisto ako kolegu a kamoša. Až sa raz stalo, že ho nejak zblízka zavoňala a začala si ho viac vsimat .... Pripita na vecierku sa mu priznala, ze na neho mysli, tam taka chemia vznikla medzi nimi, ze aj poloslepy ju videl. Už sú 10 rokov manželia :D To len na margo, že chemia zo strany zeny nemusi byt okamzita, co mam info od muzov tak u nich je to ine, oni relativne rychlo vedia ci so zenou chcu nieco dalej riesit. A potvrdzujem aj z vlastnej skusenosti, vsetci moji partneri to vedeli od prveho rande, u mna prisla chemia na tretom, stvrtom. V tvojom pripade by som tomu riskla tiez dve, tri stretka a ked sa nic nezmeni, dat si pa.
Mam kamosku, styri roky sedela v kancli s fajn chalanom cca rovnako starym, ale nie jej typ, brala ho čisto ako kolegu a kamoša. Až sa raz stalo, že ho nejak zblízka zavoňala a začala si ho viac vsimat .... Pripita na vecierku sa mu priznala, ze na neho mysli, tam taka chemia vznikla medzi nimi, ze aj poloslepy ju videl. Už sú 10 rokov manželia :D To len na margo, že chemia zo strany zeny nemusi byt okamzita, co mam info od muzov tak u nich je to ine, oni relativne rychlo vedia ci so zenou chcu nieco dalej riesit. A potvrdzujem aj z vlastnej skusenosti, vsetci moji partneri to vedeli od prveho rande, u mna prisla chemia na tretom, stvrtom. V tvojom pripade by som tomu riskla tiez dve, tri stretka a ked sa nic nezmeni, dat si pa.
@smoulingirl asi je to tak, môj chlap bol do mňa zamilovaný dlho predtým, než u mňa preskočila iskra.
Pre mňa to vždy bolo buď - alebo. Keď neprebehla ostrá, nepokračovalo to. Dúfala som,že zažijem nielen iskru,ale celý ohňostroj (viem, naivná predstava).
Ale našla som. A aj po rokoch tam ten ohňostroj je. Držím palce!
Z tvojej reakcie cítim, že budeš väčší problém v tom možnom budúcom vzťahu ty ako on teraz z toho čo riešiš. Nepýtaj sa má prečo. Nie je to nič viac ako len skúsenosti a vedomosti. Neber to, že ti to neprajem, ja len vidím veci, ktoré málokto.. to nevypovedané. 😇
Ahoj, ta prvotne iskra nie vzdy pride na prvom stretku, nemusi ani na druhom ci na tretom. Ale nikde nemas napisane, ze ked sa budete takto stretavat,ze sa prave zamilujes do toho aky je a ta iskra pride az nasledne🙂 Niekedy sa taketo veci deju aj opacne. Takze nehadz flintu do zita a smelo do dalsich stretiek🙂
Ja som si tri týždne písala a potom sme sa stretli, z mojej strany iskra neprebehla, ale v písaní áno. Ja som nič vážne nehľadala, on životnú partnerku. Boli sme polroka kamaráti s výhodami, a potom to bolo jasné, že už bez seba nie....sme spolu 11rokov
Ja si tiež myslìm, že treba tomu dať trochu čas,postupne uvidíš ako sa to vyvinie, už teraz o ňom píšeš pekne, tak asi tam niečo je...
@autorka presne takto, tymto zmyslanim prichadzaju zeny o dobrych muzov. Cakame pomaly 9hnostroj.
A co ked sa to stane? A dtane sa to niekolkokrat v zivote? Zakazdym aktualneho opustis, aby si si mohla opat zopakovat dany pocit?
Vzťah založený na racionálnom základe a chémia možno príde časom nie. Otázka. Vieš si predstaviť takýto vzťah, alebo respektíve túžiš po takom vzťahu ? Niekomu to stačí, niekomu nie.
Čiže tým chceš povedať,že pri ňom sa budem mať dobre,ale moje túžby a vzrušenie budú smerovať iným smerom 😏. Bez chémie je to len dohoda.
Čiže tým chceš povedať,že pri ňom sa budem mať dobre,ale moje túžby a vzrušenie budú smerovať iným smerom 😏. Bez chémie je to len dohoda.
@zuzanita1609 cele to pleties. Rozumies vobec, ze nejake vzrusenie, suznenie, "iskru" mozes citit s vela ludmi? S celou kopou? Ved vztah je dohoda. Ci si myslis, ze z iskry len tak moze vydrzat plnohodnotny vztah? Nie, poblaznenie odide, vsetko ostatne je laska, respekt, ucta a ta dohoda😉