Môže vzťah fungovať kvôli nátlaku spoločnosti?
Dúfam že tu budú len normálne komentáre.
Je to divná téma, vek rozpisovať nechcem ale tu diskusiu som založil práve kvôli tomu.
Bývam v malej dedine kde lgbt je veľmi odsudzovane a rodičia sú stará škola, neprijali by ma ak by som sa im zdôveril a ani okolie. Pamätám si keď prišlo na tému ohľadom lgbt v rodine a mama povedala že by takého syna nechcela keďže sa teší na vnúčatá a stále hovorila aká je rada že raz bude babkou.
Posledný rok mám z toho depresie, žiadna chuť do života, vyhorenie v práci a dneska som dokonca dostal zjeba od starej mamy lebo vravela že ľudia v mojom veku majú rodiny a ja stále nič že kedy sa chcem ženiť a ďalšie zbytočne uštipačne narážky.
Moja otázka teda znie, či môže fungovať vzťah ak je chlap bisexual a ho vzrušujú viac chlapi ale ostane vo vzťahu s dievčaťom kvôli nátlaku spoločnosti z okolia a rodiny ?
Poznáte prípady alebo príbehy kde proste chlap odišiel od ženy aj keď bol ženatý a šiel žiť s chlapom ?
@anonym_c726de 25r mám ale hej, je to dosť náročné keď som začal rušiť rodinné oslavy, na žiadnych sa nezúčastňujem lebo samého ma tam nebaví sedieť, volať s partnerom ani nemôžem doma žeby má náhodou niekto nepočul z rodiny. Momentálne som mal ísť na svadbu a ani tej sa nezúčastnim lebo bez partnera tam nechcem ísť a ani by sa nedalo. Vonku chodíme len keď je fakt neskoro a to aj tak musíme obaja klamať doma rodine.
Už takto fungujem roky a ma ani život nebaví.
@anonym_autor fú, no nezávidím ti tvoju situáciu, ale snáď to dobre dopadne.
Ja mam tiež syna, a niekedy som nad tým rozmýšľala, že čo by bolo keby bol gay.no nič by nebolo. Určite by som to zvládla, ved je to moje dieťa a musím ho mat rada za každých okolností.. Škoda ze takto nerozmýšľa aj tvoja mama 😕
@morpheuss keď myslíš
@anonym_autor keby si bol bisexuál, nájdeš si ženu, lebo je to jednoduchšie... a nemusel by si teraz riešiť depresie a sprostosti. Lenže ty to nechceš... To, že si niekedy v mladosti trtkal nejaké baby neznamená, že nie si gej... Ty ani len nerozmýšľaš, že by si žil so ženou z lásky a túžby... Takže áno, myslím...
@anonym_autor keby si bol bisexuál, nájdeš si ženu, lebo je to jednoduchšie... a nemusel by si teraz riešiť depresie a sprostosti. Lenže ty to nechceš... To, že si niekedy v mladosti trtkal nejaké baby neznamená, že nie si gej... Ty ani len nerozmýšľaš, že by si žil so ženou z lásky a túžby... Takže áno, myslím...
@morpheuss tvoj názor
@morpheuss mimochodom prvý vzťah som mal s chlapom až potom s babou. Bolo to super ale od rozchodu zas ma to ťahá ku chlapovi čiže nie, v žiadnej mladosti som netrtkal ženy 🤦♂️ chlap je v tejto veci jednoduchší, menej drámy, viac si rozumiem. To je všetko z mojej strany
@morpheuss mimochodom prvý vzťah som mal s chlapom až potom s babou. Bolo to super ale od rozchodu zas ma to ťahá ku chlapovi čiže nie, v žiadnej mladosti som netrtkal ženy 🤦♂️ chlap je v tejto veci jednoduchší, menej drámy, viac si rozumiem. To je všetko z mojej strany
@anonym_autor akože nepotrebujem ťa presviedčať, ale ani ty si ma nepresvedčil... stále ani len náznakom nepočujem, že by si v budúcnosti čo i len uvažoval o tom mať úprimný vzťah so ženou (nie fejkové divadielko kvôli babke). Každopádne držím palce, pointa toho, čo som ti povedal je, vyser sa na tých, ktorí ťa neberú takého aký si... a ži si svoj život niekde inde.
Ja ti napíšem moju životnú skúsenosť, síce z pohľadu ženy. Ja som si prechádzala niečím podobným, priťahovali ma ženy, moja rodina bola v tomto striktná. Nemala som odvahu sa pred nimi priznať. Nakoniec som si našla vzťah s mužom, ale skončilo to veľmi zle. Mala som potom dlhé obdobie úzkosti, depresívne myšlienky, nechuť do života. Nevedela som, čo spraviť, bola som úplne na dne, zúfalá zo všetkého. Všetky problémy sveta som mala pocit že sa na mňa valia z každej strany. Dúfala som, že sa ďalší deň ani nezobudím. Čas plynul, a ja som bola stále na tom horšie. Ani neviem, čo sa presne udialo, ale začalo mi vŕtať hlavou myšlienka, či Boh existuje, alebo je to celé vymyslené. Neskôr som natrafila na skupinku veriacich, a veľmi ma prekvapilo, ako ma prijímali, bez odcudzovania, nikdy predtým v živote som sa necítila niekým taká prijatá, napriek tomu, že som tých ľudí takmer nepoznala a naše životy boli úplne odlišné. Niečo sa vo mne zlomilo, a ja som uverila v Boha - v Ježiša. Úzkosti, pocit beznádeje, depresívne myšlienky zrazu boli úplne preč. Nechápala som, ako je to možné. Celý život som hľadala “šťastie” a nedokázala ho nájsť. Boh mi zmenil môj život, kompletne. A ako to súvisí s touto témou ? Boh dal môjmu životu zmysel, zmenil ma kompletne, dokonca aj moju sexualitu, teraz som vydatá za muža, mám radosť z detí. Mám kompletnú rodinu. Môj manžel a deti sú mojim požehnaním. Len ti chcem popriať všetko dobré do života, pokoj aj do tejto oblasti. Ale vždy máš možnosť sa obrátiť aj v tejto oblasti na Boha, aj keď v neho neveríš, Boh prijíma ľudí s otvorenou náručou, rozhodnutie je len na tebe. A rád ťa prijme, takého, aký si. Nedokonalý, s chybami. Ako každý jeden človek. Niet väčšej lásky, ako zomrieť za niekoho, a to Ježiš urobil pre nás. Prajem ti zažiť ten pokoj, aký som mohla zažiť aj ja, pekný deň.
Bolo by to nerespektujuce voci tej zene, vziat si ju kvoli tlaku okolia, mat s nou dieta alebo viac deti a potom odist k muzovi. Radsej odid z dediny kde zijes teraz a zi svoj zivot, ale nekaz ho zene, ak chces zit s muzom. Vo velkych mestach su ludia viac tolerantni.
Koľko máš rokov že žiješ s mamou? A ešte v takej diere kde máš so seba depresie? Nikto nie je povinný ostať s rodinou, robiť mame záplatu na samotu ani nič podobné ak mu to sposobuje psychické probleny a ťahajú ho takýto ľudia ku dnu. Ani neuvažuj o tom že si nájdeš ženu aby mamička nevedela že si na chlapov a bola spokojna. Snaha urobiť spokojnými ľudí okolo seba a na seba kašľať je cesta do pekla. Ublížis nakoniec všetkým a tej žene najviac. A potom to ešte len budeš mať posratym navrch! Tvoj problem nie je tvoja orientácia ale divne vzťahy s rodinou. Potrebuješ sa osamostatniť. Aj v myslení
Ja ti napíšem moju životnú skúsenosť, síce z pohľadu ženy. Ja som si prechádzala niečím podobným, priťahovali ma ženy, moja rodina bola v tomto striktná. Nemala som odvahu sa pred nimi priznať. Nakoniec som si našla vzťah s mužom, ale skončilo to veľmi zle. Mala som potom dlhé obdobie úzkosti, depresívne myšlienky, nechuť do života. Nevedela som, čo spraviť, bola som úplne na dne, zúfalá zo všetkého. Všetky problémy sveta som mala pocit že sa na mňa valia z každej strany. Dúfala som, že sa ďalší deň ani nezobudím. Čas plynul, a ja som bola stále na tom horšie. Ani neviem, čo sa presne udialo, ale začalo mi vŕtať hlavou myšlienka, či Boh existuje, alebo je to celé vymyslené. Neskôr som natrafila na skupinku veriacich, a veľmi ma prekvapilo, ako ma prijímali, bez odcudzovania, nikdy predtým v živote som sa necítila niekým taká prijatá, napriek tomu, že som tých ľudí takmer nepoznala a naše životy boli úplne odlišné. Niečo sa vo mne zlomilo, a ja som uverila v Boha - v Ježiša. Úzkosti, pocit beznádeje, depresívne myšlienky zrazu boli úplne preč. Nechápala som, ako je to možné. Celý život som hľadala “šťastie” a nedokázala ho nájsť. Boh mi zmenil môj život, kompletne. A ako to súvisí s touto témou ? Boh dal môjmu životu zmysel, zmenil ma kompletne, dokonca aj moju sexualitu, teraz som vydatá za muža, mám radosť z detí. Mám kompletnú rodinu. Môj manžel a deti sú mojim požehnaním. Len ti chcem popriať všetko dobré do života, pokoj aj do tejto oblasti. Ale vždy máš možnosť sa obrátiť aj v tejto oblasti na Boha, aj keď v neho neveríš, Boh prijíma ľudí s otvorenou náručou, rozhodnutie je len na tebe. A rád ťa prijme, takého, aký si. Nedokonalý, s chybami. Ako každý jeden človek. Niet väčšej lásky, ako zomrieť za niekoho, a to Ježiš urobil pre nás. Prajem ti zažiť ten pokoj, aký som mohla zažiť aj ja, pekný deň.
@anonym_69c77d aj takto vedia vymyť mozog v kostole.
@anonym_69c77d aj takto vedia vymyť mozog v kostole.
@anonym_03151c predstav si, že mi mozog v kostole nevymyli, a tých ľudí som spoznala mimo kostola. A nikdy ma ani nenútili, chodiť do cirkvi. Boli len priateľskí a pohostinní.
@anonym_03151c predstav si, že mi mozog v kostole nevymyli, a tých ľudí som spoznala mimo kostola. A nikdy ma ani nenútili, chodiť do cirkvi. Boli len priateľskí a pohostinní.
@anonym_69c77d Zrazu sa z lesby stala hetero. 🙄 Zazrak na počkanie, ako v Lurdoch.
@anonym_69c77d Zrazu sa z lesby stala hetero. 🙄 Zazrak na počkanie, ako v Lurdoch.
@anonym_03151c veriť mi to samozrejme nemusíš, ale Boh aj v dnešnej dobe činí zázraky, či tomu chceš veriť, alebo nie 🙂 a nie je to jediný zázrak, ktorý som v živote zažila, keď niekto žije skutočnú vieru, vidí za život zázrakov mnoho ..čiže mám osobne skúsenosti, a poznám aj mnoho ľudí, ktorí majú osobne svedectva .. tak, ako môže Boh vyliečiť závislosti od drog, alkoholu, tak ani toto nie je pre Boha nemožné.
@anonym_03151c veriť mi to samozrejme nemusíš, ale Boh aj v dnešnej dobe činí zázraky, či tomu chceš veriť, alebo nie 🙂 a nie je to jediný zázrak, ktorý som v živote zažila, keď niekto žije skutočnú vieru, vidí za život zázrakov mnoho ..čiže mám osobne skúsenosti, a poznám aj mnoho ľudí, ktorí majú osobne svedectva .. tak, ako môže Boh vyliečiť závislosti od drog, alkoholu, tak ani toto nie je pre Boha nemožné.
@anonym_69c77d Liečia ľudia, lieky, terapie, pevná vôľa..., no niekedy to nevyjde.
@anonym_69c77d Na tvoju sektu nikto nieje zvedavý🙈
@anonym_69c77d Na tvoju sektu nikto nieje zvedavý🙈
@anonym_1a188d nechodím do sekty, ale dobre. Stačí nereagovať, preskočiť, čo sa ti nepáči 🙂

@anonym_autor keby si bol bisexuál, tak neslintáš teraz len po chlapoch, kamarát... pre teba je predstava, že by si mal mať znova niečo so ženou utrpením. Teba už ženy nepriťahujú...
@morpheuss keď myslíš