Môže vzťah prežiť, keď partner stratí atraktivitu?
S priateľom sme spolu 5 rokov. Všetko je snáď idylické, je to milý, starostlivý, ambiciózny muž. Uvedomujem si, že z hľadiska, ako sa ku mne správa som vyhrala. Taktiež po materiálnej stránke dokáže zabezpečiť všetko, čo treba, máme bývanie, autá, dovolenky, znie to, ako by som sa nemohla na nič sťažovať. Predsa, ale je tu niečo, škrípe nám to v posteli. Vždy sa mi páčili štíhli muži a presne takýto v čase keď sme sa spoznali priateľ bol. Odvtedy ale hrozne pribral, narástlo mu brucho a mňa to nejako neberie. Aj som mu to už viackrát naznačila, ale vždy to len otočí na srandu. Ako by ste reagovali/počíňali si vy? Mám pocit, že bez toho tomu vzťahu niečo chýba, na druhú stranu však mám pocity, že si nevážim, čo mám a že to inde ružovejšie byť nemusí.
@anonym_autor začnite spolu cvičiť, začni doma variť.
Neporadim ale takýto problém má aj kamoška so svojím mužom a on s tým nič nerobí aj keď mu to povedala. Naozaj za pár rokov neuveriteľne stlstol, nestará sa o seba. No nezávidím ale nerozumiem tomu mne sa môj chlap páčil či bol chudý či tučný či teraz keď je svalnatý
@anonym_autor asi by som skusila okorenit sexualny zivot, vylepsit co sa v posteli deje, skusat nove veci. A tiez, v spravnej chvili by som sa ho spytala na jeho zdravie, ci nechce pre istotu sledovat svoj BMI - vahu, a udrzat si zdravu vahu , lebo v neskorsom veku nadvaha sposobi vela bolesti klbov, chrbtice, zavazne problemy...
ked si precitas diskusie kde to bilo opacne a kysla zenska a chlap jej to povedal to boli odpovede lol .. nema pravo jej to povedat rozit sa s nim a podobne.. hold takmer kazdy priberame casom ..ak spolu zijete a ty si ta co vari-zacni zdravsie varit kedze vacsina e o strave ... viac sa hybte chodte na vylety a ak bude proti povedz mu narovinu co pocitujes ... ale ako pisem vezmi si to aj z opacnej strany ak by to povedal on tebe
S takým to nemá perspektívu
ked si precitas diskusie kde to bilo opacne a kysla zenska a chlap jej to povedal to boli odpovede lol .. nema pravo jej to povedat rozit sa s nim a podobne.. hold takmer kazdy priberame casom ..ak spolu zijete a ty si ta co vari-zacni zdravsie varit kedze vacsina e o strave ... viac sa hybte chodte na vylety a ak bude proti povedz mu narovinu co pocitujes ... ale ako pisem vezmi si to aj z opacnej strany ak by to povedal on tebe
@ukgirls ale drvivá väčšina tých žien pribrala v dôsledku tehotestva(tehotenstiev )prípadne nejakých zdravotných problémov. Pochybujem že autorkyn partner by zapadol do tejto skupiny
@anonym_autor mám krstného otca a on síce má kuchárku manželku,teda keby chce ,vie pribrať ako všetky kuchárky ale drží si líniu.Aj okolo 50-tky. Môj krsný tiež bol štíhly sexi chlap, ktorý manželstvom až začal priberať..Roky robí kamionistu,pohyb žiaden, a dnes vyzerá ako veľryba ...a ja sa o neho bojím ,že ho "picne" infarkt.
Ďalší taký tučko je naša známa a jej manžel ..oni sa zaoberajú tým , či ešte existuje "pre nich poloha" aby ona nemusela mať milenca...A tiež je z tých "zabezpečených manželiek".
Niektorí chlapi proste radi jedia...a nemienia sa toho vzdať.
Možno sa chvílu držali aby si niekoho našli a potom to "vybalili" ..A kompenzujú si to tým "však mám peňazí, prečo by ma nechala?"
Môj osobný názor, čo si myslí ten tvoj : "...máš všetko moja , tak sa nesťažuj.."
To je na tebe, či s ním ostaneš...
Možno nepotrebuješ až tak veľa, možno ti bude lepšie s niekým s menším blahom ale budete mať naplnený vzťah.
PS: daj mu urobiť testy na cukrovku a štítnu žľazu..potom premýšlaj čo dalej,lebo jeden nikdy nevie...
@mirokub to nemyslíš vážne túto "celé zle" diétu? 🙂 Majú peňazí na trénera a diétneho poradcu...
@anonym_autor zacnite sa spolu venovat nejakemu sportu.
naznačila , počujem dobre? Naznačila? ... A ty máš funkčný vzťah s naznačovaním ? ... Tak ten tvoj musí byť úplný jasnovidec.
Cisto statisticky mas vacsiu sancu jeho presvedcit nato aby schudol ako najst rovnako dobreho vo vsetko + chudeho.
A nenaznacuj, ak nieco otoci na srandu treba razne povedat ze je to problem.
@anonym_autor ja som už vážil aj 120 a istý čas som nemal predný zub, vyzeral som ako bezďák... moja ma napriek tomu milovala a páčil som sa jej, hoc ona sama vyzerá stále ako modelka...Potom som sa o seba začal viac starať, schudol som, začal som sa lepšie obliekať a skôr toto sa jej nepáči, lebo sa bojí, že si ma uchmatne nejaká mladá pipka 😂 Doslova mi nedávno povedala, že jej chýba ten starý ja, čo chodil v zadrbanom tričku a nestaral sa ako vyzerá... 😂
@anonym_autor musíš sa s ním vážne porozprávať, žiadne naznacovanie nepomôže. Povedz mu, že nemáš chuť na intímnosti, keď je taký a či teda mieni s tým niečo urobiť. Keď začne žartovať, tak mu povedz, že to myslíš vážne. Daj mu nejaký čas a uvidíš, čo bude. Ak varíš, tak skús variť zdravé jedlá, veľa zeleniny. Prípadne mu navrhni, že budete spolu behať, cvičiť, plávať. Ak všetko odmietne, tak potom je už na tebe, či s ním zostanes alebo budeš hľadať inde.
@mirokub myslím ze gastroenterológovia by s tebou nesúhlasili 😅 vedieme v kolorektálnom karcinome mne tato dieta prisla az moc živočíšna a teda spekacka a dieta neviem ci ide k sebe. Ale Ano počítanie kalórií je super pokiaľ si to vies dobre nastavit
@mirokub bravčové a hovädzie maso nie su zdrojom rakoviny, no ich konzumácia k tomu prispieva. Podla viacerých výskumom kolorekt.karc súvisí najmä so spracovaným a červeným mäsom, kam patria aj spekacky parky a pod aj bez rychlosoli-dusitanu.
Vyšší príjem živočíšnych tukov spôsobuje zvýšenú hladinu žlčových kyselin, zápal v creve a podporujevznik nádoru. Tiez ked jeme vela živočíšnych bielkovín mení sa nam črevných mikrobiom a prevažujú baktérie, ktoré tvoria škodlivé metabolity. Výskumov je vela, urcite nie je dobre drzat sa ničoho striktne ale jest pestro a farebne
@mirokub vyprážanie nevyvraciam je to jedna z rizikových veci. Pre carnivore diétu su dostupné male štúdie o kratkodobych metabolických zmenách (pozitívny vplyv) no nie su dlhodobé štúdie o riziku rakoviny, tak sa vychádza z poznatkov o červenom/spracovanom mäse a nízkym príjmom vlákniny. Skor pozerám štúdie na pubmede a zahraničných článkoch ale dakujem za linky. Ja si nemyslím ze to je teória, ale nejdem nikoho presviedčať o škodlivosti spracovaného masa a nadmerného/striktneho príjmu červeného masa. Kazdy nech si urobí podla seba. Najlepsie by bolo keby ne tu nejaký starší gastroenterológ alebo proktolog a da nam svoju štatistiku.
Buď rada, že máš idylický vzťah, že si môžete dovoliť dovolenky, bývanie, auto , koľké by za to vraždili a ty sa tu sťažuješ na to, že pribral 😒🙄
@mirokub nerozumiem co s mojim vyjadrenim súvisí nick. Poukázala som iba iny pohľad na vec, je založený na vedeckých poznatkoch. Ak mas iny názor je to v poriadku a nepresviedčam ta o svojom ani na teba nijak neutocim. Názor nerovná sa fakt, ani tvoj ani moj.
A velmi by som sa neohanala tým, ze je vela carnivore nadšencov, ktorí nemaju rakovinu. Este nezomreli takze nevies ci ju nebudú mat. Rovnako vela fajčiarov nezomrie na rakovinu pľúc a vela ludi co ma rakovinu pľúc nikdy nefajčili ale neznamená to ze fajčenie nespôsobuje rakovinu.
Ak sa chces bit za svoju pravdu aspon si zisti informácie, Steve Jobs zomrel na neuroendokrinnu rakovinu pankreasu. Ta nema nijaký súvis so stravou, mal druh rakoviny pankreasu, ktorý sa vyskytuje tak v 5%. Tam šlo hlavne o genetiku, mutácie, vyšší vek a mužské pohlavie.

Začnite mať spolu aktívnejší život, zdravšie stravovanie a sa to upraví