icon

Môžem vymeniť zámky pred rozvodom?

alena68
27. dec 2020

Ahojte s muzom sa ideme rozvádza, zacal si stahovat veci prec, nebyva s nami, mozem vymenit zamky?

Strana
z3
pribinak
27. dec 2020

@alena68 nie, pokial tam má trvalý pobyt, alebo je spolumajiteľ

alena68
autor
27. dec 2020

@pribinak na lv som pisana ja nadobudli sme byt pred manzelstvom, hypoteka je uz pocas manzelstva a pisani sme tam obaja

mogaa
27. dec 2020

@alena68 pokiaľ ste manželia tak nie.....

alena68
autor
27. dec 2020

@mogaa ani ked je odstahovany a bere si veci?

mogaa
27. dec 2020

@alena68 nie veď do rozvodu ste stále manželia....

strela7
27. dec 2020

50% domu patrí jemu, ak ti ho chce nechať celý jeho vec, kazdopadne pokial nemáte v zmluve napísané inak a nadobudli ste ho spoločne ma právo tam zostať bývať a po rozvode bude bude 50%nty vlastnik alebo ho vyplatis. Ak mas zlateho muza a necha ti to cele mozes zamky vymenit.

elizabet173
27. dec 2020

@alena68 ved ti tu na to uz odpovedali, ze nie, do rozvodu mu nemozes zrusit trvaly pobyt.

77daniela77
27. dec 2020

A porozpravat sz s nim neda?Ze mozes teda uz vymenit zamok?

elizabet173
27. dec 2020

@alena68 navrh si uz na sud podala? Lebo ide mesiac za mesiacom a ty sa len pytas, ako ho dostat z bytu a ci mozes vymenit zamky. Cim neskor podas navrh, tym dlhsie sa bude rozvod natahovat

jamidea
27. dec 2020

@mogaa Sice som uplny laik, ale preco nie? Ved byt je na autorku, takze on k bytu, domu nema vlastnicke pravo??

drzaopica
27. dec 2020

@jamidea tiez som bola prekvapena minule to to bolo pisane mozno aj ta ista autorka
Ak mas svoj vlastny byt pisany iba na teba, muz nie je nikde uvedeny aj tak ho nemozes vyhodit, pokym ste manzelia

mogaa
27. dec 2020

@jamidea lebo sú stále manželia......počas manželstva sa nerieši čo je moje a tvoje.......mimochodom na byt bola aj hypotéka a tá bola predsa platená zo spoločných peňazí.....

lussyl5
27. dec 2020

@strela7 Autorka píše v komentári že byt je iba jej,na polovicu majú hypo,ale byt je iba jej.

drzaopica
27. dec 2020

@mogaa ano v tomto pripade je este spolocna hypo.V tom minulom nebola ziadna hypo vsetko bolo autorkine a aj tak ho nemohla vystahovat.Este tie co sa vyznate je to podmienene trvalym pobytom ci tato skutocnost vobec neovplyvnuje to, ci ho moze vystahovat ide stale iba o to, ze su manzelia?

lussyl5
27. dec 2020

@alena68 Radšej vydrž kým prebehne rozvod a bude vysporiadaný majetok.

lucka_ke
27. dec 2020

@drzaopica to, že sú manželia, Tp nie je podstatný

mogaa
27. dec 2020

@drzaopica ono ak sú manželia a byt je na jedného z manželov(pred manželstvom), nemôže ten jeden vyhodiť manžela...ten ak by zavolal policajtov že sú napr.vymenené zámky - stále tam má trvalý pobyt a stále sú manželia takže tam môže stále byť....ak sa manželia pohádajú a 1 z nich vyhod toho druhého z bytu neznamená to, že na to má právo.......to môže urobiť až dňom rozvodu

alena68
autor
27. dec 2020

@mogaa na LV som pisana iba ja byt sa bral pred manzelstvom aj stavebne sporenie,nasi zalozili 1/3 bytu aby nam dali uver kedze to bol druzstevny byt. Potom sme sa vzali a po roku sme refinancovali aby sme aj vynali nasich z uveru. Na uvere on figuruje ako dlznik a ja spoludlznik. Ide o to ze mi berie veci z bytu ktore sme nadobudli pocas manzelstva taktiez veci ktore dostal k daru od nasich. Len z toho dovodu chcem vymenit zamky pretože nechcem aby tu chodil bez mojho vedomia a bral veci. Ziadost o rozvod uz je podana

alena68
autor
27. dec 2020

@mogaa lenze on si nebere len osobne veci, vzal obrucky, snubak, swarovsky, noziky vsetky, pribory, panvice, hrnce chce, perinu vzal a chce mi vziat aj tlaciaren aj kavovar ktore dostal k narodeninam od nasich a vyhraza sa mi ze mi vezme telku ak mu to nedam

mondolina
27. dec 2020

@alena68
Veď keď to dostal od Vašich prečo si to nemôže vziať?? Všetko sa dá kúpiť nestojí ti to za pokoj??

alena68
autor
27. dec 2020

@mondolina mna viac stve ten kavovar lebo to bol spolocny darcek pre nas oboch od nasich a tiez zasa si nemoze brat co chce

elizabet173
27. dec 2020

@alena68 zamky ale vymenit nemozes, chapem, ze si v tazkej situacii, ale zakon je zakon. Ak su to veci, ktore dostal ako dar, su jeho, to by ani na sude zrejme neobstalo. Ak ti zobral sperky, nehnevaj sa, ale poznas ho, mala si ich mat davno u vasich. A divim sa ti, ze bazirujes na takych veciach ako kavovar, je to LEN vec, bud rada, ze vypadne a budes mat pokoj. Aj teraz nie je doma, odfot jednotlive izby, aby bolo vidiet, kde co bolo. Ja by som sa ale na to vykaslala, kym to nie je spolocne auto za 20000 eur, kavovar, ci telka su somariny

qetka
27. dec 2020

tak hlavne tuto temu uz od teba vidim minimalne tretikrat. Stale dokola to iste. Kym ste manzelia, mozes prd.Naco sa to stale pytas?
Aj ked napriklad mojej znamej muz vymenil na ich spolocnom dome zamky a nevedela sa dostat dnu. Policia neriesila. Ked prisla so zamocnikom, vymenili zamok, a nasledne to zasa spravil muz a tak idu dokola 🤦‍♀️Policia neriesi, akurat ked jej nechcel dovolit si zobrat veci, tak volala policiu, ti tam stali a ona si zatial vynasala a rovnako aj muz - kazdy bral, co sa chytro dalo. Jeden gauc, druhy kavovar, stol... Neviem kolko trestnych oznameni uz na seba dali. No bez komentara...
Takze nie nemozes to oficialne urobit, ale ak chces tak to urob a uvidis, ci to bude chlap riesit a ci nedopadnete nakoniec ovela horsie a budete sa kvoli tomu tahat po sudoch dalsich x rokov...

alena68
autor
27. dec 2020

@elizabet173 no na auto som mu tiež dala 2500 tisic a zbytok splaca uver. Ako mne tych veci je jedno to je jasne len cloveka to stve. Najviac mi ide o to aby bol syn zvereny mne o nic ine

sasa1310
27. dec 2020

@alena68 ak si na LV iba ty, tak samozrejme môžeš vymeniť zámky. Je to predsa iba tvoj byt. Akurát mu ako manželovi nemôžeš zrušiť trvalý pobyt. Iba s jeho súhlasom

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
alena68
autor
27. dec 2020

@sasa1310 bodaj by to tak bolo aj pravne spravne bolo by to super

stanulienkat
27. dec 2020

Keď dostal on darčeky od vašich tak sú jeho. Precoo by si ich nemohol zobrat. A ked platil hypo, ako mate poriesene vyplatenie z bytu? Mozno chce cast nabytku miesto vyplatenia penazi. Tiez sa mi nezda spravodlive, ze ti platil hypo a odide s holou ritou. Keby to bolo naopak, tak ho tu baby zozeru zaziva.

alena68
autor
27. dec 2020

@stanulienkat on plati hypo 135 a ja inkaso 215 je to spravodlive?

alena68
autor
27. dec 2020

@stanulienkat a kávovar nam nasi kupili spolocne

Strana
z3