icon

Môžu úzkosti a panické ataky prameniť z partnera?

18. jan 2025

Ahojte, je možné mať nervové problémy z partnera? Že akoby telo cíti, že mám ísť od neho a duša to dáva takto najavo? Už asi dva roky sledujem, že sa mi to deje hlavne keď je buď dlho doma (sviatky) alebo keď sme spolu stále v kontakte a musím s ním riešiť nejaké veci. Začala som mať migrény a také stavy, že nespoznávam samú seba. Chodím ako zmyslovzbavená a neviem sa upokojiť...ale keď odíde tak do hodiny som zas v kľude...Nebije ma, je to narcis ako vyšitý, ale že by to mohol byť problém?

domkakvet
18. jan 2025

Ano mohol by to byt problem a aj je, ked nie si s nim,tak si v pohode, cize on je problem.

tairyx
18. jan 2025

To sa naozaj pýtaš?
Je to pre teba toxický človek, ktorý z teba vyciciava energiu. Preto sa cítiš ako sa cítiš. V zdravom vzťahu by si toto prežívať nemala.

alickapusinka
18. jan 2025

Skonči tento vzťah aby si neochorela

eliska13
18. jan 2025

Telo nie je hlupe

autor
18. jan 2025

@alickapusinka máme spolu dieťa, nebude to ľahké a hneď :(

marca12
18. jan 2025

Samozrejme,ze to je problem,je narcis. Si napata a vnutorne nervozna a je otazka casu,kedy zacnes mat vazne zdravotne problemy. Potlacane negativne emocie su velmi zle

alickapusinka
18. jan 2025

jaj tak to je ine prepáč myslela som že si iba sma bezdetna

yasina
18. jan 2025

a preco co robi??
ten partner ????? tebe ?,

autor
18. jan 2025

@yasina veď práveže mne nič, okrem toho, že myslí len na svoje potreby a ja s dieťaťom som niekde na konci jeho zoznamu..ale bola som s tým zmierená, že s tým nič nespravím aspoň zatiaľ a zrazu mi začalo toto robiť telo samé ten nepokoj, že by som najradšej ušla z jeho blízkosti

lonely66
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
18. jan 2025

Patris to klubu trpiteliek😉

vorkola
19. jan 2025

No, ked ti aspon raz spravi nieco brutalne,trebars facku ,alebo nejaky vymysel,proste proti tebe nejake zlo, a neospravedlni sa , neprizna chyby, utoci na teba a co ja viem co este vsetko proti tebe ,,UTEKAJ,,lebo budes trpiet cely zivot,,Poznam to,To su ludia,ktori len oni maju pravdu,
neda sa s nimi dohodnut..Podla mna su to chori ludia, a neda sa to liecit, Ja mam doma takeho,ale ja uz mu viem aj cez rozum prejst,, Viem ako nanho,,ja som s nim aj dlhe roky nezila, ale ked som chcela aby dostaval dom ,taak som nejak musela najst riesenie znova zacat s nim zit,,ale poviem pravdu ,zit s mojim muzom je des,,Ale na druhej strane ,,dostaval krasny pohodlny dom,po ktorom som tuzila, povadime, sa,ale to vadenie mna osobne strasne vycerpava,.Ale teraz posledne roky sa aspon trosku polepsil,,lebo vie ze mam kde ist byvat,tak znova by som odisla ,keby ma psychicky tyral.Uz aj tak som dost fyzicky chora,

kitycat
19. jan 2025

Ten urcite bol narcisom uz pred dietatom, ake vtedy si to prekusla lebo ved chodil prec.
A robis to aj teraz vlsstne

barborachors
19. jan 2025

Chodila som s narcisom pol roka a toho polroka som nespala, co mi zral nervy. Rozchod je jedine riešenie a aj to ti ostanú následky

michal_dr
20. jan 2025

@autorka

Ano, neverila by si, ale ano... Tiež mám na niektorých ľudí averziu, citim negativnu energiu... 6sty z mysel, daj si pozor, hoc tí ludia su na vonok v pohode. Nazval by som ich zákerné svine...

To čo popisuješ je podvedomá reakcia obrana podvedomia/mysle/tela.

V podstate si si i zároveň sama odpovedala, kedy tieto stavy prichádzajú a odchádzajú.

Sama píšeš, že je narcis, teda uvedomuješ si jeho psychickú poruchu, čo je super, veľmi dôležité 👍

A teraz ruku na srdce a povedz, keď to vieš, uvedomuješ si to, prečo si s týmto partnerom vo vzťahu..?

V čom je problem, keď je pracovne mimo, vybavit si prenájom a odsťahovať sa? Píšeš partner, nie manžel o to jednoduhšie 😉
Tento vzťah/nevzťah je trápením a stratou života pre teba... Dopraj mu, nech si žije svoj život sám so sebou, nech je šťastný 😉

Prepáč ja niekedy ľudom nerozumiem... 🙄

majka_7778
22. jan 2025

Ahoj napis mi do spravy, ja prezivam nieco podobne aktualne s narcisom

slovakboy
22. jan 2025

Psychika môže klamať, rozum môže klamať, oči môžu klamať. Ale telo neklame.

blog_betka
17. apr 2025

tak tam nieco neni v pohode.....ale ja to mam zase nervozitu a úzkosť to ma vždy neviem co s tym obcas...

mischy00
17. apr 2025

Hovorí sa tomu aj podvedomie.....to co cítiš vo vnútri, telo potom dava najavo. Myslím si, že v jeho prítomnosti nevieš byť sama sebou a neustále očakávas nejakú reakciu z jeho strany, čiže si v permanentnom napätí. Ak odíde, telo sa ukludni, môžeš byť zas chvíľu sama sebou.
Jedine odputanie od takejto osoby ta dokáže dostať znova do svojej komfortnej zóny.