Muž je chorobne naviazaný na dcéru
Dobrý deň,
ani neviem či potrebujem poradiť, ale rada by som vedela názor nestranných ľudí. Ja viem, že nežijete s nami v domácnosti a každá strana má 2 mince. Ide o vzťah ja s mojím mužom. Sme spolu cez 12rokov, máme 8ročnú dcéru. Muž je až chorobne naviazaný na dcéru. Nemá žiadne záujmy, pre neho je strata času ísť napr.do fitka pretože chce byť s dcérou pokým je “malá”, vraj nás o pár rokov nebude potrebovať. Kúpať ju musí len on, takisto s ňou ísť spať len on. Ja si pripadám ako nepotrebná a nemám ani kedy čas byť len ja s malou, pretože končím neskor ako on v práci a keď prídem domov, oni sú už doma. Mám výčitky ísť len von s kamoškami pretože on nemá kamarátov a nechodí nikam. Pripadám si ako zlá mama :( a možno aj preto má dcéra viac bližšie k nemu ako ku mne :( neviem čo mám robiť lebo sa snažím tráviť čas aj s dcérkou. Čo sa týka vzťahu ja a on, to už ani nekomentujem. Už to asi vyprchalo medzi nami dvomi postupom času. Keď som to chcela v minulosti riešiť, nikdy ma nepočúval. A teraz som sa dostala do bodu že už mi je to jedno a stratila som záujem aj riešiť tento vzťah. Len je tam dcéra a bojím sa keby sme sa rozviedli že by so mnou nechcela byť :( neviem ako ďalej vobec😢
S tým kúpaním by už pomaly mohol prestať, lebo to zaváňa nevhodným právaním zo strany manžela.
inak má pravdu, dieťa o pár rokov ťa už potrebovať nebude. ešte 2-3 roky a nájde si svoje záujmy, kamarátky, bude dávať prednosť všetkému pred vami.
Takže ak plánuješ rozvod, tak počkaj ešte tie 2-3roky.
Kúpať a uspávať 8 ročné dieťa? Nerobí s ňou aj niečo iné?
Ja len viem, že ak dcéra bude staršia a nás nebude potrebovať, tak my dvaja si nebudeme mať čo povedať :( už teraz nemáme :(
8 ročnú kúpe chlap? prepáč ale tu som zbystrila, to je trošku viac uchylné, v tomto veku sa dieťa sprchuje samé, mám 9 ročnu a dokonca ani ja ju nemôžem vidieť holu proste už sa cíti zle, a zaspávať s dcérou tiež choré, no neviem skôr ma muž poruchu, zakročila by som veľmi rychlo kým nieje neskoro
8 ročnú kúpe chlap? prepáč ale tu som zbystrila, to je trošku viac uchylné, v tomto veku sa dieťa sprchuje samé, mám 9 ročnu a dokonca ani ja ju nemôžem vidieť holu proste už sa cíti zle, a zaspávať s dcérou tiež choré, no neviem skôr ma muž poruchu, zakročila by som veľmi rychlo kým nieje neskoro
@zuzubb007 zas nerob z komára somára.
máme dcéru ZŤP a hádaj s kým spáva. Medzi nami s manželom a má rozhodne viac ako 8 r. Tak zas nerob z každého úchyla.
Niee, to určite nie je pedofil ani nič podobné. On je len chorobne úzkostlivý čo sa týka dcéry🙈 a dcéra si ho vyžaduje, lebo s ňou samozrejme robí srandičky a ja som skôr tá, ktorá vychováva, je prísnejšia a podobne.
Niee, to určite nie je pedofil ani nič podobné. On je len chorobne úzkostlivý čo sa týka dcéry🙈 a dcéra si ho vyžaduje, lebo s ňou samozrejme robí srandičky a ja som skôr tá, ktorá vychováva, je prísnejšia a podobne.
@anonym_autor ale chorobná uzkostlivost nieje moc ok
No na druhej strane vychovavas len ty a on na zábavu
To tiež nieje moc ok
Asi nieje sanca sa s ním o tom rozprávať?
Zenske ukludnite sa! A matky synov od kedy nemozu vidiet nahych???????!!!!
Popros muza, ze sa chces striedat lebo dcera vyjde z hniezda ale muz sa naviazal na dceru a ty ides bokom a kazi vam to vztah do buducna.
S kamoskami kludne chod, to tvoj muz je asi samotar?
Pomohlo by vam mat druhe dieta.
Pomohlo by vam mat druhe dieta.
@anonym_3c4168 tak pomaly teraz je to celé zle a mám si s ním urobiť ďalšie dieťa??????? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ to naozaj môže takto niekto premýšlať?
@anonym_3c4168 tak pomaly teraz je to celé zle a mám si s ním urobiť ďalšie dieťa??????? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ to naozaj môže takto niekto premýšlať?
@anonym_autor
tak začni žiť svoj život, nejdeš nikam, lebo nechodí on?
No nám keď sa narodila dcéra môj muž sa začal správať dosť podobne. Keby mohol aj by kojil. Ja som bola niekde úplne v úzadí neviem či ma aj vnímal. Veľa som koli nám plakala bolo mu to jedno. Stalo sa to čo som očakávala .. Nechcem už nič zachraňovať a neplánujem s ním ostať , nemáme si už čo povedať je to preč.
Zenske ukludnite sa! A matky synov od kedy nemozu vidiet nahych???????!!!!
Popros muza, ze sa chces striedat lebo dcera vyjde z hniezda ale muz sa naviazal na dceru a ty ides bokom a kazi vam to vztah do buducna.
S kamoskami kludne chod, to tvoj muz je asi samotar?
@kitycat ja syna asi od 7 rokov nemôžem vidieť nahého, a akceptujem to, no za mňa je to uchylné a nič sa na tom nezmení, pokiaľ dieťa nemá diagnózu a je zdravé je to choré a nech si myslí kto chce čo chce, ešte aj žena píše, že nemá žiadny vzťah s mužom čudné to vôbec není že?
Mne teda pri tom sprchovani blika asi 100 varovnych kontroliek a zjavne nie som sam.
@anonym_autor Preboha, to vazne tvoj muz kupe 8 rocnu dceru? Uff, prepac, ale na mna to tiez posobi pedofilne, ani nie uzkostlivo. Pride mi to nechutne. Ved sa to dievca zanedlho zacne viac vyvijat, toto je silna kava na dnes. V jej veku som sa kupala uz sama, alebo aj sprchovala a taktiez co poznam matky co maju dcery v tomto cca veku 8-9rokov, sa pri ani jednej nekupe muz. Toto mi pride velmi chory vztah k dcere. A kedze dcera v tomto vyrasta, tak je jasne, ze ona nepozna ten opak, tu hranicu, co je uz za...Na toto by som sa nezniesla len tak prizerat. Ked ju takto ucite, tak sa budu spolu kupat aj ked dcera bude mat trebars 10, 12, 15 a viac? Jej to pride normalne, lebo ine nepozna, ale takyto vztah otec-dcera mi pride ozaj chory..
velmi podobny pripad poznam, tam ma ta dcera 9 rokov, dokonca spia vsetci spolu v posteli
tiez to nechapem
Kúpať a uspavat 8 ročne dieťa mi príde divné už aj od matky, ešte pochopím,keď mama pride pomôcť umyť vlasy,ak by malo dievca dlhé.Ale už aj môj syn sa chce umývať sám, fakt si neviem predstaviť,aby som ho v tom veku chodila kúpať,veď by ma vyhodil z kúpeľne😅
Možno fakt nemá chlap nijaké zle úmysly,ale je to zvláštne,až nevhodné a tiež problém vidím aj v tom,že vy nemáte spolu nijaký vzťah.
Mne hlavne vadí, že my dvaja už vôbec si nemáme čo povedať. Ja už za tie roky som ochladla a už ani nechcem pokúšať sa o niečo zlepšiť. Len sa bojím čo na to okolie
Mne hlavne vadí, že my dvaja už vôbec si nemáme čo povedať. Ja už za tie roky som ochladla a už ani nechcem pokúšať sa o niečo zlepšiť. Len sa bojím čo na to okolie
@anonym_autor prepac, ale stale len o inom pises, no vobec neriesis (nepride ti divne), ze tvoj chlap kupe uz velku dceru a uspava ju. Mne by to jedno nebolo a dievca tiez musi pochopit, ze toto neni normalne spravanie od otca.
@anonym_autor Autorka, teba trapi vas vztah, co chapem, k tomuto ti napisem tolko, ze nechapem preco pises, ze co na to okolie?!? Teba zaujima okolie a ich "reci" viac ako tvoj pokoj, tvoje stastie a psychicke zdravie? Teba viac zaujima viac to co povie okolie nez by si riesial zdrave nastavenie tvojej dcery, ze v 8 rokoch by sa mohla kupat a sprchovat uz sama a bez uchylneho otca? No ja ti neviem...V tejto vasej rodine budete asi vsetci divní, prepac, ale takto to na mna posobi z prispevku aj z toho co pises do komentov...
Ty riesis iba sama seba a vobec nevnimas ako choro znie ze otec kupe a uspava 8 rocnu.Chore.
@anonym_autor koľko žien spí aj s 11 r chlapcami v posteli.Moj kolega spáva s 2 deťmi chalan 11 a dievča 9 mama robí v nemocnici a spáva v hosťovskej, aby sa nenudili navzajom.Trocha sa ukludnite s tými sklonmi.
@anonym_autor to sa často stáva, ale skôr v opačnom garde žena na deti, ale sú aj muži opici rodičia.Tvoje dieťa bude trpieť aj v 14 r, ak by ste sa rozviedli to máš jedno.Je dosť možné, že by to dalo za vinu tebe a ľutovala by otca.Vztah otec dcéra je tak isto špecifický ako matka syn.
Keď nebudete chcieť ísť od seba, keď dcéra začne tráviť čas s kamarátmi budete musieť na vzťahu zapracovať, alebo si nájdete každý svoj únik hobby, kamarátov a budete spolu len tak, pokým sa nenájde niekto do koho sa zamilujete.Stoji za to zabojovať.
@anonym_autor Neviem čo nato napísať, asi iba toľko, že u nás je to rovnako.Len vo vzťahu otec a syn.
U nás sa to zvrtlo vo veku, keď už začal ísť do puberty.Dovtedy bol veľmi naviazaný na mňa .Teda vždy som bola aj som,tá ktorá sa postará, pomojká, vystíska,ale aj vyrieši a pokarhá a keď je nutné aj nakricí.Môj muž ho vychoval zasa štýlom kamarát a na úplne na svoj obraz .
Majú krásny vzťah, ale skôr akoby našiel v synovi kamaráta. Všetok voľný čas trávia SPOLU. Naučil ho všetko čo má rad on.Od pc hier,pozerania filmov, hudby,zberateľské vášne a úplne ho zasvätil do podnikateľských činností.
Nic nie je čoby nemohol. Ja som tá prísna čo na všetko dohliada a čo nedovolí všetko. Má síce 17 už, ale vždy nám povie ešte všetko, netúla sa po baroch, nechodí na diskotéky. Ja som rada,že majú krásny vzťah, len mi vadí, že môže všetko a nevie čo je vážiť si veci a nepozná hodnotu peňazí ako keď bol mladší. Keďže si zarába už.
Nejak by ma nerusilo ze ju este 8rocnu kupe, aj ked uz tam prichadza k tej hranici ze uz by asi tak prirodzene mal vediet ze by ju uz kupat nemal..ani to ze ju uspava ak dieta potrebuje aby pri nej niekto bol alebo ze sa jej chce venovat. Ale v celom tom kontexte ze vas partnersky vztah nefunguje a ze teba z toho ich vztahy vyclenuje mne to pride minimalne na zamyslenie. Nechcem mu krivdit ale ja by som sa s nim na tvojom mieste otvorene porozpravala a teda by som trvala na tom ze sa do toho ich vztahu chcem zapojit, pripadne ho pri niektorych cinnostiach vymenit.
@anonym_autor koľko žien spí aj s 11 r chlapcami v posteli.Moj kolega spáva s 2 deťmi chalan 11 a dievča 9 mama robí v nemocnici a spáva v hosťovskej, aby sa nenudili navzajom.Trocha sa ukludnite s tými sklonmi.
@anonym_autor to sa často stáva, ale skôr v opačnom garde žena na deti, ale sú aj muži opici rodičia.Tvoje dieťa bude trpieť aj v 14 r, ak by ste sa rozviedli to máš jedno.Je dosť možné, že by to dalo za vinu tebe a ľutovala by otca.Vztah otec dcéra je tak isto špecifický ako matka syn.
Keď nebudete chcieť ísť od seba, keď dcéra začne tráviť čas s kamarátmi budete musieť na vzťahu zapracovať, alebo si nájdete každý svoj únik hobby, kamarátov a budete spolu len tak, pokým sa nenájde niekto do koho sa zamilujete.Stoji za to zabojovať.
@anonym_ad2316 Moj chodil tuším aj v 12tich spať ki mne lebo sa bál v noci ked pozeral horory. A vyrástol s toho a nikdy sme to neriešili.
Nejak by ma nerusilo ze ju este 8rocnu kupe, aj ked uz tam prichadza k tej hranici ze uz by asi tak prirodzene mal vediet ze by ju uz kupat nemal..ani to ze ju uspava ak dieta potrebuje aby pri nej niekto bol alebo ze sa jej chce venovat. Ale v celom tom kontexte ze vas partnersky vztah nefunguje a ze teba z toho ich vztahy vyclenuje mne to pride minimalne na zamyslenie. Nechcem mu krivdit ale ja by som sa s nim na tvojom mieste otvorene porozpravala a teda by som trvala na tom ze sa do toho ich vztahu chcem zapojit, pripadne ho pri niektorych cinnostiach vymenit.
@selest Presne,cely ten kontext.Vztah nema zaujem rozvijat s manzelkou,je uplne bokom a chorobne sa naviazal na male dievca.Znie to choro a naozaj naozaj divne.
@anonym_autor ja si myslím, že je to uchyl....
@anonym_autor vieš, koľko matiek si mysleli to isté?
Ok, je to veľmi odvážne, niečo také o ňom tvrdiť na základe napísaného.. ale minimalne nestandardne to je. A veľmi.
Ja by som mala strach.
Aby sa to neskôr nepreklopilo do jeho chorého narokovania si na dcéru a jej život, až na úroveň partnerstva.
Myslím, že kvôli nej by som sa pokúšala s ním o tom rozprávať, bez obvinovania, idealne s pomocou odborníka.
Trvala by som na partnerskej poradni...
Ak by nesúhlasil, skúsila by som tam aspoň zájsť sama..
Ozaj, vie dcéra o tom, aké dotyky už nie sú akceptovateľné? Vysvetlila si jej, čo to znamená intímne zóny?
@anonym_autor Podľa mňa to je choré, aby muž kúpal 8 ročne dieťa, tvoja dcéra sa nevie okúpať sama? Trocha samostatnosti? To, že ju lubi a je na ňu naviazaný je ok, keďže mate len jedno dieťa, ale nech to prejavuje inak a nie ako uchylny otec. A čo víkendy? Preco sa nezoberieš s malou von? Veď je to aj tvoje dieťa, nie len jeho.
A ak ti to s mužom neklape, tak sa rozveď. Načo zbytočne zostávať vo vzťahu, ktorý nefunguje? To čo si pomyslí okolie tebe môže byt ukradnuté. Žiješ sama pre seba, nie pre druhých.

Vo veku 8r by ju už kúpal nemal on. Jednak je na to veľká, že sa vie umyť sama a postupne sa bude vyvíjať a nebude to vhodné. Vo veku 8r už dieťa spí samo, vo svojej izbe a je dosť veľké na to, aby pri ňom bol otec. Toto mu vysvetli. V každom prípade pozor na prípadné pedofilné sklony, či sa tam niekde v pozadí neobjavujú.