icon

Muž ma opustil. Ako prekonať smútok a začať nový život?

Včera o 22:42

Problém je ze sa očakáva ze to zvladnem s graciou. Kvôli deťom. Kvôli budúcnosti. Kvôli co najlepším výsledkom na rozvode a vysporiadaní BSM..... Už mi nestačí si zanadávať v aute ci poplakať v noci do vankúša.... Najradšej by som muža ovalila lopatou, ju prefackaka a všetkým v okolí povedala aký je môj muž hajzel a co urobil. Všetkým. Jeho rodine, mojej rodine, deťom.... Zatiaľ sa tu tvárime ze nuž čo, stalo sa. Ved to sa deje. Proste ideme od seba. Ved sme dvaja dospelí, nie? Lenže zatiaľco ja tu idem riešiť všetky tie sračky s tým spojené, milostivý ma svet gombícku, užíva si a nič ho netrápi. On by mal byť ten, co ho zozieraju dôsledky, nie ja. Seriem taky život.

anonym_82f7c1
Dnes o 05:39
@anonym_afbaf3

Karma ho dobehne 😉

@anonym_afbaf3 to je želanie všetkých opustených žien, ale v živote to tak nefunguje, bohužiaľ, veď sa rozhliadni okolo seba. Ženy s deťmi zápasiace o slušný život, unavené z práce, starostlivosti o deti a domácnosť, muž prežíva druhé randenie, deti si vezme každý druhý víkend, ak vôbec. A môže s druhou ženou prežiť pekný život. Keby sa s ňou aj rozišiel, stále má väčšiu šancu nájsť si druhú, ako jeho ex.

dadis
Dnes o 05:41
@anonym_82f7c1

@anonym_afbaf3 to je želanie všetkých opustených žien, ale v živote to tak nefunguje, bohužiaľ, veď sa rozhliadni okolo seba. Ženy s deťmi zápasiace o slušný život, unavené z práce, starostlivosti o deti a domácnosť, muž prežíva druhé randenie, deti si vezme každý druhý víkend, ak vôbec. A môže s druhou ženou prežiť pekný život. Keby sa s ňou aj rozišiel, stále má väčšiu šancu nájsť si druhú, ako jeho ex.

@anonym_82f7c1 Ale tie zeny same casto bojuju proti striedavke. A da sa randit aj s detmi, aj mat svoj zivot. Nie, ja tym muzom, co o deti "prisli" nic nezavidim

anonym_7525e0
Dnes o 05:44

@anonym_autor series taky zivot? ty si co? mimo? podla vsetkeho asi si si vybrala zleho partnera a ty mozes len oslavovat svoju hlupost a to , ze mozes zacat odznova. ides dalej. niektore so stastim na to doju este predtym, nez zaseju plod lasky, tebe to trvalo dlhsie.
seres taky zivot? vies, troska si expresivna, co maju vraviet taky, co maju tazcko chore deti alebo sami trpia nevyliecitelnou chorobou?
prides mi divna s vyjadrovanim. sama mi prides nevyzreto alebo ako dalsi troll

anonym_82f7c1
Dnes o 05:45
@dadis

@anonym_autor Chcela by si ho spat? To sa ti len zda Ja ked som prisla na to, ze ex ma pomer, tak ten pomer ukoncil a zacal byt ako med. Myslis, ze mi to pomohlo? O polrok som ziadala o rozvod, tak sa mi ten muz odcudzil, ziaden respekt a city som uz k nemu citit nemohla a dnes by som sa ho ani palicou nedotkla. Ano, ale bolo tazke sa cez to preniest. Mne pomohol navrat k viere a snazila som sa prijat vsetko s pokojom a pokorou ( nie vzdy sa darilo 😅). Ale co sa mi vtedy zdala ako tragedia, je teraz pre mna pozehnanie. Moj zivot po rozvode je o 3 levely lepsi. Mam konecne zivot, po akom som tuzila. A on? Stale sa s rozvodom nevyrovnal (6 rokov, co som od neho odisl), nevie mi prist na meno, normalne 2 vety so mnou prehodit. Tak pozor na seba, aby si mu najskor odpustila, nech nemusis tu zlost nosit v sebe tolke roky. Teraz sa ti to zda neuveritelne, ale ono to pride, drzim palce. Taky muz nestoji o to, aby si mu dala sancu. Deti pekne nalifruj do striedavky a nech sa pan potrapi..

@dadis so striedavkou by musel súhlasiť

dadis
Dnes o 05:46
@anonym_82f7c1

@anonym_82f7c1 Ano, to samozrejme viem, ale vela zien sa jej brani uz vopred..pricom muzi sa castokrat iba podriadia a nebojuju..

petik22
Dnes o 05:56
@anonym_82f7c1

@anonym_82f7c1 akože mne toto vôbec hlava neberie. Muž musí so strievavkou súhlasiť,to či si berie alebo neberie deti je jeho vôľa,nedá sa k tomu prinútiť..🤷 Kto nariadil,že deti patria automaticky k žene a ak má muž čas,tak si po ne pride? Mňa normálne šľak triafa,keď toto vidím a počujem :(

anonym_b8727f
Dnes o 06:03

PRECO? Preco ta opustil? Napisat prispevok vie kazdy. Taky ako mu vyhovuje, lutujte ma. PRECO ta presne opustil? Ina zena? A ako ste vy spolu fungovali? Vies neverim.ze si bez chyby a za vsetko moze iba on. To nie je utok voci tebe, ale niekedy sme slepi a vlastne chyby odmietame priznat.

anonym_f16ca5
Dnes o 06:20

Ako tu uz jedna zena pisala, v prvom rade by som minimalne blizkemu okoliu, ktore tusi, ze sa s nasim nlmanzelstvom nieco deje, vyklopila skutocnost, a to ze milostpan mal tolko volneho cadu, ze si nasiel npvu znamost. Neverim, ze sadokazes pretvarovat, ze dvaja dospeli idu od seba. A okrem ineho, netusis, kolko tvojich znamych uz vie, ze ma druhu. Este ty z toho vyjdes ako krava. Nebud ticho, zena.
Detom by som ale nateraz nic nehovorila, neviem ani ake su stare

elin2525
Dnes o 06:24
@anonym_b8727f

PRECO? Preco ta opustil? Napisat prispevok vie kazdy. Taky ako mu vyhovuje, lutujte ma. PRECO ta presne opustil? Ina zena? A ako ste vy spolu fungovali? Vies neverim.ze si bez chyby a za vsetko moze iba on. To nie je utok voci tebe, ale niekedy sme slepi a vlastne chyby odmietame priznat.

Mnohi muzi nedokazu pochopit, ze ked si spravia deti, ze zena sa im uz nemoze 100% venovat a citia sa odstrceni. Ale riesenie nie je nevera, treba si sadnut, porozpravat sa, pripadne poradna, naplanovat cas viac pre seba bez deti, len slaboch zvoli neveru.
Autorka, drzim palce, bude to tazke, nedrz ten hnev v sebe a kludne ho i prefackaj, jemu to raz dojde. Mozno nie hned, nas otec opustil, ked sme boli deti, ziadna financna podpora, nic, uzival si zivot, kym my sme jedli tyzdne len zemiaky. Po rokoch mu doslo, ze ma deti, milenky ho priviedli na mizinu, len teraz sa uz tazko buduju vztahy.
A tu striedavku urcite pozaduj, nech sa tiez stara a ty budes mat aspon viac casu pre seba.

anonym_82f7c1
Dnes o 06:29
@elin2525

Mnohi muzi nedokazu pochopit, ze ked si spravia deti, ze zena sa im uz nemoze 100% venovat a citia sa odstrceni. Ale riesenie nie je nevera, treba si sadnut, porozpravat sa, pripadne poradna, naplanovat cas viac pre seba bez deti, len slaboch zvoli neveru.
Autorka, drzim palce, bude to tazke, nedrz ten hnev v sebe a kludne ho i prefackaj, jemu to raz dojde. Mozno nie hned, nas otec opustil, ked sme boli deti, ziadna financna podpora, nic, uzival si zivot, kym my sme jedli tyzdne len zemiaky. Po rokoch mu doslo, ze ma deti, milenky ho priviedli na mizinu, len teraz sa uz tazko buduju vztahy.
A tu striedavku urcite pozaduj, nech sa tiez stara a ty budes mat aspon viac casu pre seba.

@elin2525 ak on nebude so striedavkou súhlasiť, ona nezmôže nič

anonym_82f7c1
Dnes o 06:31
@petik22

@anonym_82f7c1 akože mne toto vôbec hlava neberie. Muž musí so strievavkou súhlasiť,to či si berie alebo neberie deti je jeho vôľa,nedá sa k tomu prinútiť..🤷 Kto nariadil,že deti patria automaticky k žene a ak má muž čas,tak si po ne pride? Mňa normálne šľak triafa,keď toto vidím a počujem :(

@petik22 je to nespravodlivé a nenariadil to nikto, nemusí sa postarať ani žena, ale dá ich na adopciu? A čo je vlastne na svete spravodlivé?

anonym_82f7c1
Dnes o 06:32
@dadis

@anonym_82f7c1 Ale tie zeny same casto bojuju proti striedavke. A da sa randit aj s detmi, aj mat svoj zivot. Nie, ja tym muzom, co o deti "prisli" nic nezavidim

@dadis to máš pravdu a sú hlúpe, lebo idú samé proti sebe

kitycat
Dnes o 06:33

Ja som asi nepochopila.. ry tajis, ze ma milenku?

Ved ked sa ma opytaju v praci, kamaratky tak poviem vsetkym ako to je , rovnako rodicom, rodine a aj tej jeho.."Pato ma milenku, ideme od seeba uprednostnil ju" a hotovo.

Vsak si poplac, bud nastvana.. su to opravnene emocie, ale dnes uz naozaj nebude ho nikto hnat naspat

anonym_82f7c1
Dnes o 06:37
@elin2525

@elin2525 nie, hlúpe sú ženy, keď od začiatku spolužitia majú pocit, že všetka starostlivosť o domácnosť je len ich povinnosťou, napriek tomu, že chodia tiež do práce, muž má priveľa voľného času, ale žena ešte vtedy stíha sa venovať aj jemu. Po narodení dieťaťa, už nestíha, muž má ale stále veľa voľného času a cíti sa odstrčený. Preto sa treba o všetky povinnosti od chvíle ako začnú spolu muž a žena bývať, podeliť, tiež po príchode z pôrodnice ho zapojiť do starostlivosti o dieťa, na žiadne, že sa ho bojí chytiť, lebo je maličké, sa nehráme, ženy sa pýtal kto?

anonym_82f7c1
Dnes o 06:43

@anonym_autor máš právo byť naštvaná, máš právo šmariť niečo o stenu, zanadávať si, ale nijako to nepomôže to, že sa budeš máchať v tom, aká si nešťastná. Ty si ešte zrejme vo fáze, že by si ho prijala späť, keď si uvedomíš, že s tým nič neurobíš a že ti ani nepomôže ho ovaliť lopatou, ani po ulici všetkým rozprávať, aký je hajzel, bude ti ľahšie. Jeho rodičom a súrodencom by som to povedala, ostatným nie, na čo? A začni riešiť praktické veci, čo s bytom, výživné, stretávanie sa muža s deťmi, zamestná ťa to. Je možné, že s odstupom rokov to budeš brať ako to najlepšie, čo sa ti v živote prihodilo

anonym_44b53b
Dnes o 06:54
@anonym_afbaf3

Ty o čom píšeš?komu prajem zle ?kde si to čítala ?kde je to napísané??či v tvojich energetických otlackoch????tam sa ventiluj inde ja som napísala svoj názor niekomu a nie tebe

@anonym_afbaf3 minenkaa takto reaguje v kazdej takejto diskusii, lebo sama bola milenka

anonym_44b53b
Dnes o 06:56
@tato_

@anonym_autor No priprav sa na najhorsie, urcite sa prejavi jeho horsia stranka. Najme ked ta takto odrbaval uz dlhsie. Doporucil by som na zaciatok flasu vina, nech splachnes ten prvotny sok. To ti trochu vycisti hlavu. Na tvojom mieste, by som netajil co vyviedol. Skor ako radia baby vyssie, daj vediet co je zac. Priklonis si okolie na tvoju stranu

@tato_ no alkoholu by som sa radsej v tazkych casoch vyvarovala, aby cez neho nenachadzala sposob ako "zabudnut" a mala by o problem viac

anonym_44b53b
Dnes o 07:05
@anonym_82f7c1

@dadis to máš pravdu a sú hlúpe, lebo idú samé proti sebe

@anonym_b8727f
@anonym_82f7c1 same proti sebe, ale pre dobro deti. Mnohi detski psychologovia uz hovoria o negativnych dopadoch striedavky na deti, aj ked sa to dnes v spolocnosti pretlaca ako moderne riesenie. Dieta potrebuje stabilitu 1 domova a lasku, ale samozrejme mu ma byt umoznene stretavat sa aj s otcom, ak ma otec zaujem.

julish
Dnes o 07:06
@anonym_44b53b

@anonym_b8727f
@anonym_82f7c1 same proti sebe, ale pre dobro deti. Mnohi detski psychologovia uz hovoria o negativnych dopadoch striedavky na deti, aj ked sa to dnes v spolocnosti pretlaca ako moderne riesenie. Dieta potrebuje stabilitu 1 domova a lasku, ale samozrejme mu ma byt umoznene stretavat sa aj s otcom, ak ma otec zaujem.

@anonym_44b53b prosim, mas nejaky odkaz na studie o negativnom vplyve striedavky? Vdaka

anonym_44b53b
Dnes o 07:08
@julish

@anonym_44b53b prosim, mas nejaky odkaz na studie o negativnom vplyve striedavky? Vdaka

@julish Rozhovory s viacerymi detskymi psychologmi (asi 7) a pozorovania dopadov z ich praxe

anonym_44b53b
Dnes o 07:11
@kitycat

Ja som asi nepochopila.. ry tajis, ze ma milenku?

Ved ked sa ma opytaju v praci, kamaratky tak poviem vsetkym ako to je , rovnako rodicom, rodine a aj tej jeho.."Pato ma milenku, ideme od seeba uprednostnil ju" a hotovo.

Vsak si poplac, bud nastvana.. su to opravnene emocie, ale dnes uz naozaj nebude ho nikto hnat naspat

@kitycat ona podla mna vie, ze nikoho nemozno prinutit vratit sa nasilu a ze by to nemalo ziadny zmysel. Len ju asi trapi lahostajnost okolia, ze sa to berie ako "normalne/bezne" a nikto mu nepovie:" Jozo neblbni. Mas rodinu, deti, takto sa veci neriesia."

anonym_ab43b3
Dnes o 07:14

@anonym_autor odporúčam túto knihu ...https://www.restorio.sk/9788055129372?utm_sourc...

osky
Dnes o 07:18
@anonym_autor

@anonym_autor mam pocit, ze som v tom ostala úplne sama. Viem ze je to môj problém. Ale aj tak by som čakala ze niekto príde a ovali toho blbca panvicou po hlave, ze haló, padaj domov máš tam deti. Ale nikto nič. Nikto sa do ničoho nestará. Kto videl seriál Svako Ragan tam bola taka scéna s Kronerom ako akože volal kamsi na úrad, lebo tam mal dvoch milencov, nejakého starého chlapa s mladou milenkou co hrala jeho dcéra, a odohnal ich od seba. Ale tu nikto nič nerieši. O milenke síce nikto nevie, ale ze je odstahovany, to vidia všetci a aj tak nič.

@anonym_autor moja zlata,sama si si na vine!
Akoto,ze o milenke nikto nevie???

Ti poviem,keby toto moj chlap spravil,zalovala by som celej-jeho aj mojej rodine!!!
Prave pre tie deti!!!
Ked hras hru,ze si skratka nerozumiete,inak ok....za to ho nik neodsudi...
Nememu dietatu ani vlastna mat nerozumie.
Nabehni k jeho rodicom, surodencom a vyklop,co sa deje.
Potpm uvidis,ze reakcie budu ine.
Mam presne toto v rodine.
Hnusak podvadzal neter kade tade,spravil 2 deti...
Ked toho uz bolo vela,zariadil to sam tak,aby sa neter o tom dozvedela.
Deti chceli "chranit",tak to vsetci hrali ako ty-pred detmi...
A on jej urobil zo zivota peklo,prave cez tie ddeti.
Starsi syn/15r./ sa vykaslal na skolu,byva u otca a s mamou a jej rodicmi odmieta komunikovat,stretavat sa...

Preco?
No lebo mama chcela,aby si urobil skolu,zil normalny zivot,spravil si maturotu...
stari rodicia ho od plienok vypiplali, pomahali...
Uvili sa snim a teraz ich nechce ani vidiet...

Ale otec povedal,ze skolu nereba,ze moze si hned zarobit,tak na nejakej ucnovke...kupi mu ,co chce,necha ho robit co len chce-a to vsetko len preto,aby moju neter dorazil..
Ale ja som si ista,ze chalan dovrsi 18 a otec ho mozno aj vyrazi z domu...lebo vecne ho zivit nebude.

Daj si na toto velky pozor!
Povedz vsetkym,ze muz ma inu a na vas kasle!
Daj si deti do vlastnej starostlivosti a ziadaj vyzivne.
Na trula zabudni,nestoji za to!!!
Ty by si ho vari este chcela????
Fuj....este od neho daco chytit...
Pomysli vzdy len na to,ze on uz bol v nejakej inej diere...fuj.
Hned ta prejde smutok.

Vela sil ti zelam.neboj.zivot este nekoci!

anonym_82f7c1
Dnes o 07:20
@anonym_44b53b

@anonym_b8727f

@anonym_44b53b ja som ale nemyslela striedavku, ale to, že ženy často bránia mužom v stretávaní sa s deťmi, vymýšľajú si všetko možné, skrátka takýmto spôsobom ich chcú trestať za to, že ich opustili, neuvedomujú si, že trestajú vlastne deti a idú samé proti sebe. Tiež nie som za striedavku, ak je to len trochu možné, je ideálne, ak muž a žena po rozvode, rozchode žijú neďaleko seba, deti zostanú žiť, tam, kde žili doteraz a otec nemá súdom určené, kedy môže byť s deťmi, ale po dohode so ženou si ich vezme na víkend, počas týždňa ich zoberie kedykoľvek popoludní k sebe, alebo niekam spolu idú, no viem, že toto je skôr ojedinelé, ako pravidlo. Ale pre dobro detí by som sa o to snažila zo všetkých síl

anonym_d70a18
Dnes o 07:22
@anonym_44b53b

@kitycat ona podla mna vie, ze nikoho nemozno prinutit vratit sa nasilu a ze by to nemalo ziadny zmysel. Len ju asi trapi lahostajnost okolia, ze sa to berie ako "normalne/bezne" a nikto mu nepovie:" Jozo neblbni. Mas rodinu, deti, takto sa veci neriesia."

@anonym_44b53b A Jozo cely zeravy napochoduje naspat domov a zivot bude ako predtym😏 neviem, mne by bolo trapne niekomu sa starat do manzelstva a dohovarat mu.

anonym_82f7c1
Dnes o 07:24
@julish

@julish ja dôkaz mám v rodine mojej susedky, dieťa navštevovalo aj dve škôlky a neskôr dve školy, prestalo mať záujem o krúžky, postupne aj o kamarátov, chodia s ním psychológovi, našťastie otec uznal, že bude lepšie, ak bude chodiť do jednej školy a mama uznala, že bude rozumnejšie, ak zabudne na to, prečo sa rozišli a otec bude môcť prísť kedykolvek za dieťaťom, ak ho ona nemusí, odíde z bytu ona. Uvedomujem si, že každé dieťa je iné, jedno je citlivé viac, iné menej, že by to možno bolo iné, keby na týždeň k otcovi chodili dvaja, že jedináčik to má žaýk=. Tiež si uvedomujem, že je to zložité pre muža, ktorý dieťa miluje, venoval sa mu, že s ním nie je každý deň, ale striedava skutočne nie je pre všetky deti

osky
Dnes o 07:28
@anonym_d70a18

@anonym_44b53b A Jozo cely zeravy napochoduje naspat domov a zivot bude ako predtym😏 neviem, mne by bolo trapne niekomu sa starat do manzelstva a dohovarat mu.

@anonym_d70a18 aha...takze sa len prizerat a zit si dalej svoj zivot.

Jozo urcite nenapochoduje spät a nebude vsetko ako bolo.
ALE aspon ho prefacka hanba,vedomie,ze o tom vela ludi vie .a okolie nebude na opustenu partnerku pozerat ako na neschopnu chuderu....
Za to, ked sa nikto nebude nikdy do nicoho starat,bude svet celkom chory...lebo kazdy si bude zit svoj zivot a zatvarat oci pred vsetkym...
Potom to tak na Slovensku,ale nielen tu...tak vyzera...

anonym_d70a18
Dnes o 07:31
@osky

ALE aspon ho prefacka hanba,vedomie,ze o tom vela ludi vie .a okolie nebude na opustenu partnerku pozerat ako na neschopnu chuderu....
Za to, ked sa nikto nebude nikdy do nicoho starat,bude svet celkom chory...lebo kazdy si bude zit svoj zivot a zatvarat oci pred vsetkym...

@osky Je rozdiel zaujimat sa o verejne veci a o cudzie manzelstvo. Neplet hrusky s jablkami.

anonym_82f7c1
Dnes o 07:31
@osky

@osky prefacká alebo neprefacká, sú aj muži bez chbrtovej kosti. A ty nikdy nevieš, či nevera bola len rozmarom muža, lebo ho to skrátka lákalo, alebo boli medzi mužom a ženou aj iné, dlhodobejšie problémy. Nekecala by som do manželstva nikomu, ak by sa jednalo o môjho syna, tak ho zvozím, že ak bol nespokojný, tak to mal riešiť so svojou partnerkou a keby to nešlo, tak sa rozísť a potom hľadať inú, ale to by bolo asi tak všetko, čo by som nohak urobiť

anonym_c307e4
Dnes o 07:33
@anonym_44b53b

@anonym_b8727f

@anonym_44b53b ja tiež suhlasim. U nás bola striedavka našťastie až od synových 17 rokov, inak neviem, ako by to s ním dopadlo. Striedavka môže celkom dobre fungovať, ak rodičia nadštandardne dobre vychádzajú a majú rovnaké názory na výchovu (čo je málokedy) a bolo by super, ak by dieťa bolo stále v tom istom prostredí a rodičia by sa tam striedali. A takéto možnosti má naozaj málo ľudí. A keby sa striedali dospelí, vtedy by pochopili, čo je to pendlovať hore dolu. Aj môj syn potom už nadával, že sa musí stále baliť, lebo samozrejme veci nemal všetky duplicitne, no ale som mu vravela, že on si to vybral. Tak čo som mala robiť, ja som to nechcela. Teraz má už 29 a zvykne to spomínať, že to sťahovanie hore dolu bolo hrozné.