Muž ma opustil. Ako prekonať smútok a začať nový život?
Problém je ze sa očakáva ze to zvladnem s graciou. Kvôli deťom. Kvôli budúcnosti. Kvôli co najlepším výsledkom na rozvode a vysporiadaní BSM..... Už mi nestačí si zanadávať v aute ci poplakať v noci do vankúša.... Najradšej by som muža ovalila lopatou, ju prefackaka a všetkým v okolí povedala aký je môj muž hajzel a co urobil. Všetkým. Jeho rodine, mojej rodine, deťom.... Zatiaľ sa tu tvárime ze nuž čo, stalo sa. Ved to sa deje. Proste ideme od seba. Ved sme dvaja dospelí, nie? Lenže zatiaľco ja tu idem riešiť všetky tie sračky s tým spojené, milostivý ma svet gombícku, užíva si a nič ho netrápi. On by mal byť ten, co ho zozieraju dôsledky, nie ja. Seriem taky život.
PRECO? Preco ta opustil? Napisat prispevok vie kazdy. Taky ako mu vyhovuje, lutujte ma. PRECO ta presne opustil? Ina zena? A ako ste vy spolu fungovali? Vies neverim.ze si bez chyby a za vsetko moze iba on. To nie je utok voci tebe, ale niekedy sme slepi a vlastne chyby odmietame priznat.
@anonym_b8727f tak síce neviem, prečo to nevyšlo konkrétne tu autorke,ale napríklad mám veľmi dobrú kamošku,už som tu raz dokonca písala jeden jej problém,kde aj ženy dobre poradili. Ona s manželom sa pred časom definitívne rozišli, deti (majú dvoch chlapcov)ostali s ňou,on si ich berie občas na víkend, či cez týždeň na prechádzku,do cukrárne a podobne.
U nich problém nastal,lebo on ju proste prestal ľúbiť, nevedel však prečo,povedal jej to,no na nijaké jen návrhy či rady nepristal. Na všetko, čo sa ho pýtala,že čo mu teda prekáža, v čom je problém,čo by mala ona zmeniť, odpovedal,že nevie a nevie a nič nechce a nevie, čo sa stalo. Stále a stále chcel druhú šancu,no reálne nič sa nezmenilo.Tak sa v tom "plávali"pár rokov,on medzitým ju aj viackrát podviedol, čo zistila úplne náhodou, klamal jej totiž do očí. Navrhla rozchod, rozvod, že si rozdelia majetok,nechcel, odmietal, nevedel sa rozhodnúť,napokon sa definitívne ona rozhodla a on si našiel prácu v zahraničí,keď príde, býva v malom prenájme,a nie je spokojný ani tak. Ona žije sama s deťmi,mohla by mať aj ďalší vzťah,nadbieha jej sused,vdovec,no ona nemá už záujem o nič vážne .
Tak kto v tomto prípade urobil chybu? Prečo sa ich vzťah rozpadol podľa teba ?
@tato_ flasu vina? to je take "chlapske" riesenie. A ked sa detom nieco stane, ked bude ona naliata? Ked sa jej zapaci sa takto medikovat? Otras rada toto.
@simsalabim pisal som niekde ze sa ma stat, tak aby o sebe nevedela?
@anonym_44b53b ja tiež suhlasim. U nás bola striedavka našťastie až od synových 17 rokov, inak neviem, ako by to s ním dopadlo. Striedavka môže celkom dobre fungovať, ak rodičia nadštandardne dobre vychádzajú a majú rovnaké názory na výchovu (čo je málokedy) a bolo by super, ak by dieťa bolo stále v tom istom prostredí a rodičia by sa tam striedali. A takéto možnosti má naozaj málo ľudí. A keby sa striedali dospelí, vtedy by pochopili, čo je to pendlovať hore dolu. Aj môj syn potom už nadával, že sa musí stále baliť, lebo samozrejme veci nemal všetky duplicitne, no ale som mu vravela, že on si to vybral. Tak čo som mala robiť, ja som to nechcela. Teraz má už 29 a zvykne to spomínať, že to sťahovanie hore dolu bolo hrozné.
@anonym_c307e4 v 17 striedavka? Veď už mladšie deti môžu na súde vypovedať a vyjadriť sa k tomu
@osky prefacká alebo neprefacká, sú aj muži bez chbrtovej kosti. A ty nikdy nevieš, či nevera bola len rozmarom muža, lebo ho to skrátka lákalo, alebo boli medzi mužom a ženou aj iné, dlhodobejšie problémy. Nekecala by som do manželstva nikomu, ak by sa jednalo o môjho syna, tak ho zvozím, že ak bol nespokojný, tak to mal riešiť so svojou partnerkou a keby to nešlo, tak sa rozísť a potom hľadať inú, ale to by bolo asi tak všetko, čo by som nohak urobiť
@anonym_82f7c1
Ja teda na neveru nepoznam jediny ospravedlnitelny dovod.
Presne ako pises-mal ukoncit vztah,a potom nech si robi co chce.
A ako matka mu mas dohovoit a poriadne ho zvozit.
Aj muzi bez chrbtovej kosti su citlivi na svoje ego.
Niktoremu nie je jedno,ked sa mu pospini povest,tomu ver
@simsalabim pisal som niekde ze sa ma stat, tak aby o sebe nevedela?
@tato_ ak nezvykne pit, tak flasa vina s nou narobi divy. Nehovoriac o tom, ze to moze spustit spiralu sebalutovania a zavislosti, ak sa jej zapaci, ako ju vino otupi.
@anonym_c307e4 v 17 striedavka? Veď už mladšie deti môžu na súde vypovedať a vyjadriť sa k tomu
@anonym_82f7c1 to exmanželovi napadlo, že chce striedavku, až keď som dala na zvýšenie výživného, keď bol syn na strednej. Tak si to vymyslel, reku, nebude platiť výživné a bude striedavka. No len sa ex prerátal, dali striedavku, a výživné mu ešte zvýšili. 😀
@anonym_82f7c1 jasné, že aj skôr sa dá striedavka, len u nás to ex nechcel a ani ja, ani syn, až potom chcel ex. Vyššie som vysvetlila prečo
@anonym_82f7c1
Ja teda na neveru nepoznam jediny ospravedlnitelny dovod.
Presne ako pises-mal ukoncit vztah,a potom nech si robi co chce.
A ako matka mu mas dohovoit a poriadne ho zvozit.
Aj muzi bez chrbtovej kosti su citlivi na svoje ego.
Niktoremu nie je jedno,ked sa mu pospini povest,tomu ver
@osky ja som to dala ako príklad, môj syn ešte ani ženatý nie je 🙂, alé čo by si dosiahla tým poriadnym zvzením? Možno by sa zamyslel, možno zahanbil, možno by povedal, mami nestaraj sa do toho, nepoznáš celé pozadie, možno by odišiel a prerušil kontakt...nie, nevera sa nedá ospravedlniť ničím, s tým súhlasím, ale nejakým vyšistením žalúdka ju nezmažeš
@anonym_82f7c1 jasné, že aj skôr sa dá striedavka, len u nás to ex nechcel a ani ja, ani syn, až potom chcel ex. Vyššie som vysvetlila prečo
@anonym_c307e4 neviem si predstaviť, ako by ma niekto v 17 donútil na striedavku
@anonym_c307e4 neviem si predstaviť, ako by ma niekto v 17 donútil na striedavku
@anonym_82f7c1 veď ex ho nedonutil, ale prehovoril. Syn súhlasil.
@anonym_82f7c1 veď ex ho nedonutil, ale prehovoril. Syn súhlasil.
@anonym_c307e4 to je iné, ja som reagovala na to, že sa mu nechcelo sa baliť a chodiť hore dolu, myslela som, že nesúhlasil, preto ma to prekvapilo
@anonym_c307e4 to je iné, ja som reagovala na to, že sa mu nechcelo sa baliť a chodiť hore dolu, myslela som, že nesúhlasil, preto ma to prekvapilo
@anonym_82f7c1 súhlasil, len nevedel celkom, čo to bude obnášať, resp., zo začiatku mu to balenie a presúvanie nevadilo, potom už áno. No ale neskôr už išiel na VŠ, tak aj tak sa musel baliť a cestovať.
@anonym_44b53b A Jozo cely zeravy napochoduje naspat domov a zivot bude ako predtym😏 neviem, mne by bolo trapne niekomu sa starat do manzelstva a dohovarat mu.
@anonym_d70a18 Ver ci never, ale moj bratranec mal pred rokmi pomer - mali vtedy male dieta. Manzelka volala jeho rodicom, napochodovali k nim, taky cirkus mu rodicia spravili, ze chalan milenku opustil a vratil sa domov. Potom este mali jednu dceru po rokoch a stale su manzelia. Ake to manzelstvo je, to sa z vonku posudit neda... ale je to jediny pripad, co taky poznam 😅
@anonym_autor No priprav sa na najhorsie, urcite sa prejavi jeho horsia stranka. Najme ked ta takto odrbaval uz dlhsie. Doporucil by som na zaciatok flasu vina, nech splachnes ten prvotny sok. To ti trochu vycisti hlavu. Na tvojom mieste, by som netajil co vyviedol. Skor ako radia baby vyssie, daj vediet co je zac. Priklonis si okolie na tvoju stranu
@tato_ tebe šibe? Čo jej to radis za blbosť?
Fľaša vina …..stačí aby dieťa spadli rozbilo si hlavu a na pohotovosti nápisu že matka bola pod vplyvom alkoholu, hneď má socialku na krku a další stres.
Fakt ? Toto napíšeš? Asi máš sám problém s alkoholom
@anonym_d70a18 Ver ci never, ale moj bratranec mal pred rokmi pomer - mali vtedy male dieta. Manzelka volala jeho rodicom, napochodovali k nim, taky cirkus mu rodicia spravili, ze chalan milenku opustil a vratil sa domov. Potom este mali jednu dceru po rokoch a stale su manzelia. Ake to manzelstvo je, to sa z vonku posudit neda... ale je to jediny pripad, co taky poznam 😅
@dadis v živote by som nechcela, aby sa muž, ktorý si našiel milenku a opustil ma s deťmi, ku mne vrátil. Denne by som mala na mysli, že to nebolo jeho rozhodnutie a keby aj bolo, mne by sa hnusil, stále by som si predstavovala, že zasúval do inej a o rozvod by som požiadala ja
@anonym_autor v ziadnom pripade by som netajila aka je pricina rozvodu. Este klamat kvoli nemu? No to urcite. Povedala by som rodine a blizkym pravdu. Ty sa nemas za co hanbit a nemas preco robit tajnosti.
Kazdopadne nikto vam to nevyriesi, je to o vas dvoch. Hadam by si nechcela aby mu akoze svokrovci dohovorili a on sa potom vratil ku tebe? Takto to nefunguje. A aj keby sa to stalo, nechcem spat takeho chlapa a este nasilu.
Je to tazke obdobie, ale bude casom zase dobre. Sustred svoj hnev, ktory teraz prezivas a ktory je pochopitelny, na riesenie praktickych veci- zabezpecit co najlepsie seba a deti do buducna. Poriesit rozvod, striedavku, majetkove veci…cim skor by som s tym zacala, kym tvoj ex pocituje ake-take vycitky a bude ochotny sa dohodnut.
@dadis ja by som ho už nechcela. Čo som nejaká chudera odkázaná na chlapa ktorý sa ku mne vrátil lebo mu niekto dohovoril?
Je vysokopravdepodobne že ju podvádzal aj ďalej len si dal lepsi pozor
@minenkaa prešla som si tým tiež, po rokoch som spokojná, zdravá, vyrovnaná a exmanžel chorý. Milenka mu robí opatrovateľku, je nešťastná a myslím že takto si život nepredstavovala 🙂
@terezia74 ale to vôbec nemusí byt ,že sa mu niečo zle vrátilo,jednoducho ochorel a ty by si nebola nešťastne keby ti muz ochorel a nepredstavovala si si zivot lepšie ,keby sa ti niečo stalo?
Prečo je to tak bráne ,že našiel si milenku ,tak urobil niečo zle a treba aby sa mu to vrátilo
@anonym_afbaf3 minenkaa takto reaguje v kazdej takejto diskusii, lebo sama bola milenka
@anonym_44b53b ja som celoživotná milenka a ak si si nevšimla čo píšem,je to o tom ,aby nepriala nikomu nič zle lebo sa jej to vráti
Oblec sa a chod cvicit.Vybi svoju nenavist v telocvicni.To je to najlepsie co mozes pre seba urobit.Zacni cvicit.Ver mi.
Nechapem preco si nevytrubila do celeho sceta a najma do rodiny ze pan odisiel za milenkou?Akoze sa ty za to mas hanbit?Ty?Mala si sa okamzite postarat o to aby vsetci vedeli ze si nasiel kurvu pre ktoru opustil deti a manzelku.
Nechapem preco si nevytrubila do celeho sceta a najma do rodiny ze pan odisiel za milenkou?Akoze sa ty za to mas hanbit?Ty?Mala si sa okamzite postarat o to aby vsetci vedeli ze si nasiel kurvu pre ktoru opustil deti a manzelku.
@maminkadeticiek ale veď ona ani nevie či ma milenku ,jej to povedala len jedna známa
Znova. PRECO ta opustil? Ked porodis ok nemas cas na muza az tolko, to pochopi kazdy, ale ked ho vytlacis 100% zo vsetkeho je to iba tvoja chyba. vsetko robte vsetko riadte, upratujte kym.vam nepreskoci, potom ked vam preskoci sa vyvrieskajte na muza a ked odide na deti aj tu. Ked su rodicia dvaja a ty dieta porodis stale si vsetko delite. Ty kojis on drhne vanu a hajzel. Nie? Tak nevar. Ale nieee vy budete robit na 130% kym vam nezacne prepinat a chlap ujde.
@anonym_82f7c1 nie je pravda, striedava sa dava aj ked jeden suhlasi a druhy nie.
@arek00 myslela som, ak nesúhlasí muž, tak mu násilím ťažko deti do striedavky dajú
@anonym_82f7c1 nie je pravda, striedava sa dava aj ked jeden suhlasi a druhy nie.
@arek00 ano, v pripade, ze suhlasi otec a nesuhlasi matka. v opacnom pripade nie. logicky, ak otec deti nechce, co by mu ich matka doniesla a postavila pred zamknute dvere?

@anonym_autor No priprav sa na najhorsie, urcite sa prejavi jeho horsia stranka. Najme ked ta takto odrbaval uz dlhsie. Doporucil by som na zaciatok flasu vina, nech splachnes ten prvotny sok. To ti trochu vycisti hlavu. Na tvojom mieste, by som netajil co vyviedol. Skor ako radia baby vyssie, daj vediet co je zac. Priklonis si okolie na tvoju stranu
@tato_ flasu vina? to je take "chlapske" riesenie. A ked sa detom nieco stane, ked bude ona naliata? Ked sa jej zapaci sa takto medikovat? Otras rada toto.