icon

Muž ma opustil. Ako prekonať smútok a začať nový život?

Včera o 22:42

Problém je ze sa očakáva ze to zvladnem s graciou. Kvôli deťom. Kvôli budúcnosti. Kvôli co najlepším výsledkom na rozvode a vysporiadaní BSM..... Už mi nestačí si zanadávať v aute ci poplakať v noci do vankúša.... Najradšej by som muža ovalila lopatou, ju prefackaka a všetkým v okolí povedala aký je môj muž hajzel a co urobil. Všetkým. Jeho rodine, mojej rodine, deťom.... Zatiaľ sa tu tvárime ze nuž čo, stalo sa. Ved to sa deje. Proste ideme od seba. Ved sme dvaja dospelí, nie? Lenže zatiaľco ja tu idem riešiť všetky tie sračky s tým spojené, milostivý ma svet gombícku, užíva si a nič ho netrápi. On by mal byť ten, co ho zozieraju dôsledky, nie ja. Seriem taky život.

anonym_82f7c1
Dnes o 12:02
@anonym_5caa4f

Ako tu uz odznelo...preco sa hanbis priznat pred rodinou a ludmi v okoli, ze sa vasa rodina rozpadla, lebo ma tvoj muz milenku? ved nech vsetci vedia aka je to bezcharakterna svina. byt tebou, vie o tom cely okres. nic by som muzovi neulahcila, starostlivost o deti, choroby, kruzky, varenie veceri, vsetko nech si s milenkou uziju. nie len trtkacku a uzivanie si radosti, ale aj povinnosti!

@anonym_5caa4f ako to chceš zabezpečiť, aby sa aj otec posieľal na výchove detí? Alebo je to otec, ktorý sa stará, snaží sa pre deti robiť maximum, alebo je to debil, ktorý zabudne, že deti má. Toho nedonútiš okrem platenia výživného k ničomu

jozeffezoj
Dnes o 12:05
@anonym_82f7c1

@jozeffezoj nezabúdaj, že on môže mať s deťmi stále pekný vzťah, zaujímať sa o ne, brávať ich na výlety, dovolenky, všemožne ich podporovať. Ja neobhajujem jeho neveru, to v žiadnom prípade, ale predsa sám vieš, že nie sú všetci otcovia sa na deti po rozvode vykašlú

@anonym_82f7c1 ako nevravím ze áno, ale ak si určobi ďalšie dieťa s milenkou, tak sa všetko zmení. Vlastne deti ppdrastu, budú mať 13,15 a uz samé nebudú chcieť chodiť k otcovi, cibuz pre pubertu alebo skryté krivdy. A muž sa bude venovať novému dieťaťu a možno aj dvom.
Ja nehejtujem.

anonym_5caa4f
Dnes o 12:08
@alickapusinka

@anonym_autor nemyslela som to tak že máš za nim chodiť.Tým som ti chcela napísať že si našiel milenku tak zrejme mu v manželstve niečo chybalo.To musiš vedieť TY. A nie nemáš za nim chodiť hnev neskôr prejde hlavne porieš prakticke veci.

@alickapusinka citaj s porozumenim. autorka polozila recnicku otazku, ci mala za muzom chodit a pytat sa ho, co mu vo vztahu vadi. ci nema on usta a nedokazal povedat, co mu vadi. ty mimochodom zijes asi na ruzovom oblaciku, chlapi v case krizy stredneho veku neodchadzaju od zien a deti, lebo im doma nieco chybalo, alebo vadilo. ak by to tak bolo, tak odidu a nepotrebuju k tomu milenku. roky klopu na dvere, zrazu sa mihne nejaka o 10-15 rokov mladsia, ktora pozmurka a polichoti a chlap chce este raz zazit ten pocit endorfinov a motylov v bruchu, co tam po manzelke a detoch, sebecky pozeraju len na seba a svoje stastie.

dadis
Dnes o 12:13
@alickapusinka

Ja len si myslím že každý na tom si nesie svoj podiel viny.To že si našiel milenku asi pre niečo bolo hoci nikdy neschvaľujem žiadnu inu ženu alebo chlapa do manželstva medzi dvoch.Ale niečo sa pokazilo podľa mňa.Ked si našiel milenku len tak to asi nebolo a zo dňa na deň.Určite vzťah manželstvo nebolo úplne bezproblémove. Ak jednemu s partnerov manželov nič nechyba v manželstve nema potrebu si hľadať ineho/inu. Občas s rozkoše že sa núdi jeden s partnerov tak áno sú aj take prípady.Ja hovorim ak je rozchod, rozvod vždy sú na vine obaja. To je jedno či máš malo vinu alebo viac vždy je to o tých dvoch.Takže nemyslím si že je na vine iba jeden to že si našiel milenku to už asi bol len taky vrchol toho všetkeho. V prvom rade treba porozmyšať kde sa stala chyba.Do tej chvíle bolo všetko tip-top medzi vami alebo už bolo tam niečo čo už dávalo signál že niečo nie je s vaším manželstvom v poriadku. Najprv treba najsť chybu chyba nie je milenka v prvom rade sa chyba stala medzi vami dvomi a nie že si našiel milenku a odsťahoval sa.Toto sú už len následky. To máš ako s chorobou máš priznaky neliečiš a ked sa odhodláš už je neskoro.Tým som chcela napísať to že trebalo hned riešiť v začiatkoch čo sa stalo prečo to vzniklo a sadnuť si a vyrozpravať.Ved ste dvaja dospelý ľudia. Tak ako ste si dvaja dokazali urobiť deti tak aj tento problém trebal riešiť medzi vami dvomi.Milenka/milenec sú len následkom problémov v manželstve.Problém bol úplne niekde inde.Takže treba prestať obviňovať muža aj ked píšem nikdy neschvaľujem milenku/milenca do manželstva ale problém treba hľadať u vás dvoch toto bol len následok. A to pokiaľ ste si nesadli a nevyrozpravali vy dvaja nikto to za vás neurobi.Tak ako sa deti robia vo dvojici tak v manželstve si každý nesie podiel viny vo vzťahu.

@alickapusinka A ty vidis do kazdeho vztahu? V kazdom inom vztahu, kde nie je nevera, nic nechyba? Ty nie si vydata? Aj dobrym manzelstvam nieco chyba, su lepsie a horsie casy.. ale nevera ako riesenie? coho?

anonym_5caa4f
Dnes o 12:13
@anonym_82f7c1

@anonym_5caa4f ako to chceš zabezpečiť, aby sa aj otec posieľal na výchove detí? Alebo je to otec, ktorý sa stará, snaží sa pre deti robiť maximum, alebo je to debil, ktorý zabudne, že deti má. Toho nedonútiš okrem platenia výživného k ničomu

@anonym_82f7c1 prave to je to smutne, ze otcovia nemusia nic. zaplatit drobne na vyzivnom a bodka.a ked vezmu dieta raz mesacne do kina a na zmrzku a raz za rok na dovolenku, uz su hrdinovia, skveli otcovia. matka nech sa stara 24/7, nech sa zoderie, nech nema cas na nic a otecko ako kral sa rozhodne, kedy a ci vobec ma niektori vikend v mesiaci na svoje deti cas. zial nas pravny system je velmi silno nastaveny na strane otcov, ti si mozu vybrat, ci sa chcu starat. matka si zial vybrat nemoze...

anonym_b9b321
Dnes o 12:19

@anonym_5caa4f moze dat deti do domova alebo na osvojenie.

alickapusinka
Dnes o 12:24
@dadis

@alickapusinka A ty vidis do kazdeho vztahu? V kazdom inom vztahu, kde nie je nevera, nic nechyba? Ty nie si vydata? Aj dobrym manzelstvam nieco chyba, su lepsie a horsie casy.. ale nevera ako riesenie? coho?

@dadis predstav si ty toto mám muža už roky rokuce viac ako 20 rokov.Ja som jej napísal čo si o tom myslim nie o tom čo ma robiť.A predstav si ty toto mali sme s mužom jedinu postihnutu dcéru zomrela a prežili sme strašne veľa ťažke rôzne tragedie v rodine a nikdy som si nešla hľadať milenca a ani môj muž po 22 rokoch milenku.Takže asi tak tvoje tvrdenie nie je ničim potvrdene su to iba take tvoje prázdne slova mlatenie slamy.A je to iba rada a nie čo ma robiť.

cucoryedka
Dnes o 12:25

@anonym_autor nestiham prejst vsetko teraz a neviem, ci si to pisala ... to, ze deti chranis, plne rozumiem ... ale preco to nesmu vediet Tvoji a jeho rodicia? S tym, ze by si ich poprosila o to, aby sa to neprepieralo pred detmi (teda aspon tak som pochopila, ze okolie nevie dovody rozchodu). Neprinieslo by Ti to ulavu?

cucoryedka

@anonym_autor ps: ❤️ posielam objatie a prajem vela sil

dadis
@alickapusinka

@dadis predstav si ty toto mám muža už roky rokuce viac ako 20 rokov.Ja som jej napísal čo si o tom myslim nie o tom čo ma robiť.A predstav si ty toto mali sme s mužom jedinu postihnutu dcéru zomrela a prežili sme strašne veľa ťažke rôzne tragedie v rodine a nikdy som si nešla hľadať milenca a ani môj muž po 22 rokoch milenku.Takže asi tak tvoje tvrdenie nie je ničim potvrdene su to iba take tvoje prázdne slova mlatenie slamy.A je to iba rada a nie čo ma robiť.

@alickapusinka Ved presne o tom pisem. Kazde manzelstvo je ine, kazde ma svoje problemy. Ale hovorit podvedenej zene, ze ma na tom podiel viny je dost necitlive.

anonym_82f7c1
Dnes o 12:29
@anonym_5caa4f

@anonym_82f7c1 prave to je to smutne, ze otcovia nemusia nic. zaplatit drobne na vyzivnom a bodka.a ked vezmu dieta raz mesacne do kina a na zmrzku a raz za rok na dovolenku, uz su hrdinovia, skveli otcovia. matka nech sa stara 24/7, nech sa zoderie, nech nema cas na nic a otecko ako kral sa rozhodne, kedy a ci vobec ma niektori vikend v mesiaci na svoje deti cas. zial nas pravny system je velmi silno nastaveny na strane otcov, ti si mozu vybrat, ci sa chcu starat. matka si zial vybrat nemoze...

@anonym_5caa4f môže si vybrať aj matka, lenže to neurobí

terezia74
Dnes o 12:31
@minenkaa

@terezia74 pytam sa ,že prečo mu hneď prať niečo zle

@minenkaa ja prajem každému 2x toľko , koľko on mne. 🙂

anonym_82f7c1
Dnes o 12:32
@jozeffezoj

@anonym_82f7c1 ako nevravím ze áno, ale ak si určobi ďalšie dieťa s milenkou, tak sa všetko zmení. Vlastne deti ppdrastu, budú mať 13,15 a uz samé nebudú chcieť chodiť k otcovi, cibuz pre pubertu alebo skryté krivdy. A muž sa bude venovať novému dieťaťu a možno aj dvom.
Ja nehejtujem.

@jozeffezoj niekedy aj nezmení, prečo by sa malo? Ty nepoznáš mužov, ktorí majú deti aj z prvého aj z druhého vzťahu a sú dobrými otcami pre všetkých? Ja som rozvedená, nikdy som nezažila, že by naše dieťa nechcelo ísť k otcovi, ani v puberte sa nič nezmenilo, chodili spolu lyžovať, na dovolenky, so svojím súrodencom, ktorý sa narodil z jeho druhého vzťahu. Môj druhý muž má dve deti, už dospelé, keď sme sa spoznali, jedno bolo ešte v puberte, vzťah majú stále skvelý.

minenkaa
Dnes o 12:34
@terezia74

@minenkaa ja prajem každému 2x toľko , koľko on mne. 🙂

@terezia74 nie, pytam sa či treba hneď priať zle a nie koľko komu,čoho prajes
Pretože ,ten chlap aj keď ma milenku ,tej žene nemusí priať nič zle a ani dobre

anonym_5caa4f
Dnes o 12:35
@anonym_82f7c1

@anonym_5caa4f môže si vybrať aj matka, lenže to neurobí

@anonym_82f7c1 ako si moze vybrat? vzdanim sa rodicovskych prav a sup decko do decaku? velka skoda, ze to matky aspon na oko na sudoch nerobia, mozno by sa ti tzv.super otcovia prebudili, keby zistili, ze ich dieta skonci v ustavnej starostlivosti. a mozno ani nie, lebo pre nich je prvorada milenka, nie deti. velka skoda, ze striedavka u nas funguje v rezime "len ak chce otec" a nie v rezime "ak chce ktorykolvek rodic", to by 90% tych hrrr mileneckych vztahov velmi rychlo skoncilo, keby sa mlade milenky zrazu museli plnohodnotne starat o deti svojho zenateho milenca.

anonym_82f7c1
Dnes o 12:37
@anonym_5caa4f

@anonym_82f7c1 ako si moze vybrat? vzdanim sa rodicovskych prav a sup decko do decaku? velka skoda, ze to matky aspon na oko na sudoch nerobia, mozno by sa ti tzv.super otcovia prebudili, keby zistili, ze ich dieta skonci v ustavnej starostlivosti. a mozno ani nie, lebo pre nich je prvorada milenka, nie deti. velka skoda, ze striedavka u nas funguje v rezime "len ak chce otec" a nie v rezime "ak chce ktorykolvek rodic", to by 90% tych hrrr mileneckych vztahov velmi rychlo skoncilo, keby sa mlade milenky zrazu museli plnohodnotne starat o deti svojho zenateho milenca.

@anonym_5caa4f no nie je to jednoduché, prípad od prípadu je iný, stáva sa, že sa nevery dopustí žena, vtedy by si to riešila ako? Deti nechať s otcom, alebo s matkou k druhému mužovi? Na čo budeme zbytočne písať o tom, že ako by sa milenka starala, možno niekedy lepšie, ako biologická matka. Nikdy som nebola milenkou, až tam som neklesla, ale ak žena spozná muža s deťmi, ktorý má napr. striedavku, tak sa hádam stará, či?

anonym_5caa4f
Dnes o 12:41
@anonym_82f7c1

@anonym_5caa4f no nie je to jednoduché, prípad od prípadu je iný, stáva sa, že sa nevery dopustí žena, vtedy by si to riešila ako? Deti nechať s otcom, alebo s matkou k druhému mužovi? Na čo budeme zbytočne písať o tom, že ako by sa milenka starala, možno niekedy lepšie, ako biologická matka. Nikdy som nebola milenkou, až tam som neklesla, ale ak žena spozná muža s deťmi, ktorý má napr. striedavku, tak sa hádam stará, či?

@anonym_82f7c1 nezalezi na tom kto sa nevery dopusti! starat sa maju obaja rodicia! v podmienkach nasho sudnictva nezalezi na tom, kto sa nevery dopusti, v 90% si to zial odseru vzdy matky. ocrky, hnacky, grcky, teploty, projekty do skoly, kazdodenne ucenie, kruzky, VSETKO! otecko 2krat tyzdenne zaplati kino, zmzku, urobi si 3 selfky s dietatom a jeho rodicovstvo skoncilo.

anonym_82f7c1
Dnes o 12:45
@anonym_5caa4f

@anonym_82f7c1 nezalezi na tom kto sa nevery dopusti! starat sa maju obaja rodicia! v podmienkach nasho sudnictva nezalezi na tom, kto sa nevery dopusti, v 90% si to zial odseru vzdy matky. ocrky, hnacky, grcky, teploty, projekty do skoly, kazdodenne ucenie, kruzky, VSETKO! otecko 2krat tyzdenne zaplati kino, zmzku, urobi si 3 selfky s dietatom a jeho rodicovstvo skoncilo.

@anonym_5caa4f neviem, prečo sa zavzdušňuješ, nijako to nezmeníš. My sme sa starali obidvaja, bývali sme kúsok od seba, takže nebolo ojedinelé, že somm prišla z práce a u nás sa ex učil s dieťaťom matiku ale my sme sa rozišli ako ľudia. Neviem si predstaviť, mať vo svojom dome muža, ktorý ma týral, alebo som ho našla v našej spálni s inou. Možno by stačilo, aby minimálne výživné na jedno dieťa bolo 200 eur, inak to nevyrieši nikto

anonym_5caa4f
Dnes o 12:53
@anonym_82f7c1

@anonym_5caa4f neviem, prečo sa zavzdušňuješ, nijako to nezmeníš. My sme sa starali obidvaja, bývali sme kúsok od seba, takže nebolo ojedinelé, že somm prišla z práce a u nás sa ex učil s dieťaťom matiku ale my sme sa rozišli ako ľudia. Neviem si predstaviť, mať vo svojom dome muža, ktorý ma týral, alebo som ho našla v našej spálni s inou. Možno by stačilo, aby minimálne výživné na jedno dieťa bolo 200 eur, inak to nevyrieši nikto

@anonym_82f7c1 zavzdusnujem sa nad tou nespravodlivostou a preto, ze vidim aky strasny zivot potom tie zeny-matky maju. otcovia ziju bezstarostny zivot ako slobodni, matky padaju dennodenne na usta, nemaju ziaden cas pre seba a neraz rataju este aj kazde euro. pritom su obaja rovnakymi rodicmi.

anonym_82f7c1
Dnes o 13:02
@anonym_5caa4f

@anonym_82f7c1 zavzdusnujem sa nad tou nespravodlivostou a preto, ze vidim aky strasny zivot potom tie zeny-matky maju. otcovia ziju bezstarostny zivot ako slobodni, matky padaju dennodenne na usta, nemaju ziaden cas pre seba a neraz rataju este aj kazde euro. pritom su obaja rovnakymi rodicmi.

@anonym_5caa4f to chápem, ale tomu strašnému životu sa dá trochu predísť. Mať toľko detí, koľko som schopná sama uživiť, mať nejakú nehnuteľnosť, aj keď na hypo, do ktorej sa môžem s deťmi vrátiť, nerodiť pol roka po maturite, alebo ešte pred ňou, ale mať nejaké pracovné návyky, niečo našetrené. Potom sa aj život bez muža dá zvládnuť ľahšie. Najmä sa nehrnúť do manželstva a rodenia detí s kýmkoľvek, lebo spolužiačky už sú vydaté a kamarátky rodia, počúvať okolie, ak sa im nastávajúci nepozdáva, či nemajú trochu pravdu, nenasáčkovať sa do jeho bytu, domu, alebo do nehnuteľnosti jeho rodičov a neinvestovať do nich. Nesnažiť sa byť dokonalou ženou, aby mal muž všetko pohodlie, ale k práci sa postaviť tak, aby aj muž mal miesto. Potom je to predsa len ľahšie

terezia74
Dnes o 13:12
@anonym_5caa4f

@anonym_5caa4f súhlasím s tebou do bodky.

arek00
Dnes o 13:13

Ja autorku chapem. Momentalne sa nachadza v prvej faze a to je sklamanie/zlost/pocit nespravedlnosti. Jej stav ma tri urovne a musi si prejst vsetkymi tromaaby sa z toho dostala. Momentalne je jej dovolene vsetko, lebo kona pod vplyvom emocii. Ona potrebuje podporu... je jedno kto za to moze. Stalo sa... teraz treba prijat zmenu a pracovat na blizkej buducnosti. Autorka drzim palce... bude zle aj dobre...

anonym_752a62
Dnes o 13:16

@anonym_autor áno, je to nespravodlivé, ale nič s tým nespravis.To sa nikto ani rodičia nespytali na dôvod?Ja by som to netajila, ale ani neroztrubovala kade tade.Je ti zle hlavne pre mamu malých detí, ale čas to napravi

anonym_2198bf
Dnes o 13:18

Ja necitam celu diskusiu, ale pridavam sa klubu zien, ktore absolutne nechapu, preco tajis jeho milenku. Wtf? Si neviem predstavit ze si chlap najde inu a ked sa ma niekto spyta preco sa odstahoval alebo preco ideme od seba, normalne nepoviem "lebo si nasiel inu, ma milenku a toto tolerovat nejdem".
Fakt nechapem. Preco ju Ty tajis.

stevvvka
Dnes o 13:19

Autorka... My s mužom ideme od seba, napíš mi, ak chceš niekedy pokecat. Tiež zažívam hnev naňho, čo urobil a neurobil, ale v konečnom dôsledku čas ukazuje, že bez neho to bude lepšie.

Chápem aj to, ako si to myslela s tým Svakom Raganom. Nie je výhra mat doma muža nasilu, takého, ktorý podviedol. Ale tlak okolia bol silnejší a bola to väčšia "hanba" odísť od rodiny, na chlapa sa pozeralo inak... Teraz každý kyvne rukou, však sa stáva. Už je to bežné. Lebo sa chlapom nedostane "verejného odsúdenia", keď nevedia, čo je česť a dodržanie sľubu. Aj tu v diskusii už to niekto písal - ešte nakoniec je vinna ta žena, že nebola super dokonalá, ešte polutujme chudáčika, asi mu doma niečo chýbalo...

Ach, povzdych do sveta, kde je česť, morálka, dodržanie "chlapského" slova...

biba_18
Dnes o 13:23

@stevvvka lenže teraz svet už nie je malý ako kedysi. u vás v dedine ho odsúdia - presťahuje sa 😏

anonym_f83d27
Dnes o 14:40

@anonym_autor aké sračky ideš riešiť?

anonym_acd4b4
Dnes o 15:31

Ja si myslím že nie každá žena chce do sveta roztrubovat to, že si vzala "haj...a" alebo to že asi ona nebola dosť dobrá, kedze si našiel pánko milenku a ešte kvôli nej aj opustil ženu s deťmi. Pre mnohé ženy je to psychické poníženie...a možno maju aj pocit viny že nie su dosť dobré...aj keď sa za tým všetkým skrýva len charakter o ničom.
Takže ja sa nečudujem že to nevešia každému na nos.
Autorka podla príspevku ešte asi dúfa, že sa uvedomí a vráti sa k nej.

matkahelka
Dnes o 16:29

@anonym_autor preco tajis dovod rozpadu manzelstva? preco chlapa chranis od verejneho odsudenia? naopak, kazdemu by si to mala povedat. ja akosi nerozumiem, preco aj v 21.stor.u nas ziju zeny v akomsi tieni a kazde rodinne/vztahove zlyhanie povazuju za svoje zlyhanie? poznam zenu, kt.muz fackal a az po dlhych rokoch to vyslo najavo, lebo rovnako ako ty, aj ona sa hanbila priznat dovod rozvodu. preco? ved hanbit sa ma tvoj muz a nie ty. a na rozdiel od vacsiny diskutujucich, plne sa stotoznujem s tvojim nazorom, ze v minulosti by takyto chlap dostal otcovske zaucho, matkinu kazen a bol by hanbou rodiny. dnes rodicia len myknu plecom a skonstatuju, co oni dospelemu synovi mozu hovorit. smutne, velmi smutne.

anonym_82f7c1
Dnes o 16:29
@anonym_acd4b4

Ja si myslím že nie každá žena chce do sveta roztrubovat to, že si vzala "haj...a" alebo to že asi ona nebola dosť dobrá, kedze si našiel pánko milenku a ešte kvôli nej aj opustil ženu s deťmi. Pre mnohé ženy je to psychické poníženie...a možno maju aj pocit viny že nie su dosť dobré...aj keď sa za tým všetkým skrýva len charakter o ničom.
Takže ja sa nečudujem že to nevešia každému na nos.
Autorka podla príspevku ešte asi dúfa, že sa uvedomí a vráti sa k nej.

@anonym_acd4b4 ja si to tiež myslím, že dúfa, že sa k nej vráti