icon

Muž sa nesnaží

19. jan 2026

Mám priateľa už nejakú dobu. Ide to s našim vzťahom pomaly. Nikdy som po vzťahu netúžila, sloboda a pomalé tempo mi vyhovovalo, hoci som do neho bola buchnutá poriadne a miestami aj vyžadovala. Poslednú dobu sa na neho však hnevám. Akosi ho vnímam ako neschopného. Určite ste stretli na soc. sieťach statusy typu: po 3 rokoch s chlapcom vs 1 rok s mužom…. Tak nejak sa cítim… chuť poslať ho kade ľahšie… najhoršie je, že neviem čo s ním, aby sa posnažil, lebo niekedy to má opačný efekt. Stalo sa, že si myslel, že som stratila záujem a nebojoval.
Máte skúsenosť s takouto krízou?

mikasa_ackerman
19. jan 2026

@anonym_autor čo konkrétne je nejaká doba, ako dlho ste spolu? Ale to je nakoniec asi jedno, narovinu sa s nim porozprávaj, povedz mu ako to cítiš, že proste ak sa nezačne snažiť, tak už sa nebudeš ani ty a bude koniec.

anjelicek26
19. jan 2026

Priatel sa nesnazi vas vztah posunut, aj ked si mu to uz naznacovala... spytaj sa ho priamo, niekedy je taketo natahovanie len strata casu na oboch stranach...

kavasmliekom
19. jan 2026

@anonym_autor ešte pár rokov naznačuj 🤔 muža treba poradiť a priamo mu povedať, čo od neho chceš

enmery
19. jan 2026

Toto nie je kríza, to od je od kosti nesprávny výber partnera. A Tvoje telo priam vrieska, aby si utekala.

autor
19. jan 2026
@enmery

Toto nie je kríza, to od je od kosti nesprávny výber partnera. A Tvoje telo priam vrieska, aby si utekala.

@enmery vie, že očakávam čoraz viac… nakoniec je to zvláštne aj pre mňa, že to tak pociťujem, lebo sme si obaja neuveriteľne podobní a máme radi svoju slobodu a pritom vieme, že je jeden druhému verný a dá sa na druhého vždy spoľahnúť
Cítim, že by ma srdce veľmi bolelo, ak by som to razom ukončila, veľa sme toho spolu zvládli a veľmi sa trápil, ak som chladne prejavovala svoju nespokojnosť

anonym_f460e5
19. jan 2026

@anonym_autor získa niečo ak posunie váš vzťah čo momentálne teraz nemá?
ak má všetko aj bez posunutia vzťahu tak načo by niečo robil navyše
vzťah by mal posunúť z lásky k tebe ak je presvedčený že ty si tá pravá s ktorou chce zostarnúť

lucka_ke
19. jan 2026

neschopného v čom?

enmery
19. jan 2026

Nevynucuj si od muža nic take ako svadba, deti, lebo on to nakoniec urobí, aj bude chvíľu hrať zodpovedného, ale v konečnom dôsledku na to doplatíš ty, ty a ty. A deti a stratené roky.

anonym_8cda97
19. jan 2026

skor ako ho vymenis a mozno zistis ze az tak zly nebol ,alebo bola chyba u teba sa s nim pre istotu skus porozpravat .. to je taka uzitocna vec,kt mnohe pary prestali spolu robit ..a pritom tak jednoduche.. uprimnost , otvorenost -ziadne naznacovanie-ocakavanie,ze bude citat myslienky .. chlap mepremysla ako zena a zena nepremysla ako chlap ...

enmery
19. jan 2026
@anonym_8cda97

skor ako ho vymenis a mozno zistis ze az tak zly nebol ,alebo bola chyba u teba sa s nim pre istotu skus porozpravat .. to je taka uzitocna vec,kt mnohe pary prestali spolu robit ..a pritom tak jednoduche.. uprimnost , otvorenost -ziadne naznacovanie-ocakavanie,ze bude citat myslienky .. chlap mepremysla ako zena a zena nepremysla ako chlap ...

@anonym_8cda97 Ja som to pochopila, že už sa s ním rozprávala viackrát. A preto u nej stúps frustrácia, inak plne súhlasím.

anonym_c16eaf
19. jan 2026

Vypnite sociálne siete a začnite sa rozprávať. Hlavne vysvetli,aj jemu,aj nám,kde je problém,bo som sama nepochopila.

anonym_d73cd0
19. jan 2026

Ludia nevedia citat druhym myslienky, ani citat naznacovacie znaky. A o to visc chlapi. Nenaznscuj, normalne sa porozpravaj, ved na vztah, zivot ste dvaja.
Mozno su tvoje ocakavanie na mieste, mozno prehnane. Nevieme o co ide, ale to je jedno. Mas sa s n8m normalne porozpravat a povedat co chces od neho a tak isto to ma aj on robit. Nemysliet namiesto toho druheho, nedomyslat si svoje. Nemysliet, ze mozno on to ijac myslel, nemyslel. Plati pre obe strany vo vztahu

tykat
19. jan 2026

@anonym_autor a ty chces aby co urobil? Svadba? Deti? Hypoteka? Kvety a darceky kazdy den? Aby ti napisal basen? Alebo co vlastne?

marci9
19. jan 2026

Hoci som si to prečítala 3x, vôbec som to nepochopila. Skús ešte raz a zrozumiteľnejšie. Čo od neho vlastne chceš???