icon

Muži vraj nechcú ženy, ktoré nemajú bývanie a auto

22. aug 2023

Ahojte. Byvam sama v prenajatom dvojizbovom byte. S kamaratkou sme sa rozpravali, ze v 30tke je uz viac menej ziaduce splacat vlastnu nehnutelnost a mat aspon starsie ojazdene auto. Som 5 rokov po VS a nemam nic nasetrene. Z platu si auto a ani vlastne byvanie nemozem dovolit.

Kamaratka mi hovorila, ze budem mať ovela narocnejsie si najst partnera. Chalani vraj moc nechcu zenu, ktorej je nutne robit taxikara a starat sa o jej byvanie. Aky mate vy na to nazor?

Strana
z10
aurora33
26. aug 2023

@nepic ja píšem tebe a nie snazilkam. Narážala som na to ako otrasne si napísal na svoju ženu. Nemusím nič pisat snazilkam, každý normálny človek pochopí ako som to myslela.

nepic
26. aug 2023

@aurora33
Dobre 🤣

mandzula
26. aug 2023

@nepic pýtala som sa ťa ešte na jednu vec, no odpovedi si sa vyhol. Aké máš plány s bývaním na dôchodku? Píšeš, že vo vlastnom nebývaš, zároveň píšeš, že keby sa niečo stalo, máš kam ísť.

nepic
26. aug 2023

@mandzula
Na dôchodok ešte neviem čo bude, ale ak sa ho dožijem,tak bude možnosť ísť do mesta do trojizbového bytu(aj keď neviem načo by mi taký na dôchodku bol),potom bude možnosť ísť do chalupy po svokrovcoch kde sme mali prerobené poschodie na bývanie s vlastným vchodom a je prázdne, ale najviac sa prikláňam ísť žiť na chatu,do lona krásnej tichej prírody,ktorá je dostupná autom,nakoľko celý život sa cáram kade tade po svete(samozrejme tým nemyslím nejakú chatu s Baumaxu za 2tis eur). Spokojná 😉?

mandzula
26. aug 2023

@nepic zaujímalo ma to z toho hľadiska, že či si teraz šetríš na svoje budúce bývanie alebo bývate u rodičov (buď tvojich, alebo ženiných), alebo čakáš, že niečo zdedíš.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mandzula
26. aug 2023

@chodec15 @nepic a rovnako by ma z tohto hľadiska zaujímalo, čo znamená "bude možnosť ísť do mesta do trojizbového bytu". Podľa toho, ako to píšeš, to vyzerá, že je to už nejaký konkrétny byt.

nepic
26. aug 2023

@chodec15
Ja by som v podnájme nikdy nebýval a nepodporoval tým nejakého priživnika. A čo sa týka toho domu po svokrovcoch,tak tam sa vyplatil švagor a na ten dom mám aj nejaké morálne právo,nakoľko už 15 rokov financujeme údržbu, či to bola strecha,kúrenie a podobné veci a to nebolo tod 2 tis €. Nakoľko bývalý vodič autobusu a bývalá kuchárka v škôlke majú dôchodok akurát tak aby prežili.
@mandzula
Ten byt je tiež už vyplatený, len v ňom býva sestra s rodinou,ktorý stávajú dom už desať rokov a tiež majú hypotéku. A nie ja nečakám naozaj nič,mi aj čo sme dostali sme všetko rovno na deti dali. Len by som sa chcel dožiť vnúčat a tie si ešte užiť. To sú moje hodnoty a priority v živote. 😀

mandzula
26. aug 2023

@nepic a keby si teda v podnájme nikdy nebýval, kde bývaš?

nepic
26. aug 2023

@mandzula
Sú predsa aj iné možnosti bývania-služobné, nájomné, mestské sociálne..aj keď ich nie je toľko,to priznávam a nie každému sa ujde. 😉

mandzula
26. aug 2023

@nepic čiže predsa platíš niekomu inému.

nepic
26. aug 2023

@mandzula
Áno,ale to by som platil aj keby som býval "vo vlastnom". Ako napr za kúrenie,vodu,elektrinu,fond opráv.. A ja za kúrenie platím cca polovicu oproti tomu ako sa platí v meste,nakoľko tam máme vlastné kúrenie. Len s tým rozdielom,že keď začne tiecť strecha sa nemusím starať,ako napr na svokrovej chalupe a vycálovať naraz 15tis na novú strechu,alebo ako u rodičov presne na Vianoce odišiel kotol na kúrenie. Napr takéto starosti ja nemám.

mandzula
26. aug 2023

@nepic toto mi ako odpoveď stačí, už rozumiem, prečo sa nemusíš zaťažovať hypotékou.

sisaka
26. aug 2023

@nepic a sme doma. Spoliehaš sa na dedičstvo, takže ešte budeš mať aj na vyber…. Keby rodičia a svokrovci rozmýšľali ako ty, tak nemáš nič a do smrti platíš nájom (to je jedno komu). Ja mám za pár rokov 50 a keďže sme sa sťahovali a začínali od nuly pred 30kov, tak nám ostáva splatiť ešte pár rokov, takže rozhodne nebudeme splácať nič na dôchodku. Na majetky druhých ľudí sa nespoliehame, našťastie, inak by sme boli veľmi sklamaní, keďže mužov brat ho obral úplne o celé dedičstvo, vrátane 2 nehnuteľnosti. Aj to sa stáva…
Mimochodom, keby si sa vyznal, tak by si vedel, že k hypotéke sa dá vybaviť poistenie. My ho mame, takže keby jeden z nás zomrel, alebo nebol schopní ďalej zo zdravotných dôvodov pracovať zvyšok hypotéky je automaticky vyplatený.

nepic
26. aug 2023

@sisaka
Neviem či to je také jednoduché,lebo susedia takto prišli najskôr o otca a následne aj o rozostavaný dom,na ktorom mali aj poistenie. Tak ono to až také jednoduché a ružové asi nie je.
A neuveríš,ale ja som tiež vyrastal v družstevnej bytovke,boli sme štyri deti a som tu živý a zdravý 😀. Neuveriteľné,že 🤣?
A to že budem mať na výber,je tak trocha aj moja zásluha,tá chata tam nenarástla sama,mojich súrodencov musel tiež "niekto vyplatiť" a tak isto švagor bol dosť vyscaný na to,aby odišiel s holou riťou. A za ďalšie, 15 ročná réžia chalupy tiež niečo stojí. Stále majú možnosť mi to vrátiť,chalupu predať a na dôchodok si užiť to,čo za život nadobudli.

nepic
26. aug 2023

@mandzula
Veď už ani viac napísať nemôžem,lebo by sa tu spustila lavína ako vyciciavam štát a neviem čo 🤣. Aj keď si myslím,že ten čo by to napísal,neurobil ani zrnko maku pre štát oproti tomu čo ja 😆. A hlavne živnostníci čo sú už X rokov na nule,podnikatelia čo používajú firemné auto na súkromné účely a zamestnancom vyplácajú mzdu na ruku,alebo napr keď niekto pracuje v hydinári tak nekupuje vajcia a kurence, ale aj tak,taký najviac kričia. 😅

mandzula
26. aug 2023

@nepic čo ty už vyťahuješ, aby si sa obhájil, to je až smiešne. Brániš sa dopredu a vlastne ani nevieš čomu.

nepic
26. aug 2023

@mandzula
By si neverila,ale veľakrát som to tu už čítal o tom vyciciavaní a podobné výčitky. 👍 😆

karolinakr
26. aug 2023

@nepic ty sa nemaš za čo ospravedlnovat.Kto chce hypoteku, ide, kto nechce, nejde , niekto na ňu nema, a niekto na to prišiel neskoro..niekto sa pretlčie socialkou

nepic
26. aug 2023

@karolinakr
👍👍👍

kristiii
26. aug 2023

@nepic ako ja absolútne nechápem, aký má akože súvis to čo si popísal, že máš, s tým, že nemáš hypotéku alebo vlastné bývanie 🤔 akože keby máš hypo, tak si automaticky neplodný alebo svoje deti vychovávaš k arogancii alebo? Fakt nerozumiem. K zdraviu sa nevyjadrujem a ty ako záchranár by si dupľom nemal, určite vieš, aké je zdravie vrtkavé. A choroby či úrazy si nevyberajú ľudí podľa katastra nehnuteľností. Inak neviem, či som ťa teda pochopila správne, ale ty si vyplatil dom svokrovcov aj nejaký byt a prepísali ste ich na deti?

kristiii
26. aug 2023

@sheila121 ale veď väčšina ľudí si tie hypotéky aj sami cvakajú. Ja čo poznám ľudí s hypo, tak v tých bytoch, na ktoré ich majú, aj bývajú. A rovnako, nie všetky prenajímané byty sú investičné. Mnoho ľudí prenajíma napríklad byty, ktoré zdedili. Za mňa sú podnájmy fajn, ale skôr ako dočasné alebo prechodné riešenie.

mandzula
26. aug 2023

@kristiii to, ze si ludia nefinancuju z prenajmov svoje byvanie (mnohi aj ano), nic nemeni na fakte, ze si prenajmami nehnutelnosti (hoci aj zdedenymi) financne prilepsuju, takze je zvlastne, ze sa potom poniektori vyjadruju s despektom o tych, ktori im za tie prenajmy platia.

kristiii
26. aug 2023

@mandzula ja som narážala na to, že nie každý kto má hypotéku, má zároveň aj byt, ktorý prenajíma. Drvivá väčšina ľudí, ktorých ja poznám a majú hypo, tak ju proste majú preto, aby mali kde bývať.
A tí, ktorí prenajímajú, sa veru negatívne k prenájmom nevyjadrujú.

mandzula
26. aug 2023

@kristiii vieš čo, práveže som sa tu vo viacerých diskusiách stretla práve s tým, že to tak bolo. Neviem, či práve v tejto, až tak detailne som ju nelúskala.

dogblock
27. aug 2023

@h2 nie, nemoze. na to je zmluva, ktora je posvatna a nik ju nemoze svojvolne zmenit. navyse ako najomca som chranena osoba. kopec vlastnkov nehnutelnosti ma OBROVSKE problemy dostat zo SVOJEJ nehnutelnosti ludi, ktori mu neplatia, nekomunikuju s nim, dokonca mu nicia nehnutelnost(!) a dokonca im uz aj zmluva vyprsala(!!!) a aj tak je zakon na ich strane. tak je to v nasej republike. pokojne navstiv skupiny prenajimatelov a vypocuj si ich hororove storky, ked mi neveris
@sisaka ale ved pozri, na co tam reagujem, akym tonom sa so mnou dotycna bavila kks:D

dogblock
27. aug 2023

@doriiis 33 m2 to je tusim. mna by asi piclo od hanby, keby si beriem hypo len preto, nech sa zavdacim cudzim ludom. ty ak mas hypo, musis platit cudzim rovnako ako ja. na ziadnu milost nik odkazany nie je - nauc sa, ako funguje podnajom. pozri, ak mas rodinu, deti, tak potom dobre, hypo je fakt lepsia volba. ale ja som single, bez deti - nic lepsie ako najom pre mna neexistuje

valeria_h
13. sep 2023

Toto je taká vďačná téma na hádky..ja mám hypo, tak ja som kráľ a ty bývaš v podnájme a si socka a finančne negramotná. Bohužiaľ, dnes nie je ľahké dosiahnuť na hypotéku a nie, nie všetci môžu byť lekári s úžasnými platmi.

jarmilaj
14. mar 2024

@mateson potom ja som sa na staré kolená zbláznila asi. Nesmierne túžim po tom, sedieť na sedadle spolujazdca v aute aj v živote. Bohužiaľ, v tomto živote už to nestihnem. Chlapi sa samostatných žien boja😔

renesance80
14. júl 2025
@barbora19911

Tak záleží aj na akého chlapa natrafíš, môj je stará škola takže v podstate po škole som odrobila asi rok a pol za minimálnu mzdu ako začínajúca učiteľka v škôlke priateľ mal našetrene takze zobral hypotéku na byt prerobil ho zabezpečil nás a prišlo bábätko, o jeho sestru sa tiež postaral jej muž presne tak isto ako o mňa ..proste sú chlapi a chlapi ..takže nie nieje nutnosť mať svoje bývanie na hypo pokiaľ na to nemáš príjem a auto takisto nie, ja nemám auto ani vodičak a sám chlap mi povedal že načo on má odvezie kam potrebujem hocikedy ...a ja si myslím že tak by to aj malo byť žena predsa nieje chlap predsa len muž je to silnejšie pohlavie a očakáva sa od neho istá zodpovednosť a starostlivosť.

@barbora19911 ano ale takto to ma byt,muž sa ma vedieť postarať o rodinu,ty dávaš dieťa a pocit domova,všetko ostatné sú vypočítavé hry

Strana
z10