icon

Mužov strýko

6. okt 2023

Ahojte môžte mi poradit mam 28 rokou a som na materskej mužov strýko u nás býva nemá mamu ani otca takže ja sa oňho starám ako o bábätko ma 54 rokou aje od narodenia ako to povedať chory niečo ako ze nemôže ísť ani sam von lebo bi sa naspäť už detostal a viete ledva co nám ostáva lebo aj mu kupujeme oblečenie a takéto veci lebo on nedostáva nič a preto bi som si ja naňho chcela vybaviť opatrovateľské môžte mi poradit ako postupovať lebo ešte nič také som nevibavovala

Strana
z3
autor
7. okt 2023

@mandarinka555 aty si co profesorka čoho starať sa do iných lebo tvoj život je na hovno

alexnina777
7. okt 2023

Takže v skratke “ on potrebuje našetriť lebo keď sa mu niečo stane tak my toľko peňazí mat nebudeme lebo ja som na materskej mam 6 mesačne bábätko a muž pracuje ale vieš predsa keď pracuje len jeden z rodiny tak nieje to Boh vie co “ ALE je to Váš život a nemusí nikoho trápiť kto čo poberá… nemáš mierne problém s tým čo vlastne chceš??? tie penieze z invalidného dochodku tie nepotrebuješ ale tie z opatrovateľského áno?? prečo ťa tak vytáča keď ti ženy radia, že treba vyriešiť toto ako prvé??? Tie peniaze patria tomu strýkovi s demenciou.. a nikomu inému, si to prečítaj pár krát po sebe a zistilš že riešiš to že pre ňho potrebujete peniaze, ale jeho invalidný dochodok nepottebujete.. čiže??

autor
7. okt 2023

@alexnina777 preto lebo sem som to nenapísala je to cele zamotane a preto ten dôchodok chcem nechať tak ten človek ktorý ho poberá je veľmi zlí my áni nevieme kde je nič on ho proste zobral zo sebou vybavil naňho dôchodok ktorý on poberá dom zbural a odišiel nechal ho na ulici môjmu mužovi no ňom veľmi záleží tak ho zobral k nám je u nás už 4 roky a nechcem mať problémy s súdmi a tak ďalej kvôli tomu dôchodku

mk1111111111
Autor odpoveď zmazal
zafir01
8. okt 2023

Ahoj ,ja len informáciu . Odkiaľ budeš poberať opatrovnicky , do práce ísť nemôžeš . Pretože oficiálne si zodpovedná za strýka ty . Nemôžeš jen tak odísť do práce .
Ako písala vyššie kocka . Obehat všetkých lekárov ,ktorých strýko navštevuje ,nech ti napíšu správu .to je na začiatok ,až máš čerstvé veci v rukách .

cacianka
8. okt 2023

Ty si hrozne protivna a nerozumna žena
Ty a tvoj muž podporujete trestný čin, dlhodobo, lebo peniaze za ID chodia na účet neoprávnenej osobe, nie chorému človeku
Ženy ti chcú dobre poradiť, preto sa aj pýtajú doplňujúce otázky, aby poradili čo najlepšie, ale ty jednak píšeš pomerne primitívne a ešte vyskakuješ , útočis a urážaš ženy, ktoré ti chceli pomôcť a poradiť komplexne. ID musí a patrí chorému, opatrovateľský môžeš dostať, ale aj nemusíš, lebo primárne chorý človek musí vyžiť z neho, aj si platiť opatrovanie.
Takže radšej svoj príspevok zmaz a obehaj si všetko a všade sama, keď ti vadi písanie od žien, a rovno podaj na seba a muža trestné oznámenie lebo vedome podporujete okrádanie hendikepovaneho človeka - chránenú osobu.

aurora33
8. okt 2023

Tak je to veľmi zaujímavé, že opatrovateľske veľmi chceš, ale invalidný dôchodok vás nezaujíma. Pričom ako píšeš su to strýkove peniaze. A on si potrebuje nasporiť ak by sa mu niečo stalo. V čom su teda peniaze z dôchodku iné ako opatrovateľský?

zafir01
8. okt 2023

@cacianka áno ..toto som ani radšej nespomínal ,aké hneď mi napadlo ,že je to spoluúčasť na trestnom čine na chránenej osobe ,teda aj zvýšené trestné sadzby . Aké autorka je zrejmé jednoduchšia ,a neuvedomuje si ,že nemusí mu brať peniaze z obálky ,aby bola zlodejom .
A myslím ,že tam bude ešte viac okolností ,ktoré autorka zámerne nespomína .

mandarinka555
8. okt 2023

@aurora33 Píše, že nechce mať problémy so súdmi kvôli tomu ID...Bude v tom ešte niečo, čo nechce napísať...A žiadny opatrovateľský príspevok nedostane, pokiaľ nevyrieši jeho ID.

autor
8. okt 2023

@aurora33 nie sú iné v nicom len som vám tu písala že je to zamotané kebi že to napíšem tak bi vás ten dôchodok až tak nezaujímal a boli bi ste radi že mu môžte vybaviť aspoň to opatrovateľské a našetriť mu aspoň z nich

zafir01
8. okt 2023

Pozri . Vzťahy v rodine sú casto tak zamotané ,že by tomu človek ani neuveril .
Ale musíš sa pozrieť na fakty
1. Strykov dôchodok poberá neoprávnene druhá osoba ( je úplne jedno ,že je zlý ,a že s ním nič nechcete mať )
2. Keďže o tomto trestnom čine viete s manželom ,a nenahlásili ste to ,a ani žiadnom voči tomu nekonate ,stávate sa automaticky spoluvinnikmi ( bez ohľadu na to ,že tie peniaze nemáte )
3. Strýko s 85% demenciou bude mať zrejme toho ,kto poberá zaňho dôchodok určeného ako " opatrovníka ". .a teda ty vlastne ani opatrovnicky dostať nemôžeš ,pokiaľ nebude vyriešená vec s jeho doposiaľ zákonným zástupcom ( predpokladám ,že s takým vysokým % demencie ,je pozbaveny niektorých právnych úkonov ,a má svojho zástupcu ,a to je práve ten pán ,s ktorým máte problém .
4. Keď budeš poberať na strýka opatrovateľky ,štát bude za teba platiť aj dôvody a je to kvázi zamestnanie tvoje a nesmieš mať inú prácu .

autor
8. okt 2023

@zafir01 fajn tak teda napíšem a bi sme ma už toľko nesudili takže ten druhy mužov strýko co poberá dôchodok tak asi pred 6 rokmi nam zobral pôžičku v hodnote 20000 ktorú sme mu mi poctivo platili zomrely im rodička po mesiaci sa rozhodol ze odíde dom zbural brata vyhodil na ulici a odišiel mesiace sme mu volali lebo sme chceli vedieť že ako budeme splácať tu pôžičku tak sme si vždy odložili na pôžičku keďže tu nebol a ešte sme chceli vedieť čo bude z jeho bratom ktorý potrebuje 24 dennú starostlivosť no za tie mesiace sme si ho obľúbili lebo deti sme ešte nemali a nerobil nám ni aké problémy no zdvihol nám asi po 3 mesiacoch tak sme sa spýtali ze co bude stou pôžičkou lebo my za tie mesiace sme si odložili na pôžičku treba lokality nám vyplatiť ešte 10000€on nám povedal pôžičku nechajte tak ja ju budem splácať vy sa postarajte o brata a vybavte si naňho opatrovateľské ale už viacej ho nechcem vidieť a zložil prešlo 6 rokou my nevieme kde je čo robí lebo od vtedy sme sa mu nedovolili keďže zmenil číslo a už nikoho nemá len sinovca môjho muža a svojho brata no nám tie peniaze co sme mali dávať na pôžičku tak s tých mu kupujeme všetko čo potrebuje nám sa narodilo bábätko ma 6 mesiacov takže určite viete čo všetko také malé stvorenie potrebuje a mužov strýko zostarol ma 54 skoro 55 rokov a je aj chorý takže potrebuje z niečoho tak preto som chcela baby iba vedieť ako sa to vybavuje lebo nič také nikdy som nevibavovala a ne hneď tu každého sudite a je vám jedno ako sa ten človek city chcela bi som vidiet vás na mojom mieste

nikolca
8. okt 2023

@autor ach ta tvoja gramatika katastrofa

autor
8. okt 2023

@nikolca tak teraz ako že rieš gramatiku ja som to vedela tu ta nikto nepochopí len ta poučuje ako kebi boli najdokonalejšie však? PÁŇI

zafir01
8. okt 2023

To je všetko v poriadku .. stávajú sa aj horšie veci ,a nesudim ťa určite . Chápem . Avšak na faktoch ,čo som nepísala vyššie ,to nemení vôbec nič ,a v očiach zákona ,je to tsk ,ako som to napísala vyššie .

cacianka
9. okt 2023

Tvoje vysvetlenie už znie lepšie, nemáš sa za čo hanbiť, to si mohla kľudne napísať hneď .
Ak som pochopila, tak € od chorého strýka idú na účet tomu stratenému strýkovi. A vy tú splátku pôžičky platíte akoby chorému. Skús vyrátať, koľko ste už splatili a peniaze presmerovať na nový účet, nie tomu stratenému strýkovi.
Vybavte prelozenie opatrovníctva na seba, budete mať kontrolu nad jeho dôchodkom a potom aj opatrovateľsky príspevok. Čiže keď sa budete riadne starať o chorého, budete mať všetko pod kontrolou a potom keď bude nutné, vy vybavíte jeho umiestnenie do zariadenia. Lebo keď sa mu zhorší stav, vekom aj zdravie, tak doma nebude môcť byť . Ten stratený strýko to nevybaví a chorý bude robiť u vás doma problém.

maranco
9. okt 2023

Akúkoľvek dohodu či už so strýkom alebo niekým iným maj na papieri písomne.
Ak vám požičal peniaze, napísali ste s ním zmluvu o pôžičke?
Normálne sa splátky pôžičky splácajú na bankový účet, a je jedno či žije na slovensku alebo sa odsťahuje. Kým účet nezruší tak sa dá splácať. Ak ste mu platili na ruku, podpísal vám potvrdenie, že prijal peniaze?

Normálny človek ak sa sťahuje preč, tak neplatí za búranie domu, ale ho predá alebo prenajme aby mal z toho peniaze.
Keď bol schopný vyhodiť na ulicu chránenú osobu za ktorú mal zodpovednosť, tak vám ešte môže robiť problémy.
Pohľadaj si na stránke https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster pozemok kde stál dom a pozri list vlastníctva kto je vlastníkom. Napíš susedovu adresu a tak ti to nájde na mape. Ak ten dom spoluvlastnil aj strýko o ktorého sa staráte, konal proti jeho záujmom.
Aj za prázdny pozemok musí platiť dane obci, inak mu tam vzniká dlžoba.
No celé je to tam domotané, musíš si dávať veľký pozor keď máš tak zákerného strýka aby vás do niečoho nezatiahol.

Strana
z3