icon

Nájdem svoju spriaznenú dušu, keď som introvertka?

23. máj 2025

Ahojte baby, napíšem čo ma trápi, či tu niesú nejaké baby, ktoré to mali podobne. Som skôr introvertka, ale mám svoj vlastný život, svoje koníčky, svoju prácu, ktorú mám rada ale nejak si neviem nájsť partnera. Som mladá 25 ročná baba, snažím sa starať o seba, dosť cvičím, snažím sa pekne obliekať a nič nesíliť ale každý mesiac to nejak na mňa doľahne, že som vlastne sama a nenašla som si toho parťáka. Nápadníci aj sú ale mám pocit, že nieje moc z čoho vyberať, pretože sa mi buď výzorovo nepáčia alebo tam bol nejaký veľký red flag (nedoriešená minulosť, ľutovanie sa, nehľadá vzťah a podobne). Už som skúšala sa premôcť, a dať šancu aj takému, ktorý bol dobrý ale nepriťahoval ma a bolo to len presviedčanie samej seba, že to bude dobré a nakoniec som aj tak z toho zdrhla.. Je to asi tým, že moc nikam nechodím okrem fitka :D ale v lete sa snažím 🙂 V práci máme čisto ženský kolektív a mám skôr staršie kolegyne -maminy ale sú veľmi fajn. Ja verím na osud a veľmi si prajem stretnúť moju spriaznenú dušičku ale niekedy už ma nádej prechádza :D

pribinak
23. máj 2025

Veď máš len 25 ….mas času hľadať toho pravého
Tak skús chodiť napr na korčule či behať a stretneš more Ľudí

spanielka44
23. máj 2025

Laska príde vtedy keď to najmenej cakas… nič nemusíš siliť a nemusíš ani randiť s red flagmi proste to príde samo od seba. Ja som si hovorila pred pár rokmi to iste a dnes mám muža a v postieľke dcérku 🙂 netreba tlačiť na pílu

cukroska
23. máj 2025
@spanielka44

Laska príde vtedy keď to najmenej cakas… nič nemusíš siliť a nemusíš ani randiť s red flagmi proste to príde samo od seba. Ja som si hovorila pred pár rokmi to iste a dnes mám muža a v postieľke dcérku 🙂 netreba tlačiť na pílu

Presne tak ako píše @spanielka44 výstižne napísané.
Keď nebudeš tlačiť na pílu a budeš to najmenej čakať tak určite stretneš toho pravého. Osud neoklameš.

autor
23. máj 2025

joj baby ja v tom veľmi dúfam, pretože som veľmi rodinne založená a tak ako niekoho sen je v byť bohatý môj je mať šťastnú a zdravú rodinu 🙂

martinmmartin
23. máj 2025

no tak ja budem kontroverzny - to ze mas cakat a ze potom ze pride niekto presne ideal pre teba je dost nebezpecne lebo mozes cakat do svateho dindy .
Vzdy bude nieco co nebude uplne sediet , vzdy . Aj sudruhom potencialnym idealnym kandidatom nebudes ty tiez uplne sediet do kramu....

Kedy by bol podla teba najlepsi cas znizit naroky?

refly
23. máj 2025

Ja jednoducho neverim ze to pride ked clovek necaka a same od seba. Je to velmi mila myslienka, ale sama som ani nehladala a nic ani neprislo. V mojom veku uz deti odmietam mat, tak aj keby doslo, tak... smola.
A neviem preco, ale vacsina ludi v mojom okoli je single, vacsina uz tlaci 40 a teda.... dlhodobo nic. Viac ako 10 rokov nic. Pritom vacsina dobre zarabajuca, ani skaredy nie su, fajn ludia. Ale po zoznamkach nelozia, nejako aktivne nehladaju a jednoducho nic.
Ako.... na ulici ma oslovovali vzdy, ale taky, ze som nevedela kadial skor utiect a vzdy o 10-20 rokov starsi, co teda nie je moja salka kavy. Pasivne cakat na osud je taka trochu nestastna rada a pokial fakt nema clovek stastie, tak sa treba pripravit na moznost ze si ani nikoho nenajde. Osud nikomu partnera nedlzi. Vela ludi prezije zivot osamote a aj umrie osamote. A to je jednoducho fakt.
Takze ak je zaujem o partnera, tak odporucam aktivne vyhladavat ludi a zoznamovat sa.

danniiee8
24. máj 2025

Tiež som introvert, ktorý single dokopy nikam nechodil, iba šport a venčenie psa a našla som si, teda skôr on si našiel mňa - keby bolo čisto na mne a on nebol neodbytný, ostanem stále vo svojej single ulitke - ale to som mala šťastie. Keby nebolo pár obrovským zhodam náhod tak sa nezpoznáme a hlavne keby nebol trpezlivý k duši introvertneho človeka, neboli by sme spolu už toľké roky. Teraz som sa dosť zmenila a je to super. Takže buď to chce ale že fest šťastie a náhodu- ako tomu bolo u mňa - alebo to chce aj trochu tomu dopomôcť.
Mám vo svojom okolí kopec ľudí 30-40 ročných, ktorí nejak pasívne čakajú alebo až príliš preberajú na základe prvého dojmu a stále sú sami. 25 síce ešte nie je až tak veľa ale keď chceš založiť rodinu, myslím, že je čas za niekym sa obzerať. Nezaložíš ju možno s prvým (možno stratíš kopec času v zbytočných vzťahoch, kým nájdeš toho pravého)
a nezaložíš ju ani po roku (teda neviem aký je pre teba ideálny čas, my sme sa brali po pár rokoch vzťahu, rok a pol po skončení VŠ a deti sme tiež naplánovali hneď po svadobnej noci, a síce plánovať môžeš, nemusia prísť hneď - strašiť ťa nechcem ale aj to je realita).

danica2711
24. máj 2025

stretávaj sa s ľuďmi a trošku upusť od hľadania dokonalosti a romantickej "spriaznenej duše", často sa vzťah vyvinie postupne a tolerantnosť je dôležitá (na oboch stranách, ty určite tiež nie si celkom dokonalá). Hovorí sa , you have to kiss a lot of frogs, before you meet your handsome prince

zuzanaam
24. máj 2025
@spanielka44

@spanielka44 tieto drísty milujem, takto "najmenej čakám" už takmer 45 rokov a ničoho som sa nedočkala. A už o to ani nestojím. Ak to niekomu takto vyšlo, tak garatulujem, ja nikoho takého nepoznám, zato poznám mnohých, ktorí takýmto "nečakaním" zostali sami.
@autorka nezostane Ti nič iné, len chodiť medzi ľudí, na rôzne akcie a podujatia, aby si si zvýšila možnosť stretať nových ľudí. A v tom fitku nie je nikto schopný? Tak choď ešte na plaváreň, alebo kúpalisko, do knižnice, na spoločné turistiky, festivaly, poznávacie dovolenky a držím palce, aby si stretla spriaznenú dušu.

zmrzlinka2021
24. máj 2025
@refly

Ja jednoducho neverim ze to pride ked clovek necaka a same od seba. Je to velmi mila myslienka, ale sama som ani nehladala a nic ani neprislo. V mojom veku uz deti odmietam mat, tak aj keby doslo, tak... smola.
A neviem preco, ale vacsina ludi v mojom okoli je single, vacsina uz tlaci 40 a teda.... dlhodobo nic. Viac ako 10 rokov nic. Pritom vacsina dobre zarabajuca, ani skaredy nie su, fajn ludia. Ale po zoznamkach nelozia, nejako aktivne nehladaju a jednoducho nic.
Ako.... na ulici ma oslovovali vzdy, ale taky, ze som nevedela kadial skor utiect a vzdy o 10-20 rokov starsi, co teda nie je moja salka kavy. Pasivne cakat na osud je taka trochu nestastna rada a pokial fakt nema clovek stastie, tak sa treba pripravit na moznost ze si ani nikoho nenajde. Osud nikomu partnera nedlzi. Vela ludi prezije zivot osamote a aj umrie osamote. A to je jednoducho fakt.
Takze ak je zaujem o partnera, tak odporucam aktivne vyhladavat ludi a zoznamovat sa.

@refly ti ľudia nemajú manžela, manželku preto lebo nie sú ochotní uspokojiť sa s hocikým, tak ako to bolo pred 30-40 rokmi. 19 z 20 žien sa vydala, ale ak 5 vzťahov bolo skutočne naplnených, bol to zázrak.
Okrem toho byť single neznamená byť osamotená.

basulaak
24. máj 2025

Bud svoja, bud autenticka a casom k sebe pritiahnes tych spravnych ludi - od priatelov, priatelky cez partnera, ktoremu budes pripadat jedinecna a vsimne si ta aj v miestnosti plnej ludi. Si mladucka. Hlavne sa nemen, bud svoja. Tak by znela moja rada.

libertz
24. máj 2025

jako chalan introvert to mam podobne s tym ze okrem cvicenia nechodim medzi ludi. Takze nazivo ozaj tazko. Ale da sa aj cez internet. Takto som spoznal pomerne dost ludi v minulosti. Na tom sposobe nejak nezalezi. Odkial si?

martina1582
24. máj 2025

Ja som rovnako introvertka, uz v puberte som si zacala uvedomovat ze raz chcem mat toho najlepsieho muza a s nim rodinu, ale ked som videla ze v 17-18 rokoch moje kamaratky mali frajerov tak som si povedala, ze u mna toho nehrozi, mna nikto nechce. Ani do 20tky ma nikto nechcel, a ani neviem kto by chcel, kedze som nikam okrem skoly nechodila, nemam rada spolocnost. Ale potom som sa registrovala na zoznamke, kde si ma nasiel jeden chalan, a postupom casu vysvitlo, ze je v niektorych veciach rovnaky ako ja - introvert, nechodi do spolocnosti. No a z par stretnuti bolo chodenie, spolocne byvanie a napokon sme sa vzali. Doteraz sa smejeme, ze my dvaja keby sme boli spoluziaci, tak sa urcite iba obchadzame :DD

Niekedy to netreba silit, hladat si partnera a snazit sa presvedcit, ze teraz si musim niekoho najst. Tak ako u mna, moze to prist necakane a je to o to krajsie. Mne ako veriacej v tomto velmi pomohla aj viera, tak ale to uz zavisi od cloveka 🙂)

kristinuhro
24. máj 2025

Ja som tiež introvert a je to naozaj na nervy. Ani kamarátky nemám. Ak aj by som mohla mať tak vždy sa nejak vyhovorím aby som nemusela nikde ísť 😂 no celé zle. Občas mi je to lúto, že som taká. Mám 34 rokov a môj sen o perfektnom mužovi sa nekonal. Mám dvoch synov, ale bohužiaĺ s dementom úplnym a tak som zas sama. Ja neviem kde baby chodia na tých úžasných chlapov. Chcelo by to nejaké aktivity. Ja chodím so synmi na turistiku, ale tam moc ľudí nestretávame 😅 takže nieje aktivita ako aktivita 😂 ale to fitko máš super, a ešte venčenie je moc fajn, pokecáš s ľuďmi.

autor
24. máj 2025
@kristinuhro

Ja som tiež introvert a je to naozaj na nervy. Ani kamarátky nemám. Ak aj by som mohla mať tak vždy sa nejak vyhovorím aby som nemusela nikde ísť 😂 no celé zle. Občas mi je to lúto, že som taká. Mám 34 rokov a môj sen o perfektnom mužovi sa nekonal. Mám dvoch synov, ale bohužiaĺ s dementom úplnym a tak som zas sama. Ja neviem kde baby chodia na tých úžasných chlapov. Chcelo by to nejaké aktivity. Ja chodím so synmi na turistiku, ale tam moc ľudí nestretávame 😅 takže nieje aktivita ako aktivita 😂 ale to fitko máš super, a ešte venčenie je moc fajn, pokecáš s ľuďmi.

@kristinuhro ja kamošky mám ale mne sa málokedy chce chodiť na kávy a riešiť kraviny a iných problémy, keď mám dosť svojich. Venčiť chodím, mám psa ale v okolí máme skôr len staré babky alebo matky/ deti ktoré chodia venčiť

mirokub
Odpoveď bola odstránená
dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
autor
24. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub praveze ja mam rada extrovertov😅😅😅 a ti mi vyhovuju

maya_hi
Autor odpoveď zmazal
1985murka8
26. máj 2025

Ja som našla až po 35 .nič mi neušlo . Všetko príde v pravy čas.

1marekk
26. máj 2025

Vždy ma baví na tomto fóre čítať tieto zaujímavé témy. Poviem ti to asi takto, mám 26 rokov, v živote som nemal vzťah a tiež by som ho chcel, ale radšej tomu nechávam voľný priebeh, ako sa sklamať znovu 🙂 cítim sa lepšie, vyrovnane a užívam si svoj voľný čas :D

Súhlasím s ostatnými babami, že všetko príde v pravý čas, ale aj nemusí. Niekomu láske je súdená a niekomu skrátka nie. Veľa ľudí je teraz samých a nehľadá vzťah s viacerých dôvodov. Mladí ľudia nevedia medzi sebou komunikovať a žiť už vôbec nie. Väčšina z nich preferuje si úžívanie, sem tam sa s niekým vyspať a pohoda. Neriešiť nejaké vzťahy, deti, rodinu.

Napríklad moji kamaráti si našli vzťahy pred rokmi, niekto minulý rok, niekto sa rozišiel a našiel si novú partnerku.. tak to proste je :D a ja som sám a vôbec mi to nevadí, človeku chýba také to objatie, dotyky, nočné leňošenie, mne aj kupovanie ruží pre ženu a robenie bláznivých vecí, ale aj keby mám byť sám :D kvety kúpim sebe a začal som praktizovať raz do roka.. romanticky kupel pri sviečkach :D :D

V dnešnej dobe je veľmi ťažké si podľa mňa nájsť vzťah. Hoci sú sociálne siete, šanca, že si tam práve niekoho nájdeš je tak 1%. Ale rozhodne nebuď z toho zúfalá alebo to neber tak, že si teraz nikoho nenájdeš. Veľa žien robí to, že čaká, že ich muž osloví aj na ulici, ale opačne to nikdy neskúsia, čo je za mňa veľké mínus.

Prajem ti každopádne veľa šťastia 🙂 a vitaj zatiaľ v klube medzi nezadanými :D❤