Náladová žena a jej vplyv na vzťah
Ahojte, som vo vzťahu s mužom už skoro 15r. On predo mnou nemal žiadny vážny vzťah, len také známosti, čo trvali max. 3 mesiace. On má 47 rokov, ja mám 45r a pred nami som mala dva dlhodobé vzťahy. Často mi vyčíta, že som náladová, že je to so mnou ako na hojdačke, že mením rozhodnutia, nálady apd. Viete, ono všetko má svoju príčinu. Tie nálady mám, iba keď už naozaj nevládzem ďalej a vybuchnem. Hovorila som mu, že on s inou ženou nežil a nebol dlho, že asi nevie, aké je to žiť s niekým. On pozná nálady iba svojej mami, s ktorou žil v jednej domácnosti. Vravela som mu, že žena áno, môže mať svoje stavy niekedy, že je nervózna, že je podráždená vplyvom hormónov, ale mimo toho je to o tom, že akcia vyvoláva reakciu. Že jednoducho sa nemôže správať ako kretén a očakávať, že ja sa zachovám ako ľadoví kráľovná bez emócie. Už mi povedal dokonca, že chcel by vidieť toho chlapa, čo by so mnou vydržal. Chcem podotknúť, že som bola taká vždy, to nie je zmena, že teraz posledný rok.. Ale samozrejme, že z jeho strany počúvam, či mám dostať menzes, či som v menopauze apd.
Moje sebavedomie je na bode mrazu.
Veď počkaj kým.bude mať aj on svoje...adropauzu to bude ešte i vás veselo
@anonym_autor ja to vždy hovorím,že musí mať pravidelný sex a byť uspokojená,potom je kľudná;)
@anonym_autor ja to vždy hovorím,že musí mať pravidelný sex a byť uspokojená,potom je kľudná;)
@astrobot sex mám pravidelný a absolútne vôbec ma to neovplyvňuje. Dokonca keď som bola sama a nemala som sex, bola som vychillovaná a pokojná 🙂.
Dosť záleží od situácii v ktorých vybuchnes. Ja mám pár kamarátok, kde si tiež myslím, že miestami už musia mávať krámy/menopauze, keď dokážu vybuchnúť kvôli totálnej blbosti, ale zasa sa to nedá povedať na každú situáciu a vždy.
Dosť záleží od situácii v ktorých vybuchnes. Ja mám pár kamarátok, kde si tiež myslím, že miestami už musia mávať krámy/menopauze, keď dokážu vybuchnúť kvôli totálnej blbosti, ale zasa sa to nedá povedať na každú situáciu a vždy.
@anonym_1c141a ja som veľmi pokojná v práci, rovnako s kamarátmi, aj s rodinou. Vytočiť ma vie iba on, svojou nečinnosťou, keď sa má 25 x krát pýta to, čo som mu 24 x krát povedala. Absolútne ma nepočúva, keď niečo poviem, a to pritom ja nie som typ, čo by hovoril veľa. A dokáže ma naštvať tým, že je neskutočne pomalý, všetko mu dlho trvá a na všetko sa pripravuje týždeň. Ja som akčná žena, žena činu. Keď sa dohodneme, že niekde ideme, tak to pre mňa platí. Keď sa dohodneme, že ideme o 10.00, tak to platí o 10.00, on sa ma 09:45 opýta, že kedy ideme?
Ste spolu 15 rokov, z tvojho písania mám dojem, že už na neho máš doslova alergiu, tak to bolo vždy?
Ste spolu 15 rokov, z tvojho písania mám dojem, že už na neho máš doslova alergiu, tak to bolo vždy?
@tatiana288 nie, takto to je posledné dva roky. Ale späť ku mojej otázke. Všetky ženy ste v pohode, nie ste náladové?
@tatiana288 nie, takto to je posledné dva roky. Ale späť ku mojej otázke. Všetky ženy ste v pohode, nie ste náladové?
@anonym_autor Nie, ja osobne náladová nie som. Sú dni, kedy toho mám už dosť, vtedy som mĺkvejšia než zvyčajne, ale nejaké výbuchy hnevu alebo hádky nepraktizujem. Tu mám ale oporu muža, keď vidí, že je toho na mňa veľa, dopraje mi čas na "mentálny oddych". Mám známu, ktorá náladová je. Vyložene mi jej náladovosť prekáža, pretože pramení z jej povahy a nie situácie, spoločnosť takých ľudí nevyhľadávam.
Otázka teda znie, či my ostatné sme náladové? Ak mám teda odpovedať sama za seba. Tak na mňa presne sedí cykličnosť - krásne sa mi behom cyklu prestriedajú obdobia alá každý týždeň je zo mňa iná žena 😁 Ale musím povedať, že tak ako môj muž túto cykličnosť rešpektuje, vie čo kedy ako, tolerantne sa vie prispôsobiť a naozaj z neho cítim taký milý rešpekt k tomu ako moje ženské telo funguje.. Tak aj ja sa poznám, viem s tým pracovať, viem čo kedy ne/potrebujem atď., a teda aj minimalizujem negatívne dopady na ďalšie osoby. Resp. celkovo na sebe vo veľkom pracujem, na svojej psychike, sebarozvoji atď.
A keď ma vytočí on? No buď si to zvládnem zvedomiť, predýchať a pokojne si to vydiskutovať al. musím byť nejakú dobu sama a nie som schopná ani dýchať rovnaký vzduch s ním 😁 al. sa proste zhádame (zas sa nebudem tváriť, že je vždy všetko ideálne) 😁
Čiže zhrnula by som to tak, že som dajme tomu "náladová" , ale predvídateľne a so vzájomnym rešpektom to vieme zvyčajne v pohode ustáť.
Ako u vás vyzerá bezny den? Máte deti, kto sa stará prevažne o domácnosť? Každý by bol náladový, keby musel stále opakovat to isté a mal na krku mantáka.
@anonym_autor jasné,že som bola náladová-PMS.Ex to vôbec neriešil,iba raz a sme sa tomu obaja zasmiali.
S hentakým ignorantom by som bola náladová asi nonstop
@anonym_autor tu bude asi dovod preco nemal dlhodoby vztah v takom veku je to minimalne na zamyslenie...o zenach vie iba to co si precital v panskom casopise 🙄
@anonym_autor Hlásim sa som ! Bez mučenia priznávam. V prechode, unavená, nedocenená,žena pre všetko.
@anonym_autor 🙈🙈🙈jasne, ze si náladová. No a co!!!!! Co je na tom zle????? Tak mu povedz, ze som. Mam 45 rokov a nedam si skakat po hlave ako 25 rocna. Ty sa mas znazit aby som nemala dovod robit poriadky. Potom nebudem náladová. A viac by som sa na tuto temu nebavila.
Budeš sa cítit lepšie, ked tu zistit, že vsetky ženy su naladove?
Fakt si myslíš, že su vsetky ženy rovnake? Jasne, že nie su. Tak, ako nie su všetci muži rovnaki.
Vy máte problém inde. Nie ste úplne kompatibilní. Ty vytacas jeho a on teba.
Vadia mu tvoje nálady. Riesit jeho reakciu na teba po 15 rokoch spoluzitia a vytahovat teraz jeho neskusenost je detinske.
Nie, nie su vsetky ženy naladove. Váš vztah musíte vyriesit inak. Kludne aj rozchodom, ked si vzajomne nevyhovujete.
A nie je iba lenivy znudeny a preto sa do teba navaza? Keby si bola zo zlata aj tak by nieco nasiel. Netrapil by som sa a siel na kavu s nejakym.kamaratom. len tak bez inych umyslov aby videl ze si ta iny moze vazit.
A nie je iba lenivy znudeny a preto sa do teba navaza? Keby si bola zo zlata aj tak by nieco nasiel. Netrapil by som sa a siel na kavu s nejakym.kamaratom. len tak bez inych umyslov aby videl ze si ta iny moze vazit.
@lentakyterapeut treba povedat asi korektne, ze ja nie som naladova, len jednoducho vybuchnem. Ked je toho vela, nazlostim sa a vybuchnem ako tlakovy hrniec, potom som schopna sa tri dni nebavit, ist prec a vyvetrat si hlavu.
@anonym_autor
Vy sa k sebe nehodíte a lepšie to už nebude.Vekom bude ešte pomalší a prihlúptavejší.Jednoducho keď dvaja spolu neladia tak to nejde.Vždy ten akčnejší,živší z dvojice vybuchne a ten spomalený flegmatik kuká jak dážďovka vyoraná že a čo sa stalo???Ja týmto nechcem povedať že on je zlý.Ale to sú takí vyciciavači energie.Ty všetko zariadiš a spravíš a on sa celý život zvezie popri tebe.Ja nehovorím že on je zlý.Ale doplácať na to všetko budeš ty.Potrebujem akčnejšieho muža a on lemru lemravú.
@anonym_autor - náladová nie som, ale zvyknem byť podráždená, keď som unavená. Keď mám za sebou 12 hodín v práci a deti sú večer bujaré, nahnevám sa. Učím sa pracovať so štýlom komunikácie, aby som už vopred nereagovala podráždene. Niekedy je to ťažké, lebo až v situácii si uvedomím, že som zasa reagovala starým spôsobom. Aj po 18 rokoch s mužom, keď už dopredu odhadujem odpoveď, snažím sa ísť za ním, ako na začiatku, keď som ho nepoznala. To znamená, že keď viem, že o 9.45 sa tú otázku opýta, o 9.40 sa pripravím na "lavínu", aby ma nezachytila do víru emócií.....Inak tú vetu, že by chcel vidieť toho, kto by to so mnou vydržal, som od môjho nikdy nepočula. Zato, ☹ ja mu ju sem-tam poviem, čo nie je odo mňa pekné.
Podľa tvojho opisu, aj ja som náladova a vybuchnem keď sa opakujem ako papagáj ale.... Žiadne také že tri dni mlcim....
@lentakyterapeut treba povedat asi korektne, ze ja nie som naladova, len jednoducho vybuchnem. Ked je toho vela, nazlostim sa a vybuchnem ako tlakovy hrniec, potom som schopna sa tri dni nebavit, ist prec a vyvetrat si hlavu.
@anonym_autor Ahoj, ja nie som naladova, ziadny clovek nie je na 100% dokonaly. Cize aj mne sa stane,ze niekedy naladu nemam, ale nemenim nalady casto. Ked aj sa stane, ze zareagujem nevrlo, tak ten moj to otoci na srandu a je po nevrlosti, lebo sa obaja nasmejeme🤷♀️🙂 No ale vas problem je inde ako v tvojej naladovosti, lebo mozno by si taka ani nebola, kebyze ta ten tvoj pako pocuva, ktovie. Okrem toho,ze ta nepocuva nemate aj nejaky iny problem? Inak ked mu to povies 25x zrejme obrazne, ale urcite mu to teda hovoris viackrat, ide o nejake podstatne veci? Lebo mozno aj ty by si si mohla usetrit svoje zdravie a nervy na tom, ze by si filtrovala-ak nejde o nic dolezite povedat mu to raz-dva krat a ked nic z jeho strany, tak sa na to proste vykasles. na co mu to prizvukujes ako malemu decku vela krat? By som ho do mačky (slusne napisane) poslala,kebyze mam takeho partnera a vedome mi nici nervy. Lebo aj ked ty si akcna a on nie, tak sa da najst nejaka cesta kompromisna ako spolu vyjst a nerobit si naschvaly.
@anonym_autor nuz, treba ho poslat spat mame, co s takymto? to neprestavis... :D a ked nevie vydrzat s tebou, na co to znasilnovat.
@anonym_1c141a ja som veľmi pokojná v práci, rovnako s kamarátmi, aj s rodinou. Vytočiť ma vie iba on, svojou nečinnosťou, keď sa má 25 x krát pýta to, čo som mu 24 x krát povedala. Absolútne ma nepočúva, keď niečo poviem, a to pritom ja nie som typ, čo by hovoril veľa. A dokáže ma naštvať tým, že je neskutočne pomalý, všetko mu dlho trvá a na všetko sa pripravuje týždeň. Ja som akčná žena, žena činu. Keď sa dohodneme, že niekde ideme, tak to pre mňa platí. Keď sa dohodneme, že ideme o 10.00, tak to platí o 10.00, on sa ma 09:45 opýta, že kedy ideme?
@anonym_autor inak to ako keby si o mojom pisala toto :DDD a par hodin denne na telefone s mamkou :D nezmeni sa to, nezlepsi.. takto je nauceny a zvyknuty. Otravovat, vypytovat sa milionkrat a pocuvat len to co chce.
U nás je to opačne. Náladový je muž 🙁 Náladu mu ovplyvňujú aj také veci ako hlad, či je ráno alebo večer, únava, keď sa niečo nedarí, či niekde ideme, či meškám. Je to náročné na psychiku pre mňa znášať tie výkyvy nálad.
Naladova som vtedy ked spim medzi nocnymi 4hod.Vtedy chcem mat klud,nic sa ma nepytajte,nic nechcem riesit.
Chodis na nocne???
Pms,ci co to je nemavam.
A deti mate,lebo o nich nic nepises.
@anonym_autor ved to.vsetky zeny pod tlakom
Naladova som vtedy ked spim medzi nocnymi 4hod.Vtedy chcem mat klud,nic sa ma nepytajte,nic nechcem riesit.
Chodis na nocne???
Pms,ci co to je nemavam.
A deti mate,lebo o nich nic nepises.
@anonym_a4521a nie, deti nemame. Ani si neviem predstavit, ako by s nimi fungoval.
@anonym_a4521a nie, deti nemame. Ani si neviem predstavit, ako by s nimi fungoval.
@anonym_autor tak potom na co ste vlastne spolu???
@anonym_autor tak potom na co ste vlastne spolu???
@anonym_a4521a dvaja ludia su spolu iba kvoli detom? Lebo sa lubime? Lebo nam na sebe zalezi? Lebo 80 spolocneho casu je nam dobre? Lebo tych 20% je to vsade tak a tolerujeme sa aj s chybami a nedostatkami?

Ale však píše, ze by "chcel vidieť toho chlapa"... založila by som si pred nim účet na zoznamke a s úsmevom našla, predstavila...