Narodeniny bez darčeka: Mám právo byť smutná?
Potrebujem poradit alebo napravit. Mala som narodeniny. Chodievame na narodeniny vzdy na veceru, ked mam ja narodeniny plati on, ked on platim ja atd. To mame tak zauzivane. Na veceri sme boli par dni pred narodeninami, lebo vikend mal pracovny. No ale v den narodenin mi nic nedal, rano mi zablahozelal v posteli dal pusku a vybavene. Akoze predtym den sa ma pytal co by som chcela k narodeninam, ale to ja si nemam vo zvyku pytat ze co chcem.. co chcem si kupim ja. Som z toho teraz par dni smutna a neviem to nejak prejst. Som len ja nevdacna a chlapovi ozaj treba povedat alebo mam pravo byt smutna 🤦🏼♀️
@anonym_autor ked nevis co mala si povedat-prekvap sa... a ano chlapom treba povedat .. aspon kvet mohol dat .. ale tak zalezi aj co mu ty davas a ako to bolo po minule roky
"puska" 😬😬
@anonym_autor To ako keby písala 18 ročná čo chodí s 19 ročným 😀
Mňa by to zamrzelo...my sa s mojím chlapom vždy prekvapíme nejakým darčekom...čo poteší. No ak sa ťa pýtal a povedala si mu, že nevieš alebo netreba, tak asi nemal žiadny nápad a nekúpil nič 🤔
Ja by som smutná bola a zase aby som mu hovorila, že ešte aj na narodeniny by sa patrilo nejakú drobnosť, tak snáď nežije v jaskyni a vie čo sa patrí. Minimálne kvet alebo čokoládu…hocičo. Akceptovala by som to len v prípade, že ma toto momentálne pracovne fakt veľa - stres a hlavu ma inde. Inak by mi to proste dalo pocit, že sa na to vykašľal. Otázne je, či on nebral tu večeru ako darček pre teba ale z toho čo píšeš mi to príde, že tak to máte každoročne zaužívané ako tradíciu, nie ako prekvapenie.
Pises, ze chodievate na veceru, bola teda tato vecera par dni pred vydiskutovana ako ta slavnostna, platil on? Nepises, ci si davate aj darceky. Pises, ze sa ta opytal, co by si chcela, nepises, co si mu odpovedala.
Mňa by to mrzelo, aspoň čokošku alebo kvietky to mohol doniesť do tej postele 🙂
Kto je to "on". To je manzel ci frajer ci kamarat s vyhodami? A co si mu odpovedala ked sa Ta pytal ze co chces? Tipujem ze "nic nechcem, vsetko mam" ? 🙂
Takže uplynulo pár dní a stále si nič nedostala? Určite Ti mal niečo dať, Ja by som smutná bola, keby sa mi také stane.
@anonym_autor Boli ste na obvyklej veceri a ked sa ta pytal, co chces, tak si mu nic nepovedala. A na narodeniny ako take si spomenul. Cize mal ti este citat myslienky, ze sice nic nechces, ale aj tak nieco chces. To mi pride nefer voci nemu. Vsak normalne mu povedz na rovinu, co chces. Napriklad kludne aj, ze chces dostat prekvapko alebo nejaku drobnost, ale nechces si priamo pytat. Aby jasne vedel, ze ma doniest darcek. Kominukacia musi byt priama a veci sa maju hovorit tak, ako su, inak su z toho potom taketo situacie.
Preto ja vzdy odpoviem konkretne na otazku aky darcek a sme spokojni obaja. Nie kazdy muz je romantik, ale smutna byt nemusim bez darceka.
Och bože tie darčeky furt, ja som žena a nechcem nič je to zbytočné vyhladzovanie peňazí za zbytočnosti. Všetko čo potrebujem si kúpim a čo nepotrebujem mi netreba. Mňa strašne otravujú tie sviatky , vždy niekto niečo má a treba niečo kupovať Darčeky by sa mali kupovať len deťom, tie peniaze nemajú a majú zo všetkého radosť. A najhorší darček sú pre mňa kvety ktoré za týždeň zvednú.
S mojim manželom som xy rokov, každý rok mu poviem v priebehu roka, len tak medzi rečou 3-5 veci, čo by som chcela - ani nie zámerne, aby mi ich kúpil on. Ale vie mi z toho vybrať darček, rovnako to robí môj manžel. Preto ak niečo očakávaš povedz mu to na rovinu, nie byť nezmyselne urazená, lebo ťa vzal za slovo.
Keď nepovieš, nedostaneš... chlapi. Môj sa konečne po 100r naučil,že mi stačí dezert Tatiana. Nič viac nepotrebujem. On má iný problém,nevie kedy mám narodeniny a meniny
My si nedávame nič.Čo potrebujeme si kúpime hoc kedy,nebudem čakať do leta,keď sa mi napr.minie krém,len aby mi manžel niečo dal.Nedávame si ani na vianoce.Ani neotŕčam gambu ako 5 ročná,keď nič nedostanem.Stačí,že od rodiny dostanem somarín a neviem celý rok čo s tým,tak len posúvam ďalej.
"puska" 😬😬
@anonym_fdd350 ešte lepšie su gaťky
Nememu dieťaťu nerozumie ani vlastná mater...
@anonym_autor a darceky si davate? z toho co si napisala mam dojem, ze sa si len navzajom platite za veceru na narodeniny, darceky ake ty alebo ci ti v kinukosti dal on vobec nespominas. A prepac ale kebyze mne povie dospely clovek na otazku co chce na narodeniny ze to co chce si kupy, alebo neviem alebo podobnu vyhovorku tak tiez mu nic nekupim. Ked si chcela prekvapenie a nie konkretnu vec mala si povedat prekvap ma a ani nepises ako si mu vobec odpovedala. 😂 Toto je tak nelogicky a jednostranne napisane ze az, snazis sa vykreslit ako chudatko, co nic nedostalo ale chybaju fakty.
@anonym_autor z vlastnych skusenosti... ked nieco chces, nehovor ze nechces nic... muzi necitaju, nedomyslaju si... proste prijal info, ze chces NIC, tak si dostala NIC... nie si nevdacna, len si to zle odkomunikovala... nabuduce povedz, idealne konkretne chcela by som toto hento a tamto... on ide a mechaniky splni " rozkaz".... my zeny sme v tomto viac tvorive... muzi jednoduchsi / samozrejme nezovseobecnujem/
My s manželom komunikujeme na priamo. Poviem čo chcem. Prípadne poviem, že pod stromček chcem mať aj nejaké malé prekvapenie. Ale kvietok mi donesie 😁 minule som mu oznámila: chcem, aby si vymyslel a zorganizoval rande.
@anonym_autor môj tiež niekedy zabudne, a aby som nebola sklamaná, začnem mu pripomínať moje sviatky v predstihu, alebo moja sestra, alebo syn 😃
Nerozumiem, na večeru ste išli v predstihu, v deň narodenín ti zablahoželal, dal pusu, opýtal sa čo chceš, ty že nič tak je všetko v poriadku, nie? Či si chcela niečo navyše a on si má domyslieť?
Právo? Ja nechápem,prečo používate toto slovné spojenie,že či mám právo? Právo sa hnevať? Právo byť sklamaná? Právo byť nahnevaná?
Čo má s tvojimi pocitmi PRÁVO?
od teba chyba - mala si povedať nechám sa prekvapiť ...
a od neho ignor - má ťa na háku aj s tvojími narod.
Poriadny chlap niečo kúpi.
@anonym_autor riesis hluposti. Ja som rada, ked mi moj manzel nezabudne zablahozelat...toto ma boli viac ked zabudne, lebo su vtedy Vianoce a hlava inde. Darcek neriesim, nie som male decko. Co potrebujem, si viem kupit aj sama alebo mu rovno poviem, co chcem. Radsej nic ako somarinu.
Ale mozno niekomu treba aj tu somarinu. Treba sa dohodnut co a ako.
Tak ja radšej nedostanem nič ako blbosť co skončí v kúte. Kvety mam rada na luke a sladkostí mame doma dosť.
Pytal sa ta, neodpovedala si...nuž asi tak.
"puska" 😬😬
@anonym_fdd350 Aj mne to strašne kole oči, že puska 😖 Mal jej dať plyšového medvedíka, neviem čo iné by som kúpila dospelému človeku s takým infantilným slovníkom.... 😂
Ja si absolutne nepotrpim na gratulacie a uz vonkoncom nie darceky. Som dostatocne samostatna aby som si kupila vsetko co potrebujem. Okrem toho odkedy mam deti ani nechapem preco sa to oslavuje, mala by oslavovat ta matka, ze to vobec prezila. Najblizsie planujem svojej rodine povedat, ze ked nutne potrebuju minut peniaze na moje sviatky, tak nech to daju radsej do zvonceka v kostole.

@anonym_autor tak ved boli ste na veceri par dni pred a pred narodkami sa ta pytal, ci nieco chces a povedala si nie. Chlap necita medzi riadkami a nevykouma, co si ta zena vo svojej hlavicke mysli, ked to nevyslovi. On nic zle nespravil. Ty si mala komunikovat - nie, nic nepotrebujem, ale rada by som isla na veceru ako vzdy