Naši starí rodičia a priatelia - nedajú si poradiť
Ahojte,
chcela by som sa vás opýtať, či máte tiež rodičov, čo sú tvrdohlaví a nepočúvajú? Ohľadom zdravia, hocičoho... Že im dohovárate, ak nerobia niečo správne a oni aj tak idú svoje... Nemôžeme na našich rodičov, ak už majú vek, dozerať, ale všeličo sa nájde.. Zlá životospráva, závislosti... alebo vaši blízky... Viete, že sa rútia do záhuby a nič nepomáha, ani krik, plač, ani po dobrotky, ani po zlotky
Podeľte sa...
PS: Moja mamka bola roky fajčiarka /78 r/ , postupne sa prestala hýbať, väčšinou posedávala, buď počítač, mobil... cigaretku si neodpustila, aj keď obmedzila, neprestala... aspoň kvôli nej vyšla von... Potom prestala mať záujem o záhradu, o varenie ,variť začal môj otec.. Bola som zhrozená, keď som tam prišla po pár mesiacoch,, že mama nechce ísť do záhrady, ledva prešla z izby do izby.. Pri všetkých liekoch málo pila.. Darmo som im kúpila kanvicu na filtrovanie vody, že si bude sledovať, kolko vypije... Nič, ostala nepoužívaná. Otec navyše mamu podporoval v zlých návykoch, až zoslabla, pomaly ju už aj obliekal... Nechcel sa s ňou tiež hádať, keď niečo nechcela robiť, keď nevládala, keď nechcela k lekárovi...
A vždy som im dohovárala, že to robia zle, že mama musí prestať s fajčením, chodiť, jesť, piť, nepozerať do mobilu! Prechádzať sa! .........
zbytočne...
Skončila vo Vyšných Hágoch na plúcnom s nádorom na plúcach...
PS2: Som na opačnom konci Slovenska...
PS3 áno, už som mala diskusiu, kde som sa obávala o mamku.. ale viem, že si to privodila sama... Zaujímajú ma vaše príbehy. Podporíte ma tak trošku... :( v týchto čiernych dňoch...
Ďakujem...

@rorino Pochopím a chápem... a hej, vela vecí si uvedomujem... vďaka