Našim kamarátom asi preplo

6. aug 2023

Ahojte. V skratke opisem. Ide o moju kamaratku a muzovho kamarata z mladosti, oni zacali randit, potom aj my s muzom a mali sme aj cca narovnako deti, tak sme sa zvykli semtam navstevovat. Ziadne specialne vztahy, len take bezne priatelstvo. Vzdy sme pokecali, deti sa zahrali a zasa o nejaky cas sme sa stretli.
Avsak, po rokoch im asi nacisto preplo - alebo aspon mne sa zda. Ich syn a nasa dcera tento rok maturovali. Uz tam to zacalo. Zacali chodit pravidelne skoro kazdy vikend k nam a riesili veci okolo dcerinej maturity, stuzkovej, VS. Chceli vidiet oznamka, saty, dokonca sa prisli aj nepozvane pozriet na stuzkovu.🤦🏼‍♀️Ked prisli vysledky z pisomnych maturit, tak nam rovno volali a chceli vediet percenta, na kolko napisala dcera. No a potom po maturite, ked mala dcera prijimacky, tak volali a pytali sa, az pokym nezistili od muza terminy prijimaciek. Hned po prijimackach prisli a vypytovali sa, ako dopadla. Zrejme necakali, ze to dcera zvladne, lebo boli celkom zaskoceni, ked sa dozvedeli, ze bude prijata.. Cele to uz zacalo byt pre nas obtazujuce. Nechapem, kde nastal ten zlom, ze im takto preskocilo. Ich syn isiel na uplne inu skolu, aj VS - aj to vraj z donutenia, takze to v tom nebolo.. Moja otazka znie, je podla vas na mieste prerusit kontakty s takymito ludmi? Pretoze toto, co predvadzali, bolo uz dost cez a navyse z nich citim uz neprajnost.. alebo som len citlivka a nemam to riesit?

dominikamacakova
6. aug 2023

Asi ich to zaujímalo, chceli porovnávať. Mne na tom nič divné nepríde 🤔

bluka2
6. aug 2023

20 ročne kamarátstvo neznesie trochu úprimnosti? Veď im povedz, čo sa ti nepáči

lindous
6. aug 2023

Citlivka, necitlivka, prajnosť, neprajnosť, nech to je ako je (máme iba jednu stranu), tak pokiaľ ti je niekoho správanie nepríjemné, necítiš sa v jeho prítomnosti dobre a príde ti obťažujúce + podobne to vníma aj manžel, tak nevidím dôvod udrživať vzťahy, kontakt, usmievať sa na nich a pretvarovať sa...pokiaľ by ste s nimi v kontakte zostať chceli, len toto vám vadí, porozprávajte sa o tom, podľa mňa ste im to rovno mali povedať, napr. keď sa objavili na tej stužkovej, to je celkom dosť také za čiarou...

river_song
6. aug 2023

Neviem, potrebujes odobrenie od cudzich ludi z fora na to, aby si prerusila kontakty? Alebo si chcela len poohovarat..? mne na tom nic divne nepride, alw ak tebe hej, tak najjednoduchsie je im vysvetlit ze vas to obťažuje.. ci?

zuzanka.zuzu
6. aug 2023

a neskudní sa to teraz trochu? už je po stužkovej, po maturite, po príjmačkách... keby začali zase šalieť počas skúškového, tak sa ich normálne spýtaj či im hrablo 😀 úplne reálne takto. lebo ak sa majú uraziť tak sa urazia aj keby sa spýtaš slušne. a možno keď to bude takto "kamarátsky" tak prestanú doliezať, ale nepohádate sa.

januska12323
6. aug 2023

Nepreháňaš trošku? Asi sa nudili, zaujímalo ich to, stratili iných kamarátov na pokec, možností je veľa. Keď sa ti zdalo veľa návštev mala si to stopnúť a vysvetliť, že máte iný program.

h2
6. aug 2023

A neskúsila si sa ich opýtať, prečo ich to tak zaujíma?

marca12
6. aug 2023

Ja sa kamaratim len s ludmi,v ktorych pritomnosti sa citim dobre s ktorymi si rozumiem. Ak nastane situacia,ze si prestaneme rozumiet,prestanem sa stretavat. Toto,co opisujes,by aj mna obtazovalo. Treba byt uprimny. Ak ti nieco vadi,hned to povedat. Neexistuje,aby sa mi niekto nanutil na stuzkovu. Poviem nie a hotovo,ak nepochopia,treba byt razny.

kristinapetronela
6. aug 2023

Nechápem ta .tiež sa zaujímam o iné deti kamariek ... Aj viem kedy majú prijímačky a potom poviem že som rada že ich prijali atď m..ešte povyzvedam čo tak bolo a tak .úplne normalka a je leto asi nemajú čas teraz na vás ...veď nerieš

akiana
6. aug 2023

Skor sa mi zda, ze to bude ten typ rodicov, ktory manikalne porovnava svoje decko s deckami kamaratov, znamych, rodiny. Ked ine decko ma horsie vysledky, super, ak lepsie, tak ich decko to dostane riadne vyzrat, aj ked mozno robi najlepsie, ako vie. Hovorim to, lebo to robila moja mama. Raz mal jeden lepsie znamky, potom lepsie studium, potom lepsie vysledky v sportoch, atd. Spravila zo mna osobu, ktora sa aj v dospelosti neustale porovnava s inymi.

petronelag
6. aug 2023

To som videla u viacerých ľudí, že celá rodina a známy boli zvedaví, na akú VŠ dieťa pôjde a napr. v jednej rodine dievča urobila skúšky celkom dobre, ale bola šiesta pod čiarou, tak všetci čakali, či sa tam dostane a nakoniec sa podarilo. Inak by bola musela na inú školu. Je to taký dôležitý medzník.
Však budete vidieť, či budú aj ďalej nejako veľmi zvedaví.

hladamematku
6. aug 2023

Sú.momenty keď nemôžeme žiť v.minulosti a keď sa prítomnosť vzťahov zmení na neúnosnú treba ich ukončiť!

maninka1974
6. aug 2023

Je len ich záujem možno zvedavosť.....prijatim na vysokú není ešte nič vyhraté pre Vás ani pre nich.....
.

lija22
6. aug 2023

a teraz si predstav, ze zacnu randit tvoja dcera a ich syn a tralala budete rodina 🙂

jeanne14
6. aug 2023

@lija22 a mna práve napadlo či už aj nerandia, tak preto taký záujem z ich strany 😃

lukbe
6. aug 2023

Nechápem, je ťažké jednoducho povedať,aby to už neriešili? Alebo spýtať sa,prečo to tak riešia? Aj mňa by to otravovalo, asi preto by som to povedala.

ema22270
6. aug 2023

Je to take trosku divne spravanie veru z ich strany.

tykat
6. aug 2023

A takto v polke leta to na teba dolahlo? Divne. Ci ta to hryzie este od tych prijimaciek? Ako sa spravaju od vtedy?

zorkahorka
6. aug 2023

Pre boha, prerusit nie! Bud rada, ze sa zaujimaju o tvoju dceru akoby bola ich..ak sa ti to nepaci, trchu ich brzdi...