Následky zložitých vzťahov s otcom
Ahojte, chcela by som sa vyrozprávať a nechať si poradiť. Veľmi ma trápia veci, ktoré sa udiali v našej rodine v puberte a neviem sa cez to preniesť už zopár rokov. Mám 26 a myslela som, že to prejde ale trápi ma to od 18. Rodičia mali komplikované manželstvo, podvádzali sa, robili si naprieky ale ostali nakoniec spolu aj keď to nieje rúžové. Je to lepšie ako bývalo, ale ja som sa počas ich rozvodu priklonila k matke a otec nám robil naprieky obom a nejak ma to poznačilo. On je neskutočný egoista a nevie si priznať chybu, jediné čo mi na to vždy povedal, že to bolo náročné pre všetkých zúčastnených a ďalej nerieši, ale ja som vtedy mala 14-18 rokov. Vykrikoval mi, že ma neznáša a nadávky že som hlúpa, stetka a podobne. Čokolvek som spravila dobre, nikdy to nebolo dosť a podobne. Vyjadroval sa aj pred rodinou nepravdivo a očiernoval ma, čo som zistila až nedávno. Čo ma trápi, je že mám sebavedomie a sebahodnotu na bode mrazu, aj keď navonok to nikto nepovie, lebo sa výzorovo o seba starám ale vnútri sa cítim menejcenná a nehodná lásky... Snažím sa pracovať na sebe, byť čo najlepšia ale stále sa necítim dosť.. Vždy keď si spomeniem na toto obdobie mám slzy v očiach a nejak mu to neviem odpustiť.. Vzťahy mi nevychádzajú tiež a mám pocit, že v chlapoch hľadám podvedome jeho.. jeho uznanie a ten pocit že som dosť.. čo s tým?
Áno, hľadáš jeho uznanie a lásku. Ibaže Tvoj otec je podľa opisu ďaleko od muža. Ublížil Ti dosť. A kvôli tomu sa takto cítiš. Toto sú tak hlboké traumy, že to patrí do rúk odborníka. Pretože si budeš povedome hľadať ako on-ktorý Ti bude nadávať. A ty si budeš ponizovat stále viac aspoň za sieťkou lásky u muža. Ver tomu, že takých žien je veľa a nie je to hanba vyhľadať odborníka.
Je super že vnímaš a vieš, kde je koreň tvojho problému. Niektorým trvá dlhy čas v psychoterapii, kým vôbec na to prídu.
Rola otca je pre dievčatá veľmi dôležitá. A áno, tam bude premeniť tvoj problém s nízkym sebavedomím.
Otec ti mal ukázať, ako sa k ženám muži majú správať, ty si videla skôr opak..
Toto je dlhodobejšia práca na zmene, ozaj pouvažuj nad psychoterapiou.
Vypocuj si toto (4 minuty pocuvania): https://www.facebook.com/share/r/1DD4RN5USf/ . Vyppocuj si to velmi pozorne par krat. Z toho pochopis ako to je. Najlepsie stiahnut a dat ako zvonenie budika. A tiez mozes vyuzit terapie ak treba ;)

Nad psychoterapiou si neuvažovala?