Návšteva zlomila rošt

23. jún 2023

Ahojte, vidim ze sa tu roztrhlo vrece s nevychovanymi navstevami a bohuzial sa pripojim aj ja. Ako riesite, ked vam navsteva doma nieco znici? Pytate od rodicov nahradu resp. peniaze? V spalni mame postel na mieru, dopriali sme si okrem ineho aj kvalitnejsi rost a mojou hlupostou som nezamkla pred prichodom svagrininych deti spalnu. Deti asi skakali po posteli a zlomili rost, spalnu mame v zadnej casti domu a s navstevou som sedela v obyvacke, deti mali byt v detskej izbe s otvorenymi dverami, ocividne isty cas neboli. Zlomenu postel som objavila az ked odisli, volala som svagrinej a deti vraj nic nespravili a neskakali po posteli, potom poupravila verziu, ze vraj tam skakala nasa dcera, dcera bude mat v auguste 2 roky a svoju verziu mi moc nepovie, pri jej musej vahe by vsak ten rost na 100% zlomit nedokazala a nikdy po posteli neskakala, neukazovali sme jej to a davali pozor aby sa to ani nenaucila, taktiez prevazny cas bola pri mne v obyvacke. Nie sme vo fin.tiesni a rost kupime novy, ide mi vsak o princip, ze vzdy jej deti u nas nieco znicia a vyvedu, dcere pokazili nespocetne mnozstvo hraciek a nikdy k nahrade alebo aspon ospravedlneniu neprislo. Pytali by ste od svagrinej peniaze za rost ci mam to nechat tak? Ako taketo situacie celkovo riesite?

0silvia0
23. jún 2023

nie, nepýtala by som. 2-ročné dieťa by som určite bez dozoru nenechávala s inými deťmi. Nestalo by sa to, keby boli deti pod dozorom.

veronikaszabova
23. jún 2023

Nie, nepytam €

ninusa221
23. jún 2023

Sú to deti hold stane sa rozbije sa a nikdy to neriešim. Bolo by mi to trápne.

ljzozv
23. jún 2023

No mali byť pod dozorom.
Pýtať môžeš, ale predpokladám, že nič to nedá švagrina ...
Pre mňa poučenie, že ak (AK) by som ich pozvala na návštevu, tak deti budú sedieť pri vás v obývačke.

dkethe
23. jún 2023

Ty si svagrinej oznamila, ze deti skakali a polamali, a ona obvinila tvoju dceru. Keby som bola na mieste svagriny, sama ti ponuknem €. Keby som bola na tvojom mieste, hanbila by som sa opytat.
Takze co vcul, neviem. 😒

simsalabim
23. jún 2023

Peniaze by som nepytala. No nabuduce pozamykaj... ja mam jedneho synovca ako hurikan a roky pred jeho navstevou zamykame vsetko okrem obyvacky (spojenej s kuchynou a spodneho wc. Ale aj tak vzdy nieco pokazi, ci schova.

cinky16
23. jún 2023

poucila si sa, viac by som ich nepozvala, tiez mam take "kamosky", ktore ziju ako "prasce" ty sa snazis mat doma moderne, cisto atd....a niekto ti to znici, lebo im to je vlastne jedno.
tiez som obmedzila taketo "navstevy" na minimum!!!

mandzula
23. jún 2023

@autor ponaucenie - nevolat ich k sebe, ale na neutralnu podu. A nepytala by som, kedze je velmi zlozite preukazat, kto za zlomenim stoji.

miadi
23. jún 2023

Nebola si tam tak nemozes tvrdit ze to 100% nerobila aj tvoja . Pravdepodbne tam skakali vsetky deti. Nemusi byt slon aby sa zlomila postel, Moja to dokazala ako 2r svoju queen size bed zlomila kovovy bed frame od spodu .. Lebo babina ju naucila ze mà skakat potom sa na konci postele odrazit a skocit jej do naruce kde s nou babina potom este urobila otočku😆kreativna babka doma u seba to ale nerobila 😅. Bola som tam ked to prdlo.,bola to Moja vina ze som to nezatrhla. Tvoja chyba je ze si nedala pozor. Pytat $ by bolo trapne ked ich ona neponukla a celu vinu veselo hodila na tvoje dieta . Skor by som ich uz viac nepozyvala k vam a stretla sa len niekde vonku na preliezkach trampoline atd kde nic neznicia. Len si Musis mat to 2r dieta stale na ociach 😉aby sa jej nieco nestalo, Ak chces kludny pokec len dospelych musi ti dieta Niekto postrazit. ( samozrejme ze mama mala dat pozor na deti no ked vies ake su .. nechat ich same a neriesit= teraz za to platis dan)

nikpa
23. jún 2023

Nie, nepýtala by som peniaze lebo to, že ju zlomili tie deti sú len tvoje domnienky a teória, že nikdy by dcéra po posteli neskakala je smiešna 😃 a čo keď ste ju to neučili? Tak ju to naučili švagrinine deti a také niečo netreba ani učiť, detom to napadne aj samé. Veď kto asi uči svoje deti skákať po posteli? Nikto. Naučia sa samé. Druhá vec je, že by ju sama nezlomila lebo je lahučká ale zrejme skákala s nimi. Nabudúce nezabudni zamknut ale pýtať náhradu za niečo, o čom nemáš dôkaz že to urobili, je dosť blbé, ja by som ťa volakam poslala....

pininka1
23. jún 2023

Aj mojim rodičom sa to stalo pred rokmi a nepýtali peniaze, babka proste deti neustriehla. Viem ze ta to nenapadlo, ale už budeš poucena a nabudúce zamkneš dvere. Je ale fakt,ze niektorí ľudia dovolia deťom čokoľvek a potom ťažko toto na návšteve ustriehnuť. My sme mali čerstvo vymalovanu kuchyňu a syn našej kamošky si išiel zobrať kečup, ten mu vypadol a robil sa tak ze cela kuchyňa bola od kečupu červená, mňa išlo poraziť, oni sa z toho smiali. Viem ze to neurobil naschvál, ale keby to urobil môj syn, určite sa ponúknem ze im to prídeme premalovat.

zuzinka888
23. jún 2023

Asi nebol az taky kvalitny, ked ho zlomili deti. Predpokladam ze nemaju 100kil

vler
23. jún 2023

Autorka, Tvoja chyba, pouc sa konecne...pises ze "vzdy jej deti u nas nieco znicia a vyvedu, dcere pokazili nespocetne mnozstvo hraciek" tak si mala bud zamknut izbu alebo mat deti pod dohladom

ropucha6
23. jún 2023

No keby v tom boli len jej deti, tak mozno, ale ako vies, ze tvoja na 100% neskakala? Peniaze by som urcite nepytala. Ak mas pocit, ze ti furt nieco znicia, tak sa s nimi doma nestretavaj, ja sa tiez snazim minimalizovat detske navstevy.

miadi
23. jún 2023

@zuzinka888 postel moze byt kvalitna . Ta nasa volakedy sme na nej s muzom spavali a dokopi to bolo cez 150kg ale postel nie je trampolina aj aj 10kg ked skace na mieste ktore nie je urcene na skakanie moze zlomit konstrukciu.

gaja78
23. jún 2023

Keby moje deti nieco znicili na navsteve, automaticky by som sa ponukla skodu nahradit, raz som na navsteve zlomila zahradne lezadlo (take z tych drahsich) a kupila som im nove, aj ked to odo mna nepytali. Citila by som sa trapne.

zorkahorka
23. jún 2023

Vykasli sa na to, zbytocne si narusus vztahy. Casto ich nepozyvaj, ak pridu, drahe hracky schovaj

mogaa
23. jún 2023

ono v prvom rade deti nie sú za nič zodpovedné, zodpovední sú rodičia....a chyba bola aj na tvojej strane lebo aj tvoje 2ročné skákalo po tej postely nie iba deti švagrinej....

deti95060810
23. jún 2023

nie, nepýtala zbytočne...
rozmyslela si ďalšiu návštevu....

clarissa96
23. jún 2023

Ja neviem, ale mne keby niekto vola po mojej návšteve, že má zlomený rošt a mám to preplatiť, myslím si, že ho mali zlomený dávno a čakali kým tam prídem a môžu to nasit na mna. Keby ja mám ten rozbitý rošt, vymením, opravím alebo čo, ale určite by som neukazovala prstom, aj keby si neviem čo myslím.

mjk40
23. jún 2023

V takejto veci pýtať peniaze za poškodenú vec? Kašľať na to. Vyplýva z toho poučenie, že na deti treba dávať viac pozor. Inak je to OK.

autor
23. jún 2023

@0silvia0
Nie som ziadna nezodpovedna krkavcia mater, deti pod dozorom boli, pisem ze boli otvorene cely cas dvere na detskej izbe, nedopisala som asi pre ujasnenie ze vidim priamo z gauca do detskej a dcera bola pri nas, odbiehala si len vziat hracky ci sa pozriet co deti robia. Ano moja chyba, neuvedomila som si kedy prebehli do spalne a ktore to bolo, nechapem ako sa to stalo, bud som bola zarozpravana resp. po nieco v kuchyni. Spalnu zamykam vzdy ked maju prist, lebo mi vytrhli raz zavesy aj s kolajnickou zo stropu, blba nahoda ze som akurat nezamkla, samozrejme vedeli o tom, ze maju odvtedy prisny zakaz vstupu do spalne a svagrina to vedela tiez. Jej najstarsia dcera ma 12 rokov, dufala som ze bude mat rozum. Ale mate pravdu, nebudem peniaze pytat.

0silvia0
23. jún 2023

No tak to chapem, ze si sa na tu 12rocnu spolahla, predtym si vek ostatnych deti nespominala, ale tak vidis, niektore decka sa nevedia spravat a su besne.

Mne ked deti vodili kamosov domov, pri niektorych deckach sa mi rozum zastavoval, nemali hranice. Velmi rychlo som to potom stopla. Ale na druhej strane, aj z tych besnych deti nakoniec vyrastli mile a slusne deti, vsetci su uz dospeli. Len ich jednoducho rodicia asi nepoucili ze na navsteve nie som doma.

aurora33
23. jún 2023

Tak asi neboli až takmpod dozorom, keď dokázali zlomiť rošt na posteli. A nie nepýtala by som peniaze.

miadi
23. jún 2023

Ani jedna z vas nie je krkavcia matka ale ked ste tam neboli pri tom ., bez svedkou su to len dohady . Ona sa opytala deti a veri ich verzii. Ak mate inak dobre vztahy tak neries ak vztahy dobre nemate ., tak ci tak ti $ neda. Ked neveri ze to urobili jej deti.

adaam
23. jún 2023

aj my mám v rodine niečo podobné, keď je u nás na návšteve tak vlastným telom strážime gauč - na jednej strane ja a na druhej mm - špinavé ruky si zásadne utiera do gauča, a jej mamka na to nič nepovie. tak to potom aj u nich vyzerá.

loliki
23. jún 2023

O mesiac k nim pôjdete na návštevu vy. 🙂 Nech sa deti zahrajú.

autor
23. jún 2023

@adaam
Ja davam deku na gauc, no deti pri nas sediet nebudu, aj ked som bola s nimi v detskej tak pod ho behat po celom dome a hlavne byt bez dozoru a uz ma nebavilo hrat sa na policajta a nahanat ich vo vlastnom dome, preto byvaju v izbe same. Svagrina ma rovnaky pristup, ona sa smeje ze chodia k nam na navstevy lebo doma uz nemaju co znicit. Ja to v ramci dobrych vztahov pretrpim, upratovanie je po nich des, ale islo mi tymto prispevkom hlavne o to nicenie.

maminkadeticiek
23. jún 2023

Znicit si vztahy v rodine kvoli zlomenemu rostu ked nemas istotu ako sa situacia stala a ci to ozaj spravili???Neponizovala by som sa pytanim nahrady skody ani keby to spravili.Su to deti,dohliadnut na nich maju dospeli,vratane teba.Kde nechces, aby chodili nemas deti ani pustat.Neries to,nedopadne to dobre.

lopka1313
23. jún 2023

Ono, tie rosty su hrozne... Ja sama som zlomila uz asi tri - a to vacsinou len tym, ze som si klakla, ked som sa po nieco natahovala (v starom byte som mala postel pod oknom, parapet bol zaroven nocnym stolikom, tak stacilo preniest vahu na koleno pri natahovani sa po vreckovkach, a lamela praskla).