icon

Názor priateľa na festival Pohoda

11. júl 2025

Včera som vravela priateľovi, že návštevníkom na Pohode nevyjde počasie. Na čo mi on povedal, že chvalabohu, len absolútny idiot by tam išiel. Na čom som sa ho spýtala prosím? Povedal, že našťastie nemá vo svojom okolí žiadneho debila, čo by túžil po Pohode. Zasekla som sa... ja som vždy chcela ísť na Pohodu. Len bývam ďaleko a nikdy nebolo s kým... a teraz premýšľam... čo vy na to?

autor
11. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor je v poriadku, ak niekomu nieco nevyhovuje, nepaci sa mu, nebavi ho… nie je v poriadku sa o druhych vyjadrovat, ze su debili len preto, ze im sa paci a absolutne no-go je pre mna priat niekomu, aby mu to nevyslo. Dost to o nom vypoveda a ja uprimne si neviem predstavit vztah s takymto clovekom. Ale ty sa zariad podla seba, urcite mimo tejto temy je to laskavy clovek, empaticky, dobrosrdecny, rozhladeny, vyrovnany, inteligentny, vtipny, proste “husband material”, ze? Ze??

@sissy27 jasne, jasne. Dakujem, pomohlo, otvorilo mi to cakry 🙂

marsmykkok
11. júl 2025

Anonym Tak ja vôbec, literatúra a umenie a filozofia nie je nič pre mňa. Preto ma tento alternatívny festival a celkovo aj PR okolo neho zamerané viac na alternatívnych ľudí nikdy nezasiahlo a nikdy som tam nemala túžbu ísť. A ako to tu čítam netreba si mýliť pojmy liberálny a alternatívny, ja som liberálna dosť, ale alternatívna vôbec.

viestta
11. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis nie myslel to tak, že tam chodia iba liberálni slniečkári, účastníci pride pochodov, čo vyziapujú na tribúnach. Festivaly ako také mu nevadia.

@anonym_autor aspon vies aky postoj ma k urcitym veciam, ci najdete v tejto dolezitej veci niekedy zhodu alebo budete navzajom tolerovat, ze ten iny ma iny postoj len cas ukaze. Ale toto je dost vazna vec.

zuzanita1609
11. júl 2025
@anonym_autor

@sissy27 jasne, jasne. Dakujem, pomohlo, otvorilo mi to cakry 🙂

@anonym_autor aj mňe 🙏😁. Onedlho bude Pohoda považovaná,ako dakedy "tí čo hádzali kvietky po okolí " 🤣.

marsmykkok
11. júl 2025

A je to tvoj priateľ, ty musíš vedieť ako to myslel. Sú ľudia-ktorých nemusím, pre ktorých je idiotské všetko čo oni neobľubujú, teda ak žijú v dome idioti sú čo žijú v paneláku, ak nechodia na dovolenky idioti sú čo chodia na dovolenky, ak nechodia na kúpalisko idioti sú čo chodia na kúpalisko a tak. To by som nezniesla. A potom možno mu tá propagácia a ošiaľ nesedí okolo toho a vyjadril sa nadnesene, to napríklad ani ja nemám rada ak sa z niečoho robí ošiaľ a niečo extra a preto ma Pohoda nikdy nelákala a proste vyjadril sa trocha nadnesene ovplyvnený názorom na festival samotný.

motylik2559
11. júl 2025

Osobne by som tam nesla, lebo nie som festakovy typ cloveka, ale nazor mam taky, ze nechapem preco by bolo ludia debilní za to,ze tam chcu ist alebo chodia. Vela ludi tam politiku ani neriesi, idu tam kvoli hudbe, zabavit sa, niektorí vypustit paru atd. Byvaly kolega a aj jedna byvala kolegyna tam chodievaju, ale vzdy len kvoli hudbe, ze sa vytancuju a zabavia a nemaju to zas az tak daleko🤷‍♀️ Keby som aj sla na takyto festak s nimi (co skor nie ako ano,kedze mna to nenadchyna), tak absolutne by som ta nesla s nejakymi politickymi myslienkami a nazormi na ludi kvoli comu tam isli oni ak by som tam mala svoju partu. Myslim,ze je to kazdeho vec ako to vnima, ked tam ide.

ivik4
11. júl 2025

Pockaj , ty tak strasne moc chces ist na pohodu a za tolke dlhe roky co si s nim, si este ani raz nebola ??? Ked o tom ani nevedel.Preco si nesla ? Vsak keby fakt velmi chcem, necakam tak dlho

marsmykkok
11. júl 2025
@ivik4

Pockaj , ty tak strasne moc chces ist na pohodu a za tolke dlhe roky co si s nim, si este ani raz nebola ??? Ked o tom ani nevedel.Preco si nesla ? Vsak keby fakt velmi chcem, necakam tak dlho

@ivik4 Nad tým som sa tiež zamyslela... Mne to príde že si sedia asi v tom že sedia len doma... On preto, že všetko je zlé a všade chodia len hlupáci, ona si nájde výhovorky že je zlé počasie, je to daleko a tak. Neviem skade je, ale na Pohodu chodia ľudia z celého Slovenska, však zase Trenčín nie je na inej planéte a Slovensko je malé, teda mohla ísť za tie roky čo ten festival vníma aspoň raz ak tam túži ísť.

autor
11. júl 2025
@ivik4

@ivik4 chodila som na vsetky festivali na okoli. Mam v plane este uprising festival. Pohoda bola moj sen, ale s ex sme to uz nestihli - zomrel. A s tymto priatelom sa najdalej dostanem do obyvacky.

ivik4
11. júl 2025

Vsak sama som myslela lebo 10 rokov , 10 moznosti ist tam. Teda aj viac ako pises
Alebo s kamoskou

autor
11. júl 2025
@ivik4

Vsak sama som myslela lebo 10 rokov , 10 moznosti ist tam. Teda aj viac ako pises
Alebo s kamoskou

@ivik4 este raz sa ta opytam: Myslis si, ze ak by som tam mala s kym ist, tak by som tam nesla?

miskakyska
11. júl 2025

...po 10 rokoch si zistila, že máš ísť s kým na pohodu a v momente ťa daný daný človek vyviedol z omylu??.. či kde v tramtarii si bývalá 10 rokov, keď nebolo s kým ísť na festival??... polovička teraz ožila??..po 10 rokoch??..😁😁..vy ste doteraz spolu nekomunikovali....ja neviem ženy... Určite je priateľ debil??

ivik4
11. júl 2025

Nic si sa ma predtym nepytala 😀.
To nemas jedineho cloveka s ktorym by si sla hej ? Ja som taka ze aj sama idem ked velmi chcem a nie este tolke roky tuzit potom
Inak pride mi ze az moc Ta urazilo co povedal frajer

koniarova
11. júl 2025

Reaguješ arogantne a premúdrelo. Chyba v komunikácii nebude zjavne iba u priateľa.

autor
11. júl 2025
@miskakyska

...po 10 rokoch si zistila, že máš ísť s kým na pohodu a v momente ťa daný daný človek vyviedol z omylu??.. či kde v tramtarii si bývalá 10 rokov, keď nebolo s kým ísť na festival??... polovička teraz ožila??..po 10 rokoch??..😁😁..vy ste doteraz spolu nekomunikovali....ja neviem ženy... Určite je priateľ debil??

@miskakyska a s kým som mala ísť? S 80 ročným otcom o ktorého som sa starala? S mamou, ktorá nevládala prejsť pár metrov? Mala som vykopať priateľa? Alebo vytiahnuť kamošku s 5timi deťmi so sebou na Pohodu, lebo ja chcem? Lebo chcem? Lebo ja, ja, ja?

sissy27
11. júl 2025
@anonym_autor

@miskakyska a s kým som mala ísť? S 80 ročným otcom o ktorého som sa starala? S mamou, ktorá nevládala prejsť pár metrov? Mala som vykopať priateľa? Alebo vytiahnuť kamošku s 5timi deťmi so sebou na Pohodu, lebo ja chcem? Lebo chcem? Lebo ja, ja, ja?

@anonym_autor pocuj a vies, ze na festival (alebo teda aj kamkolvek inam) mozes ist v pohode sama? Jasne, s partiou je to lepsie, ale ak niekam velmi chcem ist, tak necakam, kym ma niekto vezme so sebou. A v dobe internetu sa da v pohode najst partak na takyto vikend.

alex49
11. júl 2025

našli ste sa, ty si nevedela, čo si tvoj 10 ročný priateľ myslí o pohode a zároveň si mu ty nepovedala, že chceš ísť na pohodu. Poznáš iba jednu kamošku? Za 10 rokov si si mohla nájsť niekoho na festival. A Pohoda nie je niekde v tramtárii, že musíš špeciálne vymýšlať ako sa tam dostať.

autor
11. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor pocuj a vies, ze na festival (alebo teda aj kamkolvek inam) mozes ist v pohode sama? Jasne, s partiou je to lepsie, ale ak niekam velmi chcem ist, tak necakam, kym ma niekto vezme so sebou. A v dobe internetu sa da v pohode najst partak na takyto vikend.

@sissy27 nie, nechodim na akcie sama. To nie je moj styl. Cize urcite nepojdem sama. Mala som na jednom festivale zlu skusenost s jednym muzom, cize sama urcite nikdy, never, ever.

autor
11. júl 2025
@alex49

našli ste sa, ty si nevedela, čo si tvoj 10 ročný priateľ myslí o pohode a zároveň si mu ty nepovedala, že chceš ísť na pohodu. Poznáš iba jednu kamošku? Za 10 rokov si si mohla nájsť niekoho na festival. A Pohoda nie je niekde v tramtárii, že musíš špeciálne vymýšlať ako sa tam dostať.

@alex49 áno, poznám iba jednu kamošku. Mám iba jednu jedinú. Je s tým problém? Druhá tu nie je, rakovina prsníka.

sissy27
11. júl 2025
@anonym_autor

@sissy27 nie, nechodim na akcie sama. To nie je moj styl. Cize urcite nepojdem sama. Mala som na jednom festivale zlu skusenost s jednym muzom, cize sama urcite nikdy, never, ever.

@anonym_autor tak za 10 rokov by som si fakt partacku / partaka nasla. Kludne kolegovia z prace, kamoska z fitka, byvala spoluziacka… ale ty budes jedna z tych, co ma problem na kazde riesenie 😂
Tak sed doma s umindzovanym konspiratorom na gauci dalsich 10 rokov, tu je kazda rada draha.

autor
11. júl 2025
@sissy27

@anonym_autor tak za 10 rokov by som si fakt partacku / partaka nasla. Kludne kolegovia z prace, kamoska z fitka, byvala spoluziacka… ale ty budes jedna z tych, co ma problem na kazde riesenie 😂
Tak sed doma s umindzovanym konspiratorom na gauci dalsich 10 rokov, tu je kazda rada draha.

@sissy27 dakujem. Aj ja si myslim. Ja naozaj som nemala priestor chodit po festivaloch, kedy som chcela. Dochovala som mamu, dochovala som otca, nehla som sa od nich na viac ako par hodin, cize nemala som ani priestor, ani kapacitu a ani spolocnost na taketo veci. A teraz ked by priestor aj bol, zial nie je s kym.

martinka13
11. júl 2025

@anonym_autor no ze mate problém....

baumka
11. júl 2025
@anonym_autor

@sissy27 dakujem. Aj ja si myslim. Ja naozaj som nemala priestor chodit po festivaloch, kedy som chcela. Dochovala som mamu, dochovala som otca, nehla som sa od nich na viac ako par hodin, cize nemala som ani priestor, ani kapacitu a ani spolocnost na taketo veci. A teraz ked by priestor aj bol, zial nie je s kym.

@anonym_autor nemám prehľad, ale možno niekde na fb sú skupiny, kde sa ľudia dohodujú, ako ,kedy s kým ísť na rôzne festivaly, tam by si našla spriaznenú dušu, len už asi je pozde to až teraz riešiť. Ak teda nie tento rok, tak si to naplánuj na rok. A ten tvoj chlap- no comment.
Ja inak na festivaly nechodím, možno keby som mala o 20-30 rokov menej, ale napriek tomu som liberálna a páči sa mi, ako sa ľudia tešia, že si môžu užiť všetko, čo taký festival ponúka. Sú veselí, slobodní a konečne môžu zabudnúť na starosti.

anonym_32207e
11. júl 2025

Mne to pripomenulo môjho ex - po našom rozvode mala kamoška na Fb status, že (už neviem kde) koncertuje Depeche Mode a ona by tam rada šla, ale nemá s kým. Môj ex jej to komentoval, že rád pôjde, lebo ja som ho doteraz nechcela pustiť. Ostala som v šoku. Poznala som ho 12 rokov a za celý ten čas ani raz nespomenul DM, ani raz si nepustil ich CD, resp. ani žiadne nemal, ani raz som nezažila, aby si dal hlasnejšie rádio, keď ich hrali, v izbe nemal jediný plagát (na rozdiel odomňa - celá izba olepená Kelly Family 😆). Jednoducho som ani len netušila, že je ich fanúšik 🤪 a rovnako tak tvoj priateľ 10 rokov netušil, že ty túžiš ísť na Pohodu... a možno by sa premohol a možno by tam s tebou šiel... ako šiel so mnou manžel na Kelly Family, hoc ich vôbec nemusí - ale poznal moju túžbu z mladosti a chcel mi urobiť radosť 💕

domiklik
11. júl 2025

@anonym_autor viac by mi vadilo, ze je škodoradostny debilek, ako to, ze nemá rád pohodu. Rada ako rád, predpokladám, ze tam nebol ze 😃

autor
11. júl 2025
@anonym_32207e

Mne to pripomenulo môjho ex - po našom rozvode mala kamoška na Fb status, že (už neviem kde) koncertuje Depeche Mode a ona by tam rada šla, ale nemá s kým. Môj ex jej to komentoval, že rád pôjde, lebo ja som ho doteraz nechcela pustiť. Ostala som v šoku. Poznala som ho 12 rokov a za celý ten čas ani raz nespomenul DM, ani raz si nepustil ich CD, resp. ani žiadne nemal, ani raz som nezažila, aby si dal hlasnejšie rádio, keď ich hrali, v izbe nemal jediný plagát (na rozdiel odomňa - celá izba olepená Kelly Family 😆). Jednoducho som ani len netušila, že je ich fanúšik 🤪 a rovnako tak tvoj priateľ 10 rokov netušil, že ty túžiš ísť na Pohodu... a možno by sa premohol a možno by tam s tebou šiel... ako šiel so mnou manžel na Kelly Family, hoc ich vôbec nemusí - ale poznal moju túžbu z mladosti a chcel mi urobiť radosť 💕

@anonym_32207e presne tak, ani on netusil o mne cele tie roky, ze som fanusik Pohody. Ale co ma prekvapilo bolo, ze povedal na ludi, co maju radi tento festival, ze su to obycajni idioti a ze je rad, ze takych ludi nema okolo seba. To ma zastavilo. Taky red flag sa nevidi casto.

kp7333
11. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_32207e presne tak, ani on netusil o mne cele tie roky, ze som fanusik Pohody. Ale co ma prekvapilo bolo, ze povedal na ludi, co maju radi tento festival, ze su to obycajni idioti a ze je rad, ze takych ludi nema okolo seba. To ma zastavilo. Taky red flag sa nevidi casto.

@anonym_autor asi mate viac problemov -minimalne rozne zaujmy, odlisne hodnoty plus slaba komunikacia.

negymama
11. júl 2025

ked to pekne poviem, tvoj priatel nie je tri krat tolerantny clovek.
Ja tiez nechodim na ziadne festivaly, ale neriesim ludi co tam chodia.

dokonca aj keby tam chodili prevazne "slnieckari, liberali a lgbt+ aktivisti a ucastnici pride pochodov" co je na tom? co je nakoniec na tych ludoch zle?
ubllizili mu? nejak mu svojimi postojmi , nazormi ci orientaciou zasahuju negativne do zivota?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
evcagabi
11. júl 2025

Mala si sa zbalit a ist 😅 chcela by som vidiet, ako by sa zatvaril 😅 inak, podla mna nemas za cim banovat, ja som tam parkrat bola a nic moc 😅😅