icon

Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?

30. jún 2024

Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.

Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.

Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.

Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.

Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.

Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.

Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.

Rozveselte ma, dakujem

doriiis
30. jún 2024

@cakemama ....ja nie som protivna.Len som autorke povedala,že podľa mňa spravila chybu a odvtedy som tu v nemilosti ( nie žeby mi na tom záležalo).
Vies keď za 13 strán diskusie nevidíš od autorky ani jeden koment ,kde by rozmýšľala,čo ona mohla spraviť lepšie a nevidíš žiadnu sebareflexiu jej o sebe samej,tak aj to o niečom svedčí.🤷🏻‍♀️

enmery
30. jún 2024

Bud rada, že nie si ako Kardashianka. To je na poľutovanie tie osoby😉 Ja viem, čo je práce za úspechom, hodiny práce, učenie, neustále vzdelávanie a zlepšovanie, práca na sebe, ale zvyšok vidí len pozlátko. Ono to bude ešte chvíľu bolieť. Pretože je to prirodzený proces, keď sa duša lieči. Ja som to sama zažila párkrát. Ale nakoniec som z toho vyšla silnejšia. Veľmi Ti prajem úspech v kariére a práci, ktorá Ťa teší a muža, ktorý Ťa nebude ťahať za nos a bude chcieť to, čo ty. Je jedno aké túžby a sny máme v živote, je doležité, že za nimi ideme a po páde vstaneme a hľadáme človeka, ktorý má podobné videnie sveta. A nemusíš sa obhajovať len preto, že Tvoje ciele, sny, potreby, túžby v živote sú iné ako u Janky, Elenky atď. Je to ok, že ony to majú inak a je ok, že ty ideš za svojím.✊️✊️✊️Fandím Ti.

autor
30. jún 2024

@enmery Dakujem krasne, naozaj to pomaha ❤️

cakemama
30. jún 2024

@doriiis a ty sa na 13 stanach snazis dokazat svoju pravdu.

doriiis
30. jún 2024

@cakemama ...ja sa nesnažím dokazovať nič.Na moje otázky autorka neodpovedala,na moje povzbudivé slová reagovala útokom.
Doteraz nechápem,čo vlastne chcela počuť.To skôr vyzerá tak,že sama nie je stotožnená s tým,čo sa stalo.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
aliaray1
30. jún 2024

Inak ja som sa takto rozisla ako som ti pisala a v maji, bolelo to. No presvedcenie, ze to nema vyznam po tak radikalnej zmene jeho nazorov na spolocny zivot sa nemohlo stat lepsie ako rozchod.
A uzila som si krasne leto, chodila som sa po praci kupat, pomohli mi stretka a rozhovory s kamoskou na jazere a kupalisku, pohyb, sport...no jedno z najkrajsich liet ake som zazila, plne zazitkov. Ani som nevedela ako, znamy ma zavolal na konci leta von a ten znamy je moj manzel. Sme spolu uz takmer 10 rokov.

Neries hejty ostatnych, spravila si dobre pre vas oboch, tato kapitola sa uzavrie a pride krasne leto a buducnost.
Thoughts are things! Prezi svoj sen.

cakemama
30. jún 2024

@autor Ja tiez isla za svojim snom az v 30tke a nikdy som to nelutovala. Zivot je kratky na to aby si plnila niekoho ocakavania a sny. Vela stastia ti prajem.

lienka.7
30. jún 2024

@zuzanapjat tiež si myslím, co ty... trafila si klinec po hlavičke👌 autorka potrebovala tu svadbu na potvrdenie si svojho "statusu". Jednoducho manželka je vždy viac ako milenka. Vo "vyššej spolocnosti" určite. Možno by jej to dokonca pomohlo v jej biznise, dostala by sa cez "obrucku" dalej , ale proste nevydalo. 🤷‍♀️ to preto ma všetko tak časovo vypočítané. Mladsia už nebude. Keď niekoho neklofne teraz, potom asi uz ťažko, to je pravda.
Otrasie sa a pôjde ďalej. A ze láska 🙈🤣 chladný kalkul.

enmery
30. jún 2024

@lienka.7 Ach, Teba až od závisti trasie😘 🤣

lienka.7
30. jún 2024

@enmery jasne 🤣🤣🤣🤣 vieš, ja som musela chlapovi držať pri hlave pištoľ, aby si ma vzal 👌🤣🤣🤣🤣
3 roky a dosť! 🤣🤣🤣🤣

autor
30. jún 2024

@enmery To sa inak hnusne cita, keby si vedela...ale lienke uz priamo odpovedat nebudem, lebo ked niekto dokaze trieskat taketo chujoviny, tak je mi jasne, ze s nim je normalna diskusia odsudena na debakel.

enmery
30. jún 2024

@lienka.7 A? Uľavilo sa Ti aspoň?Nech to má aj zmysel. A kopni si aj do mňa, aspoň sa pobavím. Argumenty už pri Tebe nepoužijem, lebo tu bolo povedané všetko a nepochopila si ich.Tak si proste kopni do mňa a nie do autorky, Tebe sa uľaví a ja sa dobre pobavím😁Win-win situácia.😏

cacianka
30. jún 2024

@enmery týchto pár entít perlí v každej diskusii, len pretočiť, zhodiť, douražat, vzťahovať, odpoveď na jeden príspevok stiahnuť na iný, kopať a čítať bez porozumenia. EQ tykve

autor
30. jún 2024

@cacianka Ale hlavne ze su podla vlastnych slov stastne jak prasata na hnoji 🤣🤣

Ja momentalne revem a puka mi srdce (tolko k chladnemu kalkulu) ale vobec nemam problem to priznat.

tundra
30. jún 2024

Nerev,zivot nie je koncert na prianie.Urcite stretnes chlapa,co si ta zasluzi😉❤️

lienka.7
30. jún 2024

@enmery ale prosím ta, hráš sa tu na zaujímavú teraz? Juj, zabudla som tu na nepísané pravidlo, a to, ze diskusia musí ísť vylucne podľa želania zakladateľky, ze?
Jednoducho si myslela, ze si vynuti svadbu a "narazila,". Je zvyknutá, ze vždy je všetko podľa nej, teraz ma proste smolu. Bodka.
@autorka tak sa pekne vyplačkaj dnes a zajtra zase začni hľadať niekoho, kto si ta do 3 rokov vezme. A bude všetko tak, ako povieš ty. 👌🤦‍♀️ všetko presne podla teba musí byť, si myslíš. No tak vidíš, že nemusí. Ale na druhej strane, ber to tak, že si s nim zabila iba 3 roky, si stále mladá, krásna, atraktívna, mudra, bohatá, uspesna..... o teba sa proste budú chlapi priam trhať, tak čoho sa tak bojíš? 🤣🤣🤣

la_dolce_vita
30. jún 2024

Ufff ale viete byt niektore protivne... autorka, chapem ta a hlavu hore, si mlada, sikovna, inteligentna. Svet je plny muzov... ziadny strach! Prajem ti, nech si zasa coskoro stastna a milovana..

calin
30. jún 2024

Autorke...vies ako sa hovorí: ak k sebe patríte- budere spolu." Tu ani nie je nad čím plakat - to je ako učíť sa .a nedostať maturitu - vzťah sa skratka ma posunuť a keď ho dotycny brzdí- treba z neho vycuvať.

autor
30. jún 2024

@lienka.7 Ty keby si aspon zabrdla do podnikania, ked sa uz za to do mna navazas, tak by si vedela, ze nie som zvyknuta, ze je vsetko podla mna. Ani neviem, akou mentalnou gymnastikou si na toto prisla. Alebo pocas PhD. Vies ty vobec, kolkokrat som narazila na hubu, padla na kolena, a musela sa otriast a vstat? Zivot, aky zijem ja, su 80% neuspechy a 20% uspechov, ktore to vyvazia a pre ktore to cele za to stoji. Ty co si myslis, ze zojem v rozpravke, kde mi vsetko pada z neba? Nie moja, vsetko som si musela tvrdo odmakat, tvrdsie, nez co ty si vobec vies predstavit. Keby si aspon pod necht tusila, o com hovorim, netrepala by si tu jednu fantasmagoriu za druhou.

Nezvyknem druhych obvinovat zo zavisti, ale z teba zavist presakuje aj cez obrazovku. Normalne vidim, ala si cela zelena. A ano, predstav si, ze ti chlapi o mna celkom maju zaujem, ibaze som to doteraz nemala dovod riesit, a este nejaku dobu nebudem mat. Potom uvidim,

Si bezdovodne zavistliva a bezociva. Nemas mi co zavidiet, lebo tam kde som dnes som sa dostala cez obdobia, v ktorych by si to ty bola davno vzdala. A teraz sa chod venovat farme alebo nakupnym maniackam, uz si vyplula dost jednu na jeden vecer.

enmery
30. jún 2024

@lienka.7 Áno, presne o to ide😆. V inom príspevku si písala o tom, že sú aj úspešnejšie ženy ako ona. A ty si prešla jej cestu?Hodiny práce?Zlepšovania?Čo je podľa Teba úspech?Že si dovolíš tvrdiť, že je niekto úspešnejší?Pretože najsmutnejší sú ľudia bez cieľov a snov, ktorí ani za ničím nejdú. U niekoho je úspech, že má zdravých 5 detí a vie ich uživiť a bol to jeho sen. U ineho pomáhať iným. U ďalšieho pracovať vo výskume. U ďalšieho lietať. U ďalšieho učiť deti a venovať im svoje srdce. U ďalšieho ísť ako dobrovoľník do Afriky a dávať deťom tam nádej na lepší život. Pointa je, že naozaj šťastný a úspešný človek nikdy nebude inému hovoriť, že je menej úspešný a hejtovať ho za to, že dosiahol svoje ciele. Naopak, podporí ho. A ja a pár ľudí to pochopilo, o čo autorke ide a ty tu konšpiruješ a kopeš do ženy, ktorá sa postavila za seba a je smutná. Takže vážne dúfam, že sa Ti uľavilo. Povedala si týmto o sebe veľa, ale nič o autorke😉

lienka.7
30. jún 2024

@autorka no vidis, tak k tým neúspechom si môžeš pripísať dalsi. A to, ze pokial ta chlap nechce, k svadbe ho jednoducho nedokopes. A tým, že mu budeš dávať nejake tvoje vymyslene ultimátum, ti tiež nepomôže. A fakt ti nemám čo závidieť, ale to ti este asi nedošlo.

doriiis
30. jún 2024

@lienka.7 ...tiež silno rozmýšľam,čo závidím.Lebo ževraj závidím.🤷🏻‍♀️
Neviem si ani vybrať,čo skôr.🤭

autor
30. jún 2024

@lienka.7 V nechapani suvislosti si rovnako sikovna ako v urazani. Ani raz som sem nepisala, ako ho mam donutit a co mam robit. Moje rozhodnutie stoji, o to viac je cudne, ze mas stale potrebu rypat. Iba ak by to na mne vadilo nieco uplne ine, a ja tusim, co to je.

lienka.7
30. jún 2024

@enmery dakujem, skončila si s poucovanim? Jasne, vy ste tu vsetky všetko pochopili, len my, čo sme si dovolili mat iný názor sme, povedane jazykom autorky, blbé kravy.
A s tými úspechmi sa tu začala chváliť ona. Takže si tiež mimo. Proste nedokáže stráviť, ze si niečo zaumienila, ze dosiahne a nejako jej to nevyšlo. Neviem, aspoň za mna si časovo plánovať, kedy ma má niekto požiadať o ruku, a dokedy má byť svadba je proste scestné. Lebo to ma prísť same a nedá sa to vynútiť.

autor
30. jún 2024

@doriiis Ty si zas stastna ako mucha na lajne, uplne najstastnejsia na svete, boli by sme vsetky rady za take stastie, ake ty mas kazdy den, ale z papule ti ide jed aky nema paru na celom koniku. Naozaj ti verime to dokonale stastie.

alenka0
30. jún 2024

Ja nechapem načo svadba, keď deti nechcete... Je to také dôležité? Ja som zas mala podmienku, aby má do 2 rokov nepožiadal. Keď má po 2 rokoch požiadal, skoro som ušla.. Ale nemala som, kde keďže sme boli vo Francúzsku 😄. Všetko by malo byť prirodzené, lebo keď pritlačiš niekoho k svadbe, môže prísť rozvod...

enmery
30. jún 2024

@lienka.7 🤣🤣🤣Ty si kompletne mimo. Ale bavím sa na Tebe dobre. Ďakujem za veselý večer.

autor
30. jún 2024

@alenka0 Lebo deti nie su jediny docod na svete, aby dvaja mali svadbu, ale uz som to tu vysvetlovala x-krat.

sss777
30. jún 2024

@lienka.7
Ja neviem, či som tu niekedy čítala väčší hnus ako je to, čo tu produkuješ. Fakt mi je zle od žalúdka z toho, že niekto kope do ženy, ktorej je zle z toho, ako sa jej otočil život. Musíš byť fakt veľmi nešťastná osoba.