Nechce sa oženiť, plánujem rozchod. Čo ďalej?
Sme spolu 3 roky. Ja som od zaciatku do toho isla s tym, ze chcem raz svadbu, ze nebudem vo vztahu 10 rokov. On ze dobre, v podstate sa to javilo tak, ze je toho isteho nazoru.
Po dvoch rokoch som chcela prvy krat nacat tuto temu, urobil z toho obrovsku hadku, a nakoniec sme sa zmierili s tym, ze ma poziada o ruku, ked zacneme spolu byvat. Teraz spolu byvame pol roka, nacala som tuto temu zase, zase obrovska hadka, a ze ma poziada ked dokoncim doktorat.
Long story short (tychto hadok a jeho vyhovoriak bolo ovela viac), pre mna je koniec, uz som mu to oznamila. Mam 33 rokov a nemienim cakat dalsich 10 rokov ked ani neviem, ci ma vobec poziada. Ja som este mlada, mam dost casu spoznat niekoho, kto bude chciet svadbu rovnako, ako ja.
Obaja podnikame, takze unho to bolo vzdy ze teraz nie, lebo otec je chory, a potom nie, lebo ma teraz vela klientov, a potom zase nie, lebo po dovolenke, proste furt nieco. Na margo toho podnikania mu vravim, ved spravime si predmanzelsku zmluvu, aby v pripade rozvodu nikto nemal narok na polovicu nadobudnuteho majetku toho druheho. S tymto som ja bola uplne ok.
Ja argumentujem tym, ze on mi povedal, ze ma poziada do styroch rokov vztahu (teraz sme spolu uz 3 roky a tej teme sa brani ako cert krizu), a ze poznam milion manzelskych parov, ktori maju tiez firmy, stres v robote a klientov. Hovorim mu vze ja mam 33 a nechcem sa vydavat v 40-tke (deti neplanujeme takze o tuto temu pokoj aspon) a on ze no a, ved si este mlada.
Ja som s rozchodom zmierena, uz davno som vedela, ze ked ma nepoziada a nebude ani javit volu urobit to, je koniec. Takze si hladam byt momentalne.
Nechapem toto rozmyslanie muzov ze radsej zahodit niekolkorocny vztah, ktory inak funguje, ako svadbu. Hlavne ked su vyriesene financie a majetky, obaja sme sebestacni a ostalo by to tak aj v pripade rozvodu, nehnutelnosti su iba jeho a ja si na nic nenarokujem.
Rozveselte ma, dakujem
Autorka snáď si nemyslíš,že ti tu budem vyplatnu pásku a zmluvu predkladat?
Ver si čomu chces.Opakujem.Ja som neuviedla ani jednu klamlivu informáciu.To,že ty si sa samovytocila a chrlis tu svoje ,,pravdy" je tvoj problém.
@doriiis Nie, nepotrebujem nic take. Ja tvoju reakciu plne chapem, pretoze keby si napisala pravdu o tvojej realite na moju otazku, uplne by si sa zhodila, takze je jasne, ze si si musela nieco vymysliet. Nieco ovela krajsie, co zijes kazdy den, lebo z toho, ako sa spravas k zenam vseobecne v diskusiach je jasne, ze ti ta tvoja realita pekne dava na hubu.
Autorka kľudne omielaj tuto svoju teóriu dokola.Ja som si absolútne nič nevymyslela.Kludne sa tu môžeme hádať.Ja naozaj nepotrebujem vymýšľať nejaké bachorky,aby som ťa zaujala.Mne je tvoj život,práca a úspech úplne ukradnutý.🤷🏻♀️
@doriiis “Nevymyslela nevymyslela a just nevymyslela a nie som vobec zatrpknuta, nie som nie som, vsetko je oravda a som najstastnejsia na svete a som uuuuplne nad vecou a *bum nozickou do zeme”
Takto nejako vyzeras. Este sa hod o zem a bude to dokonale. Strasne si nad vecou, strasne akceptujes “iny nazor”. Ako male dieta 😁
Autorka,ja chápem,že ťa to skre,že niekto proste môže povedať,že sa má dobre,aj keď nema tituly a nevlastní firmu.
Ale ja ti naozaj nemusím a nehodlam nič dokazovať.Mne je srdečne jedno,ako dopadne tvoja svadba/ nesvadba.Mne je srdečne jedno,či raz budeš riadiť zemeguľu.Moj život to nijak neovplyvní
A už vôbec nijak so mnou nepohne fakt,že či mi veríš,alebo nie.🤷🏻♀️
@doriiis Ale kdeze, ja by som nikdy v zivote nevymenila moj zivot za tvoj. Zas neprojektuj. Toto je mimo pointu.
Mna totiz bavi, ze tebe staci nastavit na chvilu zrkadlo a vsetky tvoje silne reci o inych nazoroch a nepresviedcani nikoho o nicom idu v momente von oknom. Bojujes emotikonmi, aby si kostrbato a priehladne pridala vahu svojim tvrdeniam o byti totaaaalne nad vecou. Teraz este zadries, ako je ti moja svadba/nesvadba srdecne jedno, po tom, ako si tu spisala zbierku vedeckych analyz o mojej povahe, jeho povahe, mojich zameroch, jeho zameroch, mojej buducnosti, jeho buducnosti, mojom vzdelani a neviem, o com este.
Ty aspon ostan konzistentna vo svojich tvrdeniach a spravani, inak budes uplne na smiech. A sama si povedala, ze to nehovorim len ja.
Však to nikde ani netvrdím,že by si menila.To by ani nešlo asi.
A si myslíš,že ja si budem nechty obhryzat,že ako vy dvaja dopadnete? Či ako,čo si myslíš?🤔
Myslím,že väčšina do týždňa aj zabudne,že vôbec niekedy prispeli aj do tejto diskusie.To je čaro anonymných príspevkov a internetu.
@doriiis No este ma skus chvilku presviedcat, ako ti je to vsetko strasne jedno. Urcite ma po 83-tom komentari presvedcis 😉
Autorka,povedz mi jeden jediný rozumny dôvod prečo by mne malo zalezat na tebe a tvojom osude.
Podajte si 🫱🫲 na znak mieru😉
@tundra Kludne. Ja v sebe nezivim hnev 😊🫱
Poznáme sa? Nie.Sme si blízke? Určite nie.Sme si niečo dlžné? Nie.
Prosím ťa,už zosadni z toho kona a pochop,že nie každý je z teba paf a že život pôjde ďalej.
Pekný večer autorka a všetko dobre🤞🏻
Autorka, viem, ze si sa rozisla s frajerom a nemas ako travit vecer, ale stoji ti tato debata za tvoj cas?
Škoda sa je takto dohadovať, v závere sa každý musí rozhodnúť sám aj keď nikdy nevie, či sa rozhodol správne, vždy je tam riziko.
Každý potrebuje k spokojnosti niečo iné, niekto je spokojný so svojou prácou, ktorá ho baví aj keď nemá VŠ, niekto venuje čas svojej firme, ale hlavné je, že sú takto spokojní.
@doriiis Na kona ma cely cas davas ty, lebo si si do mojej osoby vprojektovala akesi presvedcenie, ze som urcite strasne namyslena, len preto, ze nejake veci mam, aj ked som sa ani raz tak nespravala. V skutocnosti namyslena vobec nie som, ako vravim mam za sebou kus driny, ktora zo mna urobila prinajlepsom realistku, predovsetkym vo veciach vlastnych schopnosti. Ano, jeden chlap ma nechce, nemusia ma chciet vsetci. Mam ale pravo, zariadit si podla toho zivot, bez toho, aby bolo moje rozhodnutie spochybnovane a moj zivot celil vysmechu. Preto som sem neprisla a preto si si to mohla odpustit. Ver mi, ze aj tvoj anonymny hejt ma vahu a vie zaboliet. To je vsetko odo mna, a nech sa ti dari. Nehnevam sa na teba.
@trema Nie, v tom mas pravdu. Uz som s nou v predoslom komentari asi aj skoncila. Asi je to este prilis cerstve a ja nedokazem byt taka silna, aka by som chcela byt.
A ja som ti neraz napísala,že keď ty považuješ svoje rozhodnutie za správne,tak správne je.
Bolieť to bude,lebo rozchody sú už raz také.Bolia.
Ale na moje slová si odpovedala výčitkou,že som závistliva krava.Tak sa nečuduj,že z teba nepadam na zadok.
Nemáš sa za čo hnevať.Nauc sa odstupu a tomu,že nie každý,kto má iný názor,ako ten,čo chces počuť ti závidí a praje ti zle.
@doriiis Ani raz som ti nepovedala, ze si zavistliva krava, ale ku koncu diskusie ste aj s lienkou zachadzali uz do takych extremov, ze ja aj ostatne sme predpokladali, ze za tym uz moze byt len zavist. Lebo uznaj, tento imidz si si vyrobila sama. K lienke sa nevyjadrujem, o nej bolo povedane, ze sa sprava ako sociopatka, a ja s tym nemozem nesuhlasit. Ale tebe este je pomoci.
Vidíš autorka.Na môj celkom normálny koment odpovieš štýlom,že mi ešte je pomoci.🤷🏻♀️
Fakt nemám slov už nato ako nadradene sa chovas.
Neskutočné.Maj sa autorka
@doriiis Ked si chces z tohto urobit utok na svoju osobu, prosim. Ale rataj s tym, ze uplne mimo mojho nazoru, tym, ako vystupujes vseobecne v diskusiach pre vela zien vytvaras dojem, ze si nestastna a zavidis. Myslela som to tak, ze to mozes zmenit.
Chvalabohu som vo veku a faze života,keď mi je názor iných na moju osobu úplne ukradnutý.🤭
@doriiis hej každá si pôjde svojou cestou a preto uz asi desať strán sa s autorkou lucis a prajes jej všetko dobre a aj tak mas potrebu reagovať na každý jeden jej komentár 🤦♀️ cela diskusia nahovno ale to čo tu dnes predvádzate (bohuzial obe) je čistá mentálna atletika (tu tretiu nerátam ta ma očividne nejaký veľký problem v hlavičke)
@lienka.7 ....ale ja sa raz vydám.Netvrdim,že nie.Bude to oslava toho,že sme to spolu dali všetko.Svadba má byť oslavou lásky.A čo dokazuje lásku viac ako 20 spoločných rokov a toľko veci,čo sme spolu my prekonali? Raz to dáme.A keď nie,tak sa nič neudeje.V živote sme mali iné priority a ciele,ktoré sme si už splnili a plníme.
Keby som ho chcela osklbat,už je osklbany dávno.🫣

Toto tu uz zacina byt cista tragikomédia. tak ako nesuhlasim s autorkinou kravou nesuhlasim ani s tym ze ostatne su slepice a husicky. To je vporiadku akoze ?
Nuz co sa tyka tohto tak ju chapem. Ja som tiez tuzila po svadbe. Ale nie preto ze co mozem ziskat (titul pani manzelky, peniaze alebo kvoli viere alebo co). Chcela som specatit nasu lasku manzelstvom a chcela som rodinu. Asi som trapna ale takto to proste mam. A som stastna ako blcha lebo mam chlapa co to chcel rovnako. A vyslo nam to. V podstate uz na zaciatku sme si povedali co a ako. Nie je cas stracat cas. Dlho som bola sama a neviem si predstavit keby ma uz teraz moj manzel tahal za nos a natahoval to..Ano autorka deti nechce. Tym padom ano asi ma viac casu ako zena co chce. Ale podmienka svadby nie su deti. A zato ze ma asi viac casu ako zena co deti chce ma teraz cakat donekonecna ?mohla este cakat. A pitom co ? Nik nevie ako dlho tu bude. Cakala by cakala a mozno by to aj tak skrz nieco neprislo. Proste kazdy ma cca nejaku predstavj o tom ako chce aby vyzeral jeho zivot. Jasne nie vsetko sa da. Su situacie ktore neovplyvnime. Ale ked to chce a ide si za tym a co ? Niekto chce deti. Niekto nie. Vztah to bud vydrzi alebo nie. Ona nebola stastna tak sa rozhodla pre rozchod. Mala byt vo vztahu smutna ? Ano jasne. Mozno si dokaslala lasku svojho zivota kvoli svadbe. Ale tak jej rozhodnutie. Ona musi vediet. Svadba nie je zaruka stastia. Ale tak ako sa rozchadzaju zosobasene pary tak sa rozchadzaju aj tie bez svatby.. a tak ako su stastnw pary so svadbou su aj tie bez svadby a mozno este stastie... mozno by sa rozisli aj bez toho. V podstate jej vravite ze ak vztah fungoval tal ho zrusila len kvoli svatbe lebo ju chcela a tlacila na pilu. Lenze to vlastne aj on. Tym ze ju nechcel . Tak ako sa podvolit mohla ona mohol sa aj on predsa🤷♀️a opakovane ju natahoval. Tak to ukoncila. Toto inak je podla mna problem. Ze sa nevie vymacknut a vyplut to zo seba. Ze ju natahuje ako gumu od treniek . Opakovane. Ine pary sa rozchadzaju za uplne pi... su proste nekompatibilny.. a bud dojde ku kompromisu alebo sa niekto podda alebo sa rozidu. Svadba nie je zaruka nicoho. To suhlasim. A chapem ked niekto nema potrebu sa zenit ale takisyo aj chapem ked niekto po tom tuzi...
Moja sesternica sa rozisla s chlapom. Velmi dobrym
Boli stastni. Ale. On nechcel deti. Ona baba co jej tahalo na 30tku a tym padom tikali hodiny. Chcrla deti. Rozisli sa. Chyba ? Teraz je vydata a stastna a maju dieta. Nemuselo to takto skoncit. Ale mala stastie isla si tym a skoncilo. Mohla zostat s nim zmierit sa stym. Alebo cakat. Ale kolko ? Kym by to neslo ? Alebo ? Nik nevie. Tak ci onak nebola stastna. Teraz je.