icon

Nechcem ostať v spoločnej domácnosti s manželom

83lenka83
30. máj 2021

Ahojte, neviem čo ďalej so životom. Chcem aj nechcem Zotrvať v spoločnej domácnosti s manželom, niekedy je to fakt veľmi ťažké, vie ma neskutočne ranit ako napriklad dnes, mam narodky, všetko nachystané na oslavu a do toho on zapoti "bolo ti to treba?" A ja som mu odpovedala, že rok som nikde nebola a chcela som sa vidieť s kamoškami a ešte som dodala, že som to mohla poriesit ako on po minulé roky a zaplatiť si raut . Na to mi on odpovedal, že keď neviem používať cudzie slová tak nech sa nestrapnujem. Samozrejme, ze som si to vyhľadala na google a slovo raut som pouzila správne a ked som ho tým konfrontovala tak sa mi začal posmievat, že presne toto chcel docieliť a, ze on je šťuka v rybníku a ja som kapor, ktorého musí popohnat aby sa rozhybal. Veľakrát ma uraža a vysmieva sa mi, on ma VŠ ja len strednú . Neustále mi vykrikuje, že je všetko jeho, a nech si zaplatím so svojho (som na rodičaku) a pritom viem, že nechce aby som išla do prace. Ešte aj v tomto mi dáva podmienky, že musím zarobiť aspon 1500€ v čistom aby sa to oplatilo. Ja som mu už minule povedala, že mu kašlem na hlavu a on na to, že pôsobím lacno a preto o mňa majú záujem len indvidua, to mi odpovedal keď som mu povedala, že by som chcela zažiť lásku, rešpekt od partnera.

Strana
z3
saraxyz
30. máj 2021

@83lenka83 nevieš čo so životom? Máš dobrého učiteľa 😉 verím, že sa rozhodneš správne 😉

nikol873
30. máj 2021

podla mna tiez vies, co by si s nim mala spravit a poradim ti sprav to co najrychlejsie a bude ti isto lahsie

mia78111
30. máj 2021

@83lenka83 panovi manzelovi povedz ze je zakomplexovany trapko a dost pochybujem o jeho vysokoskolskom vzdelani. Povedz mu, ze aj nas pan minister financii ma VS a ako to vyzera. Takze na svete uz je fakt vsetko mozne. Na tvojom mieste by som si nasla pracu. Takto ta drzi pod krkom lebo si zavisla od jeho prijmu. Tym xhlapom drbe v dnesnej dobe. Do manzelskej poradne asi nebude chciet ist, pretoze sa citi ako frajer. U nas s manzelom je to opacne, ja mam VS a on ucnovku ale neponizujem ho preto. Neviem ci ti stoji za to ostavat s toxickym debilom, ktory si na tebe dviha ego, odmieta ti davat peniaze na domacnost.. Pokojnym hlasom by som mu povedala ( po tom co by som mala pracu) a mozno aj dojednany nejaky podnajom, ze bud sa spamata a zmeni presne konkretne veci, alebo sa bude z jeho hluposti radovat iny muz.

0silvia0
30. máj 2021

@mia78111 to si perfektne napisala👏

0silvia0
30. máj 2021

@83lenka83 zdviha si na tebe svoje ego a strasne mu to robi dobre. Cim teba viac ponizi, tym viac sa on citi dolezity. Smutne od cloveka, ktory je tvoj manzel a ma ti byt blizkym clovekom😏

dskjhfdlkdjhl
30. máj 2021

@83lenka83 On nie je stuka v rybniku, on je obycajny balvan, ktory Ta topi. Najdi si pracu a osamostatni sa, toto nie je clovek do spolocneho zivota.

vendulka80
30. máj 2021

Dlho si hľadala tohoto debila? Bol taky aj pred svadbou? Lebo podla mna sa musel takto drbnuty uz narodiť.

littlebubble
30. máj 2021

Je to zakomplexovaný debil ktorý si to vybíja na tebe aby sa cítil lepšie.Chce aby si sa cítila hlúpo a vedela, že môžeš byť rada, že o teba zakopol lebo teba by už nikto nechcel.

Je to energetický upír a manipulátor.Chce ťa presvedčiť o svojej pravde.Presne toto chce, aby si sa nijak nebránila a bola ticho a cítila sa menejcenne.

Takéto slová si nezaslúžiš od vlastného manžela a určite sa to nezmení.Títo ľudia sa časom ukážu a bude to len horšie.

83lenka83
autor
30. máj 2021

@vendulka80 sme spolu 16 rokov, stale bol taký cynický ale nejak som to potlačala a prehliadala, no syn ma už 8 rokov a začína sa chovať ku mňe rovnako a s tým sa vyrovnať neviem.

saraxyz
30. máj 2021

@83lenka83 ty seba ako vnímaš?

trixi12
30. máj 2021

na otázku, či ti to bolo treba, si sa mala spýtať naspäť, či ti bolo treba takého deb°la ako je on. Vykašli sa naňho, si hladká ego lebo vie, že s jeho podmienkami nemáš na výber. Btw ja mám tiež vyššie vzdelanie ako môj partner, v živote by som ho za to neponižovala alebo mu nedávala podmienky, že koľko má zarobiť. No a to ešte synovi dáva pekný príklad do života, hádam nechceš z dieťaťa vychovať takého istého vola.

aurorastone
30. máj 2021

@83lenka83 preč od neho, toto psychické deptanie z jeho strany sa bude už len stupňovať, si mladá atraktívna, nemusíš si zničiť pri nom aj zvyšok života, určite Ti bude bez neho lepšie, ja by som toto dlho nevydržala stále počúvať aká som na nič, ved to musí byť riadny zahul na psychiku 😪

missviolet
30. máj 2021

Toto co opisujes je gaslighting. Ked ta partner zneistuje, az si nutena overovat si veci ci tak naozaj su. Povysuje sa nad teba, neberie ra ako rovnu, chce ta cez financie kontrolovat, aby si od neho bola zavisla. To je tak vela varivnych signalov... je mi to luto, ale on je manipulator a toho nezmenis. Verim ze vies co je najlepsia volba

pribinak
30. máj 2021

@83lenka83 prečo nepracuješ?

mia78111
30. máj 2021

@83lenka83 nuz, takto to je. Akurat som vcera o tom pocuvala prednasku. Bud preberie tvoj vzorec teda ze bude taky utiahnutejsi, alebo jeho, ze bude ako otec. Byt tebou, podala by som ziadost orozvod a ziadala syna doosobnej starostlivosti, dosudu. Pocitaj s tym, ze kedby simu oznamila zeides od neho, robil by ti napriek cez syna.

mia78111
30. máj 2021

@83lenka83
P. S ja zo svojou povahou a dost silnou intuiciou, by som mu v nestrazenej chvili pozrela mobil. Toto zvyknu robit muzi, ak maju na niekoho zalusk.

83lenka83
autor
30. máj 2021

@pribinak nepracujem od svadby, tj 10 rokov, nechcel aby som pracovala. Robim doma torty pre známych, pomahala som mu keď potreboval v práci a starala som sa o rodinu.

pribinak
30. máj 2021

@83lenka83 zamestnaj sa nirmalne, budeš medzi ľudmi, rozšíriť si obzor, zvýšiš svoju sebahodnotua hlavne nebudeš závislá na jeho peniazoch (keď sa už takto k tomu stavia)

A on sa bude musieť naučiť že servis v domácnosti nie je len tak, samozrejmosťou

bloger
30. máj 2021

@83lenka83 Ahoj v prvom rade by som ti chcel pogratulovať k narodeninám všetko najlepšie je to pre mňa nepochopiteľné že ťa takto uráža a ponižuje na vzdelaní až tak veľmi nezáleží mal by ti byť oporou a ľúbiť ťa nie ponižovať verím že sa rozhodneš správne a uvedomíš si svoju hodnotu toto ti veľmi ubližuje

83lenka83
autor
30. máj 2021

@saraxyz ja ani neviem, z jednej strany som vďačná Bohu, že mám konečne rodinu no z druhej strany si neviem predstaviť žiť takto ešte ďalších 30 rokov. Z domu som odišla v 18 koli otcovi, ktorý je alkoholik. U mami podporu nemám, ona ma sama so sebou dosť problémov.

83lenka83
autor
30. máj 2021

@bloger ďakujem

pribinak
30. máj 2021

@83lenka83 jedno dieťa má 8 a to druhe?

janka_23
30. máj 2021

@83lenka83 tak takýchto co si honia ego na žene, ponizuju ju atď mam najradšej. On mu si byť riadne zakomplexovany. A moja rada pre teba? Utekaj od neho co najrýchlejšie a najďalej kým z teba neurobí psychickú trosku. Takto veru vzťah vyzerať nema

brita
30. máj 2021

@mia78111 Pekne si to napisala a mas pravdu.👍

brita
30. máj 2021

@mia78111 Mia,ty si perfektna,presne toto je ono.Urcite bude v tom niekto dalsi.👍

83lenka83
autor
30. máj 2021

@saraxyz ja si pripadám neschopne, viem čo a ako urobiť , viem, že by som našla v sebe silu lebo znášať toto 16 rokov a nezblaznit sa je fakt úspech 😀 , pamätám si, že v predošlých vzťahoch som bola ja ta, ktorá robi rozhodnutia a ked som začala chodiť s manželom tak mi vyhovovalo, že on ma vedie, že nemusím plánovať a tak.... len to zašlo veľmi ďaleko. On si mohol ísť kam len chcel, nikdy som ho neobmedzovala a on mi povedal, že on ma nikam nepustí lebo som nešťastnik a na mňa aj záchod spadne a že na mňa musí dávať pozor, pustil ma do Prahy s tým, že je to blízko a keby som potrebovala pomoc tak sa vie rýchlo dostať ku mne. Ja som mu zatrhla posledne výlety s tym, ze som sa dozvedela, že tam vystrajaju somariny a po pol roku mi povedal, že koli mne nemá kamaratov, že ho obmedzujem . Povedala som mu, že vonku nech ide hocikedy ale nie na 3 týždne Thaisko alebo Las Vegas. Mne robí scény aj keď idem na letnú terasu cez deň na kávu, nechce mi postražit maleho (19mesiacov). Ked chcem ísť do fitka tak vtedy nie je problém, postrži hocikedy. Ja už fakt neviem, či to robí naschvál alebo mu prepína.

83lenka83
autor
30. máj 2021

@pribinak 19 mesiacov

saraxyz
30. máj 2021

@83lenka83 výpis sa na papier, ako sa vidíš. A uvidíš, či je to vnímanie cez manžela. Postavila si rodinu na 1.miesto? Ty si kde? Na ktorom mieste?

mia78111
30. máj 2021

@83lenka83 mam dost silnu intuiciu. Mne z toho vasho vztahu vyplyva, ze tvoj manzel je financne dobrezabezpeceny preto, je si tebou tak isty. Myslim ze mozno zvazujes, ci odist a mat potom tazsi zivot s menej peniazmi plus riskovat, ze ti bude chciet zobrat syna. Vnutorne este si myslim, ze nie si rozhodnuta. A myslim, ze budes schopna od neho odist, ked ti pride do zivota iny muz. Kazda zena ma rada, ak ju muz vie financne zabezpecit, takze to chapem.
Je to len na tebe, ako sa rozhodnes. Tvoj muz, si myslim ze potrebuje zenu ktoru moze "obdivovat". Takze mozno by sa to dalo dokopy, ak by si mu dala dovod k obdivovaniu, nasla si pracu, bola tak trosku rebelka.

saraxyz
30. máj 2021

@83lenka83 obávam sa, že mu neprepina. On taký bol, iba si to prehliadala.ja som to zažila. Vieš kto má zachránil? Jeho milenka😉 prevalenie nevery. Pád na samé dno. A som im obom za to vďačná. Ukázali mi, kde robím chyby vo vzťahu k sebe samej

Strana
z3