Nedokážem komunikovať s niektorými ľuďmi
Ja viem že chýba je na mojej strane som si toho vedoma, Ale zaujímalo by ma či sa nájde ešte niekto kto to má podobne ako ja. Pri niektorých ľuďoch proste nedokážem komunikovať , cítim sa za to úplne hrozne ako nejaký mimozemšťan čo nedokáže nič povedať ale ja neviem, proste mne osobne strašne vadí keď sa stretnem s nejakým človekom a on sa má na nič neopýta a keď už ja naberiem tú odvahu že niečo poviem tak väcsinou nepríde žiadna odpoveď. Napríklad poviem že aký som mala deň a druha osoba mlčí nič na to nepovie, pritom mne by stačilo aj prikyvnutie alebo nejaký signál že ho to zaujma, ak chápete čo myslím. Nemám to tak pri všetkých ľudí u niektorých mi to tak nevadí keď neodpovedia (lebo tak je jasné že nie na všetko sa odpovedať dá) ale už som sa stretla s viacerými ľuďmi ktorí akoby vôbec nemali záujem sa so mnou rozprávať a ja mám potom pocit že hocičo poviem ich otravuje alebo nezaujíma alebo im príde divné. Najhoršie je že potom mi povedia niečo na štýl: Veď ty skoro vôbec nič nehovoris to si vždy taká? Napríklad ja keď sa s niekým stretnem vždy sa ho opýtam aspoň nejakú otázku ktorá má zaujíma alebo keď mi dotyčný hovorí nejaký príbeh tak dávam najavo že počúvam a keď odpovie tak aspoň prikyvnem alebo niečo. Príde mi to strašne zvláštne že niektorí ľudia toto vnímajú asi úplne inak a čakajú že ja začnem sama od seba rozprávať o niečom a nebudem čakať ani odpoveď, ja mám potom vždy taký pocit že hovorím úplne nezmysly a že ten človek si v hlave o mne hovorí že ako som divná. O tomto som sa už rozprávala s ostatnými a každý to vníma trošku inak niektorí mi povedali že to si ja len namyslam. Tak ako to máte vy?
@anonym_autor "už som sa stretla s viacerými ľuďmi ktorí akoby vôbec nemali záujem sa so mnou rozprávať a ja mám potom pocit že hocičo poviem ich otravuje alebo nezaujíma alebo im príde divné"......... ja som sa tak tiez citila!!! A vies co som zistila?
Ze oni proste iba myslia viac na seba. Nehovorit hned o sebe, ale povzbudit ich nech oni kecaju a
byt dobrou posluchackou, to sa mi osvedcilo. Niektori potom len vyuzivaju mna na vyrozrpavanie sa a nevedia vypocut mna, ale to je ich chyba. Ja som si nasla ludi, co vypocut vedia a chcu, aj ked je ich menej, a vacsinu ludi najskor
otestujem, tak, ze necham hovorit ich. Pytam sa ich na veci, ktore bavia ich, nie mna.
"Najhoršie je že potom mi povedia niečo na štýl: Veď ty skoro vôbec nič nehovoris to si vždy taká?" ... to su
iba hlupe reci. Aky nezdvorily clovek ze ta komentuje. Ved si sa nepytala na jeho nazor, nie?
Namiesto rozpravania davaj otazky.
"A ako si sa pritom citila?"
"A co ta este bavi?"
A potvrdzuj ludom pocity:
"To si sa musel citit nahnevany!"
"To si sa musela ale tesit!"...
ludia to maju radi. oni chcu byt doleziti. Das im pocit, ze boli pochopeni a vypocuti.
A ti,
co su ozaj kvalitni, ti to oplatia a vypocuju aj teba,. a niektori ostanu nevychovani a sebecki, ale to nie je tvoj problem 😎
naozaj vidim, ze jediny problem je v tom, ze sa potrebujes trosku viac mat rada a nebrat vazne druhych. Ludia hlupo povedia hocico a myslia hlavne iba na seba, to je vsetko. ❤
Nie s každým si mám čo povedať a nesnažím sa o to na silu... prečo by som sa stretávala s niekým, kto sa ani nepýta, ani neodpovedá? a ak sa stretneme náhodou, napríklad v MHD, tak niekedy sa úplne stačí pozdraviť a ďalej si cestovať po svojom
Áno🫡
A musíš sa s nimi rozprávať? Nestačí pozdraviť a ísť ďalej?
Nie, nemusíš sa stretávať a rozprávať s ľuďmi, s ktorými si nemáš čo povedať.
Sú ľudia, ktorí z duše neznášajú small talky, ktoré ti nič nedajú, len ti uberajú energiu. Spýtať sa niekoho aký mal deň je veľmi riskantne, lebo su ľudia, ktorí nevedia kedy dost a okrem toho, aký mali deň ti vyklopia za 4 minúty celý životopis.A keď by som mala takéto kolečko absolvovať s každým, koho stretnem tak zbohom zdravý rozum.
@anonym_autor "už som sa stretla s viacerými ľuďmi ktorí akoby vôbec nemali záujem sa so mnou rozprávať a ja mám potom pocit že hocičo poviem ich otravuje alebo nezaujíma alebo im príde divné"......... ja som sa tak tiez citila!!! A vies co som zistila?
Ze oni proste iba myslia viac na seba. Nehovorit hned o sebe, ale povzbudit ich nech oni kecaju a
byt dobrou posluchackou, to sa mi osvedcilo. Niektori potom len vyuzivaju mna na vyrozrpavanie sa a nevedia vypocut mna, ale to je ich chyba. Ja som si nasla ludi, co vypocut vedia a chcu, aj ked je ich menej, a vacsinu ludi najskor
otestujem, tak, ze necham hovorit ich. Pytam sa ich na veci, ktore bavia ich, nie mna.
"Najhoršie je že potom mi povedia niečo na štýl: Veď ty skoro vôbec nič nehovoris to si vždy taká?" ... to su
iba hlupe reci. Aky nezdvorily clovek ze ta komentuje. Ved si sa nepytala na jeho nazor, nie?
Namiesto rozpravania davaj otazky.
"A ako si sa pritom citila?"
"A co ta este bavi?"
A potvrdzuj ludom pocity:
"To si sa musel citit nahnevany!"
"To si sa musela ale tesit!"...
ludia to maju radi. oni chcu byt doleziti. Das im pocit, ze boli pochopeni a vypocuti.
A ti,
co su ozaj kvalitni, ti to oplatia a vypocuju aj teba,. a niektori ostanu nevychovani a sebecki, ale to nie je tvoj problem 😎
naozaj vidim, ze jediny problem je v tom, ze sa potrebujes trosku viac mat rada a nebrat vazne druhych. Ludia hlupo povedia hocico a myslia hlavne iba na seba, to je vsetko. ❤
@anonym_5c6d3d no toto za mňa sa dá tak pri prvých stretnutiach čím castejsie sa ale stretávame tým mi dochádzajú otázky a niekedy tá druhá osoba ani nehovorí o sebe
Nie s každým si mám čo povedať a nesnažím sa o to na silu... prečo by som sa stretávala s niekým, kto sa ani nepýta, ani neodpovedá? a ak sa stretneme náhodou, napríklad v MHD, tak niekedy sa úplne stačí pozdraviť a ďalej si cestovať po svojom
@anonym_9ac3a1 no veď jasné ale keď to sú takí ľudia s ktorými sa stretávam často napr u mňa je to kvôli práci a aj v rodine
A musíš sa s nimi rozprávať? Nestačí pozdraviť a ísť ďalej?
@thereisabear no ako kedy ale keď nastane situácia že sme spolu v jednej miestnosti dlho tak už je to asi také ocakavajuce? Hlavne ja napríklad cítim nátlak z tej druhej strany v prípade mojej rodiny
Sú ľudia, ktorí z duše neznášajú small talky, ktoré ti nič nedajú, len ti uberajú energiu. Spýtať sa niekoho aký mal deň je veľmi riskantne, lebo su ľudia, ktorí nevedia kedy dost a okrem toho, aký mali deň ti vyklopia za 4 minúty celý životopis.A keď by som mala takéto kolečko absolvovať s každým, koho stretnem tak zbohom zdravý rozum.
@doriiis smalltalky nemám rada ani ja, len napríklad s kamarátkami to tak nejako prirodzene ide. Napríklad ona povie aký mala deň čo sa jej prihodilo alebo ja neviem aký videla film hocičo a ja na to nadviažem ale cítim z jej strany že počúva že ju to zaujma a že jej dáva zmysel to čo hovorím.
@anonym_9ac3a1 no veď jasné ale keď to sú takí ľudia s ktorými sa stretávam často napr u mňa je to kvôli práci a aj v rodine
@anonym_autor s rodinou, s ktorou nemáme spoločnej témy alebo sa necítim v ich prítomnosti príjemne sa nepozývame moc na návštevy a už vôbec nie na stretnutia 1 na 1, kde by bolo nevyhnutné udržiavať konverzáciu a pri tých, s ktorými sa cítim príjemne nemáme problém spolu tráviť čas aj potichu... kolegov mám fajn a vieme pokecať, ale tiež nie je vždy nálada a chuť a kľudne sú dni, kedy sme proste ticho... keď ti človek neodpovedá, nereaguje, asi nemá úplne chuť sa rozprávať a ten tlak a očakávania, že treba niečo hovoriť si vytváraš skôr sama... raz som takto išla s kolegom, s ktorým nemáme moc spoločného cestu BA-KE, sem tam sme niečo prehodili, ale inak sme boli ticho a bolo to úplne okej myslím pre obe strany
Chápem ta, presne to iste si všímam ja a mna to aj serie niekedy, keď sú to ľudia s ktorymi by sme mohli mať uz nejaké vzťahy...ide o to ze väčšina ľudí to nerieši a väčšina ludi chce rozprávať o sebe a nemyslia na to tak ze by mal byť rozhovor vyvážený a každý sa niečo opýtať, reagovat, odpovedať ..trepnu co im napadne a neriesia ..ale vieš co ? Ja som si nasla okruh ludi - rodina a priatelia ktorí sú presne takí ze mi to vyhovuje : aj sa vedia opýtať, aj pocuvat, aj reagovat , nielen si točia svoje a tupo na teba zizaju..
@anonym_5c6d3d no toto za mňa sa dá tak pri prvých stretnutiach čím castejsie sa ale stretávame tým mi dochádzajú otázky a niekedy tá druhá osoba ani nehovorí o sebe
@anonym_autor nuz, tak to nie je tvoja zodpovednost. na dialog su vzdy dvaja.
je to 50% na tebe ale 50% na druhom.
Ked nemas zle umysly, ked neponizujes, neurazas, iba slusne skusas pocuvat, pochopit, viest dialog, tak sa nemas za co hanbit. Ved nikomu neublizujes. A ked ten druhy zatichne, tak
je to aj jeho volba, mozno sam nerad hovori, ma zly den, alebo mozno sa akurat podobas na jeho byvalu frajerku... dovodov moze byt vela, ale niesu tvoj problem, mas pravo ukoncit teda rozhovor a prijemne si fantazirovat o nejakej svojej oblubenej teme. Clovek je silnejsi, ked sa naucit byt stastny a spokojny aj sam so sebou.
@doriiis smalltalky nemám rada ani ja, len napríklad s kamarátkami to tak nejako prirodzene ide. Napríklad ona povie aký mala deň čo sa jej prihodilo alebo ja neviem aký videla film hocičo a ja na to nadviažem ale cítim z jej strany že počúva že ju to zaujma a že jej dáva zmysel to čo hovorím.
@anonym_autor to znie ako kvalitna kamaratka. s takymi ludmi dobry vztah pestuj, a netrap sa s tymi, s ktorymi to nejde. Vzdy je zodpovednost na oboch stranach, ci rozhovor ide.
Nemám síce ten istý problém, ale podobný. Asi sú to jednoduchší ľudia, s takými je ťažko. Takto to vyzerá keď človek nie je podľa ich predstáv a ani nemusí byť! Chcú sa baviť, nesmieš byť ticha. Chcú trepať v jednom kuse, musíš počúvať. Všetko sa točí okolo nich. Buď neutrálna, nesnaz sa a začnú sa snazit oni. Ak by sa nesnažili, tak prečo by si sa ty mala? Čo si horšia?
Chápem ta, presne to iste si všímam ja a mna to aj serie niekedy, keď sú to ľudia s ktorymi by sme mohli mať uz nejaké vzťahy...ide o to ze väčšina ľudí to nerieši a väčšina ludi chce rozprávať o sebe a nemyslia na to tak ze by mal byť rozhovor vyvážený a každý sa niečo opýtať, reagovat, odpovedať ..trepnu co im napadne a neriesia ..ale vieš co ? Ja som si nasla okruh ludi - rodina a priatelia ktorí sú presne takí ze mi to vyhovuje : aj sa vedia opýtať, aj pocuvat, aj reagovat , nielen si točia svoje a tupo na teba zizaju..
@anonym_444ef2 no veď to že mňa to stve lebo mám pocit že chýba je na mojej strane a že keby to tak nevnímam už by sme dávno mali omnoho lepšie vztahy
Nemám síce ten istý problém, ale podobný. Asi sú to jednoduchší ľudia, s takými je ťažko. Takto to vyzerá keď človek nie je podľa ich predstáv a ani nemusí byť! Chcú sa baviť, nesmieš byť ticha. Chcú trepať v jednom kuse, musíš počúvať. Všetko sa točí okolo nich. Buď neutrálna, nesnaz sa a začnú sa snazit oni. Ak by sa nesnažili, tak prečo by si sa ty mala? Čo si horšia?
@1gramofon no veď toto že oni sa občas aj snažia len proste ja mám neustále pri nich pocit že ich to nezaujíma už to mám tak nejak zafixované, ešte keď mi niekto povie že som čudná alebo tichá tak to sa potom so mnou vezie každý krát čo som s tým človekom, mám potom pocit že už ma vidí iba takú a že hocičo poviem spravím to nezmení alebo zmení k horisemu
Áno, niektorí ľudia dokážu kvákať len o sebe a keď niečo začnem hovoriť ja, buď na to nepovedia nič alebo mi rovno skočia do reči a začnú hovoriť o niečom úplne inom, dávajú najavo nezáujem, vytáča ma to
@anonym_autor Ahoj autorka, nechod na kvantitu, ale na kvalitu ludi. Rozpravaj sa s tymi, kde aj citis od nich feedback. Ved to co popisujes je ako keby si sa rozpravala s nejakymi mumiami, ty kecas a oni zatial v myslienkach totalne inde a nereaguju. Kdekolvek si - ci uz vo vytahu so susedou, v praci s kolegynou ci inde, ty niesi povinna po skusenostiach,ze nereaguju s nimi vyvijat konverzaciu. A ked sa ta opytaju otazku, ci si vzdy taka ticha, tak im povedz,ze ticha niesi, ale uz si vyberas ludi, ktorych realne zaujima co im hovoris, alebo aspon odpovedaju. Tymto im das trocha po nose, lebo tí viac chapaví zistia, ze sa tak zachovali a druhy krat to bude lepsie, a tí menej chapaví alebo takí co sa nezmenia to zas vezmu jednym uchom dnu, druhym von, ale uz aspon budu vediet tvoj postoj a nemusis s nimi viac taketo jednostranne "konverzacie" opakovat🙂 Clovek si moze vyberat s kym sa bude realne bavit, a ty sa bav s tymi, co mas pri nich dobre skusenosti🙂
Keby sa snažili tak reagujú pri rozhovore a nepýtajú sa či si stále taká ticha ešte aj keď hovoríš! Motýlik ti poradila dobre. Ak im odpovieš, že hovoríš s ľuďmi ktorý aj reaguju, takže to nie je monológ, tym ich odkuris pekne späť. Mám dojem, že ty nechces alebo nevieš pochopiť, že nie si horšia, divná, tá v ktorej je chyba. Ľudia to vnímajú a podľa toho sa aj správajú. Je to na tebe. My ti tu môžeme radiť, ale ak to nechceš prijať nič sa nezmení.
Keby sa snažili tak reagujú pri rozhovore a nepýtajú sa či si stále taká ticha ešte aj keď hovoríš! Motýlik ti poradila dobre. Ak im odpovieš, že hovoríš s ľuďmi ktorý aj reaguju, takže to nie je monológ, tym ich odkuris pekne späť. Mám dojem, že ty nechces alebo nevieš pochopiť, že nie si horšia, divná, tá v ktorej je chyba. Ľudia to vnímajú a podľa toho sa aj správajú. Je to na tebe. My ti tu môžeme radiť, ale ak to nechceš prijať nič sa nezmení.
@1gramofon máte pravdu a uvedomujem si to len pre mňa je neskutočne ťažké sa s nikým prestať bavit ani neviem prečo úprimne, možno z časti aj kvôli tomu že ja napriek tomu že väcsinu času je to takéto tak je tu to malinke percento kedy rozhovor je úplne normálny a príjemný no len to je fakt zriedka a zároveň má síce nepočúvajú ale veľa krát mi hovoria také že veď ja ťa mám rada alebo že ešte že ťa mám alebo mi niečo kúpia urobia radosť... Ja viem žeto je o ničom a zbytočne ale mne je to hrozne ľúto neviem asi by som si to ťažko len tak odpustila keby ich proste odstrihnem aj napriek tomu ako sa chovajú ich mám stále rada. Ale určite im poviem o tomto ako sa cítim a uvidím ako budú oni reagovať podľa toho sa budem musieť rozhodnut
Nechce sa mi veriť, že ak ti toto hovoria, darčeky ti kupujú, tak sa ťa zároveň pýtajú čo si stále taká ticha. To sa opýta niekto kto ťa nepozná,.nevidí tá často.
Ak to tak je, možno to myslia zo srandy. Nie som tam tak neviem. Si dospelá, mala by si reálne vedieť čo sa okolo deje.
A si dospela? ;D Lebo toto riešiť a nerozumieť.. nejak nechápem. A kde tých ľudí toľko stretávaš?! ;D
Nechce sa mi veriť, že ak ti toto hovoria, darčeky ti kupujú, tak sa ťa zároveň pýtajú čo si stále taká ticha. To sa opýta niekto kto ťa nepozná,.nevidí tá často.
Ak to tak je, možno to myslia zo srandy. Nie som tam tak neviem. Si dospelá, mala by si reálne vedieť čo sa okolo deje.
@1gramofon to sa ťažko opisuje taký vzťah keď to nezažijete asi to je ťažko pochopiť, tie darčeky mi dáva rodina nie kolegovia takže meno to zasa až také neuveritelne nepride
A si dospela? ;D Lebo toto riešiť a nerozumieť.. nejak nechápem. A kde tých ľudí toľko stretávaš?! ;D
@ivangeline áno som dospela, a ja asi nejak nechápem vašej správe ?😅 Že čo ste sa snažila mi povedať
Píšes to tak, že ti nie je poriadne rozumieť. Keď nenapíšeš kto ti dáva darček, komentujúci nemôže vedieť koho tým myslis. Kolegovia? Rodina? Treba upresniť o čo ide inak nemá zmysel o tom pisat
@anonym_autor sú ľudia, kt.su nám sympatickí viac, oni menej. A sú ľudia, s kt.sa vieme rozprávať, s inými nevieme.
Ja tvojmu prispevku vobec nerozumiem. S ludmi, s ktorymi si nemam co povedat alebo mi nesedia, sa nerozpravam. Nenadvazujem konverzaciu a ked sa nahodou pokusaju oni, odpoviem tak, aby som ju nerozvijala. A je mi to uprimne jedno. Uz som dost velka na to, aby som si chranila svoju osobnu zonu a nerobila nieco len preto, aby som sa zapacila inym. A uz duplom nie takym, o pozornost ktorych nestojim.

@anonym_autor čo?