icon

Nedokážem zabudnúť na bývalého

28. okt 2022

Mám úžasného priateľa a krásu dcérku. Stará sa o nás, nemôžem mu nič vytýkať a ľúbim ho ale nedokážem zabudnúť na bývalého priateľa. Bola to prvá láska, ktorá nedopadla najlepšie. Bolo tam z jeho strany podvádzanie a citové vydieranie. Trvalo to skoro 4 roky. Problém je ale ten, že sa nedokážem odpútať. Je to uz 5 rokov a ja na nho stále myslím, sníva sa mi o ňom, čakám či mi napíše, či ho niekde stretnem a podobne aj ked viem, že ten vzťah nikdy nemal a ani v budúcnosti by nemal význam. Som z toho už zúfalá, neviem čo mám robiť. Trápi ma aj uzkost a panické ataky a myslím, že to môže mat spolu súvis. Prosím poraďte, ako sa odpútať. Psychológa budem navštevovať od budúceho roka, skorší termín nemal. Lieky na uzkost beriem

Strana
z2
h2
28. okt 2022

Čím to je, že čím väčší hajzel je chlap, tým ho žena viac miluje, nevie naňho zabudnúť, neustále naňho myslí, hoci už má druhého, ktorý je dobrý, milý, slušný, milujúci, v živote by jej neublížili... a teda nudný a nezaujímavý?! Čo robí týchto blbcov takými neodolateľnými?!

pralinka25
28. okt 2022

@h2 presne toto sa pytam aj ja. hlavne v praci kde dochadzam do kontaktu aj s tymto. je to fakt zaujimavy fenomen

andrejka2424
29. okt 2022

@h2 Podľa mňa veľa ľudí má za sebou vzťah s niekým výnimočným. Mne sa napríklad sníva s ex, s ktorým som prežila asi 2 mesačný pre mňa intenzívny vzťah, predstavil ma svojmu otcovi, stavali sme vzdušné zámky ,bývali sme spolu, chémia fungovala na 200 % a potom proste prestal chodiť z práce domov. Doteraz neviem, prečo to skončilo...a to je asi ten problém. Vtedy to bola taká facka, že som ani dôvod nechcela vedieť. Ale teraz je to už 13 rokov. Mám dieťa, manžela, ktorého by som nevymenila za nikoho na svete...a predsa.Jeden krát som ho stretla,asi pred 2 rokmi. Myslela som že mi srdce vyletí.Sú obdobia, keď ani spať nemôžem, lebo na neho myslím. Možno mi chýba fyzicky, neviem... Ale potom je obdobie, že aj pol roka zabudnem. ...Ale zase nemám pre to žiadne depky. Len tie fantázie občas prídu a tam to aj končí.

raiper34
31. okt 2022

5 rokov, wow... To sa už fakt teším, ja to prežívam ako chlap 3/4 roka a je to ako píšeš, neustále sny o nej, myšlienky... Aj keď ten vzťah nebol vôbec zdravý a ukončil som to ja... Druhá vec, že ja sa nedokážem ani vo vzťahoch po tom nejako posunúť... A spustili sa mi depresie, úzkosti a pocity nezmyselnosti života, až tak, že pomaly rozmýšľam nad najhorším..

andrejka2424
31. okt 2022

@raiper34 Nebála by som sa v tvojom prípade vyhĺadať bez hanby psychológa.Pomôže ti to spracovať v sebe.

raiper34
31. okt 2022

@andrejka2424 to je práve to, že ja som chodil, ale nikam to neviedlo... Kebyže viem čo by mi pomohlo, tak to hneď urobím..

layla123321
31. okt 2022

@raiper34 možno treba zmeniť psychológa, ja som si s tou mojou prvou tiež nesadla a nikam to neviedlo

andrejka2424
31. okt 2022

@raiper34 klin sa klinom vybíja.Dať šancu novej láske.Porozmýšĺať,či niečo patologické vo vzťahoch nerobíš aj ty a ak áno,tak sa to snažiť zmeniť.Váźiť si a milovať sám seba a až potom si ťa môže vážiť a milovať iný človek.Na tie najväčšie lásky človek nezabudne nikdy.Ale pre niečo to takto dopadlo.Tá pravá niekde na teba čaká.Ži dnes,uviazol si v minulosti...to nikam nevedie. Sme tu príliš krátko na svete aby sme strácali čas stroskotanými vzťahmi.

andrejka2424
31. okt 2022

@raiper34 Inak ak budeš pred partnerkami spomínať na ex a ukážeš,ako si z toho rozchodu v prdeli,tak to odradí každú,ktorá má aspoň trochu sebaúcty.Z vlastnej skúsenosti.Raz som s takým chodila,čo mal v hlave bývalú.Rozišli sme sa bez emócii a beriem ten vzťah ako krok vedĺa.Zbytočný. 🙂...Vlastne mi je ho ĺúto, baník,chlapisko,ale usmoklený a sebaĺútosť na rozdávanie.Toto fakt ženy nechcú.

raiper34
1. nov 2022

@andrejka2424 spomínať pred partnerkami ex sa podľa mňa nemá. Akože načo vyťahovať pred niekým minulosť? Ja som uzavretý človek, svoju bolesť pred ľuďmi skrývam.. Občas ma to síce dobehne u rodičov... Ale inak ako žijem sám, tak vlastne nikto moc netuší ako mi je blbo. Nepotrebujem mojou bolesťou nakladať ešte ďalším.

samik88
2. nov 2022

Asi naozaj najlepšia rada je vymazať ho zovšadiaľ ,poprípade aj zablokovať aby sa ti nikde nepripomínal. Ak bývate v rovnakom meste či dedine a stretávate sa aj náhodne je to horšie. Lebo určite platí "Zíde z očí ,zíde z mysle" . To je ako keď ti umrie niekto blízky ,veľmi ťa to bolí ,ale časom myslíš na neho menej . Ty si už inde ,máš rodinku ,venuj sa jej ,hlavne dcérke a nebudeš mať ani toľko času na neho myslieť.

nikolka1986
2. nov 2022

Nemáš priateľov? Si samotárka? Nevieš si nájsť nového? Lebo inak si neviem vysvetliť prečo by si 5 rokov smútila. Veď tak nesmúť, ži ďalej svoj život, tých 5 rokov si mohla prežiť inak, či ideš smútiť ďalších 5?

julia1111
2. nov 2022

Aj ja myslim na svojho byvaleho. Aj ja som ho velmi milovala a tiez ma klamal a ponizoval. Potialto to mame rovnake. Odlisne ale je, ze ja som s nim mala dieta, on sa o syna nestaral, vychovala som ho sama. (To by si asi nechcela). Teraz som starsia, mudrejsia, syn je dospely a ja myslim na svojho byvaleho, ci aj on zmudrel, dospel, ci by bol zodpovednejsi, ci by to teraz medzi nami klapalo a tak... a potom sa mu pohrabem vo facebookovom ucte a vidim, ze urcite nie. Tak si zijem teraz svoj pokojny a spokojny zivot a tesim sa, ze nemam starosti, ako sa striast nezodpovedneho chlapa. Tebe drzim palce a verim, ze to dokazes prekonat a sice si to mozno ponesies este dlhy cas so sebou, ale nie ako bremeno, ale ako posilnenie a ponaucenie.

fotoarch
2. nov 2022

Takto ..... vseobecne sa da povedat ze aj toxicky vztah je vztah .. A ten si mala. ... Teda boli aj pekne chvile aj hlboky vztah to bol ... Ja vidim rozseknutie toho gordickeho uzlu v tom, ze KAZDY toxicky vztah ( niesi aprva ani posledna ) je o tom , ze sa vzajomne POTREBUJETE .. Napriklad - tyran a obet .. Submisivny a dominantny partner a ine typy .... Cize , podla mna niezialis za vztahom , nie nebola to velkolepa laska ... Ale ta dynamika, co si zazila, ti niekde vo vnutri vyhovovala - podvedomie je niekedy svinka a ani netusim preco ... Ked , zistis v com ta doplnal, co ti ten toxicky vztah daval, preco si potrebovala toxicky vztah , ked si v nom bola, tak zabudnes ... Pochopis SA , pouvazujes, zmazes , zabudnes .... Ja napriklad som zistila ze ex a ja - bol syndrom kacicky ... Upla som sa naneho , chorobne ... Doplnal ma ... Dnes ho nepotrebujem a zrazu je z hlavy prec. Z milovaneho aj ked s chybami , z toxickeho vztahu aj ked v zaciatkoch sa stal v mojej hlave vtip , na ktorom sa smejem..etapa zivota to len bola ... Takze ked ta gniavy , nepozeraj na neho ako poloboha , ale preco jeho spravanie, jeho crty ta uspokojovali ...

poopsie
2. nov 2022

Mne sa tiež snívalo o bývalom ale mne pomohol jedine čas, už je to vyše 10 rokov čo sme sa rozišli, viem o ňom len toľko, že už je ženatý... A už sa mi snívajú krásne sny s manželom, lebo sme spolu už nádherných 8 rokov(v poslednom nám kúpil iný dom 🙈)... Zozačiatku to vždy so mnou pohlo, takže úplne ťa chápem.. Možno napíš list a spál ho, uľaví sa ti...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
2. nov 2022

@h2 vraj hajzel má viac mužských hormónov, asi testosterónu a tým viac "vonia" ženám, ktoré majú zas veľa ženského hormónu.

h2
2. nov 2022

@zmrzlinka2021 Môže byť. Fakt to tu (a nie len tu) vidím často. ☹️

zmrzlinka2021
2. nov 2022

@h2 proste alfa samec + vplyv romantických seriálov a kníh, kde z hajzla sa vykľuje hrdina celého príbehu

nelililink
8. júl 2023

Ahoj, tvoj problem mi je velmi blízký, ak chceš ozvi sa mi do správy

vorkola
27. sep 2025

@anonym_autor Ked je koze, dobre isla tancuvat na lad,vask hned zahod myslienky trebars upratovanim cvicenim , citanim ,,najlepsie je robit v zahrade,to je najlepsi relax

Strana
z2