icon

Nedorozumenia s manželom

patricia_11111
26. júl 2025

Dobrý deň, neviem ako pomenovať tuto diskusiu ale chcela by som názor nestranných ľudí. S manželom sme spolu 9 rokov, z toho manželia 7 rokov. Mame dve deti 2 a 4 roky. Pre predstavu. Myslela som, že je ten pravý, ten ktorý mi rozumie, že sme na jednej vlne ako sa povie. Ale po case možno po príchode deti sa naše názory na iste veci začali rozchádzať. Najmä čo sa jedna jeho rodičov a kamarátov. Jeho rodičia sa somnou vôbec nebavia. Nemám s nimi žiadny vzťah. Ignorujú ma. Viem, že spravil chybu, že to mal riešiť hneď na začiatku. Ale človek to nerieši hlavne nie keď chodí do práce a mysli si, ze keď prídu deti všetko sa zmení na dobré ale nestalo sa tak. Nemajú vzťah ani s našimi deťmi. On to vidí. V slabej chvíli mi to priznal. Ale k rodičom stále preferuje vzťah keď prídu k nám, že prosím bavme sa sa s nimi normálne. Rozprávajme sa. Neupozornuj na nič. Zahryzni si do jazyka. Len ono sa to nedá. Ja som si hryzla pár rokov ale keď sa pohár naplní človek vybuchne. A posledne som ich chytala za slovíčka opravovala ich a pýtala sa k tomu čo rozprávali. Začal ma krotiť a povedal že som využívala každú situáciu aby som si do nich rypla. Uľavilo sa mi vtedy. Veľmi. Že som nebola ticho citila som sa sebavedomejšie. Jemu sa to nepáčilo. Nechcem sa veľa rozpisovať ono je toho strašne veľa. V práci robí s bratom a kamarátom (dosť mladším od nás) keď prídu mne sa nepozdravia ja po nich nebudem vykrikovať som žena a nemám prečo sa im zdraviť prvá ale zvyknem sa (odvrknú). Najnovšie každý sa ma boji aj jeho rodičia aj brat aj kamaráti lebo vraj na každého vyletim. Ale ja taká nie som. Vždy o mne hovorili že som tichá, neviem sa voziť na niekom alebo urážať niekoho. Obrátili sa mi chrbtom a manžel tvrdí že sa s nikým neznesiem. Ale ja som typ človeka, ktorý ma rad ľudí ale nenútim sa nikomu. Nerada si vynucujem pozornosť alebo nie som človek ktorý sa vtiera iným aby zaujal alebo mal kamarátov. Nic z toho sa na mna nepodobá. Som usmiata a ľudia mi vždy povedali že som dobre naladená. Viem môže to znieť divne keď to píšem o sebe. Ale taká som. Neviem ako riešiť situáciu. Strašne sa vzdialujeme. Hovorí o mne akoby ma nepoznal. Tlači ma aby som sa stretávala s ľudmi ktorý sa mi nevedia ani pozdraviť a ktorí sa somnou nebavia (nebaví ma počúvať čo sa stalo na chate v roku x na ktorej som nebola a bol tam ešte s bývalou bývalou) pre neho sú všetci kamaráti aj ked tie časy dávno prešli. A všetko mi vyčíta. Že ja s nikým nevychádzam a že sa s kazdym len rozhádam. Ale ja som sa s nikým nepohadala a problém je v tom, že kým ti ľudia urážajú mna a ja si nechám a snažím sa to nebrať vážne, tak keď si neskôr otvorím usta som najhoršia. Ja neviem co mám robiť.

Strana
z2
doriiis
26. júl 2025

Ani sa im nečudujem.Podla tvojho vlastného opisu si nepríjemná az až.
Načo chytas svokrovcov za slovicka? To ako sa správaš je strašne toxické

patricia_11111
autor
26. júl 2025

To akože si ku mne môžu dovoľovať???

doriiis
26. júl 2025

Podľa tvojho vlastného opisu si milá a príjemná iba vtedy,keď sa ľudia správajú tak,ako chces ty.Inak chytas za slovicka a vyvolávas konflikty.
Ty si dovolujes tiež.Nemas im čo vyčítať.Ja by som sa s tebou nebavila vobec

patricia_11111
autor
26. júl 2025

😂 dobre

ivangeline
26. júl 2025

Máš s tým prestať. Ozaj si o sebe namýšľaš a len seba riešiš. Tebe sú všetci okolo tvojho manžela nesympatickú a nechceš s nimi tráviť čas a ani to nejak prekonávať… za tých pár rokov… áno už to mohlo byt iné.. keby bol aj tvoj postoj iný.

anonym_8d463f
26. júl 2025

Zvyšovať si sebavedomie na tom, že niekoho chytám za slovíčka a opravujem ich? Aj ja by som ťa radšej ignorovala na ich mieste...

patricia_11111
autor
26. júl 2025

Ale ja som sa s tými ľudmi stretávala. Chcela som sa s nimi zblížiť. Mám priateľov a nehovoria mi len to čo chcem pocut. Znesiem kritiku.

anonym_42a349
26. júl 2025

Este pred dvoma rokmi ste mali pekny harmonicky vztah. Len ti svokrovci boli problem. Teraz uz aj kamosi a kolegovia, plus svokrovci, plus manzel.

beata_k
26. júl 2025

@patricia_11111 Sa im nezdavis lebo ty si zena??? A tvoja svokra je co potom?

marca12
26. júl 2025
@patricia_11111

Ale ja som sa s tými ľudmi stretávala. Chcela som sa s nimi zblížiť. Mám priateľov a nehovoria mi len to čo chcem pocut. Znesiem kritiku.

@patricia_11111 preco ta nemaju radi jeho kamarati?

kavasmliekom
26. júl 2025

@patricia_11111 z toho, čo si napísala, nespravili ti nič, len ty si tá, čo je drzá. Kvôli čomu si chytala za slovíčka svokru? Čo sa stalo? Ako sa k tebe správajú. Opísala si svoje charakterové črty, ale nie situáciu.
Ja napríklad mám svokru, čo na každého nadáva, viem, že aj na mňa, počula som ju, aj som videla správy v manželovej komunikácii, ako sa ma zastával a žiadal svokru, aby prestala robiť rozbroje, lebo ona s nami nežije, ona nepozna nás a ja nepoznám ju.
Viem, že nie je ani pravda, čo vykrikuje na manzelovu ex a ze nemá rada ani jeho deti z prvého manželstva. Nerozumiem prečo je taka, či ho chce mať pre seba, a každého odhana, alebo sa jej naozaj zdá, že som blbá a nehodim sa k hej synovi. 🙈 Donedávna som bola ticho, ústretová, naozaj milá, aká aj som v skutočnosti, rozprávam sa slušne, podakujem, poprosím...ale ona veľmi nadáva, hreši, veľakrát jej aj manžel aj ja povedali, slušne, aby sa vyjadrovali inými slovami, lebo deti sa rýchlo učia...a nedávno sme boli u nich a svokra len nadávala a nadávala....moj 3r syn k nej prišiel a povedal jej, že "baba je sama pi..ovina"...ona len haha hihi...ja som ho napomenula. Na druhý deň zase...syn "baba, choď do p..." a ona sa rozplakala, že prečo jej tak hovorí, odkiaľ to má. Tak som pohotovo odpovedala... "od vás!" odvtedy som drzá, nevychovana a so mnou vraj skončila. Už 2 týždne sa neozvala, nepýta sa na deti, ani manželovi nevolala, len v ten deň mu povedala, že čo si vybral to ma a ešte bude plakať 🫣

tulipanik12
26. júl 2025

@patricia_11111 ja sa ti ani nečudujem, tiež nie som splachovacia a keď som po cca 3 rokoch videla, že pre svokrovcov existuje len druhý mužov brat, tak som sa s nimi úplne prestala stretávať. Jednoducho tam nechodím a oni keď prišli, tak som tie 2 hodiny naschvál nebola doma, o chvíľku aj prestali ku nám chodiť, keďže ich nečakám a muž tam ide tak 2-3 × ročne aj s dcérou a ja mám kľud na duši, pretože mne nik a nič v živote nestojí za to, aby som sa rozčuľovala.
Len príklad za všetky, ja keď som u nich bola týždeň a varila som pri týždňovom decku, lebo však svokra sa vyjadrila, že ona nevie, to nepovedala nič iba zjedla, no keď švagriná urobila chlebíčky, tak bola najšikovnejšia pod slnkom atď atď. . . a už som ich šťastných vyše 10 rokov nevidela.
Podľa mňa vôbec nie si toxická a už dávno nežijeme v minulom storočí, aby sa žena podriaďovala mužovi a jeho prianiam, mne sa tvoj muž zdá akoby si neuvedomoval, že je ženatý - v prvom rade má stáť za tebou, nech sa deje čo chce.

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@marca12

@patricia_11111 preco ta nemaju radi jeho kamarati?

@marca12 keď sme nemali deti my oni už mali deti, stretávali sme sa všetci aj s ich deťmi. Nevadili mi deti u mas doma. Teraz keď mame deti my, oni si už organizujú výlety a oslavy a akcie bez deti. Vyslovene sa to oznámi dopredu.

123profil321
26. júl 2025

@patricia_11111 myslím, že vyššie komentujuce, až na kavasmliekom nepochopili, čo si napísala. Ja som pochopila. 5 kusov si si písala do jazyka, a zrazu si zlá, lebo vykadruješ svoj názor. Chýba bola to, že si sa svokrovcov a švagrovi neohradila nikdy predtým. A už ti rupli nervy a dopadlo to tak, že si chrlila. Píšeš, že manžel ti vždy vravel, že ich musíš akceptovať aký sú, lebo sú to jeho rodičia. Z toho čo píšeš, aj jemu zrejme vadia niektoré veci, ale snaží sa ich nevidieť. Nuž, neviem ti poradit ako z tohto von, ale chápem, ako myslíš, to čo si napísala.

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@beata_k

@patricia_11111 Sa im nezdavis lebo ty si zena??? A tvoja svokra je co potom?

@beata_k ja nehovorím o svokre. Ale o chlapovi ktorí je mladší o 6 rokov. Hádam sa mi nebudem zdraviť prvá keď sem príde

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@anonym_42a349

Este pred dvoma rokmi ste mali pekny harmonicky vztah. Len ti svokrovci boli problem. Teraz uz aj kamosi a kolegovia, plus svokrovci, plus manzel.

@anonym_42a349 tu to proste tak je. Všetci sú zrazu kamaráti. Len ja trčím doma s deťmi od rana do večera. Nemám možnosť ich “odložiť” ako niekto iný

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@tulipanik12

@patricia_11111 ja sa ti ani nečudujem, tiež nie som splachovacia a keď som po cca 3 rokoch videla, že pre svokrovcov existuje len druhý mužov brat, tak som sa s nimi úplne prestala stretávať. Jednoducho tam nechodím a oni keď prišli, tak som tie 2 hodiny naschvál nebola doma, o chvíľku aj prestali ku nám chodiť, keďže ich nečakám a muž tam ide tak 2-3 × ročne aj s dcérou a ja mám kľud na duši, pretože mne nik a nič v živote nestojí za to, aby som sa rozčuľovala.
Len príklad za všetky, ja keď som u nich bola týždeň a varila som pri týždňovom decku, lebo však svokra sa vyjadrila, že ona nevie, to nepovedala nič iba zjedla, no keď švagriná urobila chlebíčky, tak bola najšikovnejšia pod slnkom atď atď. . . a už som ich šťastných vyše 10 rokov nevidela.
Podľa mňa vôbec nie si toxická a už dávno nežijeme v minulom storočí, aby sa žena podriaďovala mužovi a jeho prianiam, mne sa tvoj muž zdá akoby si neuvedomoval, že je ženatý - v prvom rade má stáť za tebou, nech sa deje čo chce.

@tulipanik12 len oni neuznávajú ani tu druhu nevestu. Je mi z toho doplacu. Nikomu som nič neurobila. Nehrám sa na neviniatko. Ale svokra sa tvári že pojedla všetku múdrosť sveta ale päty z okresu nevystrcila.

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@123profil321

@patricia_11111 myslím, že vyššie komentujuce, až na kavasmliekom nepochopili, čo si napísala. Ja som pochopila. 5 kusov si si písala do jazyka, a zrazu si zlá, lebo vykadruješ svoj názor. Chýba bola to, že si sa svokrovcov a švagrovi neohradila nikdy predtým. A už ti rupli nervy a dopadlo to tak, že si chrlila. Píšeš, že manžel ti vždy vravel, že ich musíš akceptovať aký sú, lebo sú to jeho rodičia. Z toho čo píšeš, aj jemu zrejme vadia niektoré veci, ale snaží sa ich nevidieť. Nuž, neviem ti poradit ako z tohto von, ale chápem, ako myslíš, to čo si napísala.

@123profil321 áno toto si vystihla úplne presne. Takto to je. A nikdy si ma nezastal nepostavil sa za mna a preto ma nikto neberie. Pre nich som neviditeľná.

tulipanik12
26. júl 2025
@patricia_11111

@tulipanik12 len oni neuznávajú ani tu druhu nevestu. Je mi z toho doplacu. Nikomu som nič neurobila. Nehrám sa na neviniatko. Ale svokra sa tvári že pojedla všetku múdrosť sveta ale päty z okresu nevystrcila.

@patricia_11111 musíš si to celé dôkladne odkomunikovať s mužom, aj svokrovcov aj kamarátov, v prvom rade musí zmeniť postoj on !

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@tulipanik12

@patricia_11111 musíš si to celé dôkladne odkomunikovať s mužom, aj svokrovcov aj kamarátov, v prvom rade musí zmeniť postoj on !

@tulipanik12 ale problém jeho je ten, že on chce byt nekonfliktný a pred vsetkymi vyzerať za toho dobrého. On nevie povedať nie. Nevie sa ako keby postaviť za nás ako rodinu. Neviem ako mu to povedať aby si niečo z toho zobral a nedopadlo to len tak, že spraví to čo ja ale stále z donútenia a nie z toho že to vidí ako to je

123profil321
26. júl 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/moj-vztah-so-svokrovcami-sa-zhorsuje/

@patricia_11111 ja som vedela, že mi je tvoj profil povedomý. Pamätala som si, že si sem už raz písala...

tulipanik12
26. júl 2025
@patricia_11111

@tulipanik12 ale problém jeho je ten, že on chce byt nekonfliktný a pred vsetkymi vyzerať za toho dobrého. On nevie povedať nie. Nevie sa ako keby postaviť za nás ako rodinu. Neviem ako mu to povedať aby si niečo z toho zobral a nedopadlo to len tak, že spraví to čo ja ale stále z donútenia a nie z toho že to vidí ako to je

@patricia_11111 ja ho nepoznám, no nechaj mu sem tam deti a vybehni ty niekam bez neho na oplátku.
A ak sa neuvedomí daj mu nejaké ultimátum.

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@tulipanik12

@patricia_11111 ja ho nepoznám, no nechaj mu sem tam deti a vybehni ty niekam bez neho na oplátku.
A ak sa neuvedomí daj mu nejaké ultimátum.

@tulipanik12 to je celé zle. On veľa pracuje. Pripadam si že som v začarovanom kruhu a neviem z neho von

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@123profil321

@patricia_11111 ja som vedela, že mi je tvoj profil povedomý. Pamätala som si, že si sem už raz písala...

@123profil321 áno si pozorná

dzulli1980
26. júl 2025
@patricia_11111

@123profil321 áno si pozorná

Si strašne samoľúba ... ani mňa mužova rodina neprijala, ani dcéru ... ale toto takéto, že chytať svokru za slovíčka, rýpať do nej, to má aký zmysel? ... proste som to prijala ako fakt, neriešim to ... sama si rozbíjaš manželstvo ... muž neopustí rodičov, súrodencov len preto, že Ty si dupneš ... tak to proste nefunguje.
@patricia_11111

maryetta
26. júl 2025

Iba ja som to pochopila tak ze si bola dlho ticho... a tak ta aj brali ze si mozu dovolit. A zrazu ticho nie si a je zle....

doriiis
26. júl 2025

A čo také strašné ti vlastne ti svokrovci robia?

tulipanik12
26. júl 2025
@patricia_11111

@tulipanik12 to je celé zle. On veľa pracuje. Pripadam si že som v začarovanom kruhu a neviem z neho von

@patricia_11111 a teda veľa pracuje a nechodí vôbec nikam ?

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@tulipanik12

@patricia_11111 a teda veľa pracuje a nechodí vôbec nikam ?

@tulipanik12 teraz ide byt on ten chudáčik?? Áno veľa pracuje a moze si za to sám.

patricia_11111
autor
26. júl 2025
@doriiis

A čo také strašné ti vlastne ti svokrovci robia?

@doriiis ??? Robia?? Za 10 rokov ma nepoznajú. Zakyvam v jednej dedine neodzdravia ani jeden. Prídu sem nebavia sa somnou ani keď sa snažím nadviazať daku konverzaciu nula bodov. Myslia si, že nerobím nič popri tom všetka starostlivosť o deti a domácnosť je len na mne. Mna sa neopýtajú na deti len jeho keď stretnú. Neodzdravia sa ani mojej rodine. Prídu neohlásene. Vždy. Vždy keď jeden deň mame byt spolu my 4 ako rodina oride niekto od nich

Strana
z2