icon

Nedostatok podpory z partnerovej strany

10. apr 2025

Ahojte,
potrebujem sa asi vyrozprávať. Som 26 ročná žena ktorá je veľmi karierne ambiciozna. Mám prácu v IT sfére kde fungujeme na home office. Popri tom podnikám v hotelierstve, kde sa mi tiež veľmi darí. Mám priateľa má 36 rokov, je dobrý partner veľa mi pomáha a spraví čo mi na očiach vidí ale nikdy ma v ničom nepodpril ani nepochválil viete tak úprimne ako super som rád že sa ti darí, si šikovná... Včera ma to dosť zranilo. V práci ma povýšili, veľmi som sa potešila zdvihli mi plat a dostala som "titul" seniora. Celá rada som šla za frajerom mu to oznámiť a on iba že a to čo znamená, tak som to vyyvetlila a on iba sucho že aha dobre. zarazilo ma to tak som si šla dalej robiť. Večer som mu povedala že som čakala inú reakciu trocha radosti a on že dúfam že sa nebudeš potom chovať ako tá tvoja p**a šéfka. Baby mne úplne odpálilo dekel. Neviem každý normálny frajer by povedal super som rád že sa ti darí večer to oslávime alebo niečo také. Ako by ste dalej reagovali, neviem čo mám robiť. Mám sto chutí ho poslať do čerta. Mám pocit že si ma vôbec neváži.

Strana
z4
minenkaa
10. apr 2025

Ale veď píšeš že kariéra ta je pre teba dôležitá,veď sa informoval ,čo potrebuješ ,čo oslavovať

really8
10. apr 2025

Ja mam pocit ze prehanas. Su muzi ktori by o tvojom uspechu dali prispevok na insta a poslali ti kvety a su muzi ktori su vnutorne spokojni a hrdi ze maju schopnu zenu.

1marekk
10. apr 2025

Ahoj, no, mám pocit, že ty si dospelá 26 ročná žena, a on 36 ročné dieťa. Prepáč. Možno ho zožiera to, že (podľa môjho úsudku), zarábaš viac. Na to, koľko máš rokov, tak klobúk dole, že to všetko zvládaš a je pochopiteľné, že očakávaš podporu, veď ktorý normálny chlap by nebol rád, keby sa jeho partnerke darí. Záleží, aký máte vzťah, pretože ak je pre teba kariéra veľmi dôležitá a nemáte čas na seba, tak partner môže reagovať aj takto, pretože bude mať pocit, že je kariéra prednejšia, než on a vtedy je lepšie nemať nikoho 🙂 . Neviem, či si ho pochválila niekedy aj ty za niečo, ale správanie tvojho partnera môže mať viacej príčin. Niektorí muži sa skrátka nevedia až tak tešiť, hoci tie jeho slová o šéfke neviem :D Ja som asi až príliš vychovaný, aby som tieto slová považoval "ako niečo normálne".

jazula
10. apr 2025

Ja ti rozumiem, tiež by ma to mrzelo. Kde a čo robí tvoj priateľ?

tiezjedna
10. apr 2025

Šikovnú a úspešnú ženu unesie len inteligentný a šikovný muž.

aniele
10. apr 2025

No, len si odsleduj, či pri najbližšom "konflikte" nebude reagovať "už si ako tá tvoja p... šéfka". Niektorí muži ťažšie znášajú úspechy u (svojich) žien. Zdravo sebavedomý na teba bude hrdý, zakomplexovaný bude žiarliť a bagatelizovať tvoje úspechy.

autor
10. apr 2025

@1marekk sme spolu celé dni mimo toho keď idem do fitka a poriadiť apartmány ale to je otázka 2-3 hodín a ano zarábam dvakrát čo on

autor
10. apr 2025

@jazula má taký mini pneuservis

autor
10. apr 2025

@really8 keby som mala pocit že je na mňa vnútorne hrdý tak to neriešim, ja mám pocit že ma má na háku v tomto smere

autor
10. apr 2025

@aniele ale moja šéfka sa naozaj nespráva ako p**a, ona je v pohode

mischy00
10. apr 2025

Sú muži, ktorí toto nevedia dat najavo, vnutorne je mozno hrdý ale navonok sa cíti ohrozený. Vie, že si samostatná a nepotrebuješ s ním byť, aby ťa živil.
Máš to na háku, lebo zarabas viac a si úspešnejšia, ver, ze ti rozumiem, mam to doma rovnako 😉. My už rozmýšľame trošku inak, ako človek co nemá ambície a chuť byť lepší. Bud spokojná hlavne ty sama so sebou a keď prestaneš riešiť, či má byť niekto na teba hrdý alebo nie, vtedy si nad vecou 🙂

really8
10. apr 2025

Mozno ma, mozno to pre neho nie je dolezite tak uplne nechape tvoj uspech (ked pises ze je zivnostnik) a mozno ma fakt problem zniest ze si "lepsia". To sa neda z jednej situacie hodnotit.

madeincssr
10. apr 2025

Myslim, ze velka ambicioznost je skor repelent vo vztahoch, nielen u zien. Moze vznikat pocit, ze kariera ("moc") a peniaze (majetky) maju na prvom mieste v hodnotovom rebricku. Aj v tvojej potrebe byt "podporovana" (pochvalena) je cosi divne. Ty partnera pochvalis za jeho uspechy, ocenujes?

januska12323
10. apr 2025

Vy dvaja sa k sebe nehodíte zrejme. Ty si niekde inde ako on a nechápeš jeho, on zas teba.

really8
10. apr 2025

A este ti napisem ze chapem ze si asi cakala nieco ine (aj ja som od muza po porode cakala inu reakciu) ale nie je jeho vina ze nesplnil moje ocakavania. Kazdopadne je to tvoj uspech a ty mas byt stastna sama pre seba, robis to kvoli sebe

mischy00
10. apr 2025

A možno pre neho si už úspešná teraz a každé tvoje ďalšie a ďalšie povýšenie už neberie ako niečo výnimočné, berie to ako súčasť teba...preto ta nepotrebuje za všetko chváliť, si šikovná a bodka

unicornlady
10. apr 2025

@madeincssr Mne tiež prišlo trošku zvláštne, že čaká pochvalu, oslavu atd...
Keby vezmem príklad, že napr. schudnem, tak by som neočakávala, že ma niekto pochváli, ako dobre vyzerám v šatách atd... Ak som rada, že som schudla, tak budem cítiť vnútornú hrdosť na seba, ako som to zvládla, akú to dalo drinu, bez ohľadu na reakciu z okolia, ja by som mala dobrý pocit zo seba.

@really8 Tiež som si všimla, že mávam vysoké očakávania, pretože na mňa boli vždy kladené vysoké očakávania. Možno aj autorka to tak má. Ale to, čo my máme naučené, neznamená, že aj ostatní tak fungujú. Treba viac prijatia.

dskjhfdlkdjhl
10. apr 2025

Len mudry chlap dokaze ocenit mudru zenu, zakomplexovany hlupak sa takej zeny boji, pripadne jej zacne kadeco vycitat, aby aspon trochu podkopal jej sebavedomie. Je lepsie, ked sa stretnu dvaja seberovni.

thereisabear
10. apr 2025

Buď v lepšom prípade nerieši, v horšom sa cíti byť ohrozený alebo menejcenný. Tiež by ma takáto reakcia mrzela. Úplne stačilo "aha, dobre" vymeniť za "super, gratulujem!".

liv1
10. apr 2025

V prvom rade ti blahozelam, si uzasne sikovna, je to super ze v takom mladom veku si uz tolko dokazala. Rozumiem ti, aj mna by to velmi zamrzelo az zarazilo. Dala by som s nim len jedinu debatu, kde by som mu povedala ako sa z toho citim, a co si myslim ze by partner ktory svoju partnerku miluje, mohol urobit. Alebo aspon neurobit.

Povedala by som mu, ze som si myslela, ze ma viac podpori, ze ho to tiez uprimne potesi. Lebo aj teba tesi kazdy jeho uspech. Lebo ta podpora je vo vztahu velmi dolezita.

Faktom je ze pravdepodobne ziarli, zavidi, citi sa kvoli tomu menejcenne. Okrem rozhovoru by som dala spravanim jasne najavo ako ma to sklamalo. Taketo prejavy su totiz takou predzvestou buduceho zivota a myslim si, ze kto naozaj velmi velmi lubi, ten takto nezareaguje.

7miriam77
10. apr 2025

Každý človek nemá potrebu byť ambiciózny, a stále dosahovať nejaké ciele. Myslím, že tvoj partner je presne ten typ. Možno má strach, že kariére venuješ až moc času a má pocit, že ti záleží viac na Tom ako na ňom. Treba sa v kľude porozprávať a vysvetliť si veci. No podľa mňa sa zachoval dosť blbo, mohol aspoň zagratulovať a nie kydať na tvoju šéfku

petracandle
10. apr 2025

Padli tu dobré názory - nie každý chlap dokáže "zniesť" úspešnejšiu partnerku alebo, že máš len prehnané očakávania.

Ja doplním, že čo keď je dôvod jeho správania strach, že teraz nebudeš chcieť mať dieťa, opustiť takú skvelú kariéru a ísť na materskú a vychovávať. Ale ak deti mať obaja nechcete, tak toto ber ako bezpredmetné😃

rejka7
10. apr 2025

Jedna vec je, že nereaguješ s úplným nadšením, druhá vec je keď máš sprostú poznámku a neverbálne vyjadrenie, ktoré "odpáli dekel". Toto je ten druhý prípad a ja by som si myslela, že partner nie len že nie je rád, ale dokonca žiarli. Asi to bude typ chlapa (zakomplexovaneho, nedospelého) , čo uspech partnerky nenesie práve dobre.

autor
10. apr 2025

@mischy00 ja som so sebou spokojná, v podstate ja nepotrebujem aby ma vhyvaloval do nebies alebo na rukách nosil stačilo by aj To je super a hotovo ale takáto nepríjemná reakcia...

autor
10. apr 2025

@madeincssr ano často ho chválim, podporujem, keď sa mu niečo podarí poviem mu že je veľmi šikovný keď sa mu nedarí tak ho podporím. Nemyslím si že prácu dávam pred neho to určite nie, práveže moja flexibilita je super lebo sa plne prispôsobujem jeho práci. Chodíme na výlety a prechádzky keď nemá zákazníkov, keď má zákazníkov ja si robím prácu.

sisska96
10. apr 2025

Máš odpoveď na otázku, lepšie zarábaš ako on, si múdrejšia, šikovnejšia, a on to závidí..... je to úplne jednoduché. Tiež som mala takéhoto frajera keĎ som chodila na Vš. On tupý ledva zmaturoval, nič nevedel. Ja zase opačne, tak závidel. Dlhodobo nebude dobré a nebude fungovať. Bolo by lepšie nájsť si partnera z rovnakej úrovni

autor
10. apr 2025

@mischy00 ale ja nepotrebujem za všetko chváliť aká som šikovná, ja len nepotrebujem arogantnú reakciu na situáciu z ktorej mám radosť

autor
10. apr 2025

@unicornlady nemyslela som oslavu ako že podme pozvať 20 ľudí a chváliť ma to nie hehe zle som sa vyjadrila, ja som myslela že si večer spolu sadneme objednáme si niečo dobré papať dáme si pohár vína a spolu to "oslávime"

stvura
10. apr 2025

no ak to takto citis tak sa k sebe evidentne nehodite
Inac tam mas tolko protireceni v tom co pises ze som si to musela znova precitat aby som tomu rozumela. Na jednu stranu megauspesna - ale nikde nechodis a upratujes v apatmane (takze rozumiem ze prenajimas nejaky rodinny dom/byt cez booking a to je ten druhy prijem)...hm...a asi si nieco na sefku kydala ked sa vyjadril ako sa vyjadril, lebo ved o cudzom cloveku by som nevedela ani n povedat....mal ta pochvalit hoci oslavne ovacie nechces...
No chlap je jednoducha bytost. Treba mu povedat veci polopate a potom ti neodpali dekel 🙂

autor
10. apr 2025

@thereisabear ďakujem za pochopenie, áno stačilo by mi super, alebo to je fajn ale nie takáto arogantná reakcia

Strana
z4