icon

Neistota po rozchode a výzvy novej životnej kapitoly

22. sep 2025

Potrebujem sa asi vyrozprávať a zistiť, co robím zle.
Nastúpila som na VŠ, nie je to vo veľkom meste ako BA, KE či PO. Tento rok som aj dostala kopačky od frajera.
Môj prvý týždeň na VŠ nič moc, rozmýšľam aj nad plánom B (ukončenie štúdia, osamostatnenie sa a ísť do podnájmu do iného mesta a nájsť si prácu a žiť takto sama). Mám chrobákov v hlave, uz som po rozchode dlhšie. Nie, nie som na zoznamke, nevyhľadávam naschval surovo mužov, no chcela by som znova zažiť vzťah. Očné kontakty? Buď iba romovia alebo fakt takí postihnutí ľudia (nemyslím to v zlom ani nic, len doslovne). Môj prvý vzťah siel ľahko a plynulo, našiel si ma sám a teraz mám chrobáka v hlave, že asi to takto ľahko uz nepôjde. Nie som extrovert, nechodím na party, mám rada taký kľud. Len myslím, ze v dnešnej dobe je to ťažké nájsť si “svoj typ” partnera. Áno, som mladá (20) len bola som dlho vo vzťahu, zvyknutá na všetky partnerské veci, spoločne trávenie času a teraz nic. Kamarátky mám, no nikdy to nebude take wow. Všetko vyrozprávať im zas nechcem.
Ale ako píšem, výška ma nejako nenadchla, nemám žiadnu motiváciu, 0 očných kontaktov, a pritom nie som nejako utiahnuta do seba, komunikujem, usmievam sa, no nič.
Chcela som sa takto Vám anonymne vyrozprávať. Začala mi nová kapitola života, ktorá ide veľmi ťažko. Nemám sa na čo tešiť, ani na koho, ani domov cestovať na víkend nemám chut

eleanora666
22. sep 2025

Niekedy ked ideme zlym smerom zivot nas nasmeruje sposobom ktory sa nam nepaci. Kedy je to tazke. Kedy sa musime rozhodnut inak, vyjst zo zony pohodlia. Ak ta vyska nenadchla chod inde. Si este mlada na to aby si bola absolventom niecoho co ta nebude bavit. Drzim palce.

domkakvet
22. sep 2025

@anonym_autor ako sama pises si este mlada, este mas cas a najskor je aj tak potrebne aby si vedela zit najskor sama so sebou a az potom ist do vztahu, lebo si pritiahnes k sebe nejakeho manipulatora, mamickara a podobne. Znie to zvlastne ale je to tak.

anonym_01452f
22. sep 2025

Len na to netlač, lebo keď tlačíš, vyjde akurát tak 💩 si mladučká, študuj, študuj, študuj…, všetko príde prirozdene.

bolarazjedna
22. sep 2025

Si týždeň na tej vysokej škole, tak nerob unáhlené hodnotenia, kvôli niečomu si tam išla, neviem, čo ťa motivovalo vtedy, ked si dávala prihlášku. Počkaj aspoň jeden semester, urob skúšky, prinajhoršom udržia si mozog v kondícii.... Co konkrétne by si chcela robiť, ak teda prestaň és chodiť na vš? Máš konkrétny plán?

Čo sa týka vzťahov, znie to možno ako klišé, ale zrejme to moc silíš, láska ta nájde, ak budeš chodiť s otvorenými očami ale zároveň nebudeš ho hľadať na každom kroku. Zoznamuj sa ľuďmi, nie hneď kvôli randeniu, osloviť mužov môžeš hocikde, na zastávke, v obchode v rade pri kaše, atď.

viestta
22. sep 2025

hadam po tyzdni na vyske nebudes hadzat flintu do zita. Daj tej skole sancu, mozno najdes medzi spoluziakmi aj kamosky, mozno aj nejaky kamarat sa najde. Novu situaciu prijat ako vyzvu, nie ako hrozbu. Aj to, ze sa teraz treba naucit byt sama so sebou rada je vyzva, treba sa to naucit. Ale najprv musis chciet

barka1
22. sep 2025

No neviem, vy (=dnešní mladí) chcete všetko hned, teraz, bez boja, bez snahy... Škola ta po týzdni nebaví, ocne kontakty nefunguju, všetko je zle...To je ale život. Tak to chodí.
Školu si si snad pre nieco vybrala. Máš 20, na vážne vztahy máš tiez este dost času. Však si užívaj ten slobodny VŠ život, spoznavaj ludi, bav sa, uč sa. Aj láska tak skor pride.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
22. sep 2025

aspoň do prvých skúšok vydrž, možno sa ti to bude zdať Ok.
chlapa si nájdeš vždy - tých ešte budéééé. si vo veku kedy treba študovať - jasné dá sa aj potom vo vyššom veku - ale to už ide mnoho ťažšie.

anos18
23. sep 2025

@anonym_autor ja sa vyjadrím iba ku škole. Teraz som si spomenula, že prvý mesiac, možno aj dlhšie, som sedela na VŠ celá zúfalá, že toto určite nezvládnem. Zúfalstvo bolo o to väčšie, že za oných čias, keď som študovala, sa dalo dostať do školy ťažšie, ako teraz (samozrejme netýka sa to všetkých škôl). Tak som mala nervy, že ledva som sa dostala do školy a budem ju musieť nechať. Ale zvykla som si, napokon som dostudovala úplne bez problémov s výborným prospechom. Určite to nevzdávaj. Po týždni v škole je to len krátka doba.

mysicka36
23. sep 2025

Pre pána jána, ako môže rozchod rozhodiť jednu mladú babu? Más pred sebou začiatok novej etapy života, nové kamarátstva, zážitky, vzťahy.... A ty chceš čo teraz robiť?
Predavačku v Lidli a z toho platiť podnájom? A v práci koho tak stretneš? Len budeš ľutovať za pár rokov, ako si si posrala vzdelanie a tým aj budúci život skomplikovala.

bennn
24. sep 2025

VŠ je super, len keby si vedela využiť ten potenciál toho že si so samými mladými ľuďmi. To sa už nebude opakovať v živote. Ano, neznášal som sa stále učiť na skúšky a mať termíny a pod. ... A tiež ma to často nebavilo nejak tam chodiť. Ale neskončil by som VŠ len tak pre nič, pokial by som nemal naozaj že schopnosť niečo robiť, alebo nejaké skills pre konkretnu pracovnu poziciu, kde by som už mohol zarábať a vedel, že toto chcem robiť radšej a potrebujem to viac ako študovať 5 rokov. Nastúpilo nás tuším 21 na VŠ vtedy a BC skončilo myslím že 9. Viem že jeden robil v Mcdonalde, tak aj tam začal robiť, miesto štúdia, ďalší v elektroobchode, ďalšia tiež mala inú situáciu a nechala bc. ... To si musíš premyslieť. Pokial nemáš nič jasné tak študuj. Využívaj krúžky ak sú, alebo výlety, erazmus je super ak ťa zoberú. Hlavne si pozri pracovné pozície na profesii, a hľadaj, akoby si už hľadala robotu. Pozri si čo tak požadujú z oblasti a pozící ktoré by si vedela robiť alebo mala na ne kvalifikáciu po skončení VŠ čo študuješ. ... Od tohto by som sa odrazil skôr...
Frajer ano, chápem, keď je to čerstvé bolí to. Tí, ktorí dostanú kopačky sa trápia dlhšie ako tí, ktorí ich dajú. Ale nastúpila si na VŠ a to je nová príležitosť začať niečo nové. Niečo nové príde, a máš všetky možnosti otvorené. Môžeš kohokoľvek stretnúť kdekoľvek, a to je super. Treba sa teraz sústrediť hlavne na povinnosti, školu, a iné veci, čo ťa zamestnajú.
Nehľadaj si silou mocou niekoho, kým psychicky v sebe neuzavrieš ten posledný vzťah.
... Tipujem, že tak do 1-2 rokov už budeš s niekym. Lebo tak to u dievčat chodí v tomto veku. 🙂 U chlapcov bohužiaľ nie. 🙂

anonym_0e6b1f
24. sep 2025

V 20 rokoch si až choro fixovaná na partnerský vzťah. To je cesta do pekla. Teraz sa máš učiť, pracovať, žiť, naučiť sa fungovať sama so sebou, nie byť zavesená na muža a od jeho existencie odvodzovať pocit šťastia.