icon

Nemám žiadnych kamarátov

simonbrk
Dnes o 15:16

Nemám žiadnych kamarátov. Keď hovorím žiadnych, myslím tým naozaj nikoho. Mám síce pár ľudí, s ktorými si píšem na diaľku, a za to som vďačná, no veľmi mi chýba ten skutočný, fyzický kontakt. Pocit, že s niekým môžem len tak zájsť von, prejsť sa, porozprávať sa z očí do očí...

Možno je to tým, že som veľký introvert. Nikam veľmi nechodím, maximálne do obchodu a občas do školy. Nové kontakty sa mi nadväzujú ťažko a potrebujem čas, kým sa pri niekom cítim prirodzene...

Skúšala som aj Tinder a podobné zoznamky, no úprimne, nefungovalo to. Príde mi, že sa tam príliš rieši výzor... asi to jednoducho nie je prostredie pre mňa.
Cítim sa dosť stratená a osamelá.

Má to niekto podobne? Ako ste si našli kamarátov vy, keď ste introverti a veľmi nikam nechodíte?

anonym_2ff770
Dnes o 15:19

Ani zo skoly nemas ziadne kamaratstvo? Co robis teraz -studujes/pracujes? Tam tiez nikto?

anjelicek26
Dnes o 15:28

Ja som si vzdy myslela, ze introvert je clovek, ktoremu je to neprijemne a prakticky mu to nechyba... kazdopadne tebe budu lepsie mensie skupinky ludi - takze si najdi nejaky kruzok... sport, hudbu, malovanie, cokolvek... rovnake zaluby, pokecate... ja hravam len tenis, ale aspon to.. moc viac nestiham medzi pracou a detmi.

anonym_9322a5
Dnes o 16:03
@anjelicek26

Ja som si vzdy myslela, ze introvert je clovek, ktoremu je to neprijemne a prakticky mu to nechyba... kazdopadne tebe budu lepsie mensie skupinky ludi - takze si najdi nejaky kruzok... sport, hudbu, malovanie, cokolvek... rovnake zaluby, pokecate... ja hravam len tenis, ale aspon to.. moc viac nestiham medzi pracou a detmi.

@anjelicek26 skôr pre zaujímavosť, my sme sa zjednodušene učili tak, že introvert je človek, ktorý keď je vyčerpaný najlepšie dobije svoje baterky osamote v klude - napríklad pri knihe, extroverta zase psychicky dobíja skupina a spoločnosť - napríklad vybehnúť na pivo s kamošmi 😊 ale to neznamená, že aj introvert nemá rád okolo seba svoj blízky okruh ľudí a že rád nepokecá… ak sa niekto absolútne izoluje to už sú skôr sociálne fóbie a tiež sa introvertnost často zamieňa iba s hanblivostou

Autorka - v škole niekto? Tam dokážeš prirodzene nadviazať kontakt, napríklad prosbou o pomoc či dokonca ponukou pomoci 😊

andrejkaandri
Dnes o 16:06

Ani ja nemám kamarátov ale mňa to ani netrápi 🤷‍♀️

anonym_6d71eb
Dnes o 16:22
@anjelicek26

@anjelicek26 Introvert je clovek, ktory potrebuje aspon jednu osobu, napr. manzela, s ktorym rada travi cas. Clovek co nepotrebuje ziadneho cloveka nie je introvert, ale asocial.

anonym_21d84e
Dnes o 17:13

Ja mám manžela a rodinu, ale kamarátov nemám, lebo nechcem .... Známych mám, ale to nie že by som sa s nimi nejak bavila alebo čo .... A to keď už tak prebieha len online formou.