Nemanželské dieťa
Dobrý deň ,chcem sa spýtať...s manželom som 10 rokov z toho 9 sme manželia.Mame 9 ročnú dcérku
Keď sme sa zoznámili ,manžel mi hneď na začiatku povedal že ma tušenie ,že jeho bývalá priateľka má s ním dieťa (jemu povedala,že nieje jeho),nieje ani uvedený v rodnom liste.Ona sa vydala za údajného otca.Vyzera ako naša dcéra ,podobnosť je neskutočná.9 rokov sme žili úplne normálny život.Jeho bývalá sa teraz rozvádza ,na súde jej manžel vytiahol DNA testy,kde stojí,že mala nieje jeho.Hned v ten deň došiel za mnou domov resp.hladal manžela.Chcel vedieť čioj muž o Tom vedel.Manzel si chcel dať spraviť testy ,ale odhovorili ho od toho viacerí aj ja.Dohodli e sa ,že keď bude chcieť bývalá vedieť či je on otec ,nech si ona poda na súd ohľadom určenia otcovstva.Jej mala má 11 rokov.Manzel to vie týždeň ,že dieťa nieje jej muža.Ona tvrdí,že s iným nespala len s nimi dvoma,čo jej ja neverím
aj teraz podvádza svojho ešte manžela..Ide o to,že zatiaľ nemáme v ruke testy DNA všetko sú to zatiaľ len dohady.
Ide o to,že ja to zvládam veľmi ťažko Jej muž sa vyjadril,že pokiaľ nezíska deti (majú dve mladšia ma 3) do svojej starostlivosti vzdá sa otcovstva.Aj keď som o Tom "vedela resp.tusila"dotkli sa ma to.Ublizilo mi to.Boli sme.len my traja sme boli rodina a zrazu sa možno budem starať o cudzie dieťa.Lebo pre mňa je cudzie.Meviem ako to prijme naša malá ,lebo osobné si myslím že ta podobnosť medzi deťmi nieje náhodná.Neviem čo mám robiť snažím sa pochopiť manzela ale aj seba.nechvrm aby sa stretli pokiaľ nemá testy.Co by ste robili poradte,som zufala
Ja jednoducho neverím, že chlap, ktorý sa od narodenia stará o dieťa, o ktorom je presvedčený, že je jeho, ho zrazu len tak odmietne, keď zistí, že nie je biologický otec. A čo city, vzťah k tomu dieťaťu? A vzťah dieťaťa k nemu, ako svojmu milovanému otcovi? Veď spolu prežili celý jej život! Nech už je bio otec ktokoľvek, otcom toho dieťaťa je ten, s ktorým sa teraz matka dieťaťa rozvádza. Neviem si predstaviť, čo za hajzla by sa tak zachoval.
Ale ved dieta uz ma viac ako 3 roky. On sa otcovstva len tak (aj ked su testy dna) nemoze vzdat. Uz len dieta sa moze vzdat otca myslim…
@h2 to o tom radšej pomlcim ja neviem čo je on za cloveka
@zuza265 ale keď ma testy DNA,že nieje jeho?
@hugger ja sa bojím,že toto naša rodina nezvládne
prepac ale od zaciatku vasho vztahu mate tusenie, ze ta mala je jeho a teraz ked prichadza na lamanie chceba tak mas pocit ze to tvoja rodina nezvladne.... a co nezvladne? to ze viete 10r. ze asi ma dceru? sak sa o nu nemusite starat? vsak bude s matkou. pochybujem ze dieta sa s vami (cudzimi ludmi) bude chciet stretavat a oteckovat??! drzim vam palceky aby tuto skusku vad vztah vydrzal. dnes jedoba ze kazdy sexuje ako sa mu zachce a nadosledky nemysli...
@kacena4 oni to malej povedali a hneď sa pýtala že kedy sa môže s otcom stretnúť doteraz sme to len tušili teraz to už je ine
@henikapetko ale veď ešte nemáte DNA testy, takže to neviete na 100%?
@henikapetko oni to povedali 11 ročnému dieťaťu? Ze jej otec nie je jej biologicky? A keďže zatial nemajú testy DNa tak ani nevedia kto nim je...krásna rodinka.
@gejb áno hneď jej to povedali,keď došli zo súdu
@henikapetko ahoj, neboj sa dopredu a neprehravaj si mozne scenare. ich rozvod zrejme nebude hladky, moze tam byt aj nenavist, urazenost atd. snaz sa zistovat o tom co najmenej, lebo takto kazda ich hadka, kazdy krok moze preniknut do vasho vztahu a nastrbit ho. uz teraz viete privela informacii, ale vlastne nic neviete naisto, ani neviete ake kroky dalej podniknu. oni dnes mozu povedat jedno, zajtra nieco opacne a vy budete kazde ich slovo prezivat a bude vam to zbytocne ublizovat, pretoze nakoniec moze byt vsetko inak.
viem, ze je to tazke, ale snazte sa minimalizovat kontakt a vobec nic nezistujte, pockajte kym sa rozvedu, kym si poriesia vlastne vztahy. tusili ste, ze to dievcatko je dcera tvojho manzela, uz teda ste ju museli mat cele roky v podvedomi - nie je to pre vas nove. vobec sa nezaujimajte o ich vztah, pripadny rozvod atd. este to moze dopadnut uplne inak ako to vyzera a vy zbytocne budete prezivat ich rozvod.
@henikapetko Prečo by ste to nezvládli? Veď sama píšeš, že tvoj muž mal od začiatku podozrenie, že je jeho aj ti to povedal, číže v podvedomí ste to mali stále, teraz sa ukazuje, že to môže byť pravda. Ak máte pevný vzťah ako rodinu vás nemôže toto rozhodiť + to dieťa za to nemôže, aj má očividne veľký záujem sa stretnúť so svojím bio otcom - čiže tam v tej rodine asi nie je všetko v poriadku, keď malá to prijala tak rýchlo, že ten chlap nie je jej otec a chce sa hneď stretnúť s tvojim mužom - ale ja by som počkala kým budete mať vy výsledky testu DNA - pravda ak bude tvoj muž ochotný ich podstúpiť, aby to dievča nebolo zase sklamané, ak ani tvoj muž nebude jej otec. Lebo z popisu tej matky ktovie s kým všetkým sa vyspala. Inak tiež nemajú rozum toto povedať 11 ročnému dieťaťu len tak z fleku jej šplechnúť do tváre, že jej otec nie je naozaj jej otec a kto asi je - bez toho aby to bolo niečím podložené, chudák dieťa, kto vie, čo aj ona teraz prežíva.
A ako bolo písané už, vôbec neriešte ich rozvod, to je ich problém, iba to dieťa ak tvoj muž bude chcieť vedieť pravdu, nedajte sa zatiahnuť do ich problémov.
@henikapetko tak ked sa dieta bude chciet so svijim otcom stretavat aj otec tak sa budu...ci im to zakazes? A mimochodom tusili ste to...na muzovo mieste to riesim skor. Ale tak vam to asi takto vyhovovalo alebo skor tebe. Taketo veci sazvyknu obcas prevalit. Teraz uz len cakat za testami
@h2 Bohužiaľ, stáva sa aj to, že sú dokonca aj biologickí rodičia, ktorí sa normálne starajú o svoje dieťa, majú pekný vzťah a zrazu im "niečo prepne v hlave" a začnú sa tváriť, že dieťa nemajú, nemajú potrebu sa s ním ani stretávať. Je to smutné, ale stáva sa aj toto. A hlavne je to hrozné pre to dieťa, rana na celý život.
@slavomira236 nie nevyhovovalo ja som mu už pred rokmi vravela ,že nech sa s ňou spojí a dá spraviť testy ale nechcel rozbíjať fungujúcu rodinu.
@henikapetko ved hore pises, ze si ho aj ty odhovarala
Chcel vedieť čioj muž o Tom vedel.Manzel si chcel dať spraviť testy ,ale odhovorili ho od toho viacerí aj ja.
@henikapetko
a keď bude ešte aj dediť, tá kukučka malá 🙈
nič hrozné sa nedeje, keď to bude dieťa tvojho muža tak to budete riešiť potom.
právne je zatiaľ otcom niekto iný.
@henikapetko Ja by som teda nechcela, aby moj manzel nebol v kontakte so svojim dietatom, aby nebol sucastou jeho zivota. Ved to dieta bolo spolodene pred vasim vztahom. Nerozumiem, co na tom zvladas velmi tazko, ked si o tom od zaciatku vedela. Vase dieta ma surodenca a bolo by fajn, keby mali v zivote pekny vztah.
Keď už doteraz mu to bolo jedno tak aspoň teraz nech je chlap a tie testy spraví. Zariadite sa potom podľa výsledku ďalej.
Skôr nechceš vedieť.Muž ma podozrenie juj aka náhoda.Neskutočne sa podoba na našu dcérku juj dalšia náhoda. Náhody neexistuju. Nechcem aby muž išiel na testy DNA. A čo sa bojí že ukažu že je jej biologickým otcom a bude musieť platiť výživné.Nezvladneme to čo nezvladnete že bude navštevovať svojho biologického otca.Dívne že sa ho snažili odhovoriť od testov DNA kto konkretne mama, otec, surodenci.No TY určite lebo čo ak by náhodou na 99,9 percent sa potvrdilo že je otec tak aj na dedičstvo by mala nárok.Ja to vídím tak že na testy neide lebo nehcceš TY a vie zrejme že by ukazalo že je jej otec.Pekné sa chova dospelý chlap.
Ja sa čudujem. Ze keď ste mali tušenie aj sa mala na neho podoba ze ste nedali robiť testy keď bola malá.ci vtedy to vyhovovalo viac ze ex tvrdila ze nie je otec?
Tvoj manžel asi vedel prečo chce aspoň teraz tie DNA testy, aj keď ho odhovarate.
Takže v tomto je tvoj manžel asi rovnaký ako už dotyčný ex.
Tiež by takéto Info so mnou otriaslo ale nie v prípade žeby som o tom vedela hneď od začiatku tak ako si to vedela ty. Ak je vaše manželstvo silné to ustojite nech je pravda akákoľvek.
@henikapetko sorry ale aj pre to dievcatko to musi byt strasne ....Vsak cely cas ju vychovaval a zrazu ju nechce no des....
@henikapetko Ahoj ja vychovavam 5 deti, ktore nie su moje biologicke. Na zaciatku tejto cesty, som mala tiez protichodne pocity. K ich prijatiu som sa dopracovala za dlhsi cas a s odbornou pomocou. Vy ste do toho ako rodina vhupli, urcite si teraz v soku aj ty, aj manzel a aj vasa dcerka bude. Ja ak ti mozem poradit, kontaktuj neziskove organizacie Navrat alebo Usmev ako dar. Maju skusenosti s roznymi rodinnymi situaciami. Pomozu vam to emocne spracovat, mozno nasmerovat. A ozrejmia vam aj pohlad zo strany toho dietatka. Mozu spravit napr. aj akehosi mediatora na prvom stretnuti. Keby si chcela kludne mi mozes napisat aj sukromnu spravu a mozme sa o tom porozpravat hlbsie.
@h2 Poznám muža, muza, ktorý sa dozvedel, že nie je otcom dieťaťa. Napísal mu to biologický otec dieťaťa, keď mal malý max. 5 rokov. Tento muž okamžite podal žiadosť o rozvod, odsťahoval sa a odvtedy nevidel ani ex ani to dieťa, hrubá čiara. Takze mi nie je divné, ako sa zachoval otec tohto dievčatka. Na svoju ex aj po rokoch cíti nevraživosť.
@ladyblcha áno len preto,že tie testy niesu lacné a keby si ich dá spraviť aj tak by ich súd neuznal a nikde není napisane ,že keby mal v rukách testy že by mu dovolila stretávať sa s malou.Ja som mu len povedala,že už keď testy nech to ide súdnou cestou a nech o to požiada ona
@sense nevyjadrujte sa o osobách ktoré nepoznáte v negativach.Manzel to iba tušil keď sa narodila naša malá to za prvé a za druhé nechcel ničiť fungujúcu rodinu.O.dieta bolo a zatiaľ je riadne postarané ma bohatého a vplyvného otca ....žije v luxuse ,my sa celý život nejako predierame od výplaty k výplate a veľa krát ani neboli zvyšné financie na tie testy.
@dilino vy aj čítate?????Čo som písala ja som povedala,že nech ide na testy ale nech to dá súdne ona keď si spraví test doma bude mu na dve veci pretože súd to neuzná a za ďalšie ani ona zatiaľ nesúhlasí aby sa robili testy

@henikapetko proste ako to prebieha ďalej musí priznať otcovstvo ak bude mať DNA a jej muž sa vzdá malej?