Nemôžem mat deti - koniec vzťahu
Dobrý deň, čo robiť keď som v dlhodobom vzťahu na partnera som veľmi citovo naviazaná no po tom ako mi bolo oznámené,že nebudem mať deti cítim z jeho str. odstup.Rozchádzame sa a schádzame chvíľu je to dobré no každá banalita ho rozladi, vybuchuje. Ja viem, že za tým je jeho túžba po dieťati. Keď sa udobryme zas chvíľu fungujeme akoby sa nič nestalo. Adopciu rázne odmieta. Ja by som sa k tomu odvážila, pretoze ak ja po ňom túžim. Opýtala som sa ho na rovinu, ci so mnou chce ostať za takýchto podmienok. Raz tvrdí že hej no ziadne kroky nerobí. Myslím tým zásnuby, potom sa tvári že nie...alebo mi navrhne aby som si adoptovala dieťa s iným. Ked nevytiahujem tuto tému je normalny, milý starostlivý, pozorný.Prejavuje mi náklonnosť aj city..ja vobec neviem co si mam mysliet. Miluje má?Chce byt so mnou? Alebo som len medzitastavka?..Dakujem za odpovede
Bohužiaľ, aj podľa mňa keď zostal ticho, tak máš odpoveď...... Len ešte asi k tebe niečo cíti a nechce ta nechať samu, ale je to len otázka času kedy sa rozidete (to je len môj názor, nemusí to tak byt). Možno sa mi to teraz ľahko píše, ale ak by som bola na tvojom mieste, tak by som muža nechala ísť. Ale až keď by som si bola istá, že nedokážete normálne fungovať bez deti, že ho to bude stále vnútorné trápiť. 😔
Tiež si myslím, že ak po dieťati túži, tak ho to len tak neprejde. Ak aj spolu vydržíte, tak to bude dusiť v sebe, ak neodíde časom, tak ti to môže aj vyčítať... A vlastne aj ty časom môžeš lutovať, lebo ty budeš po dieťati túžiť tiež, ale ty by si zvládla aj adopciu... Takže sa budete trápiť obidvaja. Je to tažké, ale jasne by som si to s ním vyjasnila - a povedala by som mu, že aj ticho je odpoveď. Podľa všetkého si mladá a je kopec chlapov, ktorí by v pohode zvládli aj život bez detí a ktorí nemajú potrebu mať deti. Alebo treba hľadať slobodného otecka 🙂 Držím palce!
Možno sám nevie co je pre neho viac, či túžba po dieťati, vlastnom dieťati (nie každý je stavaný na adopciu), alebo láska k tebe....
Ale ak sa schádzať a rozchadzate vás vzťah nemá pevný základ...
Druhá možnosť he ne vyťahovať tému ohľadom deti a zasnub à žiť pre prítomnosť, keďže píšeš ze kým túto tému nevytshujes je milý a pozorny
A tu tvoju diagnózu nebudem moc riešiť, len adi by som skúsila aj iných lekárov.... Ak si to teda ešte neurobila.
si po tazkej chorobe ze. uzivas hormony aby si navodila stav menopauzy? teda tusim, resp domyslam si co si prekonala a uprimne aj tvoj muz to ma tazke. vies on ma hlave zmatok. na jednej strane laska k tebe, na druhej strane tuzba po rodine. Ale ako sa da rozist s niekym,kto nemoze za to ze kvoli diagnoze nemoze mat deti. Ako bude vyzerat pred ostatnymi j sam pred sebou?
byt tebou by som mu to slachetne ulahcila a nechala ho.
Nech si uz navzdy zdrava srdiecko. s detmi, ci bez, hlavne spokojna 🌷
Autorka, a on je tvojou "zivotnou laskou" (a ty jeho), alebo ste spolu, lebo to "tak nejak vyslo"? Lebo sice tazko rusit dlhorocny vztah, ale zda sa, ze s tymto partnerom budes stale v neistote... ci je s tebou z lasky, nie povinnosti ci sucitu, ci mu tie deti stale nevrtaju hlavou... Mozno by bolo ferovejsie pre obe strany - lebo aj tebe by to prinieslo istym sposobom vydychnutie, nie staly stres a pozorovanie - keby si nasla silu rozist sa. Ak ta ma sucasny naozaj rad, premysli si to a vrati sa. Ale inak by si mala sancu si najst chlapa, ktory uz deti ma, alebo ani nechce, a ktory by pre spokojnost vo vasom vztahu teda nevyzadoval dieta, alebo by pristal na adopciu.
Zelam spravne rozhodnutie a vsetko dobre.
Koľko máte rokov?máš to ťažké rozhodnúť, ale vrátila by som sa z kratsej cesty môžeš nájsť chlapa, ktorý má dieta...aby sa nestalo, že chlap to teraz ustojí a medzi 40-50 r odíde a bude chcieť mať dieťa a ty to budeš mať ťažšie ohľadne vzťahov..
Jedine, že by časom prehodnotil adopciu, ale to su roky čakania.Ak to je všetko čerstvé je zmätený a nevie čo robiť.
hmmm musi to byt velmi tazke. ako aj on isto potrebuje cas sa s tymto nejak vyrovnat a popremyslat co dalej. viem, ze ta to musi boliet este viac takto, ale ani sama neviem, co by som v takejto situacii robila
Myslim, ze by ste si mali dat vazny rozhovor o buducnosti. Mozno sa nevyjadruje, lebo ti nechce ublizit a byt ten, ktory vztah ukonci a tym padom bude za zleho.
Niekedy laska proste nestaci a okolnosti vztah rozbiju. A tak u vas to nie je svokra, alkohol, rozna fin gramotnost ale otazka potomstva.
Na druhej strane, ak ho milujes, tak mozno by si mala byt ty ta, ktora to ukonci a da mu moznost najst si zenu a byt raz otcom. A ty medzitym mozno stretnes muza, ktory uz deti ma alebo ich nepotrebuje k zivotu.
Mne to pride uplne Jasne a jednoduche Nemusis byt zmatena. Jeho tuzba jeho sen mat svoju bio rodinu je prenho viac ako laska k tebe. Mà jasno aky zivot chce a stebou ho mat nebude. Preto si nedostala prsten. Keby bola jeho laska silnejsia ako jeho tuzba byt raz otcom tak ti ten prsten da. On nechce ani pocut o adopcii a ty v podstate ani nechces uz deti si stym zmierena. Kazdy chcete nieco ine od zivota. Nemaj mu to za zle. V dobrom aj zlom
Ste si neslubili. Vsetko sa deje z nejakeho dovodu. On raz najde co mu naplni dusu s inou a ty s inym, . Miloval Ta kym tam bola sanca ze stebou bude mat vsetko co vacsina ludi chce. Len do nevie otvorene raz a navzdy ukoncit. Lebo v tom je ako vela chlapou slaboch. Fyzicky tam este stebou je ale jeho srdce bude niekde inde hnet ako stretne niekoho .. pri vybere buduceho partnera ries toto ako prve - hladaj takeho co deti nechce alebo uz mà s ex ci vdovca. Hnet na prvom rande ked budes mat pocit zeby mohlo byt aj druhe. Varovanie ze deti vo vztahu stebou nehrozia. Najdes muza ktoremu to bude vyhovovat . Nebudes sa pri nom citit ze si o nieco prisla. Cim skor to ukoncis tym skor sa obaja mozete posunut dalej .
Ja si myslim,ze tento vztah nebol taky neohrozitelny ani predtym,jnak by nim tato sprava tak nezamavala.Ano,zase si povedzme otvorene ze ak partneri velni dieta chcu a jeden z nich skratka nemoze je to dovod na rozchod,to je skratka pravda.To nie je spolocne byvanie,svadba,to su deti.Nedokaze kazdy prijat ze nebude mat nikdy nieco,co dokaze cloveka naplnit tak,ako to dokazu deti.Avsak myslim si ze on ta asi vzdy lubil kusok menej ako ty jeho,inak by hladal sposob akontuto tusbu naolnit s tebou.Je jasne skratka ze ta az tak nemiluje aby hladal sposoby.Ja by som sa s nim rozisla.Ale chapem aj jeho.Zivot a vztah su aj o detoch.
@miadi Absolutne s tebou suhlasim,velmi jasne a velmi krasne si to napisala.
@maminkadeticiek mam pocit ze keby ju viac miloval tak by mu stacilo aj adoptovane dieta . Zeby mali rodinku dieta hoci nie bio. No on chce svoje vlastne deti. Co je Proste prirodzena tuzba cloveka a neviem mu to vycitat. Clovek je niekedy vo vlastnom zaujme sebec a musi ist za tym co chce po com jeho duša prahne hoci tym zlomi jedno srdce. Len on sa Nevie k tomu rozhupat. Ved je to tazke aj prenho opustit zenu ktoru miloval pre nejakych inych ludi ktori este ani neexistuju. Ale ked on raz vie ze chce byt otec mat svoje DNA 🧬 v svojich detoch. Tak si musi vybrat seba nie ju. Lebo zijeme len raz. Aj ked je to vsetko smutne a tazke pre oboch. Este ich caka vela lasky a stastia s niekym inym. Ja by som mu to ulahcila a ukoncila to. Aj koli sebe lebo sa mam moc rada takto sa dalej trapit. Cakat co bude rozchadzat sa a zlepovat sa.
@21oktober
reagujem hned na tvoj prvy prispevok. Chciet mozme vela veci, ale prave vtedy kedy sa nam nedostava toho, po com tuzime,sa ukazuje, ci skutocne milujeme partnera alebo nam dotycny clovek mal len "posluzit" na naplnenie nasich tuzob.
Vztah ma byt v dobrom aj zlom, v dostatku, aj nedostatku, v zdravi, aj chorobe a povysovanie inych veci nad milovaneho cloveka mne jasne hovori, ze tam nie je laska, skutocna laska, laska ktora veri, posuva hranice, utesuje a naplnuje srdce cloveka.
Ak niekto opusti svoju zenu, lebo mu nemoze dat dieta, nikdy ju skutocne nelubil, iba vyuzival vo svoj prospech. Prave vo vztahu sa ludia ucia aj vzdavat veci, aj prijat s pokorou zivot aky je a prave tazke situacie ukazu, na com realne stoji vztah.
@autorka
Netrap sa, ak ta opusti, ukaze sa aspon realita a verim, ze niekde ta bude cakat muz, ktory ta bude milovat taku aka si a pojde mu O TEBA ako zenu.
@zmrzlinka2021 nebola to jeho žena , bola to jeho frajerka. Frajerky sa aj opúšťajú .Človek si má nájsť partnera s ktorým bude šťastný , skutočne šťastný .Nepreceňujme tu tebou pomenovanú lásku, je to strašne romantický pohľad, v podstate dlhodobo neudržateľný . Vstupovať do manželstva alebo trvalého partnerstva hneď na začiatku s nenaplnenými potrebami ( v tomto prípade podstatnou potrebou a prirodzenou ) je risk a to pre obe strany. Dlhodobé spolužitie stojí na racionálnejších základoch a jedným z nich môžu byť aj deti , ak sú pre druhú stranu podstatné.
@21oktober tak je ine, ked je to frajerka a ine ked je to uz zena, to suhlasim.
Ale praveze laska vobec nie je "romanticky pohlad". Romanticke je steklenie v brusku, vasen, prekvapenia, krasne a mile veci, tras kolien, snivanie bla bla bla... laska je prave uplne VEDOME rozhodnutie milovat toho cloveka takeho aky je, s plusami aj minusami a hladiet na neho, a robit vsetko preto aby ten clovek bol stastny. Do zivota manzelov pridu rozne tazke situacie, problemy, aj neplodnost, a odhodit cloveka ako "vec", to je presne ta zamilovanost, romantickost. Laska hovori milovat toho cloveka, prijat ho a tvorit s nim jeden celok, jedno telo.
Casto sa tu pise o 50 % rozvodovosti, ale ak ludia si interperetuju lasku ako "romantickost", ako ty uvadzas, tak vobec sa tomu necudujem. Ak vztah nebuduju na laske a rozhodnutiach, denodenych rozhodnutiach, tak prirodzene vacsina vztahov konci.
A v manzelstve nie je dovod byt nestastny s clovekom, ktoreho sme si zvolili, ktory lubi mna a ja jeho.
Dieta je nie samozrejmost, je dar a tak k tomu treba pristupovat. Bud nam ten dar bude dany alebo nie, ale my budeme stat jeden pri druhom.
To vobec nie je sladky romantizmus, ja som silne racionalna zena 🙂
Nepojde to ani umelym oplodnenim?
A v manzelstve nie je dovod byt nestastny s clovekom, ktoreho sme si zvolili, ktory lubi mna a ja jeho.
On si ju nezvolil a nevstúpil s ňou do manželstva. Zistil chvalabohu včas , že je tu prekážka ktorú nevie a nechce akceptovať a je to tak dobre a ja to chápem . Nemožno do manželstva vstupovať s pochybnosťami len preto že sa to patrí a že s ňou chodil viac rokov. A pritom ju môže mať rád a dokonca aj milovať , ale to na manželstvo jednoducho nestačí , musia byť naplnené obojstranne potreby. Jeho aj jej a jeho nie sú
@21oktober suhlasim, lenze to treba si zvazit pred tym, ako sa dvaja vezmu, ci idu do toho aj s tymto rizikom. Ale ak su uz rodina, co manzelia su, tak by mali jeden pri druhom stat.
@zmrzlinka2021 niektore z neho robite najhorsieho akoby kazda si zobrala toho s ktorym mala prvy vztah akoby sa ludia nerozchadzali aj pre menej zavazne veci. Keby to bola zena ktora tuzi mat deti a partner je neplodny a proti adopcii tak by kazda radila nech ho necha lebo mà sancu zazit materstvo s inym. Alebo tiez Ta zena by nebola za adopciu chcela by svoje vysnivane dieta o ktorom cely zivot vedela ze chce mat. Ano on miluje viac seba a svoj sen o tom ze chce mat zenu deti. Nie je na tom nic zle. Nie su manzelia Takze mà cas vycuvat. Lepsie akoby sa mal premahat zobrat si ju Lebo uz su spolu konvencie ona uz caka prsten atd a o 10rokov to vzdat zalubit sa do inej opustit ju a nechat ju znicenu s pocitom ze stratila najlepsie roky mladost s muzom ktory ju aj tak nikdy dost hlboko nemiloval. Usetria si trapenie ked to ukoncia. Obaja si zasluzia nieco lepsie. On rodinu po ktorej tuzi a ona muza ktoremu bude stacit jej osoba. Pre koho jej osoba bude to najlepsie to najdolezitejsie.Ktory nebude ochudobneny ktory nebude mat pocit ze sa koli nej koli laske niecoho podstatneho musel vzdat. A ona nebude zit s pocitom viny ze nechtiac partnera o nieco dolezite ukratila. Rozchod boli kazdeho Aj ked je z dobreho dovodu. No preboli a maju vacsie sance byt stastni s niekym inym. Najlepsie je ze ona ani moc Po detoch netuzi chce mat uz stym pokoj zit a neriesit moze mat krasny plnohodnotny zivot s muzom ktory to vidi citi rovnako. Rozisla by som sa snim v dobrom a popriala mu nech v zivote dostane najde mà vsetko co ho urobi stastnym hoci somnou to mat nemoze .
@miadi v podstate s tebou suhlasim, kedze len spolu chodia, myslela som to vsak vseobecne, ze ked uz su manzelia. Zivot fakt prinasa rozne situacie, a aj to, ked ludia az v manzelstve pridu na to, ze niekde je problem. Poznam zeny, ktore nie su schopne donosit babatko, mala som kolegynu co 13x bola na tom umelom oplodneni, vsetky su nadalej v manzelstvach, proste ziju s tym, ze im nebolo dieta dopriate. Vzdy sa ich muz mohol rozhodnut zamavat im a ist "o dum dal", ale raz sa rozhodli v dobrom aj zlom kracat, tak idu. Nie kazdemu manzelskemu paru su dane deti, ale aj napriek tomu mozu mat kvalitny a krasny zivot.
@zmrzlinka2021 mam v rodine taky par manzelsky nemohli mat deti aj sa trochu neskor nasli no su spolu roky. Alebo kamosku som mala co nemohla mat deti koli choremu srdcu ale muz ju lubil aj tak a adopcii sa nebranil mali chlapceka Iba jej to dlho trvalo sa snim zblizit Lebo mala v domove vyhliadnute dievcatko.. ktore si par x zobrala no nez mala vybavene papiere malu adoptoval Niekto iny .. Ked vie autorke tak hnusne povedat nech si adoptuje s inym chlapom.. tak dobre ze nie su este manzelia. Asi bola vzdy jej laska hlbsia ako jeho k nej. Keby boli manzelia a az potom zistili tu neplodnost pravdeposobne by to v ich pripade dopadlo rovnako len v mojich ociach by to bolo z jeho strany horsie kedze by si nevazil slub lasky vernosti v dobrom aj zlom. Ale v konecnom dosledku je jedno co si kto myslime ludia by mali zit tak aby boli stastni podla seba .
@nefertiijti87 ďakujem, robíme pre to maximum, tak hádam to už vyjde. 🙂
@lija22 ❤
ako pokracuje tvoj pribeh?

Podla mna to ticho je jasna odpoved, nemas co riesit s nim