icon

Nenávisť k tučným ľuďom

1. okt 2023

teraz som citala diskusiu a od nej som sa bohuzial dostala aj k dalsim 😀😀 ja som vzdy bola stihla, mamka nas vychovala na tzv almond strave a ostalo mi to ale nikdy som necitila zast k tucnym ludom. Vy chude ktore to tak mate tak preco?? 😀 uprimne ma to zaujima lebo je vas tu dost, dufam sa tu ohlasia aj tie ktore urazaju v tychto diskusiach najviac... tak ma zaujima odkial ta nenavist pochadza 🙂

Strana
z2
bbshop
1. okt 2023

Tiež sa pripájam k ženám, ktoré majú opačnú skúsenosť. V mojom okolí ženy s nadváhou šikanujú tie štíhle. Tiež podobne hlasky, že kosti sú len pre psov, chlapi majú radi krv a mlieko atď atd

marianarem
1. okt 2023

@1tina597 Niektori ludia priberaju fakt menej. Moj manzel je cely zivot velmi stihly. V detstve bol nejedak, ale teraz je uz jedak a stale je tenky. A to ma kazdy den dve vecere, pomedzi hlavne jedla este rozne tresky, smotanove jogurty, k tomu sladkosti a pije vylucne sladke napoje. Pracu manualnu nema a nesportuje, robi okolo domu a vo vinohrade, ale nie tolko, aby to vysvetlovalo, co vsetko moze zjest. Aj jeho.otec bol vzdy stihly a syn je tiez taka palicka.

thoughtfulweirdo
1. okt 2023

@1tina597 Ja som od puberty až donedávna (čiže cca 10 rokov) bola tá spomínaná veľkosti XXS a nie preto, že som chcela 🤷🏻‍♀️ ale teda žiadnych pochvál som sa nedočkala, len nekonečného radoby vtipných poznámok, ako ma odfukne a kľudne môžem stáť aj pred TV 🤦🏼‍♀️ takže ja mám skúsenosť, že zatiaľ čo komentovať vysokú váhu sa berie ako nevhodné, tú nízku mnohí komentujú, akoby to nebolo to isté.

1tina597
1. okt 2023

@marianarem ja som to písala z hľadiska, keď o obéznych tvrdia, že sa iba vyhovárajú. Že niečo ako genetika a hormonálne problémy nehrajú rolu vo váhe, niekto to tu písal. Tak som reagovala na to.

1tina597
1. okt 2023

@thoughtfulweirdo ja som bola tiež XS a veru, necítila som sa zdravo. Teraz mám zdravé S/M. A vnímala som, ako nás aj v škole od detstva porovnávali s plnšími. Komu kosti nehŕkali bol tučný 🙈, pritom ozaj tučných boli veľmi málo. Stále sme štíhle boli ako príklad, toto je zdravé, takto by to malo byť. Pritom necítila som sa zdravo. Bola som tintítko a ani sa mi nepáčila moja postava.
Štíhlim sa hovorieva že sú tintítak, že ich vietor odfukne, a uráža ich to. Ako sa potom majú cítiť obézne, keď im niekto napíše : fuj si tučná, schudni. Alebo ich dáva za príklad lenivosti, pomalosti, slabosti… rozhodne je spoločnosť nastavená viac proti obéznym ako proti podvýživeným ženám. Pritom je to rovnaký problém.

angel993
1. okt 2023

Je to o ľuďoch. Ja som vždy bola chudá. Pri výške 165 cm som mala 48 kg. Tak ma spoznala mužova rodina. Po prvom rizikovom tehotenstve, ktoré som celé musela ležať, som pribrala 20 kg. A všetky mužove tetky, ktoré ledva prešli cez dvere, mi nezabudli mesiac po pôrode pripomenúť, ako hrozne som pribrala. 9 mesiacov po pôrode som bola naspäť na svojej pôvodnej váhe a vtedy mi už nikto nepovedal, že som schudla.
Ja neriešim váhu druhých. Rovnako učím aj svoje deti, že každý človek je iný, ale každý je jedinečný. Za vyššou váhou nemusí byť iba choroba, môže za tým byť stres, ťažká životná situácia, choré deti, strata blízkych. My daného človeka vidíme jednu minútu. Ale tie ostatné hodiny jeho dňa nevidíme, nemáme právo ho posudzovať ani odsudzovať.

kittykat22
1. okt 2023

@zuzitko74 Bukovsky bol a je debil a navrhovat v pracovno/pravnom vztahu rozdiel pre ludi stihlych a nadvahou, je myslienka uplneho idiota. Cela tvoja odpoved je postavena na tom, co povedal Bukovsky.
Inak je pre mna nepochopitelne - a to nielen u teba - ale pocula som to uz z ust viac obeznych ludi: ja mam vyborne krvne vysledky. Mam dobry cukor, mam cholesterol v pohode a vsetko. Ale chapes, ze mas organy obrastene tukom a srdce pumpuje ako o zivot? Ze ti odidu klby na artrozu?
Dufam, ze si za to zaskakovanie v praci pytas extra volno a uzivas si ho po svojom.

thoughtfulweirdo
1. okt 2023

@1tina597 Myslím, že spoločnosť je hlavne nastavená proti každému, kto sa vymyká priemeru a je jedno do ktorej strany alebo čo sa porovnáva. Inak, ja sa ako S/M necítim zdravšie než ako XS, práveže skôr teraz mi každú chvíľu čosi je, hoci sa o seba starám značne poctivejšie- ale to humorne pripisujem veku a "starnutiu" 😆 ten pocit zdravia alebo spokojnosti netkvie vo váhe, pokiaľ samozrejme nejdeme do extrému hore alebo dole.

subartic
1. okt 2023

Ja som schudla za posledne dva- tri roky 20 kg behaním . Predtým som mala 68 kg pri výške 160 cm , teraz mám 48. Viac vládzem rýchlejšie vybehnem , cítim sa lepšie čo sa týka ohybnosti ale moje krvné hodnoty sa nezmenili, vyšetrenie u kardio OK bolo vtedy aj predtým . Len teraz mám väčšiu radosť zo života, viac životnej energie , ALE zas nemám tak vypnutú plet ako predtým . Celulitída mi nezmizla, prsia mi urobili tamtadadatam smerom k zemi , zvýraznili sa mi lícne kosti ktoré ja na sebe nemám rada. Od určitého veku je lepšie ak dámy majú nejaké to kilečko k dobru ale stále k v dobrej váhe.

sszuzu8
2. okt 2023

Ja som xs/s po 2 tehotenstvach ploche brucho bez strii jem zaradom všetko a nepriberam. Nemám nenávisť k tučným ľuďom
Akurát sa mi nepáči ako degradujú chudé ženy - za čo ťa má muž chytať? A podobne shity
Presadzuje sa názor ze sa nemáme hanbiť za svoje telo. Áno nemáme. Ale nerobme z obezity (diagnózy) niečo normálne dokonca žiadané.

zuzitko74
2. okt 2023

@kittykat22 Ja svoje dobré krvné výsledky nepoužívam ako argument, že som zdravotne OK. Len som rada, že to mám v poriadku a nemusím bojovať aj na tomto fronte. Som si vedomá faktu, že obezita je choroba a riešim to.
Voľno za zaskakovanie nutne potrebujem na vykrytie prázdnin.

xsandrax
3. okt 2023

Neodsudzujem tučných ľudí, je to boj na cely život, ale nepáči sa mi ako prezentujú v médiách obezitu, aké sú tie ženy krásne, ako sa cítia vo svojom tele úžasne, motto buď sama sebou a podobne... Prosím? Obezita je choroba a ukazovať mladým, že byt tučným je úplne v poriadku v dobe, keď je nezdravé jedlo na každom kroku a je jednoduchšie po ňom siahnuť ako si navariť a pohybu sa boja ako čert svätenej vody?
A toto ozaj nemyslím ako hejt pre ľudí s nadváhou 🙏

zuzkabeuty
18. jan 2024

@zuzitko74 chyba ti hovädzia pečeň je to pravda najviac chori bývajú dlhodobý vegani je tam vela ulceoznej kolitidy, kamenov a veľká malnutricia

zuzitko74
19. jan 2024

@zuzkabeuty Starí Egypťania považovali surovú pečeň za liek proti slabosti a únave, ale to by som asi nedala. Ja sa snažím pravidelne užívať peľ, to tiež pomáha na krvotvorbu.

konikmodry111
19. jan 2024

@lindous presne ako pises, ja nosím tiež xs a keď som bola mladšia som sa toho napocuvala 🙈 doma ti nedávajú jesť? Príde vietor a odfukne ta, si kosť a koza, atd atd… a väčšinou to boli poznámky od obéznych ľudí … ja som nikdy nepovedala obeznemu nič zle, no do mna sa stále niekto navázal 🤦🏼‍♀️ ja mám rýchle spaľovanie, za den toho zjem strašne veľa a nepriberiem. Ale vidím ze sa nájdu take čo tomu neuveria 🙈 dokonca aj v robote na mna často len cumeli ako zladujem obed a ešte si naberiem 🙈 ja som vždy chcela mat pár kíl na viac, no už som sa s tým zmierila že som taká aká som…

ciernysokol
12. jan 2025

@subartic mne raz jedna zakaznicka povedala: "Vies, v urcitom veku si musis vybrat, ci chces peknu tvar alebo zadok. Ja som si vybrala to prve." 🙂))) Az teraz sa viem stotoznit.

zuzkabeuty
18. okt 2025
@1tina597

Kus odbáčam od otázky aleeee.
Mne sa nepáči keď doslova vychrtnuté ženy sa navážajú do obéznych. Lebo ideál je štíhlosť, ani 40kg a 160+ cm neni normálna zdravá váha. Ženy čo majú XXS a XS veľkosti, a že ich nie je málo, sú často podvýživené. Ale to je už asi Ok v spoločnosti, no a tomuto napríklad, zas ja nechápem. A ešte keď doslova ľudia pochvália ženu čo je kosť a koža, že aká je pekná a má super postavu a neviem čo, podporujú ju v tom.🙈 No úplne choré za mňa. A teda zažila som to aj na strednej škole. Telocvikár chválil doslova nezdravo štíhle dievčatá, mne sa stále rozum zastavoval.

@1tina597 telocvik ár ako vyštudovaný by mal vedieť ze 50kil nie je zdravá žena lebo jej chyba svalová hmota. Neviem od kedy začalo byť normálne ako dospelá žena zo zdravým hormonálny systémom tvrdit že žena má byť vychrtla myslím ze je to hlavne nepochopenie ženského tela co si budeme klitoris tiež do 2004 roku u žien podľa vedcov neexistoval všetko sa skúmali na mužoch ale žena nie je muž má úplne iný systém a väčšina žien s nadváhu co poznám ju má pre prehnane nízko kalorické diéte neudržateľne kde si rozhasili štítnu žľazu aj iné hormóny. Áno nepropagujem obezitu ale pozor dievča kosť a koža nie je zdravé ak by tréner bol normálny hovoril by dievčatám všeobecný fakt pas nemá byť veľký boky a prsia môžu byť plnšie len niekde tento zdravý typ ženy zmizol je iba extrém

Strana
z2