icon

Neodbitný pán

17. jún 2023

V prvom rade napisem, ze nie sme drzi ludia a ani to drzo nechceme riesit. Hladame NAJLASKAVEJSIE mozne riesenie.

Kupili sme si dom v meste, v ktorom sme nikdy nebyvali. Uz po nastahovani nam sem parkrat prisiel pan, ktory byva nedaleko na ubytovni a porozpraval nam, ze byvala majitelka bola jeho kamaratka, ze aj nabytok, ktory tu nie je, ma on a ze jej pomahal s pracami okolo domu (za odmenu samozrejme). Ma aj nejaky tazsi pribeh za sebou, ze zostal na jeden cas bezdomovec, nemame srdce z ladu, takze sa ma to pravdaze dotklo, ale nie nejako obzvlast extra.

Aktualne ho vidim kazdy vikend, ze je u susedov, vykecava sa tam hodiny, chodi od brany k brane... no a samozrejme zajde aj k nam. Je to typ, ktory je mily, ale bezohladny. Chcem napisat, ze akonahle sa dozvedel, ze pochadzame z vychodu, ma pocit, ze drzime spolu alebo neviem 😃 aj ked mu velakrat opakujeme, ze s nicim nepotrebujeme pomoct, aj tak pride a pozera po dvore, co by trebalo, minule uz spomenul, ze ho zoberieme, ked pojdeme na vychod, ked sme ti vychodniari chichi (🥴). Povedala som mu, ze ma to mrzi, ale ked ideme s detmi, ledva sa zmestime my. Ani sa nepytal, len nam to oznamil. Rovnakym stylom si od partnera vypytal cislo a pozval sa k nam nejaku nedelu aj na vino, ze ved jeden den si urcite najdeme cas. Hovorili sme mu, ze toho mame vela, ze pracujeme aj nedelu, deti, ze sme casto prec, ale je neodbitny a dnes tu zas bol zvonit, v ruke mal tasky a cakal, ze ho pozvem dnu, nastastie je priatel prec.

Ziadnu nedelu si nenajdeme, lebo viem, ze to neskonci pri jednej, ale pri kazdej nedeli.... lebo uz teraz nemozem nic urobit pred domom, hned sa zastavi a nema problem zajst aj do dvora 🤯🤯🤯 vidim, ze susedom chodi aj po zahrade a hovori, co si vezme, ked to v zahradke vyrastie, lebo to ma rad... akoby si to tam nasadil on 😃 co by ste mu povedali, aby to znamenalo LASKAVE NIE, NEMAME ZAUJEM O BLIZSI KONTAKT? Dakujem za vsetky rady

liljana
17. jún 2023

Energeticky prisavnik. Normalny clovek sa tak vnucovat nebude.
- Zacnite mu hovorit na vsetko nie - prepac, ale nejde to. Casom by mal pochopit.
- Notvarajte, ked bude zvonit. Zablokujte jeho cislo. Nie ste doma, nepoculi ste, hadali ste sa prave.
- Dobre by bolo mat nejaku raznu osobu z rodiny, ktora ho posle razne do teplych krajin stylom. Nehnevajte sa, ale oni maju dost svojich starosti, nech si nejaku vymysli, preco ich stale otravujete. Vy ste z obliga, nebudete ti zli a jemu to mozno konecne docvakne, ze je piate koleso na voze.

babulkomale
17. jún 2023

Mate uz hotovu branu? Na zaciatok aspon zamykat, aby sa so samozrejmostou nevchadzal dnu. Aby videl rozdiel medzi vojst a byt pozvany.
Pises v uvode ze parkrat prisiel - bol dnu alebo len pristaveny pri brane ci ako? Patram kde vzal ten dojem ze vy ste povinni sa s nim kamosit preto ze byvate tam kde jeho kamaratka.
Kazdopadne nepustat dnu, slusne odbit v zmysle, laskavo ale pevne Viete co, prepacte ale nemozem sa vam teraz venovat, nestiham, venujem sa detom atd.
Ked mu nedochadza, bude musiet partner medzi styrmi ocami vysvetlit ze je pre vas cudzi, ze dom je vas a ze vy si tiez nerobite naroky u cudzich len preto ze tam predtym niekto byval.
Posonduj u susedov ako to vnimaju. Nenapadko davaj otazky, ako to bolo predtym, ci u nich ten pan hospodari v zahradach ked chce oberat atd.

babulkomale
17. jún 2023

A cislo cudzim nedavam. Normalne sa usmejem a poviem ze viete co ale nepozname sa, cislo ma len rodina a blizki. Ste dost submisivni, neviete si nastaviť hranice.

eeffka
17. jún 2023

Na takychto laskave slovo neplati, proste nepustim na dvor a ked sa vtlaci tak pekne chytim za rameno odkracame v debate k branicke postrcim pekny den prajem dovi a zavrem . Cislo zablokujem a vybavene.

maryetta
17. jún 2023

Okrem drzosti a bezohladnosti ma tento clovek zjavne aj nejaku psychicku chorobu.
Netreba si ho pripustit. Uz teraz je asi moc blizko. A to ako je on “drzy” asi treba aj opacne.
A hlavne si dat branu taku aby sa dala uzamknut.
Co s nim maju susedia nech maju ale… ja by som teda toto nechcela a netolerovala.

autor
17. jún 2023

@liljana
Bohuzial tu nikoho nemame 😏 uz minule nam chcel sused troska pomoct, krical z druhej strany, nech nas necha, ze vidi, ze mame vela prace a tento pan len zakrical "Aaaaaale ved...." a isiel priamo k nam.

@babulkomale V dome zatial nebol, ale prechadza sa nam po dvore. Branu mame zatial taku staru, je ju jednoduche otvorit a branicku ked sme premkli, klucik zostal visiet z druhej strany na retiazke, takze si odomkol. Velakrat vsak mame branu aj otvorenu, lebo behame autom prec aj kazdu pol hodinu hore dole (pracujeme sami na seba cize velmi nepravidelne aj vsetky dni v tyzdni)... a tiez sa napriklad starame o travnik pred plotom, kosila som tam tento rok zatial raz a aj to prisiel a hned isiel do dvora k priatelovi, i ked som mu hovorila, ze nema cas, stara sa o deti. Na rukach mal maleho, ktory akurat spadol, rozbil si usta, cize mu tiekla krv... a plakal. A on nemal aj tak problem sa vykecavat. Nechceme byt hnusni, otocit sa a odist alebo mu povedat, ze teraz naozaj nie a vyprevadit ho von (lebo by podla mna ani nesiel)...ale viem, ze ak si ho pripustime na navstevu, nezostane to pri jednej.

sissy27
17. jún 2023

Ja si myslim, ze pan ma nejaku dusevnu poruchu. Popytala by som sa susedov, ci to oni tiez vnimaju ako problem, alebo ho beru ako miestnu atrakciu, nech som trosku v obraze, ale branu by som zamykala a normalne mu povedala, ze nemam cas a vlastne ani chut sa stretavat.

sasanka605
17. jún 2023

presne som chcela napisat co @sissy27, zrejme ma nejaku dusevnu poruchu. On nebude rozumiet ziadnemu laskavemu odmietnutiu ale novej zamknutej brane

januska12323
17. jún 2023

Spraviť bránu ako prvé. Zvoniť môže ale keď sa nedostane dovnútra ani nikto s ním nebude kecať časom ho to prestane baviť.

bloger
17. jún 2023

Asi to dlho nevydržíte a budete riešiť presťahovanie sa. S takým človekom neuvediete konca.

mpg
17. jún 2023

Brána sa dá zavrieť aj tak že dá reťaz s väčšími okami a visiaci zámok, ja by som ho vôbec nepúšťala dnu, nech si odvykne.

stanulienkat
17. jún 2023

To sa zrejme nebude dať vysvetliť slušne a empaticky nič. Treba ísť tvrdo a rázne, tu nepomôže milé NIE. A na bránu si napíšte že ZAKAZ VSTUPU CUDZIM OSOBAM.

zuzanka.zuzu
17. jún 2023

@stanulienkat žiadny napíš nepomôže, tento určite čítať nebude a keby aj áno, tak on je "ich" pre neho to neplatí 😀

autorka - PRESNE to ste mali urobiť, s revajúcim dieťaťom na rukách ísť dnu a zavrieť mu pred nosom, jemu by ani len netrklo že to je nezdvorile ale vy by ste mali aspoň pokoj

matullienka
17. jún 2023

Poviem milo nie, nepomôžu poviem druhýkrát dôraznejšie a keď nepomôže urobím krik na celú ulicu a na budúce má radšej obíde oblúkom. Nevidím dôvod dookola stále niekomu milo opakovať to isté keď evidentne nemá záujem chápať. Kamaráti s ním byť nechceme, slušne to nechápe tak dovidenia

ahhola
17. jún 2023

To chce zmeniť priority...
1.Brána... (ako v Leopoldove) !!
2.zvoncek dole
3.dovi,dopo,dopi.....💦

tenerifka
17. jún 2023

zatvorit branu tak, aby sa nedala otvorit, a nenechat visiet klucik v branicke.
Co je na tom take tazke/komplikovane/nepochopitelne? Zda sa ti to prilis surealisticke riesenie? Tak sa odstrelte na Mars, to bude jednoduchsie

mishka81
17. jún 2023

Ako prve by som vyriesila novu branu a nasledne velkeho psa.

katus226
17. jún 2023

K nam tiez taky chodil. Nikto ho nevedel poslat do riti, aj ked vsetkym liezol na nervy. Potom som prisla ja. Ked som na neho dva razy raznejsie vybehla, uz sa tu neukazal 🤣

jaskolka
18. jún 2023

Ten človek je zrejme nejako duševne postihnutý, podľa toho čo píšeš. On vysvetľovanie a "milé" slová akceptovať, možno ani chápať nebude. Jednoducho si dajte čím skôr novú bránu, zamykajte ju (zvyknite si to proste robiť aj keď behate hore dolu) a ignorujte ho. Osloví vás, otočiť sa a ísť preč.

kandelabra
Autor odpoveď zmazal
mareka49
18. jún 2023

Každé najlaskavejsie možné riešenie nevedie nikam.
Často takmer každé mesto/dedina ma jedného takéhoto neškodného, na zároveň vtieraveho a obťažujú ceho človiečika.
Empaticky ale s nim asi nikam ne zájdeš.
Ak nechceš aby bol súčasťou rodiny, musíš zakročiť raznejsie.
Keď nevieš ty, tak partner.
Véd vlastný dom nechceš zdieľať.
Ťažká situácia, ale byť tvrdý je jediná cesta

marca12
18. jún 2023

Takymto ludom sa neda laskavo povedat. Zazili sme to. Kupili sme dom a byvaly majitel k nam chodil niekolkokrat tyzdenne. Dirigoval,co nemame vyhodit,co mame ako urobit. Boli sme dlho slusno aj sme ho pohostili,ale uz toho bolo privela. On to stale bral ako jeho domov a tak ak chcel,aby sa robilo. Jedneho dna sme mu povedali,ze dom predal a nemoze k nam chodit ,je to uz nas domov. Pochopil a odvtedy bol iba ked sme ho my pozvali. Musite byt razni.

autor
18. jún 2023

Dnes bola nedela, zatvorili sme branu, zamkli branicku, zatial neprisiel 😏 uvidime nasledujuce dni. Partner je odhodlany povedat mu to jasne a strucne, ale este by som sa mozno poradila s mojou starkou, snad mi povie nejake rozumne vety, je jej vekovo blizsi 🙆‍♀️ riesili sme doma aj to, ze co ak nas poohovara, ze sme drzi a pod... ja si to nemyslim, prave naopak, mam dojem, ze si to vezme osobne, akoby sme mu ublizili, chapete? Akoby sme boli jeho blizki, co ho zranili 😏 tak vystupuje. Drzte nam prsty

autor
18. jún 2023

@tenerifka
Preco by sme sa mali odstrelit na Mars? 😃 tebe pride take neskutocne nepochopitelne, ze jeden dospely clovek si nema co dovolit vstupovat na cudzi pozemok a prechadzat sa po dvore, ani ked je brana otvorena? Ty to asi podla vyjadrenia robis bezne, mne to nenapadne a neprechadzam sa tak ani u znamych. Nemame branu, ktora sa neda otvorit, je tam klasicky hacik ako na starych branach a tiez taka tyc, ktora sa pusti dole. Zamykat to na zamok a klucik je naozaj tazke/komplikovane/nepochopitelne, nakolko mame firmu a behame na nu denne aj 20x ked je treba.

babulkomale
18. jún 2023

Pozri, vsetci ho poznaju, komu uveria? Ved tam kazdy musi vediet ze je dotieravy. Mozno inym to nevadi, hlavne takym tym vecnym popijacom, ale normalnej rodine toto nemoze vyhovovat.

autor
18. jún 2023

@babulkomale
Tu suseda oproti podla mna tiez nechcela byt nanho hnusna (tiez su pristahovalci) a chodi tam k nej kazdy vikend, pyta si zabalit obed 🥴 len cumim... na internete som aj ja hrdinka, ale ked to clovek riesi z oci do oci a on je este dokonca aj tak milo vtieravy, neviem byt hnusna...

babulkomale
18. jún 2023

Vies co, fakt sa to da povedat aj pekne...nemusis kricat ani nadavat. Otazka je, ci to zaberie, ci je schopny to pochopit.

babulkomale
18. jún 2023

Nemozete zostat cez den stat pred branou autom? A na noc zaparkovat dnu a zamknut? Tiez nechavam branu otvorenu ked idem len na chvilku prec.

beata_k
18. jún 2023

A preco sa s nim vykecavas? "Dobre, dovidenia" a pri dovidenia odchadzam

joannita
18. jún 2023

Autorka, tu ti poradim len jedno co zafunguje, vsetko ostatne je strata casu.
Musite byt razni az neprijemni, povedat mu na rovinu, ze si nezelate aby vstupoval na pozemok, inak volate policiu. Povedz ze sa ho deti boja a nic od neho nepotrebujete a ani nebudete.
V pripade potreby zvysit hlas.
Tu aj ten najmensi naznak mileho chovania on chape ako pozvanie. Stretla som sa s takymi ludmi, mame aj taku susedu.