icon

Nepáči sa mi voľba partnera mojej dcéry

6. máj 2024

O tom že má 17 ročná dcéra priateľa iba krátko, pár mesiacov, len sa neviem stotožniť jej výberom. Vysvetlím aj prečo.. Mladík (19r)má momentálne obe ruky v sádre. V poslednom období máva závraty a niekoľko krát omdlel. Naposledy keď odpadol, padol nešťastne na ruky,že si kosti dolámal. Pýtala som sa dcéry čo mu je ale vždy som dostala odpoveď že sa chystá k lekárovi. Každý víkend chodia spolu na výlety na bicykli. Nie je nezodpovedné sadnúť si v takomto stave na bicykel a ohrozovať seba a ostatních v premávke? Chcem sa vyhnúť určitým veciam, napr. aby si myslela že jej príliš kecám do života, poznám ju aká je tvrdohlavá. Druhá vec je že som mala v podobnom veku priateľa ktorý, mal zdravotné problémy, keď lekári zistili že má rakovinu, jeho rodičia ho chránili aj pred vetrom bránili nám v stretávaní. Keďže v tej dobe sme nemali ani len pevnú linku naša komunikácia bola výhradne papierová. Raz zdrhol z domu za mnou, potom bolo ešte horšie. O mesiac neskôr zomrel, veľmi hlboko a veľmi dlho ma to bolelo, chytala ma depka. Ušla mi kvôli tomu aj vš, ani ďalší rok som nemala chuť podať prihlášku, lebo sme sa tam chystali spolu. Proste sa bojím že sa to celé zopakujte, že dcéra sa môže stať že dcéra premrhané šancu. Čo keď je chlapec vážne chorý, čo keď kým sa dostane bude už neskoro, nezaberie liečba. Takéto stavy predsa zdravý chlapec.náma

luccija
7. máj 2024

Neviem a je to určite pravda, že odpadol tak, že si zlomil ruky?a este obidve dosť náhoda, ale tak všetko je možné
K doktorovi treba ísť hneď on nemá rodičov?
Brániť jej vo vzťahu nemôžeš chudák asi je aj vyčerpaný hodinu za ňou, hodinu spať, asi škola, alebo práca.Kludne môže mať psychické problémy, keď 2x musela čakať, kým mu bude lepšie.Ale zavolať Ti, že bude meškať mohla nie?
Ja by som ho chcela spoznať a viac sa porozprávať.Ak by bol anemicky nevládze toľko bicyklovať.Branit jej nemôžeš bojíš sa o ňu, lebo sa Ti stalo niečo zle, ale nemôžeš ju chrániť pred všetkým zlým.

autor
7. máj 2024

@danica2711 tie závraty mal už mesiac dozadu, spadol teraz cez víkend, ale vtedy s ním dcéra nebola, od kedy má sadru u nás ešte nebol

simca06022011
7. máj 2024

hadam sa po tom pade poucil a pojde k lekarov...

autor
7. máj 2024

Ďalšia vec čím som nesúhlasila, aby chlapec prespal u nás,po trojmesačnej známosti. Dcéryn otec zomrel keď mala 1,5r. ale to už sme boli rozvedený. Som znova vydatá s mužom máme bábo. Proste si myslím, že to momentálne nie je vhodné.

simca06022011
7. máj 2024

a dobre si spravila, ja by som tiez nesuhlasila... a ked tolko pada, a zavratuje, a nejde k dr (podla mna uz pojde, hadam byva s rodicmi, takze to nenechaju tak), moze mat problem aj s alkoholo, drogami alebo ine... aj keby si nemala muza babatko, aj tak podla mna po 3mes akekolvek prespavanie nie je ok

autor
7. máj 2024

Viem že príčin môže byť veľa, sesternica tak odpadla pár krát keď jej v osemnástich zistili diabetes, suseda čo mala v kuse závraty má cisty na mozgu, v noci sa mi snívajú hororové scény. Moja strata z minulosti je hlboko vo mne.

klotildabazarik
7. máj 2024

Ja neviem ja, som asi blbá ale nevidím nič zlé na ňom,mne by to nevadilo keby dcéra má takého priateľa, sak je mladá a zbiera skúsenosti, oveľa viac by mi vadilo keby je s niekym kto berie trebárs drogy, a zomrieť môže hocikto hocikedy

domkakvet
7. máj 2024

Vysvetli dcere, ze ak jej na priatelovi zalezi mala by s nim zajst k doktorovi, pretoze to moze byt nieco vaznejsie a ak sa to nezacne vcas liecit moze byt neskoro, potom sa jej opytaj ako dopadlo vysetrenie.

cipina
7. máj 2024

Ahoj, nuz asi by som trvala na tom, aby siel k lekarovi, aj ked nerozumiem, ze ho do toho nenahanaju jeho vlastni rodicia. Je to v jeho zaujme (mozno spolocny rozhovor s obidvomi?). Ja by som dcere povedala o strate z minulosti, ako Ta to zranilo, co to v Tvojom zivote ovplyvnilo a preco sa tak bojis o nu. Mozno tak lepsie pochopi Tvoje obavy, a aj Tebe to mozno pomoze.

autor
7. máj 2024

@akvi admin ešte včera zmenil názov

drahusa333
7. máj 2024

Hm, chlapec potrebuje vysetrenie, ci nema problem so srdcom, s tlakom, cukrom....moznosti je vela. Dcere by som ho isto nezakazovala, radsej by som bola keby cas travili aj u nas, nech si ho odsledujem 😉

autor
7. máj 2024

@cipina dcéra o mojej ,, hlúposti,, vie. Jej otec bol bratom mojej prvej veľkej lásky. Pozná celý príbeh...

klip0
7. máj 2024

Tvoja prvá veľká láska zomrela ? A druhá veľká láska bol jeho brat ? A aj ten rýchlo zomrel ?

tanita007
7. máj 2024

Autorka,veď on kludne mohol odpadnúť z tej hodinovej jazdy bicyklom,ak sa nenapil,bolo trebárs dusno,vyčerpanie,možno v noci málo spal ak bol dlho na PC,málo sa pred jazdou najedol a klesol mu velmi cukor,zlé držanie tela a bum krčná chrbtila....Máš tam x,y takých tých malých možností.Nádory daj prosím ťa až na posledné miesto.🙂 Snaž sa nemyslieť hneď na to najhoršie,uč sa s tým pracovať,lebo ubližuješ hlavne sebe a tým pádom aj dcére.Úplne chápem, že sa o ňu bojíš ,ale naozaj to môže byť malichernosť ,ktorá tebe spôsobuje extrémny stres a prenášaš ho potom na ľudí okolo seba.-trebárs aj na bábatko ktoré máš.Hlavu hore,možno ten chlapec prišiel do vašej rodiny práve preto, aby si ty toto z minulosti zlé čo si zažila konečne už prekonala.ktovie?:wink:

alexis617
7. máj 2024

Nevidím najmenší dôvod prečo by chlapec nemohol spať u vás nie sme v stredoveku aspoň ho lepšie spoznáš vieš je to veľa hodinu nabicikli k vám hodinu domov iste má školu možno prácu je unavený vyčerpaný never kravinám čo tu čítaš drogi ,alkohol a ešte neviem čo ešte všetko možno odpadová s vyčerpanosti ,možno len málo pije

autor
7. máj 2024

@klip0 ono tých pohrebov bolo veľa za radom. Jeho rodičia chceli ďalšie dieťa, nakoľko jeho mama mala cca40, mala rizikové tehotenstvo, zomrela do pokroku aj s bábätkom. Mama mi zomrela na rakovinu keď som mala 20, jeho otec na porážku rok pred svadbou, jeho babka deň po svadbe, môj otec dostal infarkt a zomrel keď mala dcéra 3mes. Potom rozvod kvôli alkoholu, keď zomrel exmanžel mala som iba 24.

alexis617
7. máj 2024

Chápem ťa ,źe sa bojíš po tomto čo tu čítam je mi veľmi ľúto čím si si prešla ,ale mysli pozitívne a tomu chudákovi chlapcovi nebráň sa stretávať s dcérou zrejme mu na nej naozaj zalezí nechaj si poradiť

tanita007
7. máj 2024

čiže správne chápem,že obaja bratia zomreli v tak mladom veku?och😢

autor
7. máj 2024

@tanita007 ten prvý mal rakovinu, ten druhý sa upil k smrti, zomrel sa cirozu pečene

lindus_esterka
7. máj 2024

@thirstymonk teoreticky ano, ale prakticky si neviem predstavit, ze mi pride domov dolamane decko a ja to nebudem nijak riešiť. 19rocny bude cerstvy maturant, v mojich ociach este dieta

autor
7. máj 2024

@alexis617 kam by som toho chlapa asi dala, do špajze? dcéra má spoločnú izbu s mladšou sestrou.

alexis617
7. máj 2024

A čo tak k nim neboj sa určite by si nedovolil niečo mať s tvojou dcérou pod tvojou syrechov treba im to podať tak ,že im veríš a bola by si veľmi sklamaná s toho keby zradili tvoju dôveru ver mi funguje to uź len ten strach ,že si vedļa by im nedovolil niečo skúsiť

koniarova
7. máj 2024

@alexis617 ty kde žiješ? Dáš ich spať spolu a naivne si myslíš,že to nevyužijú? Netolerovala by som takéto prespávačky.

tanita007
Autor odpoveď zmazal
tanita007
7. máj 2024

to je smutné,chudáci rodičia😢

alexis617
7. máj 2024

@koniarova vieš mám už 43 rokov a s vlasnej skusenosti tiež som bola mlada keď môj muž začal u mňa spávať mal až 20 a ja necelých 17 mama si nás zavolala a povedala nám keďže je s ďaleka dovoli aby u nás spal ale má podmienku nikdy si nič nedovolíme pod jej strechou ak vieš načo myslím a keď on spal u mňa ,alebo ja u jeho rodičou naozaj sme si nič nedovolili už len z úcty k nim a to sme spolu boli od mojich 15 a on mal 19 ,ale bol aj na vojne to sa kedysi chodilo na rok

laurita285
7. máj 2024

@koniarova nás mama nenechala spať spoločne ešte ani po 20tke, naivne si myslela že sa sexuje len po tme, pod perinou a pod 😬😁 tak tomu chcela zabrániť tým že každý spal v osobitnej miestnosti 😁

koniarova
7. máj 2024
alexis617
7. máj 2024

@laurita285 však to isto nie doma

akvi
9. máj 2024

Preboha, tie názory, že v žiadnom prípade prespať a pod. Akože fakt si niekto myslí, že mladí si nenájdu inú príležitosť, iba čakajú, kedy budú spať doma v detskej s rodičmi za stenou 😅🙈🙈🙈 Za mnou keď začal chodiť frajer, tak spal proste v obývačke na gauči, keďže v detskej bola aj sestra a do noci sme sa rozprávali, áno, rozprávali a ani omylom nás nenapadlo nič iné, pretože už len z úcty k rodičom by sme si to nedovolili. A bola to dobrá príležitosť, že sa moji rodičia spoznali s ním a keď zistili, že je fajn, tak nemali už o mňa obavy. Ba priam sa vždy pýtali, či ide so mnou aj on, keď som šla kamkoľvek na chatu, diskotéku a pod. Lebo mali istotu, že sa o mňa postará.