icon

Nepáči sa mi voľba partnera mojej dcéry

6. máj 2024

O tom že má 17 ročná dcéra priateľa iba krátko, pár mesiacov, len sa neviem stotožniť jej výberom. Vysvetlím aj prečo.. Mladík (19r)má momentálne obe ruky v sádre. V poslednom období máva závraty a niekoľko krát omdlel. Naposledy keď odpadol, padol nešťastne na ruky,že si kosti dolámal. Pýtala som sa dcéry čo mu je ale vždy som dostala odpoveď že sa chystá k lekárovi. Každý víkend chodia spolu na výlety na bicykli. Nie je nezodpovedné sadnúť si v takomto stave na bicykel a ohrozovať seba a ostatních v premávke? Chcem sa vyhnúť určitým veciam, napr. aby si myslela že jej príliš kecám do života, poznám ju aká je tvrdohlavá. Druhá vec je že som mala v podobnom veku priateľa ktorý, mal zdravotné problémy, keď lekári zistili že má rakovinu, jeho rodičia ho chránili aj pred vetrom bránili nám v stretávaní. Keďže v tej dobe sme nemali ani len pevnú linku naša komunikácia bola výhradne papierová. Raz zdrhol z domu za mnou, potom bolo ešte horšie. O mesiac neskôr zomrel, veľmi hlboko a veľmi dlho ma to bolelo, chytala ma depka. Ušla mi kvôli tomu aj vš, ani ďalší rok som nemala chuť podať prihlášku, lebo sme sa tam chystali spolu. Proste sa bojím že sa to celé zopakujte, že dcéra sa môže stať že dcéra premrhané šancu. Čo keď je chlapec vážne chorý, čo keď kým sa dostane bude už neskoro, nezaberie liečba. Takéto stavy predsa zdravý chlapec.náma

Strana
z3
autor
9. máj 2024

@akvi beztak si myslím, že to nie je vhodné. Muž vstáva pred štvrtou pred piatou je už v práci, aby sme ho s bábätkom nerušili tak spí na gauči v obývačke väčšinou on.

simca06022011
9. máj 2024

@akvi po 3 mesacnej znamosti? nuz ako.. kludne aj po tyzdni si k dcere chalanov volaj spat.. ved co.. :DD normalka... Ja nebudem.
(A teda nie ten sex by mi prekazal v tom veku)

akvi
9. máj 2024

@simca06022011 kľudne aj po 3 mesačnej známosti. Radšej spoznám toho človeka takto. Myslíš si, že na intraku/chate a pod. sa niekoho pýtajú, či môžu spať spolu? Mne to príde ako pchať hlavu do piesku.

simca06022011
9. máj 2024

@akvi vobec nejde o sex, ani o pchanie hlavy do piesku. ale nemusim nijakym sposobom podporovat kadejake prespavacky chalanov u nas, takychto don chuanov par tyzdnovych/par mesacnych mozu byt kopy..

koniarova
9. máj 2024

@simca06022011 presne ako píšeš. Ja som mala frajerov teda dosť,ale určite by som si nedovolila ich v 17 volať prespávať k nám.

akvi
9. máj 2024

@simca06022011 tak vieš, ja som si doviedla domov prespať presne 2 chalanov, s ktorými som to myslela vážne. S jedným z nich som už 30 rokov a s tým druhým, resp s tým prvým, s ktorým mi to nevyšlo, sme stále kamaráti, aj môj muž je s ním kamarát. Ak si rodič pozná dieťa, tak vie, že pravdepodobne nedotiahne domov "každého".
@koniarova no to bude asi ten rozdiel v našom nazerani na svet. Ja som veru kopy chalanov nemala. Pretože dokonca ani v tých 16-tich, keď som začala randiť, som do vzťahu nešla s nikým "len tak". Vždy som do toho šla s predstavou, že to vydrží. A v podstate všetci moji bývalí sú veľmi fajn muži. A môžem ich zrátať na jednej ruke. A všetci sa u nás doma zjavili, aj keď nie na prespavacku, ale na návštevu určite.

koniarova
9. máj 2024

@akvi ale tu sa práve o tej prespávačke píše. Nie o návšteve.

akvi
9. máj 2024

@koniarova veď ale je jasné, že ak chodím s chalanom z vedľajšieho paneláku, tak asi nepotrebuje prespať u nás. Ale keď som chodila s chalanom, čo býval 250km od nás, tak bolo úplne normálne, že mohol prespať.

koniarova
9. máj 2024

@akvi veď sa nehádam. Beriem tvoj názor.

akvi
9. máj 2024

@koniarova ja sa nehadam, diskutujem. Snažím sa pochopiť dôvody, prečo je pre niekoho neprijateľné, aby chalan prespal u nich, keď sú doma všetci a chalan býva ďaleko.

autor
11. máj 2024

Žienky ja vlastne neviem či mi radíte či sa hádate. Kaďžopádne mladík nebýva od nás 250 km iba 15. Neviem si predstaviť kojiť bábo pred cudzím chlapom a dcéra navyše špekuluje že keď mu nedovolime aby u nej prespal prespí v stane na dvore

koniarova
11. máj 2024

Tvoj dom, tvoje pravidlá. Dcéra by sa u mňa musela prispôsobiť. A ja by som to nedovolila.

mareka49
11. máj 2024

Dcéra má asi obdobie rebélie.
Malý súrodenec.
Tiež žiarlivosť trochu.
Puberta.
Citlivý vek.
Prvá láska a hneď ako tram.
Nešla by som úplne proti nej.
Kompromisy a ochrana

akvi
11. máj 2024

Veď tak to presne takto komunikuj. Je úplne v poriadku, ak máš naozaj dôvod a to, čo píšeš, by vadilo napríklad aj mne. Tiež som bola zvyknutá chodiť v období kojenia "na ostro" a tiež by mi vadil "cudzí" chlap v byte. Potrebuješ to presne takto povedať dcére. Nie, že nechceš, aby prespal, "lebo si povedala". Ale nechceš, aby prespal, lebo ti je to nepríjemné. Btw, stan na dvore by som mu kľudne dovolila 😁 Ale opäť, ty sa v tom musíš cítiť ok. A komunikovať to dcére a kľudne aj jemu. Nie kategoricky niečo zakázať bez dôvodu, ale normálne povedať, ako to máš.

Strana
z3