Nepochopenie od rodiny: Prečo to je také ťažké?
Ahojte, cítim sa nepochopena...dcéra má siedmu chorobu, teploty skončili včera ale všade má vodové vyrážky, čo znamená že je infekčná. Mužov dedko má dnes oslavu 90 rokov, 50 ľudí z toho cca 15 deti, medzi nimi mesačne bábätko,9 mesačne batoľa atď. Logicky sme s mužom usúdili že nie je správne tam ísť aby dcéra nenakazila zvyšok. No spustil sa na nás doslova od včera lynč od celej rodiny či sme normálny, patrí sa ísť zagratulovať, každý tam bude len my zas nie (pred tromi mesiacmi bola rodinná grilovačka u dedka, dcéra mala vtedy šiestu chorobu tak sme neboli) a že aká náhoda že vždy je chorá keď sú oslavy (ako keby sa to dalo ovplyvniť) muž im to vysvetľoval ale bezúspešne, všetci sú len nasrati a svokra je stále dotierava, keď sme jej prestali dvíhať telefón tak sa odhalila k nám že aspoň dcéru bere na oslavu a my nech sme za tých neslušných. Samozrejme muž ju poslal preč ale nechápem ako je možné že to nechápu, to fakt mám doniesť pri starého človeka s oslabenou imunitou a malé deti choré dieťa? Ja ani nechcem žiadnu radu viem že je zodpovedné zostať doma ale nechápem prečo to dospelí ľudia nevedia pochopiť. Je to naozaj také ťažké?
Autorka máš úplnú pravdu a som vďačná, že sú ľudia ako ty, ktorí takto zmýšľajú... Som tehotnaya veru nechcela by som to schytať... Ja ťa chápem, že ťa to serie... Mňa takéto kecy tiež ale pravda je taká že tým ľuďom to jednoducho nevysvetlíš aj keby čo bolo... Inak je to hrozne smutné toto celé no ja som to už vzdala... Našťastie mám skvelú svokru, ktorá sama vraví aby som si davala pozor na takéto veci v tehotenstve... Tebe autorka prajem pevné nervy a nemáš si čo vyčítať rozhodla si sa spravne
Tak ja som ju mala teraz, ako pomaly 50 .r. Teplota Maxim 37.5 a sem tam nejaká vyrážka. Jediné čo som bola, tak unavená, teplotu som nemala asi 30 rokov.
Nenakazili sme nikoho ďalšieho, sama som v rodine povedala, čo máme a všetci ku nám chodili ako na klavír.
Ale rozhodnutie je samozrejme na vás, ale zas kvôli tomu nemusíte podľa mňa sedieť doma všetci.
Ešte pri jednom dotieravom telefonáte od svokry by som sa jej spýtala, či už chce tak veľmi dediť, keď jej nevadí ohroziť život 90r. dedka. A povedala by som to dosť hnusným tónom.
A o tých mamičkách sa ani nevyjadrujem, ešte asi neboli s deťmi v nemocnici a nemuseli sa dívať ako z hlavy ich dieťaťa trčí kanyla na infúziu. :(
Ostan doma, dieťa je teraz na 1. mieste. Najhoršie je, že staršia generácia tieto choroby (siesta, siedma) nepozná... A presne, mohlo by sa nakaziť aj to dalsie malinké... Zagratulujete nabudúce, keď bude dieťa zdravé...
Niektori ludia nerozmyslaju, u nas mala svokrina mama 70tku a organizovala obed, ani nie oslavu s rodinou. Mala v tom case pasovy opar, ja som bola tehotna, tak sme povedali, ze prideme na kavu, ked bude zdrava. Odvtedy sa s nami nebavila a neprisl pozriet ani vnuca, ked sa narodilo.
Nevidím dôvod,aby manžel nešiel. Ako bolo vyššie spomenuté, hocikto môže byť prenasacom hocijakej choroby. Tieto detské choroby zriedka dostanú dospelí. Určite by som nešla s dieťaťom na tvojom mieste, ale manžel by mal ísť.
Chapem ze nechces ist, je to vasa vec. Ale napr u nas v rodine by sa to nejak extra neprezivalo. Keby su to napr kiahne alebo nieco vaznejsie tak to je ine. Ale tieto piate, sieste, siedme choroby... By asi nikto nejak extra neprezival.

muž má "zvláštnu" rodinu, ešte že on je normálny a fajn je aj to, že bývate od nich ďalej... Urobili ste jedinú rozumnú a ohľaduplnú vec, ktorá sa v danej situácii dala urobiť, dedkovi pogratulujete, keď budete zdraví a ostatní nech si trhnú nohou