icon

Nepozvaná na svadbu

20. mar 2026

Ahojte. Mam kamosku s ktorou sme boli najlepsie kamaratky od zakladnej skoly po strednu skolu. Byvali sme aj v tej istej bytovke. Pocas vysky sme sa videli menej. Mam 28 rokov aj ona. Mala velku svadbu pred rokom pozyvala kamosky aj kamosov a mna nepozvala. Co samozrejme akceptujem jej rozhodnutie len sa citim zvlastne lebo ja som si vzdy hovorila ze ked sa budem vydavat urcite raz ju pozvem na moju svadbu. Dalsia kamoska tiez BFF od detstva. Na vyske tiez uz menej sme sa stretavali a ta ma nepozvala tiez. Ostatni kamosi ma pozyvali ale taki co sme neboli najlepsi kamosi. Som z toho trochu smutna neviem ako to brat...

Strana
z2
anonym_767c43
20. mar 2026

@anonym_autor tak si priateľstvo s nimi videla inak, ako ony. Nemáš to nijak brať, len ako holý fakt, že ťa nepozvali.

biba_18
20. mar 2026

tak asi nie sú také kamošky ako si si myslela 🤷‍♀️

lindous
20. mar 2026

Zrejme pozývala kamošov, s ktorými sa stretávala viac v danej dobe...my sme nemali síce nejakú veľmi veľkú svadbu, ale mala som tam aj kamarátov a kamarátky, ale iba takých, s ktorými som aktuálne bola v kontakte... baby zo SŠ, ktoré síce mám veľmi rada a vždy ich rada vidím, ale stretneme sa 2x do roka nie... ono si možno povieš, že veľká svadba +1 človek by sa stratil, ale keď máš takýchto ľudí 10 z jednej, druhej strany a chceš ich pozvať aj s partnermi napr. už to rozdiel spraví a niekde tu čiaru proste spraviť musíš... nezanevrela by som na kamarátstvo, bolo by to pre mňa upozorením, že už nie je také aké kedysi a ak by bol záujem obojstranný, snažila by som sa na ňom zapracovať

beata_k
20. mar 2026

@anonym_autor Ved sama pises, ze na VS uz pomenej. Uz mate aj par rokov po VS ako tak pocitam.
Nuz, to take najky zo ZS a SS. To uz bolo davno....

anonym_acecc9
20. mar 2026

No ak ste sa poslednych 10rokov moc nevidali, tak je to take.. neda sa pozvat vsetkych na svadbu.. radsej by som tam ja mala niekoho s kym posledne obdobie travim fakt vela casu, nie niekoho na koho mam viacmenej uz len pekne spomienky

anonym_491fe4
20. mar 2026

@anonym_autor vieš koľko báb má na svadbu nepozvalo? O ktorých som si myslela že sú dobré kamošky aspoň dve tri.....
Dokonca ma nepozvala vlastná sesternica. Ešte dodám že keď som mala svadbu ja o pár rokov neskôr tak som jej poslala iba oznámenie pozvanie nie tak bola urazená ona aj jej matka.
Nechápem načo to berieš tak k srdcu

motylik2559
20. mar 2026

@anonym_autor Tak zrejme mala kamosov, co sa za posledne roky stretavali casto a tí su jej prednejsi, lebo zrejme ich povazuje za naj kamosov. Ty si bola pre nu naj kamoska dokym ste skoncili strednu. Na vyske ste sa vidali uz pomenej a ona ma uz inych kamosov.Nevidim na tom nic zle, ale ze vobec. Prave naopak, je to uplne normalne, proste sa posunula v zivote dalej a ty si pre nu ostala kvazi znama, nemyslim,ze ta poklada za naj kamosku, alebo lepsiu kamosku do dnes, ocividne na tvojom mieste je uz davno niekto iny. Mne osobne by takato vec neprisla vobec luto, brala by som to normalne. Prijmi to tak ako to je, to je jedine co mozes v tejto veci pre seba spravit.

anonym_663bb9
20. mar 2026

Boze, bud rada😆, ja by som bola stastna ako blcha v psom kozuchu, keby nemusim riesit kadernicku, kozmeticku a saty, dar.. kolko treba do obalky, aby sme, nedajboh, neurazili, ze sme dali malo, lebo dnes su svadby pre niektorych zarobkova cinnost, mam taky pocit..

lasona
20. mar 2026

Netráp sa, aspoň si usetrila

blog_betka
20. mar 2026

Ja by som tiež nepozvala asi veľa kamarátov je to iba závisť všade

mandzula
20. mar 2026

Netreba zabudat, ze do rozhodovania uz vstupuje aj zenich plus je to aj o pocte ludi, takze je pochopitelne, ze sa pozvu len ti najblizsi, teda aj kamarati, s ktorymi sa vztahy udrziavaju. Ty medzi nich evidentne nepatris.

anonym_2e2b2f
20. mar 2026

Ja som tiež mala takú kamošku od dectva .. bola mi aj na svadbe za svedka. Keď sa vydávala ona ani mi to nepovedala. Aj sme sa cca raz do roka vždy stretli na káve a ani tam mi nepovedala, že už je vydatá 🙂 zistila som to náhodou. Ale nehovorila som jej to. Neviem prečo to urobila … Teraz jej uz len napíšem keď ma narodky a tým to pre mňa hasne ..

anonym_874fec
21. mar 2026

Ja som na svoju svadbu pozvala 3 najlepsie kamarátky, ostatných znamych a kamaratov som pozvala az vecer. A tiez som sa dozvedela, ze nejake kamošky sa hnevali, ze som ich nepozvala a uprimne mi to prislo úsmevné. Nebavíme sa spolu uz, napíšeme si tak jednu spravu za pol roka a potom sa taky clovek urazí, ze ho nepozvem na svadbu, lebo sme sa niekedy kamaratili? Svadba nie je nejaka stretávka kamošov. Ja tiez nepotrebujem aby ma pozvali ti co som ich pozvala na svoju svadbu, ved s niektorymi sa vobec nestretávame.
Svadba je drahá záležitosť a niekedy ako v tomto prípade u autorky sa z nej robí az zbytočná dramatizácia.

1sally12
21. mar 2026

No a? Sama píšeš že ste sa počas VŠ už stretávali menej...a to že ste boli kedysi BFF to neznamená že ťa každá bude volať teraz na svadbu. Je predsa logické že pozývame tých s ktorými sme v kontakte. Ani ja by som nepozvala spoluziakov zo strednej keďže sme sa už niekoľko rokov nevideli hoc kedysi sme spolu trávili veľa času.

anonym_9a67f6
21. mar 2026

@anonym_autor máte rozdielne vnímanie, ty ich berieš ako bff (moje nervy) a oni teba nie. Normálne to vezmi ako hotovú vec, že pozvaná nie si lebo ťa tam dotyčná nechce a má na to úplné právo.

anonym_b2673b
21. mar 2026

ako takto. My teraz robíme zoznam hostí na svadbu a okrem ceny a toho kto je nám ako blízky sa rozhodujeme aj tak, aby tam tým ľuďom nebolo spolu nepríjemne - robíme menšiu svadbu, pozývame jednu našu najbližšiu skupinku kamarátov, a potom nejaký človek tu a tam s ktorým sme boli 5, 10 rokov dozadu bližší kamaráti sa proste už nevošiel a bol by tam odveci sám, ešte k tomu keď viem že by si nebral +1.

sense
21. mar 2026

Tiež som nepozyvala na svadbu kamošky z detstva. Sama píšeš ,že už až v takom kontakte nie ste. Ako nie je povinnosť pozvanie prijať, nie je povinnosť aby pozývať každého kto sa mi mihol v živote.
Nevraviac pri dnešných cenách, keby mám každého kamaráta pozvať tak musim predať obličku.a nie neočakávam a nekalkulujem s tým , že veď sa mi to vráti v daroch. Ale na toto prídeš keď sa budeš vydávať ty, a nebudeš môcť brat v úvahu len to, čo chcela ty ale aj to čo chce tvoj nastavajuci

anonym_f96171
21. mar 2026

@anonym_autor Máš to brať normálne. Ja som mala na svadbe aj kamošky zo strednej, aj keď ja som išla na VŠ ďaleko od nich. Ale vždy, keď som bola doma sme sa stretávali, chodili sme na chaty. Poznali môjho muža, ja ich partnerov. Potom som tam mala dve kamošky z VŠ a ešte kamoša z detstva. Zo všetkými som doteraz v blízkom kontakte. Mala som na ZŠ tiež kamošku, každý deň spolu, ale ona išla na intrák už sa naše cesty rozišli. Stále sa radi stretneme, vieme o sebe. Ale na svadby sme sa nepozývali. Vydávala sa prvá, vôbec som to ani neočakával, bola som rada, že poslala oznámenie. Plus aj obmedzený počet hostí. My sme si s mužom povedali, že každý 5 kamošov. A vlastne aj tí jeho boli moji - lebo sme s nimi fičali počas VŠ (on mal aj počas VŠ kamoša z detstva, aj spolužiaka zo strednej v BA) a tí moji jeho, lebo chaty, stretká, dovolenky - raz s jednými, raz s druhými. Neviem si predstaviť, že by si muž vymyslel nejakého kamoša zo strednej, s ktorým sa aktívne nestretáva a ja by som ho poznala iba z fotky.

citronove_koliesko
21. mar 2026

@anonym_autor tak si ich v zozname prepis z BFF na "nie az tak BFF" a hotovo. Viac s tym asi urobit nevies.
Ak by si sa ich teraz opytala preco ta nepozvali tak by asi uprimne vyplestili oci ze preco by mali a ze ich to ani nenapadlo.

marca12
21. mar 2026

@anonym_autor Pozyvaju sa kamosi,s ktorymi aktualne travis cas. Keby som mala pozyvat kazdeho z detstva,tak sa nedoplatim na svadbe. Mozno si si len ty myslela,ze ste aj teraz kamosi a oni to beru inak.

anonym_076791
21. mar 2026

Mňa moja najlepšia kamarátka tiež nepozvala na svadbu, poznáme sa od ZŠ a sme v kontakte stále každý deň a nepozvala ma. Neviem prečo. Ja čo som mala svadbu pred pár rokmi som ju pozvala chcela som ju za svedka. A nedošla mi ani na svadbu. Neviem či jej vtedy ešte priateľ jej to zakázal alebo čo, nechce sa na tú tému baviť.

anonym_fe2375
21. mar 2026

@anonym_autor Mna tiez moja bff zo zakladky nepozvala, vydavala sa rychlo, lebo bola tehotna a nemam jej to za zle... A na niektore svadby svojuch dobrych kamaratok som zas nesla ja, aj ked som pozvana bola a naopak, sla som na svadby kamosiek, co boli len kamosky, ale nie az tak doverne.. A vysvetlit ti to neviem, ze preco, ale ani jedna z nas sa na tu druhu nehneva za to.
Ja svadby navyse nemusim, takze nepozvanie mi az tak neprekaza. Jedine nepozvanie, ktore mi prekazalo, bolo to, ked sa vydavala sesternica, s ktorou ale nie sme velmi v kontakte a usilovala som sa o kontakt len ja.. Ale aj to som si uz rozmyslela a nebudem sa vnucovat.

anonym_fd5c24
21. mar 2026

Dospejú a prestaň používať pojmy ako bff. Potom pochopíš o čom je život, v tvojom veku si to už mala vedieť.

anonym_37e916
21. mar 2026

@anonym_autor nijako a dospej konecne
Vztahovacna nevyzreta zenska

anonym_329e43
21. mar 2026

@anonym_autor Nuz ber to tak,že všetkých sa pozvať nedá a ty si nemala aspoň výdavky .Nikdy by som sa preto nehnevala na nikoho.

anonym_48dd3b
21. mar 2026
@anonym_2e2b2f

Ja som tiež mala takú kamošku od dectva .. bola mi aj na svadbe za svedka. Keď sa vydávala ona ani mi to nepovedala. Aj sme sa cca raz do roka vždy stretli na káve a ani tam mi nepovedala, že už je vydatá 🙂 zistila som to náhodou. Ale nehovorila som jej to. Neviem prečo to urobila … Teraz jej uz len napíšem keď ma narodky a tým to pre mňa hasne ..

@anonym_2e2b2f by som si s nou vymienala zdravice🤣nassr... Kludne si ju vymaz, ona ta vymazala uz davno.

anonym_9d2765
21. mar 2026
@anonym_491fe4

@anonym_autor vieš koľko báb má na svadbu nepozvalo? O ktorých som si myslela že sú dobré kamošky aspoň dve tri.....
Dokonca ma nepozvala vlastná sesternica. Ešte dodám že keď som mala svadbu ja o pár rokov neskôr tak som jej poslala iba oznámenie pozvanie nie tak bola urazená ona aj jej matka.
Nechápem načo to berieš tak k srdcu

@anonym_491fe4 Toto je inak smiešne.Koľko existuje ľudí,ktorí sa "necítia"..😂😂 Teba sesternica nepozve a keď to spravíš ty,tak sa urazí...Bohužiaľ,taketo ženy existujú a takto sa chovajú aj v iných veciach...Samé nerobia určité veci,ale od druhých očakávajú...O tomto by som vedela napísať celý sloh...

anonym_491fe4
21. mar 2026
@anonym_9d2765

@anonym_491fe4 Toto je inak smiešne.Koľko existuje ľudí,ktorí sa "necítia"..😂😂 Teba sesternica nepozve a keď to spravíš ty,tak sa urazí...Bohužiaľ,taketo ženy existujú a takto sa chovajú aj v iných veciach...Samé nerobia určité veci,ale od druhých očakávajú...O tomto by som vedela napísať celý sloh...

@anonym_9d2765 akože odstupom času je mi to fuk. Teta sa dala doviesť v piatok sesternicou s veľkým monológom že isto sa iba stratila pozvánka alebo ide o nedorozumenie. V skutočnosti sme však brali 99% pozvámok osobne. Tak sa potom už ani mama nenechala a rovno povedala že vy ste nás nepozvali .my sme nepozvalo vás a sme si quitt.
Tak všetci odišli zdutý. Žitot ide ďalej

anonym_9d2765
21. mar 2026
@anonym_076791

Mňa moja najlepšia kamarátka tiež nepozvala na svadbu, poznáme sa od ZŠ a sme v kontakte stále každý deň a nepozvala ma. Neviem prečo. Ja čo som mala svadbu pred pár rokmi som ju pozvala chcela som ju za svedka. A nedošla mi ani na svadbu. Neviem či jej vtedy ešte priateľ jej to zakázal alebo čo, nechce sa na tú tému baviť.

@anonym_076791 Nie je tvoja najlepšia kamarátka.Ja som za celý život pochopila,ze kamaratstvo ma byt úprimné,inak je to iba nejaka fraška.Keď máš ľudí v srdci,vo veľa veciach myslíš hlavne na nich.Dávala by som si pozor pri nej.Ty to vnímaš inak,ona inak,podľa toho čo píšeš..

anonym_9d2765
21. mar 2026
@anonym_491fe4

@anonym_9d2765 akože odstupom času je mi to fuk. Teta sa dala doviesť v piatok sesternicou s veľkým monológom že isto sa iba stratila pozvánka alebo ide o nedorozumenie. V skutočnosti sme však brali 99% pozvámok osobne. Tak sa potom už ani mama nenechala a rovno povedala že vy ste nás nepozvali .my sme nepozvalo vás a sme si quitt.
Tak všetci odišli zdutý. Žitot ide ďalej

@anonym_491fe4 Aspoň ste sa na tom zabavili 😅

Strana
z2