Nepríjemná švagriná
Keby váš priateľ nezasiahol, keď jeho sestra otvorene bola nepríjemná a nevrlá počas celej návštevy ? Je to pre vás dôvod na zamyslenie sa nad vzťahom, alebo to považujete za rodinnú záležitosť, do ktorej by sa nemali miešať?
Tak oni majú celkom blízky vzťah, čiže neberiem to na ľahkú váhu. Mať časom nevrlú švagrinú týždenne na návšteve neni môj sen, ani sa hádať kvôli tomu s chlapom a byť ešte tá zlá
A ty sa preco seba nezastanes,mozno si jej nesympaticka
No ja mám 2 švagriny,ktoré sú ..... Nežijem s nimi,nestretávame sa. A tak je to najlepšie. S manželom sa ani o nich nebavím.
Bol by to určite dôvod na zamyslenie.
Tak nie kazdy sa bude kvoli Vasej Vysosti pretvarovat.
Bola nevrla vseobecne ci len na teba? Prva navsteva?
Ja som bola pred mojim manželom (kedysi priateľom) vždy úprimná a sama sebou, či už v súkromí, či v prítomnosti rodiny, kamarátov …. Som asertívny človek a keď sa mi nepáči, ako so mnou niekto komunikuje, tak sa ozvem. Nemám 5 rokov ani nie som nemá, aby som čakala, že sa ma niekto “bude zastávať”
Tvoj partner asi nemá vešteckú guľu, aby dokázal čítať tvoje myšlienky a vydedukoval, že ty od neho niečo očakávaš. Čím skôr prestaneš s týmito tanečkami, tým lepšie pre vzťah - tento, či budúci.
A ty si prečo nič nepovedala a nezastala sa ďalej seba? Bola ona u vás , či vy u nich
Bola neprijemna len na teba?
Z tohto vseobecneho opisu velmi tazko povedat. Mozno je to jej bezny styl komunikacie, na ktory je jej brat zvyknuty, teda nemal potrebu zasahovat.
@minenkaa a co ze je jej nesympaticka? Nevieš sa chovať slušne k ľuďom aj keď sú ti nesympaticki?
Áno autorka, zažila by som či chcem do takej rodiny patriť. Tie vzťahy so svagrinou sa časom môžu zlepšiť, dokonca ešte z vás môžu byť najlepšie kamarátky, ale tvoj chlap sa nezmení.
Myslím, že s jeho oporou rátať nikdy nemôžeš.
@simona20201309 No abzeraz ked sa niekto ku nej nesprava milo ma čušat,vsak som jej napisala co si nezastala samu seba
asi na zamyslenie či má zmysel sa tlačiť do rodiny...
@sense lebo mala take divne poznámky na mňa, že ani mi nenapadla vhodná odpoveď. Úplne odveci bola.
A ja keď mám pri sebe priateľa a ideme ku jeho rodine, tak práve on by mal riešiť tieto veci podľa mňa. Pre mňa sú to cudzí ľudia a neni dobre vytvárať napätie hneď v začiatkoch. Ja si svoju rodinu vždy ukočírujem sama, to iste čakám aj od muža. A to že on to neurobil je pre mňa dosť znepokojujúci signál musím povedať.
Mala by si sa s priateľom o tom porozprávať. Ja mám bratov, takže ja som na tej druhej strane a teda už dopredu som vedela, že s dotyčnymi to asi nebude mať budúcnosť. No ani k jednej som sa nesprávala nepríjemné. A úprimne
Čo sa vlastne stalo? Nemôžeš to tu rozpísať? Vieš niektorí ľudia majú taký zvláštny spôsob komunikácie, ktorý môže vyznieť kadejako
A povedala si mu to?a čo sú to tie divné poznámky, na ktoré si nevedela reagovať? Ono ak je toto jeho jediná chýba, by som sa nerozhadzal, a na návštevy nechodila. Žiješ predsa s ním nie s jeho sestrou
autorka, nabudúce treba byť asertívna a vyriešiť túto situáciu priamo na mieste…
Asi sa jej celkom nepáči bratov výber. Nie ste rodina, nemusíte sa stretávať, švagriná ti to nie je.
Bozinku tak si ju mala upratat hned tam na mieste sama.
No, co uz. Frajerovi by som svoje povedala a ziadne caste navstevy neakceptovala, preco aj.
@zuzanockamt tak majú blízky vzťah, to stretávanie sa nedá úplne utnúť, a ani nechcem seba stavať do pozície že zakazujem jeho sestre chodiť ku nám, to by bol pre mňa vzťah o ničom.
Autorka
Nech sa súrodenci stretávajú, ty nemáš čo zakazovať. Je dospelý, slobodný, bez záväzkov, nech sa stretáva s kým chce a aj domov si môže kohokoľvek pozvať. Ak ti jeho sestra vadí, nestretávaj sa s ňou len ty.
Podla toho co ti hovorila si nacvic trefne odpovede nabuduce. Ak to bude aj nabuduce zle, viac by som sa s nou nestretla.
skus napisat tie trefne poznamky pomozeme ti pripravit odpovede
zatial ti to neni svagrinaa tak by som sa k tomu stavala, ak je byt priatelov neriesila by som nejako jej navstevy nech sa postara on
@sense mne to príde ako dosť prúser, mne je jeho sestra ukradnutá, tak som nemala potrebu tam robiť ešte väčšie dusno než robila ona, jedine čo ma zamrzelo bola jeho reakcie, lebo na tej mi záleží, na názore jeho sestry mi nezáleží čiže zbytočne som sa ňou nezaoberala viac než bolo nevyhnutne. A jasne jemu som to povedala a on mi na to, že tiež si všimol že bola podráždená a to bolo tak všetko čo povedal, Takže bežne sa tak asi nespráva. No tá reakcia z jeho strany je pre mňa 0 bodov. Jasne že by som mu mohla povedať aby sa ma zastal ale načo? Keď mám tak základne veci žiadať od muža ako je zastať sa svojej priateľky, keď vidí že jeho sestra sa do nej naváža a je nepríjemná, tak skôr uvažujem či nehľadať iného. Takého pre ktorého toto je prirodzená vec, lebo jednak toto mize vyžrať že ide o maličkosť ale chlap čo sa nevie zastať svojej priateľky ani v začiatkoch vzťahu mi príde ako dosť nedobra voľba do života.
zas nepreháňaj. nenadávala ti, asi ani neurážala, neprišlo mu døležité to riešiť…
@zuzanockamt jasne tak ja pôjdem preč keď ona príde na návštevu aby som neprekážala jeho sestre … úžasný nápad. To už ozaj mi príde ako múdrejšia varianta rozchod a nech si nájde niekoho komu nevadí že sa jej nezastane ani pred rodinou
Autorka
Odchádzať nemusíš. Byt je čí?
Ja mám svoj a on svoj, ale bývame u neho spolu

Ked som stretla 1x svagrinu spravala sa ako pitcha 🤣🤣🤣 nevzala som si ju.