icon

Nepríjemné komentáre rodiny počas sviatkov

Včera o 16:45

Ahojte, zakladam tuto diskusiu "Debilne poznamky clenov rodiny" , kto sa chce vyzalovat, kludne moze, su Vianoce a stretavame sa s clenmi rodiny, s ktorymi bezne netravime cas (vieme preco 😄). Bez odcudzovania a pisania komentov typu "a co si nesvojpravna, ked si sa nevedela obhajit" a pod 🙂 len proste vyleviky, co sa nas dotklo a pod.

Zacinam ja. Takze poskytla som casti manzelovej rodiny nasu rodinnu chatu, lebo hladali vacsie miesto, kde by mohli stravit sviatky, vsetko ine uz bolo obsadene alebo drahe, takze ked ma svagor oslovil, suhlasila som. Den dopredu sme im tam isli spustit vodu, kurenie a pod. Vcera sme ich boli pozriet na kavu na tu chatu a od svokra som ine nepocula, len hento kto robil bol nenormalny, to preco je tu takto, kurenie nestiha, bola nam zima a pod. Manzel zasahoval, povedal mu, ze mohol ist na lepsie miesto, ked sa mu nepaci. Ja som bola ticho, svokra uz nejaky ten rocik poznam a viem, ze vie len kritizovat. Skusam to brat tak 1 uchom dnu 2.von.

Kto chcete, vypiste sa tiez 😁

Strana
z2
anonym_4a1145
Včera o 16:52

Mne sa prišli 23.12 svokrovci ospravedlniť zato, ako sa ku mne chovajú celý rok🫣 vôbec nevedeli zaco sa ospravedlňujú, lebo nevedia, čo povedali a urobili 😅 mám pocit, že je to uz každý rok pred Vianocami, aby mali odľahčené srdiečko, že sú super. Prvý krát som neprijala ich ospravedlnenie, proste stačí dosť.

anonym_064cc7
Včera o 16:58
@anonym_4a1145

Mne sa prišli 23.12 svokrovci ospravedlniť zato, ako sa ku mne chovajú celý rok🫣 vôbec nevedeli zaco sa ospravedlňujú, lebo nevedia, čo povedali a urobili 😅 mám pocit, že je to uz každý rok pred Vianocami, aby mali odľahčené srdiečko, že sú super. Prvý krát som neprijala ich ospravedlnenie, proste stačí dosť.

@anonym_4a1145 svokrovci majú demenciu? či idú na spoveď tak sa prídu pred spoveďou ospravedlniť .

anonym_4a1145
Včera o 17:00
@anonym_064cc7

@anonym_4a1145 svokrovci majú demenciu? či idú na spoveď tak sa prídu pred spoveďou ospravedlniť .

@anonym_064cc7 nemajú a nechodia, proste takí typ ľudí🤐 a keď som povedala, že nie, tak ich odpoveď bola, ako myslím😅

anonym_f6fe28
Včera o 17:03

Jooj tu by som vedela pisat. Moj svokor kazdy rok, a salatu by si nemala vela robit ,lebo z toho sa pribera a pritom pozera vzdy na mna. Deti ked sa nahodou hlasnejsie rozpravaju,hraju,uz su nevychovane a rozprava im aby sa stisili lebo u nich v panelaku to nemaju ludia radi ked je hluk, vzdy im rozprava,ze pride buchat na dvere zly ujo s palicou. Ale vnucka ,vnuk od druheho jeho dietata su vzdy dobre,tiche a nikdy nezabudne pripomenut aku maju vychovu. Vzdy rad pouca ked pridu ku nam a nieco sme nahodou nove kupili,ci urobili,prerobili. Vsetko vzdy komentuje,ze je to zle a mali sme to inak urobit. Na zaciatku som sa vzdy urazila,brala som to naozaj tak,ze utoci,uraza atd. Teraz sa pousmejem poviem dobre a idem si svoje. Jeden raz som s detmi od nich odisla ked ich karhal,ze maju byt ticho a maju si sadnut. Tak som obliekla a povedala mu ze uz ideme aby bolo ticho. Asi 10minut sme tam vtedy boli . Hned,ze ved on to tak nemyslel,len hlasno rozpravaju.

anonym_4a1145
Včera o 17:05
@anonym_f6fe28

Jooj tu by som vedela pisat. Moj svokor kazdy rok, a salatu by si nemala vela robit ,lebo z toho sa pribera a pritom pozera vzdy na mna. Deti ked sa nahodou hlasnejsie rozpravaju,hraju,uz su nevychovane a rozprava im aby sa stisili lebo u nich v panelaku to nemaju ludia radi ked je hluk, vzdy im rozprava,ze pride buchat na dvere zly ujo s palicou. Ale vnucka ,vnuk od druheho jeho dietata su vzdy dobre,tiche a nikdy nezabudne pripomenut aku maju vychovu. Vzdy rad pouca ked pridu ku nam a nieco sme nahodou nove kupili,ci urobili,prerobili. Vsetko vzdy komentuje,ze je to zle a mali sme to inak urobit. Na zaciatku som sa vzdy urazila,brala som to naozaj tak,ze utoci,uraza atd. Teraz sa pousmejem poviem dobre a idem si svoje. Jeden raz som s detmi od nich odisla ked ich karhal,ze maju byt ticho a maju si sadnut. Tak som obliekla a povedala mu ze uz ideme aby bolo ticho. Asi 10minut sme tam vtedy boli . Hned,ze ved on to tak nemyslel,len hlasno rozpravaju.

@anonym_f6fe28 nikdy to tak nemyslia, keď už príde konfrontácia🥱

anonym_dca5e9
Včera o 17:09

@anonym_autor mohol si kusnuť do jazyka ale zas verím, že v tejto zime spať v studenej chate chce tiež pevné nervy. Vám by sa tiež nepáčilo keby vám niekto ponúkol bývanie a mrzli by ste tam. Uspokojila by ťa odpoveď- buď rada že si mala kde spať? Keby vedeli že tam bude zima, tak by možno radšej ostali doma. Ja by som 100% tiež nadávala,lebo toto sa nerobí.
My sa nestretavame s ľuďmi pri ktorých sa zle cítime. Aj rodinný okruh máme veľmi úzky. Dokopy nás je 7.

biba_18
Včera o 17:12

@anonym_dca5e9 a čo keď reálne zima nebola, to ti nedoplo? alebo že každý má inak tú mieru znášania chladu? nehovoriac o tom že keď to kúrenie robil nejaký debil, čo s tým má autorka? 😒

biba_18
Včera o 17:17

moja svokra sa rada predvádza a rada manipuluje. už ju ani nevnímam. poviem dobre a je kľud…
najmladšia švagriná má tiež také podrypovačné poznámky, ale to tiež jedným uchom dnu druhým von, pri konfrontácii predtým to tiež obracala akože na srandu. nech si sranduje s inými 🤷‍♀️

pribinak
Včera o 17:21

@anonym_autor viac by som im tu chatu nepožičala. Na internete je toho dosť, môžu si vybrať čo len chcú a samozrejme aj dobre zaplatiť
A môže sa na mna hnevať kto chce a koľko chce

laila22
Včera o 17:26

@anonym_autor ja sa na Vianoce stretáme iba s najbližšími, ako aj cez rok. Nechodím navštevovať tety, bratrancov. Ale, moja dcéra bola pred dvoma rokmi U ex svokrovcov, na Vianoce a dedko jej tam urobil prednášku o výbere strednej školy. Vydržala tam presne 1h. Odchádzala so slzami v očiach, keď sadla do auta, povedala, že bola u nich posledný krát. Svoj sľub drží, asi vie prečo.

sisamisaaa
Včera o 17:28

Kde začať? 🤣🤣🤣 Ale nie, dobre bolo. Už sa nad takými poznámkami nepozastavujem.
Keď sa 5 ľudí niečo bavíte, svokra do toho skočí do reči s úplne inou témou, vy sa jej spýtate či ju to nezaujíma, ona odpovie že nie a pokračuje vo svojej téme bez ohľadu na ostatných 🤣🤣🤣

nevenka
Včera o 17:43
@anonym_064cc7

@anonym_064cc7 my to takto robime, proste vzdy sa ospravedlnime blizkym, ze nam je luto, ze sme aj neunyselne ublizili niecim, ale to vzdy pred alebo po spodvedi a spovedame sa ale o dost castejsie, ja zvyknem raz mesacne. Ale toto bude asi iny pripad 🫣.

pribinak
Včera o 17:50
@anonym_dca5e9

@anonym_autor mohol si kusnuť do jazyka ale zas verím, že v tejto zime spať v studenej chate chce tiež pevné nervy. Vám by sa tiež nepáčilo keby vám niekto ponúkol bývanie a mrzli by ste tam. Uspokojila by ťa odpoveď- buď rada že si mala kde spať? Keby vedeli že tam bude zima, tak by možno radšej ostali doma. Ja by som 100% tiež nadávala,lebo toto sa nerobí.
My sa nestretavame s ľuďmi pri ktorých sa zle cítime. Aj rodinný okruh máme veľmi úzky. Dokopy nás je 7.

@anonym_dca5e9 ale aj sťažnosť a kritika sa dá povedať rôznymi spôsobmi. Zas povedať jaj Zuzi zima nam bola, červene licka sme mali, ale keď niekto opinda všetko od pivnice až po komín tak nech si další krát trhne

neviem_123
Včera o 17:59

Moj brat ma VZDY ked sa stretneme chyti za brucho so slovami “kedy bude druhe?” A nezabudne pripomenut ze som sediva🫣😀yes…ale to je asi nejaky jeho divny prejav naklonosti, zacinam si zvykat🫠

anonym_138183
Včera o 17:59

Moja vlastná sestra sa so mnou 3 roky nerozpráva, ale dnes si pozerala môj profil na Linkedln. To je skoro ako debilná poznámka...

muchotrafka298
Včera o 18:01

Ja som kvoli debilnym reciam prerusila na dlhe roky kontakt s istou castou rodiny. Nemrzi ma to, je mi to jedno. Z ich trapnych reci som mala neurozy a po kazdej navsteve som sa tyzdne davala dokopy a od nervov som vracala.

anonym_ba1e72
Včera o 18:38
@neviem_123

Moj brat ma VZDY ked sa stretneme chyti za brucho so slovami “kedy bude druhe?” A nezabudne pripomenut ze som sediva🫣😀yes…ale to je asi nejaky jeho divny prejav naklonosti, zacinam si zvykat🫠

@neviem_123 veď ho chyť za hlavu a povedz mu, že stále si nezmúdrel? Väčšone s rokmi probúda aj rozum, no jemu len roky

autor
Včera o 18:59
@anonym_dca5e9

@anonym_dca5e9 hahaa, ty by si si s mojim svokrusom rozumela :D len tak medzi nami, ja som im chatu neponukala, sami ma o nu poziadali, lebo si na poslednu chvilu zmysleli, ze chcu vianocivat spolu viaceri a nemaju to kde zorganizovat. Takze
1. Poziadali ma o nu na poslednu chvilu
2. Hned na druhy den sme tam s manzelom isli a zapli kurenie (mame to 60 km a par dni pred Vianocami som mala plne ruky prace a inych veci, nesedela som ozaj doma na riti a necakala, kym niekto nieco odo mna bude chciet, aby som hned skocila a isla)
3.V chate bolo 21 stupnov, ked prisli, pretoze elektricke kurenie viac nevytiahne, treba zakurit v krbe a potom je tam prijemne. No nemohli sme tam ostat kurit im v krbiku a udrziavat ohen, ked nas doma cakali este ine povinnosti.
4. Ked prisli, mali si ako prve rozkurit v tom krbe a do dvoch hodin by sa topili.

Takze tak, krasny vecer prajem ☺️

autor
Včera o 19:00
@biba_18

moja svokra sa rada predvádza a rada manipuluje. už ju ani nevnímam. poviem dobre a je kľud…
najmladšia švagriná má tiež také podrypovačné poznámky, ale to tiež jedným uchom dnu druhým von, pri konfrontácii predtým to tiež obracala akože na srandu. nech si sranduje s inými 🤷‍♀️

@biba_18 ano, to je najlepsie, povedat ok, moja, dobre, mas pravdu a snazit sa to vypustit, ine na takych ludi nepomaha 😏

autor
Včera o 19:02
@pribinak

@anonym_autor viac by som im tu chatu nepožičala. Na internete je toho dosť, môžu si vybrať čo len chcú a samozrejme aj dobre zaplatiť
A môže sa na mna hnevať kto chce a koľko chce

@pribinak no a to uz sa pytali ze ako na Silvestra, ci bude volna 😂😂😂 ale nie je chvalabohu

rozculena
Včera o 19:03
@biba_18

@anonym_dca5e9 a čo keď reálne zima nebola, to ti nedoplo? alebo že každý má inak tú mieru znášania chladu? nehovoriac o tom že keď to kúrenie robil nejaký debil, čo s tým má autorka? 😒

@anonym_dca5e9 doporučujem znova prečítať
ZADARMO im poskytla rodinnu chatu.
Den dopredu isli spustit vodu, kúrenie a pod.

autor
Včera o 19:03
@muchotrafka298

Ja som kvoli debilnym reciam prerusila na dlhe roky kontakt s istou castou rodiny. Nemrzi ma to, je mi to jedno. Z ich trapnych reci som mala neurozy a po kazdej navsteve som sa tyzdne davala dokopy a od nervov som vracala.

@muchotrafka298 najlepsie tak, odstrihnut takych ludi a pokoj

rozculena
Včera o 19:08

u nás mával blbé poznámky len ex svokor na exa,paradoxne na vlastného syna....raz už som to nevydržala a vybuchla som,odvtedy si predo mnou dával pozor

pribinak
Včera o 19:14
@anonym_autor

@pribinak no a to uz sa pytali ze ako na Silvestra, ci bude volna 😂😂😂 ale nie je chvalabohu

@anonym_autor aj keby bola volna, tak by som povedala, že nie, že musí hľadať niekde inde

anonym_f6fe28
Včera o 19:30
@anonym_138183

Moja vlastná sestra sa so mnou 3 roky nerozpráva, ale dnes si pozerala môj profil na Linkedln. To je skoro ako debilná poznámka...

@anonym_138183 moji bratia sa somnou nebavia od otcovej smrti. Lebo vraj mi nadrziaval a pomahal mi. Je to uz viac rokov co sme bez kontaktu ale sem tam raz za rok ako nedavno mi napise jeden z nich na fb. Z nicoho nic bez akeho kolvek pozdravu len otazka. Naposledy ci nemam cislo na dakeho cloveka 😂.tak som mu napisala a zas nic ani dik.

anonym_bc76d9
Včera o 19:36

@anonym_autor možno by bolo dobre uviesť, aké kúrenie máte v chate. Napíšem ti moju skúsenosť zo včera. Popoludni sme sa vrátili po
4.dňoch domov. Kúrime plynom, máme radiátory. Nastavené ostalo na 21°C. Skutočná teplota 15°C. Kotol z neznámych príčin vypol. Za 13 hodin neustáleho kúrenia sa dom nahrial o 5°C. Z 15 na 20. Ostala som prekvapená, že tak dlho to trvalo. Máme veľké otvorené priestory, tie vytápame na 22°C, pivnice a podkrovie 18°C. Dom vychladol celý, priestor, aj múry, až dnes sme dosiahli 22. Takže ver tomu, že im na chate zima byť mohla. Z jedného dňa na druhý sa vyhriať nemusela.

muchotrafka298
Včera o 19:43
@pribinak

@anonym_autor aj keby bola volna, tak by som povedala, že nie, že musí hľadať niekde inde

@pribinak ta chata pre nich zmizne z povrchu zemskeho 🤭🤭🤭

pribinak
Včera o 19:44
@muchotrafka298

@pribinak ta chata pre nich zmizne z povrchu zemskeho 🤭🤭🤭

@muchotrafka298 navždy a nenávratne 🤣🤣

anonym_deb050
Včera o 19:49

Ja som sa teraz v duchu zasmiala, moja svokrusa je tiez taky ten organizator optimalizer, ktory chce mat vsetko dokonale:
Raz mi povedala, ze nevie, kde si ma jej syn nasiel, taku tichucku, ze ved on bol vzdy predseda triedy, vyrecny, recitoval, na sutaze chodil...
Raz s robila kolaz z fotiek do ramu na stene a mna tam nedala, lebo som neni stihla, vsetci ostatni clenovia rodiny, manzelia jej deti, vnucata, aj jej rodicia tam boli. Iba ja nie.
Vypytala si fotky vnucata ako obraz. Svagrina vybrala foto, kde pred vnucatom bolo jedlo (oblubene od nej) - jej ta foto prisla, ze ju zhadzuje ako kucharku, ofrflala to, ona si predstavila taku to foto v kravate asi...
A takych prihod je mnoho, vacsinou vsetci nevyhovuju jej predstave dokonalosti, ktorou by sa mohla popysit ostatnym. Vie byt aj velmi laskava a nerobi to schvalne, ona si to hadam ani neuvedomuje, ake je to jej zhadzovanie pre ostatnych zranujuce. Ona nevnima, ze nechcu zit vsetci ako ona a nemaju vsetci rovnake hodnoty ako ona, tak velmi je sama so sebou spokojna a vlastne ak tam cokolvek nezapada, tak nepsokojna...

anonym_ba1e72
Včera o 20:06
@anonym_deb050

Ja som sa teraz v duchu zasmiala, moja svokrusa je tiez taky ten organizator optimalizer, ktory chce mat vsetko dokonale:
Raz mi povedala, ze nevie, kde si ma jej syn nasiel, taku tichucku, ze ved on bol vzdy predseda triedy, vyrecny, recitoval, na sutaze chodil...
Raz s robila kolaz z fotiek do ramu na stene a mna tam nedala, lebo som neni stihla, vsetci ostatni clenovia rodiny, manzelia jej deti, vnucata, aj jej rodicia tam boli. Iba ja nie.
Vypytala si fotky vnucata ako obraz. Svagrina vybrala foto, kde pred vnucatom bolo jedlo (oblubene od nej) - jej ta foto prisla, ze ju zhadzuje ako kucharku, ofrflala to, ona si predstavila taku to foto v kravate asi...
A takych prihod je mnoho, vacsinou vsetci nevyhovuju jej predstave dokonalosti, ktorou by sa mohla popysit ostatnym. Vie byt aj velmi laskava a nerobi to schvalne, ona si to hadam ani neuvedomuje, ake je to jej zhadzovanie pre ostatnych zranujuce. Ona nevnima, ze nechcu zit vsetci ako ona a nemaju vsetci rovnake hodnoty ako ona, tak velmi je sama so sebou spokojna a vlastne ak tam cokolvek nezapada, tak nepsokojna...

@anonym_deb050 no taká svokra - hotový poklad, len kopať a kopať

Strana
z2