Nešťastné manželstvo: Ako zlepšiť vzťah?
Sme spolu 12 rokov, (6r.manzelia) mame dve deti. Nase manzelstvo prechadza krizou, a vsetko jw okolo detoch....uvedomujem si to. Posledny cas sa snazim trosku viac casu stravit spolu, snazim sa tulat sa, zlepsit to... pracovat na vztahu. No vcera sme sa rozpravali o niecom a moj manzel sklopil zrak, hladel pred seba. A vtedy som si uvedomila ze aky je nestastny. Islo mi puknut srdce ako som ho videla. Chcela som mu iba povedat chod... chcem aby si bol stastny. Zarazila som sa a odisla bez slov, nedokoncila som ani temu. Celu noc som rozmyslala pravdaze vytriezvela som ved mame 2deti, hypoteku....no na druhej strane plakala, ako som ho videla.
A možno mu to až tak finančné nevychádza a ty chceš ísť kúpiť mikrovlnku ( u nás sa toto moc nepouziva) a nevie,ako by ti povedal,aby ste tu kúpu posunuli. Nechce ta sklamať a možno je sklamaný sam,zo seba.Chcel by pre Vás viac a nevie to úplne dosiahnuť. Ved aj on má právo byť trocha rozladeny.Mozno chcel ešte niečo kúpiť a ta mikrovlnka, mu to narúša. No myslím,že aj Kamoška by vám postavila deti, aby ste aspoň na obed spolu išli.
Ty vole,ako od rosamundy : Choď,buď šťastný". Ako nehnevajte sa poniektorí,ale fakt neviete asi,čo je to byť nešťastní a aký dôvod môže byť pre pojem byť nešťastný. Ja chápem,že bežný život je nuda. Ale byť nešťastný z dvoch zdravých detí a zdravej rodiny. Ja neviem,tak ho nechaj ísť,nech je šťastný. Ale za mňa divná tema🙃.
@elviku11 presne to som chcela napísať,skopil zrak,že preboha,kedy to skončí,chcem pokoj,premotivovana manželka na základe fór a rád anonymných bytosti možno zvolila techniku,čo mu nevyhovuje. Možno by stačila rýchlovka na linke a zrak by mal opäť hore😉
A preberáte aj iné témy ako len deti a spotrebiče. Lebo ani mňa by nebavilo celé dni točiť iba o tom. My máme 3 deti, žiadnu pomoc a muž má prácu, ktorá niekedy stojí ohromnú logistiku, ale aj tak je to len minimum našej komunikácie. Lebo u nás
sa kecá veľa, ale nielen o deťoch. Kupovať spolu mikrovlnku, ešte aj s deťmi? Však kúpim cez net a mám čas na nejaký rodinný výlet alebo pošlem manžela niekam vypnúť. Nie si ten typ, čo potrebuje robiť všetko spolu? Ak nemáte priestor pre vás dvoch, možno by niekedy stačil priestor aspoň pre toho jedného. My do obchodu chodíme sami. Ja idem do drogérky a ešte sa pekne prešúcham sama bez stresu po nákupnom centre. Alebo muž zoberie deti do aquaparku, ja mám vtedy čas pre seba. On má zas svoje. Teraz ide preč na víkend, ja beriem deti k mojím rodičom, majú jarmok. Mama sa vyteší s deťmi, ja po 100 rokoch s kamošmi z detstva. Večer sa rozprávajte, keď deti spia. Však, keď ste spolu chodili, tak ste museli mať svoje témy. Nemusíte sa hneď baviť o ťažkých témach, normálne o veciach, o ľuďoch, o udalostiach, o práci....
Autorka je to len pocit z toho čo píšeš podla mna je ak tak nešťastný z toho ze ty posobis nestastne a "stazujuco sa ".Keď ťa muž uvidí častejšie v nálade ze ta tešia deti ,ze je to vlastne všetko zábava aj on sa ináč bude správať. Jednoducho sa teste zo života stačí keď začne jeden ďalší sa pridá.
Lutovat muza za to ze vyzeral smuto? Muza, ktory je zdravy, ma zdravu rodinu, deti, milujucu zenu, ma kde byvat, ma pracu....kks zasnem. A co ine by mal robit aby bol stastny? Ist ma vylet s kamosom Janom? Na futbal? Sediet doma pri mame v detskej izbe? Striedat frajerky?
Rozmaznany ...jeho sny sa neplnia, ale život treba žiť tak ako ide a nesnivat.
Dalsia moznost, ze tajne berie pozicky, a teraz sa smutne zamyslel, ze tu mikrovlnku uz asi fakt neda. Ze uz na to prides. A ze je cas ti to povedat, ale nevie ako.
@zooeynka hej, presne to ma napadlo. Ľudia už fakt netušia, čo je skutočné šťastie. Plasia sa po rôznych veciach a neuvedomujú si, že to šťastie majú doma. Zdravé deti, zdravú ženu, prácu, bývanie. Tá ženská fakt nevie, čo chce, že choď a buď šťastný 😳😏. No to už mi je len šťastie a výhra 🫣.
Jedna otazka, ako su na tom intimnosti, ci nahoudou nie ste dvaja "Kamarati", ktori spolu vychovavaju deti.

@olivierko229
ach kiez by bolo takych zien viac..