icon

Nevera a jej dôsledky: Ako to zvládnuť?

12. apr 2026

Neviem čo mám robiť, po dvadciatych rokoch manzelstva, som zistila, že ma môj muž podvádza s 22 ročným deckom. Zrútil sa mi cely svet. Neviem ako to zvládnuť a nezbláznit sa. Nespím celu noc, neviem čo idem robiť. Celá sa trasiem a neviem sa ukĺudnit.

Strana
z3
anonym_d2c5fb
12. apr 2026

V prvom rade si uvedom ze to nie je TVOJA CHYBA. To je zaklad lebo my zeny mame tendenciu zbytocne premyslat co sme urobili zle. Musis sa ukludnit - viem lahko sa hovori tazko robi ale ten chlap musi citit z teba rozvahu a sebavedomie. A potom si ho posad a nech rozprava. Nerozpravaj ty. Cakaj co vypluje zo seba a podla toho sa rozhodni. Daj si cas…nemusis nic robit hned. Nie si povinna robit nic hned, nie si povinna robit zavery… nemusi to byt vyriesene hned, to sa ani neda. Nastav sa v hlave tak ze to nie je tvoj problem ale jeho. A sleduj. Sleduj co sa bude diat. Drzim palce.

autor
12. apr 2026
@anonym_d2c5fb

V prvom rade si uvedom ze to nie je TVOJA CHYBA. To je zaklad lebo my zeny mame tendenciu zbytocne premyslat co sme urobili zle. Musis sa ukludnit - viem lahko sa hovori tazko robi ale ten chlap musi citit z teba rozvahu a sebavedomie. A potom si ho posad a nech rozprava. Nerozpravaj ty. Cakaj co vypluje zo seba a podla toho sa rozhodni. Daj si cas…nemusis nic robit hned. Nie si povinna robit nic hned, nie si povinna robit zavery… nemusi to byt vyriesene hned, to sa ani neda. Nastav sa v hlave tak ze to nie je tvoj problem ale jeho. A sleduj. Sleduj co sa bude diat. Drzim palce.

@anonym_d2c5fb Tajne sa s ňou stretava. Mna klame má zaheslovany mobil.Vecer mal vypité tak som sledovala heslo, otvorila messenger a tá ich konverzacia same sexualne veci. Ja by som toto nikdy neverila že mi dokáže spravit. Veriaci clovek. V aute zaveseny ruzenec. Ja sa len trasiem a neviem ako idem fungovat.

anonym_f318d1
12. apr 2026

Ahoj, máte detí? Ak nie, odišla by som od neho hneď. Nedokázala by som mu už veriť.

katkazuz
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_d2c5fb Tajne sa s ňou stretava. Mna klame má zaheslovany mobil.Vecer mal vypité tak som sledovala heslo, otvorila messenger a tá ich konverzacia same sexualne veci. Ja by som toto nikdy neverila že mi dokáže spravit. Veriaci clovek. V aute zaveseny ruzenec. Ja sa len trasiem a neviem ako idem fungovat.

@anonym_autor
To ti verím, ten prvotný šok je strašný, hlavne ak si doteraz nemala žiadne podozrenie.
Mala by si si premyslieť, čo dalej. Máte deti? Chceš váš vzťah zachrániť? Si pripravená aj na možnosť, že je teraz strašne namotaný a možno zahodi celé vaše manželstvo?
Ťažké otázky viem, ale musíš sa nejako posunúť.
Veľa možnosti nie je.
Máš sa komu zdôveriť?

autor
12. apr 2026

Nemám.sa komu zdvoveriť. Mame jedno 11 ročné dieťa. Podozrenia som mala ale žiadny dôkaz. On vždy zo mna spravil hlupaňu, čo má paranoju a namyšla si.

autor
12. apr 2026

Cítim sa strašne zradená a pošpinená. Stale sa pytam prečo? Čo som urobila zle. Prečo mi nic nepovedal že mu nieco chyba alebo vadi v manželstve. Alebo proste preco neodišiel, nerozviedol sa. Ja to stále nedokážem prijať. Stale verim ze to je bol len sen a ja si budem dalej žiť klamstve a v iluzii.

lindusss2016
12. apr 2026
@anonym_autor

Nemám.sa komu zdvoveriť. Mame jedno 11 ročné dieťa. Podozrenia som mala ale žiadny dôkaz. On vždy zo mna spravil hlupaňu, čo má paranoju a namyšla si.

@anonym_autor a uz si ho konfrontovala?
Pises, ze tam boli same sexualne veci, tak mozno ju ma naozaj len ore sex. Viem, nie je to ziadna vyhra, ale mohlo by to znamenat, ze tam city nie su a bude sa snazit twn vztah zachranit. Ak by si o to stala.
Teraz je najdolezitejsie si ujasnit, ci si vlastne mozes dovolit od neho odist, ci na nom nie si zavisla - financne, emocionalne. Dieta je uz relativne samostatne. Popremyslaj v tichosti, co by si chcela ty. On spravil chybu, ty povies, co a ako bude.
Na tvojom mieste by ma asi okrem samotnej nevery velmi ranilo to, ze to otacal proti tebe a snazil sa z teba spravit blbu.

autor
12. apr 2026

Ja nedokažem premyšlat. Ja mam paseku v hlave. Mne to šrotuje na všetky sposoby. Ja sa nedokážem ukĺudnit. Sme dvaja čoskoro päťdesiatnici a on ma takto ponížl s takym deckom, čo by mohla byť jeho dcéra.

lindusss2016
12. apr 2026

Mrzi ma, co orezivas, je to chrapun naozaj. Proste sa mu asi naskytla sanca na mlade masko a neodolal. Ste majetni?

autor
12. apr 2026
@lindusss2016

Mrzi ma, co orezivas, je to chrapun naozaj. Proste sa mu asi naskytla sanca na mlade masko a neodolal. Ste majetni?

@lindusss2016 Ale keby si ho videla 100kg-ramovy vyžraty pupkaty ujo a ona sexi mlada kosť. Ja sa o seba starám nikdo by mi netipoval vek.

dadis
12. apr 2026
@anonym_autor

@lindusss2016 Ale keby si ho videla 100kg-ramovy vyžraty pupkaty ujo a ona sexi mlada kosť. Ja sa o seba starám nikdo by mi netipoval vek.

@anonym_autor Prefot si tu diskusiu do svojho mobilu. Ak by zistil, ze si ju videla, hned ju zmaze. Nechaj si par dni na rozmyslenie, co s tym. Ci chces ozaj rozvod, alebo chces aby sa vratil k tebe. Od toho zavisia dalsie kroky. Ak je zanedbany pupkaty, tak pozornost mladej standy je silny motiv k nevere. Maloktory chlap by nepodlahol, nieto este chudacik, co po nom inak ani pes nestekne. Neznamena to vsak to, ze vase manzelstvo je zle.. porozmyslaj nad tym. Pokojne si tajne dohovor aj partnersku poradnu a chod sa poradit, nech preberiete, co citis, ake je manzelstvo bez ohladu na tu neveru a pod, pod.. drzim palce

anonym_1bb4fc
12. apr 2026

Prečítaj si po sebe. JA ... nedokažem premyšlat. JA ... mam paseku v hlave. MNE .. to šrotuje na všetky sposoby. JA ... sa nedokážem ukĺudnit. Sme dvaja čoskoro päťdesiatnici a on ma takto ponížl s takym deckom, čo by mohla byť jeho dcéra. On ... 100kg-ramovy vyžraty pupkaty ujo .. ešte máš pocit, že toto funguje, že nemáte problémy?

autor
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

Prečítaj si po sebe. JA ... nedokažem premyšlat. JA ... mam paseku v hlave. MNE .. to šrotuje na všetky sposoby. JA ... sa nedokážem ukĺudnit. Sme dvaja čoskoro päťdesiatnici a on ma takto ponížl s takym deckom, čo by mohla byť jeho dcéra. On ... 100kg-ramovy vyžraty pupkaty ujo .. ešte máš pocit, že toto funguje, že nemáte problémy?

@anonym_1bb4fc Ja som nikde nenapisala ze nemame problémy. Neprajem ti to zažiť. Problémy sa maju riešiť a nevera nie je riešenie problémov.

lindusss2016
12. apr 2026

@anonym_autor a aka je teda vasa financna situacia? Nechce ho mlada len pre prachy? Alebo snad daddy issues?

autor
12. apr 2026
@dadis

@anonym_autor Prefot si tu diskusiu do svojho mobilu. Ak by zistil, ze si ju videla, hned ju zmaze. Nechaj si par dni na rozmyslenie, co s tym. Ci chces ozaj rozvod, alebo chces aby sa vratil k tebe. Od toho zavisia dalsie kroky. Ak je zanedbany pupkaty, tak pozornost mladej standy je silny motiv k nevere. Maloktory chlap by nepodlahol, nieto este chudacik, co po nom inak ani pes nestekne. Neznamena to vsak to, ze vase manzelstvo je zle.. porozmyslaj nad tym. Pokojne si tajne dohovor aj partnersku poradnu a chod sa poradit, nech preberiete, co citis, ake je manzelstvo bez ohladu na tu neveru a pod, pod.. drzim palce

@dadis Ďakujem za pochopenie a konštruktívne rady. Odsudzovanie mi teraz od nikoho nepomôže ani nepridá na psychickej pohode.

anonym_1bb4fc
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_1bb4fc Ja som nikde nenapisala ze nemame problémy. Neprajem ti to zažiť. Problémy sa maju riešiť a nevera nie je riešenie problémov.

@anonym_autor pochopila si, čo som ti napísala? Zjavne nie, opäť nasleduje veta. JA .. som nikde nepísala, že nemáme problémy. Nevidíš to?

anonym_20df23
12. apr 2026

A co mienis robit? Zostanes s nim?

anonym_ed1b30
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

@anonym_autor pochopila si, čo som ti napísala? Zjavne nie, opäť nasleduje veta. JA .. som nikde nepísala, že nemáme problémy. Nevidíš to?

@anonym_1bb4fc baví ta kopať do cloveka co leží na zemi? Co tak trochu empatie?

ivicatolic
12. apr 2026

Zapamätať si 👉👉👉 vždy je problém , keď je nevera, ty ho vidieť nemusíš, on ho vidí.... prečo nič nepovedal????..... hádam aj nemyslíš že to povie.... je mu dobre aj u teba, aj u nej, nechce stratiť ani na jednej strane..... lenže to nefunguje donekonečna, si teraz mimo, neboj, rozdýchať, aj druhé prežili, ja by som sa pripravila na " Finiš" .... pekne potichu, individuálne.... veľa šťastia 👍🌼

anonym_7e805d
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ano, problemy sa maju riesit...ale to dokazu len zreli vyrovnani ludia....muzi dneska su povacsine lenive sracky, ktorým sa nic nechce (komunikovat, hladat riesenie, obetovat sa, zdrzat sa, zapriet sa, chudnut....)...a to dnesne krestanstvo?! 99% farizeji...takze uplne chapem, co prezivas...ale priprav sa na to, ze to uz bude len zle a horsie. Tu potupu abolest uz clovek neprekona a nezmyje ju ani cas😢😢😢

anonym_e5c878
12. apr 2026

Je mi to ľúto

autor
12. apr 2026
@anonym_ed1b30

@anonym_ed1b30 Ďakujem, ti za pochopenie a ze sa dokážeš vžiť do mojej bolesti a neodsudzuješ ma.

anonym_994dda
12. apr 2026

A čo na to povedal manžel?

anonym_1bb4fc
12. apr 2026
@anonym_ed1b30

@anonym_ed1b30 neveru som prežila, aj rozchod, po 20 rokoch, aj novú manželku, aj nové dieťa. U nás nebol problém jednostranný egocentrizmus a podceňovanie manžela. Ale u každého je to inak... u inej našiel to, čo mu doma chýbalo. Jednoduchá matematika. Všade je to tak. Ale začať treba vždy od seba, ako ona (JA,JA,JA).

anonym_888452
12. apr 2026

Mrzí ma to ale Určite s nim neostávaj.. Máš kde ísť?

dadis
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

@anonym_ed1b30 neveru som prežila, aj rozchod, po 20 rokoch, aj novú manželku, aj nové dieťa. U nás nebol problém jednostranný egocentrizmus a podceňovanie manžela. Ale u každého je to inak... u inej našiel to, čo mu doma chýbalo. Jednoduchá matematika. Všade je to tak. Ale začať treba vždy od seba, ako ona (JA,JA,JA).

@anonym_1bb4fc Tak zacni od seba a stiahni sa. Ked sa ti to stalo - hned v sekunde si vedela vyhodnotit, co a preco sa to stalo? Ci chces dat tomu vztahu sancu, ci nie? Ty hned vies, ze vztah nebol dobry, lebo pana oznacila za pupkateho? Ved to je len objektivne zhodnotenie jeho vizualnej stranky. Nic nenapisla o tom, aky je clovek, manzel, aky je ich vztah mimo tuto avanturu. Teraz mas partnera? Dobry mate vztah? Das ruku do ohna, ze by mladej 22r kraske nepodlahol? Tak gratulujem, chod mu uvarit kavicku a autorku nechaj v jej smutku.

anonym_ed1b30
12. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_ed1b30 Ďakujem, ti za pochopenie a ze sa dokážeš vžiť do mojej bolesti a neodsudzuješ ma.

@anonym_autor urcite neodsudzujem a je mi ľúto co prežívaš. Viem ze je to šok, nieco co si absolútne nečakala a velmi ta to bolí. Ani neviem co ti napisat lebo žiadne slová tu bolest nezmensia. Prajem ti vela sily

anonym_ccf24b
12. apr 2026

Stalo sa mi to isté, pred rokmi, deti malé, nový dom, tiež do dnes neviem čo mu chýbalo a tie reči , že doma je kríza, že je chyba na obidvoch stranách, to je akurát tak subjektívny pohľad niekoho, kto tým neprešiel.
Daj si čas, teraz v tom zmätku aj tak nenájdeš vhodné riešenie.
Ja som dala sancu, Lebo deti malé, ale tie roky žiť s ním, to bolelo asi najviac, to poníženie, myšlienky že to spraví zase.
Teraz som rozvedená, on s ňou zostal, decká odrastli, mne je samej dobre, taká super rovnováha, a on je zostarnuty, chorý a milenka nešťastná že doma robí iba sluzku.
Držím ti palce

anonym_7726bf
12. apr 2026
@anonym_1bb4fc

@anonym_1bb4fc Prestaň.

hytal
12. apr 2026

Je mi veľmi ľúto, že prežívaš takú "šokovú terapiu". Muselo to byť pre teba hrozné zistenie. Nehľadaj chybu v sebe, jednoducho tvoj manžel má druhú pubertu a to, že sa mu podarilo zbaliť mladú kočku mu poriadne zdvihlo sebavedomie. Otázne je, čo tá mladá na ňom vidí. Ťahá z neho peniaze? Nerieš to s horúcou hlavou, najprv sa ukľudni, snaž sa ho prinútiť k rozhovoru. Pravdepodobne tam ide z jeho strany iba o sex. Môžeš byť udržiavaná, pekná, no je si tebou asi príliš istý a vidí ťa denne 20 rokov, tá mladá je zasa dačo nové. Nedávno som stretla bývalú susedu, pôsobili ako taká vyrovnaná dvojica a ona zahlási, že je už 2 roky šťastne rozvedená, lebo ex si našiel milenku vo veku ich dcérky. Po roku sa chcel ku nej vrátiť, ale už ho odmietla. Nech sa rozhodneš akokoľvek, ja ti držím palce a želám ti, aby to vášmu dieťaťu a tebe ublížilo čo najmenej.

Strana
z3